Dietrich

Γκέι Πολιτισμός στο Βερολίνο

Το Βερολίνο υπήρξε κόμβος γκέι κουλτούρας από τότε που η Μάρλεν Ντίτριχ στριφογύριζε γύρω από τα καμπαρέ της Βαϊμάρης. Από πολιτιστική άποψη, το Βερολίνο είναι ίσως η πιο ανόητη πόλη στον κόσμο σήμερα.

Γκέι Πολιτισμός στο Βερολίνο

DDR Museum
Εικονίδιο τοποθεσίας

Karl-Liebknecht-Str. 1, 10178, Berlin, Germany

Εμφάνιση στο χάρτη
4
Βαθμολογία κοινού

Βασισμένο στο 1 ψηφοφορίες

Ένα από τα αγαπημένα μας πολιτιστικά αξιοθέατα στο Βερολίνο, το Μουσείο DDR σας φέρνει αντιμέτωπους με τη ζωή πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Το τείχος χώρισε τη Γερμανία από το 1961 έως το 1989. Η ζωή στην πρώην ανατολή ήταν πολύ διαφορετική. Οι άνθρωποι ζούσαν λιγότερο με το σοβιετικό σύστημα, ενώ εκείνοι στα δυτικά απολάμβαναν το υψηλό βιοτικό επίπεδο του καπιταλισμού. Η Γερμανία χωρίστηκε στη μέση.

Μην χάσετε το Μουσείο DDR. Σου δίνει μια ματιά σε έναν χαμένο κόσμο - έναν κόσμο που τελείωσε μόνο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.
Χαρακτηριστικά:
μουσείο

Καθημερινή: Δευ-Παρ: 10 π.μ. έως 8 μ.μ.

Σαββατοκύριακο: Σάβ: 10 π.μ. - 10 μ.μ. Κυρ: 10 π.μ. - 8 μ.μ.

Τελευταία ενημέρωση στις: 8-Aug-2023

Schwules Museum *
Εικονίδιο τοποθεσίας

Lützowstrasse 73, Berlin, Germany

Εμφάνιση στο χάρτη
4.3
Βαθμολογία κοινού

Βασισμένο στο 9 ψηφοφορίες

Το Μουσείο ομοφυλοφίλων του Βερολίνου, το οποίο ιδρύθηκε το 1985, έχει γίνει η σημαντικότερη μόνιμη έκθεση γκέι κουλτούρας και ιστορίας της Ευρώπης.

Τα αρχειακά αποθέματα, οι πολυάριθμες συνεισφορές στην έρευνα και πάνω από τριάντα (κυρίως εθελοντικό) προσωπικό καθιστούν το Μουσείο Schwules* ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα στον κόσμο για την αρχειοθέτηση, την έρευνα και την επικοινωνία της ιστορίας και του πολιτισμού των LGBTQI κοινοτήτων.

Οι μεταβαλλόμενες εκθέσεις και εκδηλώσεις ακολουθούν διαφορετικές προσεγγίσεις σε βιογραφίες λεσβιών, ομοφυλόφιλων, trans *, αμφιφυλόφιλων και queer, θεμάτων και εννοιών στην ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό. Κλειστά κάθε Τρίτη.

Καθημερινή: 14:00 - 19:00 / 20:00 (κλειστή Τρίτη)

Σαββατοκύριακο: 14:00 - 18:00 / 19:00

Τελευταία ενημέρωση στις: 8-Aug-2023

Volksbühne
Εικονίδιο τοποθεσίας

Linienstraße 227, 10178, Berlin, Germany

Εμφάνιση στο χάρτη
4
Βαθμολογία κοινού

Βασισμένο στο 1 ψηφοφορίες

Το Volksbühne είναι ένα θέατρο στην καρδιά του πρώην Ανατολικού Βερολίνου. Είναι γνωστό ως το πιο εμβληματικό θέατρο της πόλης. Φιλοξενεί τακτικά σόου και εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων πολλών queer καλλιτεχνών. Πολλές από τις μεγαλύτερες παραγωγές θα ανέβουν με αγγλικούς υπότιτλους. Ελέγξτε τον ιστότοπό τους για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμά τους.

Το Volksbühne φιλοξενεί πολλές παραγωγές από μια ποικιλία καλλιτεχνών. Το πρόγραμμά τους αλλάζει συνεχώς.
Χαρακτηριστικά:
Θέατρο

Τελευταία ενημέρωση στις: 8-Aug-2023

Kino International
Εικονίδιο τοποθεσίας

Karl-marx-allee 33 10178, Berlin, Germany

Εμφάνιση στο χάρτη
4
Βαθμολογία κοινού

Βασισμένο στο 3 ψηφοφορίες

Το Kino International είναι ένας κινηματογράφος τέχνης στο πρώην Ανατολικό Βερολίνο. Άνοιξε τη δεκαετία του 1960 και αναδείχθηκε ως κόμβος της avant-garde, παρόλο που βρισκόταν πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Είναι ο κύριος χώρος για το τεράστιο κινηματογραφικό φεστιβάλ Berlinale του Βερολίνου κάθε χρόνο.

Ο κινηματογράφος διακρίνεται για το κομψό εσωτερικό του 1960. Θα σας καλωσορίσουν με εκπληκτική θέα στην πόλη από το μπαρ. Το Kino International φιλοξενεί προβολές queer ταινιών. Είναι ένα αρκετά πολιτιστικό ορόσημο στο Βερολίνο.
Χαρακτηριστικά:
Μπαρ
κινηματογράφος

Τελευταία ενημέρωση στις: 8-Σεπ-2023

Curated by Girls
4
Βαθμολογία κοινού

Βασισμένο στο 1 ψηφοφορίες

Το Curated by Girls είναι μια συλλογική τέχνη αφιερωμένη σε γυναίκες και queer καλλιτέχνες. Οι άντρες καλλιτέχνες είχαν πολλές πλατφόρμες για χρήση, αλλά υπήρχαν λίγες αφιερωμένες στις γυναίκες. Η Laetitia Duveau είχε καλύψει το κενό. Το Curated by Girls είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα τέχνης. Εκτελεί επίσης πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Ελέγξτε τον ιστότοπό τους για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες εκδηλώσεις. Έχουν επίσης μεγάλη παρουσία στο Instagram.
Χαρακτηριστικά:
συλλογικές τέχνες

Τελευταία ενημέρωση στις: 8-Aug-2023

The Ballery
Εικονίδιο τοποθεσίας

Nollendorfstraße 11, Berlin, Germany

Εμφάνιση στο χάρτη
Το Ballery είναι μια γκαλερί τέχνης και γκαλερί τέχνης με έδρα το Schöneberg, την πολυσύχναστη γκέι συνοικία του Βερολίνου. Είναι ένας χώρος που τρέφει μερικούς από τους πιο δυναμικούς και πειραματικούς καλλιτέχνες. Οι εκθέσεις τους αλλάζουν τακτικά, γι' αυτό ελέγχετε τον ιστότοπό τους για να δείτε τι υπάρχει.

Μια αξιοσημείωτη έκθεση που φιλοξένησαν το 2019, ο Laurence Rasti - Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στο Ιράν, εξερεύνησε τη ζωή των ομοφυλόφιλων Ιρανών προσφύγων.
Χαρακτηριστικά:
Γκαλερί τέχνης

Καθημερινή: Δευ-Τρίτη: Κλειστές γάμες-Παρ: 3-7μμ

Σαββατοκύριακο: Σάβ: 1-6 μ.μ. Κυρ: κλειστό

Τελευταία ενημέρωση στις: 8-Aug-2023

Spinnboden
Εικονίδιο τοποθεσίας

Anklamer Straße, 10115 Βερολίνο, Γερμανία, Berlin, Germany

Εμφάνιση στο χάρτη

Το Spinnboden - Archive for the Discovery and Preservation of Woman Love, ή απλά Spinnboden, είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε από τη λεσβιακή ομάδα Homosexual Action West Berlin το 1973 με σκοπό την αρχειοθέτηση της λεσβιακής ιστορίας. 

Σήμερα, το Spinnboden είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο αρχείο λεσβιών της Ευρώπης. Το Spinnboden φιλοξενεί εκδηλώσεις και κλαμπ βιβλίων και επιτρέπει στους ανθρώπους να δανείζονται τα αρχεία τους με βιβλία, περιοδικά και άλλο υλικό για να βοηθήσουν την ακαδημαϊκή έρευνα.

Καθημερινά: Τετάρτη και Παρασκευή: 14:00-19:00

Σαββατοκύριακο: Κλειστό

Τελευταία ενημέρωση στις: 7-Σεπ-2023

    Prinz Eisenherz Bookstore
    Εικονίδιο τοποθεσίας

    Motzstraße 23, 10777 Βερολίνο, Γερμανία, Berlin, Germany

    Εμφάνιση στο χάρτη

    Οι λάτρεις της queer λογοτεχνίας συρρέουν στο βιβλιοπωλείο Prinz Eisenherz, το οποίο διαθέτει μεγάλη ποικιλία από queer βιβλία, περιοδικά και DVD. Το βιβλιοπωλείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1978 από ακτιβιστές του κινήματος των ομοφυλοφίλων, παρέχει συστάσεις και φιλοξενεί εκθέσεις για την LGBTQ κοινότητα στο Βερολίνο.

    Καθημερινή: 10: 00-20: 00

    Σαββατοκύριακο: Σαβ: 10:00-20:00; Ήλιος: Κλειστό

    Τελευταία ενημέρωση στις: 7-Σεπ-2023

    Έχουμε κάτι λάθος;

    Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.