Γκουάνγκτζου-ορίζοντα

Gay Guangzhou · Οδηγός πόλης

Πρώτη επίσκεψη στο Γκουάνγκτζου; Τότε ο γκέι οδηγός πόλης Guangzhou είναι για εσάς.

第 一次 到 广州 吗? 请 悦 查 我们 为 您 准备 的 指南 吧。

Γκουάνγκτζου-ορίζοντα

Γκουάνγκτζου 廣州 市

Το Guangzhou είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Κίνα (μετά Πεκίνο και Σαγκάη). Βρίσκεται στον ποταμό Περλ, περίπου 120 χλμ βορειοδυτικά Hong Kong, και έχει πληθυσμό περίπου 13 εκατομμύρια.

Ένας μοναδικός συνδυασμός παλιού και νέου, το Guangzhou διαθέτει μερικούς από τους παλαιότερους ναούς της Κίνας, ορόσημα εποχής μαζί με σύγχρονη αρχιτεκτονική και προηγμένο σύστημα μετρό και τεχνολογία. Η πόλη λειτουργεί ως σημαντικός κόμβος συγκοινωνιών και εμπορίου.

Το Guangzhou είναι γνωστό για το φαγητό και τα ψώνια του και για αυθεντικά καντονέζικα πιάτα. Υπάρχουν πολλές αγορές όπου μπορείτε να αγοράσετε κάθε είδους τοπικά προϊόντα σε προσιτές τιμές.

Το Guangzhou έχει δέκα περιοχές. Οι πιο αξιοσημείωτες είναι οι κεντρικές συνοικίες Yuexiu, Liwan και Tienhe. Το Yuexiu είναι η εμπορική και πολιτιστική περιοχή και φιλοξενεί τη νυχτερινή ζωή και τη διασκέδαση της πόλης. Το Tianhe είναι το «νέο επιχειρηματικό κέντρο» με πολλά ξενοδοχεία 5 αστέρων, τεράστια εμπορικά κέντρα και ουρανοξύστες.

 

Γκέι σκηνή

Ενώ η γκέι σκηνή στο Γκουάνγκτζου δεν μπορεί να συγκριθεί Σαγκάη or Πεκίνο, υπάρχει πιθανή ανάπτυξη για την αγορά των ομοφυλόφιλων σε μια πόλη αυτού του μεγέθους. Τα τελευταία χρόνια, η Γκουάνγκτζου έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό Gay Bars & Dance Clubs και LGBT ιδιοκτησίες.

Ακανόνιστα γκέι χορευτικά πάρτι διοργανώνονται στο Γκουάνγκτζου και προσελκύουν ένα μεγαλύτερο, πιο διεθνές πλήθος.

 

Φτάνοντας στο Γκουάνγκτζου

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Guangzhou Baiyun (CAN) είναι ένα σημαντικό αεροδρόμιο στη Νότια Κίνα, που εξυπηρετεί πολλές πτήσεις, τόσο εσωτερικές όσο και διεθνείς.

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στην πόλη από το αεροδρόμιο είναι με το μετρό (Γραμμή 3). Τα τρένα αναχωρούν κάθε επτά λεπτά, από τις 6πμ έως τις 11μμ. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 50 λεπτά. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα ταξί που διαρκούν περίπου την ίδια ώρα με το μετρό.

Οι επισκέπτες από το Χονγκ Κονγκ μπορούν να πάρουν ένα τρένο (182 χλμ.) Αναχωρεί από τον σιδηροδρομικό σταθμό Hung Hom στο Kowloon και φτάνει στον σταθμό East στο Guangzhou.

 

Περιήγηση στο Γκουάνγκτζου

Το Guangzhou έχει ένα πολύ καλό σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών. ο μετρό καλύπτει μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης και προσφέρει πινακίδες και ανακοινώσεις, τόσο στα κινέζικα όσο και στα αγγλικά.

Λεωφορεία είναι ο φθηνότερος τρόπος, αλλά σίγουρα δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός. ο BRT (Bus Rapid Transit system), το οποίο ξεκίνησε το 2010, προσφέρει ξεχωριστή λωρίδα λεωφορείων κατά μήκος της οδού Tianhe και της λεωφόρου Zhongshan - μια καλή εναλλακτική κατά τις ώρες αιχμής.

Ταξί είναι πιο δημοφιλές στους ξένους και είναι φθηνό. Οι περισσότεροι οδηγοί ταξί μιλούν περιορισμένα Αγγλικά, επομένως γράψτε το όνομα και τη διεύθυνση του προορισμού σας στα κινέζικα για να δείξετε στον οδηγό. Φυλάξτε την απόδειξή σας γιατί περιέχει τον αριθμό ταυτότητας του ταξί (σε περίπτωση που ξεχάσετε τα τιμαλφή σας).

Αν σας αρέσει ποδηλασία, υπάρχουν πάνω από 100 καταστήματα ενοικίασης κατά μήκος των γραμμών BRT και των σταθμών του μετρό. Μια δημοφιλής ποδηλατική διαδρομή είναι κατά μήκος του ποταμού Περλ στην πλευρά της επαρχίας Haizhu.

Τέλος, μπορείτε να walk. Οι περιοχές Liwan και Yuexiu είναι ιδανικές για εξερεύνηση με τα πόδια. Βεβαιωθείτε ότι μελετάτε το χάρτη σας για να αποκτήσετε μια αίσθηση κατεύθυνσης.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Μαυσωλείο του βασιλιά Nanyue 西汉南越王博物馆 - ανακαλύφθηκε το 1983, αυτό το μαυσωλείο είναι ίσως η πιο σημαντική ιστορική ανακάλυψη στη Νότια Κίνα

Πύργος καντονίου 广州塔 - Η ψηλότερη κατασκευή της Κίνας. Αυτό το κατάστρωμα παρατήρησης διαθέτει εστιατόρια, θέατρο 4-D και άλλους χώρους ψυχαγωγίας.

Ναός των έξι δέντρων Banyan 六榕寺 - ένας αρχαίος βουδιστικός ναός, που χτίστηκε αρχικά το 537 στη δυναστεία Liang.

Κατοικία Xiguan 西关大屋 - διάσημα σπίτια που κάποτε καταλαμβάνονταν από πλούσιους επιχειρηματίες στα παλιά χρόνια.

Νυχτερινή κρουαζιέρα Pearl River 珠江夜游 - μια κρουαζιέρα διάρκειας μίας έως δύο ωρών το βράδυ και ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείτε τον ορίζοντα του Γκουανγκζού κατά μήκος του ποταμού Περλ.

Ιερός Ναός Καρδιάς (Stone House) 耶穌聖心主教座堂 - ένας ρωμαιοκαθολικός καθεδρικός ναός που βρίσκεται στη βόρεια όχθη του ποταμού Pearl και στην καρδιά της παλιάς πόλης.

Πεζόδρομος Πεκίνο Lu 北京路步行街 - τα κύρια καταστήματα για πεζούς, όπου τα περισσότερα καταστήματα είναι ανοιχτά από τις 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

Πάρκο Yuexiu 越秀公园 - το μεγαλύτερο αστικό πάρκο στην Κίνα που περιλαμβάνει αρκετούς λόφους και λίμνες.

Chime-Long Paradise 长隆欢乐世界 - άνοιξε το 2006, αυτό το λούνα παρκ είναι το μεγαλύτερο στην Κίνα.

Ακαδημία Chen Clan 陈家祠 - ένα συμμετρικό συγκρότημα 19 κτιρίων με 9 αίθουσες και 6 αυλές. περιέχει μια μεγάλη συλλογή από έργα τέχνης της Νότιας Κίνας.

Ταϊκού Χουί 太古汇 - ένα σύγχρονο, πολυτελές εμπορικό κέντρο.

Νησί Σάμια 沙面岛 - όμορφη περιοχή με κτίρια της πρώην βρετανικής και γαλλικής παραχώρησης.

 

Πότε να έρθετε

Το Guangzhou έχει ένα υγρό υποτροπικό κλίμα. Τα καλοκαίρια είναι ζεστά και υγρά, ενώ οι χειμώνες είναι σχετικά ξηροί και ήπιοι.

Οι καλύτεροι μήνες για επίσκεψη είναι από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο όταν η θερμοκρασία είναι μέτρια και δροσερή. Υπάρχει υψηλό ποσοστό βροχής κατά τη διάρκεια της μεγάλης περιόδου των μουσώνων από Απρίλιο έως Σεπτέμβριο.

 

Πού να μείνετε στο Γκουάνγκτζου

Το Guangzhou έχει μια εξαιρετική επιλογή ξενοδοχείων που βρίσκονται σε καλή τοποθεσία για αξιοθέατα, ψώνια και νυχτερινή ζωή. Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων στο Γκουάνγκτζου, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Guangzhou.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.