Kuala-lumpur-skyline

Κουάλα Λουμπούρ · Οδηγός πόλης

Πρώτη επίσκεψη στην Κουάλα Λουμπούρ; Τότε ο οδηγός πόλης της Κουάλα Λουμπούρ είναι για εσάς.

Kuala-lumpur-skyline

Η Κουάλα Λουμπούρ είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Μαλαισίας. Έχει έκταση 243 km² και πληθυσμό περίπου 6.5 εκατομμύρια.

Αναγνωρισμένη ως «παγκόσμια πόλη» και ένα μεγάλο πολιτιστικό χωνευτήρι, η Κουάλα Λουμπούρ έχει πολλά μεγάλα εμπορικά κέντρα, φθηνά ξενοδοχεία 5 αστέρων, νυχτερινές αγορές και επιλογές εστιατορίων.

Υπάρχουν 11 συνοικίες συμπεριλαμβανομένου του Bukit Bintang που βρίσκεται στο κέντρο. Το Bukit Bintang είναι η εμπορική και ψυχαγωγική περιοχή της πόλης που καλύπτει το Jalan Bukit Bintang και τις γύρω περιοχές. Οι άλλοι κύριοι τομείς είναι:

  • Παλιά Πόλη - ο παραδοσιακός πυρήνας του KL που περιλαμβάνει την Chinatown.
  • Golden Triangle - η Κεντρική Επιχειρηματική Περιοχή (CBD) που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Παλιάς Πόλης. φιλοξενεί πολλά ξενοδοχεία 5 αστέρων και τους εμβληματικούς Δίδυμους Πύργους Petronas.
  • Tuanku Abdul Rahman / Chow Kit - η πολυσύχναστη εμπορική περιοχή, ακριβώς βόρεια της Chinatown.
  • Brickfields - βρίσκεται νότια του κέντρου της πόλης, όπου βρίσκεται ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της KL "KL Sentral" και "Little India".
  • Bangsar - ένα δημοφιλές εστιατόριο και περιοχή κλαμπ.
  • Midvalley - το σπίτι του MegaMall, ενός από τα πιο δημοφιλή εμπορικά κέντρα του KL.

Γκέι δικαιώματα στην Κουάλα Λουμπούρ

Η Μαλαισία είναι μια χώρα που η νομοθεσία και η κυβέρνηση επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την κυρίαρχη πίστη - το Ισλάμ. Ως εκ τούτου, τα άτομα LGBT+ στο KL αντιμετωπίζουν προκλήσεις και διώξεις που δεν βιώνουν οι ετεροφυλόφιλοι και τα άτομα με κοινωνικό φύλο. Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων απαγορεύεται αυστηρά στη χώρα και όσοι εμπλέκονται μπορούν να καταδικαστούν σε έως και 20 χρόνια φυλάκιση, εκτελέσεις σε επαγρύπνηση και συμμορίες και βασανιστήρια ΛΟΑΤ+ ατόμων είναι επίσης ευρέως ανεκτά από την αστυνομία.

Ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι παράνομος στη Μαλαισία, δεν υπάρχουν νόμοι κατά των διακρίσεων και απαγορεύεται στους ΛΟΑΤ + να υπηρετούν ανοιχτά στο στρατό. Η στάση του κοινού έναντι των ομοφυλόφιλων εξακολουθεί να είναι αρνητική και υπάρχει μικρή κίνηση προς την αύξηση της ισότητας.

Γκέι σκηνή στην Κουάλα Λουμπούρ

Υπήρξε ένας αυξανόμενος αριθμός χώρων για γκέι στο KL ως αποτέλεσμα της διεθνοποίησης της πόλης. Η σκηνή είναι διακριτική και οι χώροι αλλάζουν αρκετά συχνά επειδή η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να είναι παράνομη.

Το BluBoy Discotheque είναι το μακροβιότερο gay bar στο KL και είναι ένα δημοφιλές σημείο μεταξύ LGBT+ ντόπιων και ταξιδιωτών. Αυτό το κλαμπ σε κεντρική τοποθεσία είναι ανοιχτό όλη την εβδομάδα και φιλοξενεί υπέροχες παραστάσεις καμπαρέ τα Σαββατοκύριακα. Ως ένας από τους κορυφαίους χώρους εκδηλώσεων της πόλης, το κλαμπ μπορεί να είναι αρκετά απασχολημένο καθώς η νύχτα συνεχίζεται.

Εκτός από μια χούφτα ομοφυλόφιλων επιχειρήσεων, υπάρχουν και κάποιες «στρέιτ» Μπαρ και κλαμπ που φιλοξενεί «νύχτες φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους». Αυτοί οι χώροι δεν θα αυτοπροσδιορίζονταν ως «gay» αλλά προσφέρουν βραδιές (συνήθως Παρασκευή ή Σάββατο) που προσελκύουν μεγάλο αριθμό ομοφυλόφιλων πελατών.

Κουάλα Λουμπούρ

Γκέι ξενοδοχεία στην Κουάλα Λουμπούρ

Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι τουρίστες μένουν στην περιοχή Golden Triangle, την κύρια εμπορική και νυχτερινή ζωή της πόλης. Αυτή η περιοχή περιλαμβάνει τα καταστήματα και την ομοφυλοφιλική περιοχή του Bukit Bintang, τα πολυτελή ξενοδοχεία στο Sultan Ismail, τον δρόμο ψυχαγωγίας P. Ramlee και ολόκληρο το κέντρο της Κουάλα Λουμπούρ.

Το Ritz-Carlton Kuala Lumpur είναι ένα από τα καλύτερα και πιο κομψά πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης. Προσφέροντας στους επισκέπτες άψογη διαμονή 5 αστέρων, το ξενοδοχείο βρίσκεται στην πολυσύχναστη περιοχή Bukit Bintang και αποτελεί την τέλεια βάση για να εξερευνήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει η KL. Ο όμορφα σχεδιασμένος χώρος διαθέτει πισίνα, γυμναστήριο, σπα και τα δωμάτια των επισκεπτών περιλαμβάνουν ακόμη και πολυτελή μαρμάρινα μπάνια. Το Ritz-Carlton είναι η ιδανική τοποθεσία για επισκέπτες που αναζητούν μια ανεβασμένη εμπειρία στο KL.

Η Κουάλα Λουμπούρ είναι η έκτη πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχει μια εκτεταμένη και ποικίλη επιλογή ξενοδοχείων που διατίθενται εδώ, μερικά από τα καλύτερα περιλαμβάνουν τα Furama Bukit Bintang, Le Apple, WOLO και Invito Hotel Suites.

Για προτάσεις ξενοδοχείων και online κρατήσεις, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Κουάλα Λουμπούρ.

Γκέι σάουνες στην Κουάλα Λουμπούρ

Υπάρχει μια επιλογή από καθιερωμένες και καλά συντηρημένες σάουνες στο KL, πολλές από τις οποίες είναι ανοιχτές όλο το 24ωρο. Ένας από τους πιο δημοφιλείς χώρους Mandi Manda, μια μεγάλη και δημοφιλής σάουνα με κεντρική τοποθεσία. Το Mandi Manda προσελκύει μεγάλο πλήθος τόσο ντόπιων όσο και τουριστών και εκτείνεται σε τρεις εκτεταμένους ορόφους. Η σάουνα διαθέτει μια σειρά από εγκαταστάσεις όπως γυμναστήριο, χαμάμ, μπανιέρα και ακόμη και το δικό του καφέ.

Οι σάουνες όπως το Mandi Manda δεν διαφημίζουν πάντα ρητά την εστίασή τους στο LGBT+, αλλά τείνουν να είναι φιλόξενες και χωρίς αποκλεισμούς.

Φτάνοντας στην Κουάλα Λουμπούρ

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ (KUL) βρίσκεται 50 χιλιόμετρα νότια της πόλης και διαθέτει δύο τερματικούς σταθμούς. Ο κύριος τερματικός σταθμός χρησιμοποιείται από αεροπορικές εταιρείες «πλήρους εξυπηρέτησης». Ο «Τερματικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους» χρησιμοποιείται από την AirAsia, την Tiger Airways και την Cebu Pacific. Το LCCT και ο κεντρικός τερματικός σταθμός μοιράζονται τον ίδιο διάδρομο προσγείωσης αλλά απέχουν σχεδόν 20 χιλιόμετρα οδικώς. Υπάρχουν συχνές υπηρεσίες μεταφοράς μεταξύ των δύο τερματικών σταθμών.

Υπάρχει μια εξαιρετική υπηρεσία τρένου μεταξύ του Κεντρικού Τερματικού Σταθμού και του σταθμού «KL Sentral» που διαρκεί μόλις 28 λεπτά. Εάν φτάσετε στο LCCT, τότε πρέπει να πάρετε το λεωφορείο για τον κεντρικό τερματικό σταθμό. Λάβετε υπόψη ότι οι οδηγοί ταξί στο LCCT μπορούν να δώσουν την εμφάνιση του προσωπικού του αεροδρομίου και να προσπαθήσουν να σας κατευθύνουν προς μια πολύ ακριβή υπηρεσία λεωφορείου ταξί.

Ναοί και σπήλαιο κοντά στην Κουάλα Λουμπούρ

Μετακίνηση στην Κουάλα Λουμπούρ

Το σύστημα δημόσιων μεταφορών της KL είναι αρκετά αποτελεσματικό, αν και η πρόκληση έγκειται στην ενσωμάτωσή του. Μια καλή εναλλακτική λύση στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι το Grab ή το Uber, καθώς πολλοί οδηγοί ταξί αρνούνται να χρησιμοποιήσουν το μετρητή και θέλουν ένα ακριβό πάγιο ποσό.

Τρένο

Υπάρχουν τέσσερα είδη: LRT, KL Monorail, KTM Komuter και KLIA. Το LTR είναι σαν ένα μετρό, αλλά τα περισσότερα κομμάτια είναι υπερυψωμένα. Οι ναύλοι είναι φτηνοί και ο χάρτης είναι κατανοητός.

λεωφορείο

Υπάρχουν διώροφα τουριστικά λεωφορεία «KL Hop-On Hop-Off» με δωρεάν Wi-Fi. Δίνεται σχολιασμός πληροφοριών μέσω ακουστικών. Το RapidKL διαθέτει ένα φτηνό και ολοκληρωμένο δημόσιο δίκτυο λεωφορείων μέσα και γύρω από την Κουάλα Λουμπούρ, αλλά οι χαμηλές συχνότητες και η έλλειψη πινακίδων το καθιστούν δύσκολο για τους τουρίστες.

Ταξί

Τα ταξί είναι βολικά αν και πολλοί οδηγοί αρνούνται να χρησιμοποιήσουν το μετρητή. Η σιδηροδρομική κάλυψη της πόλης είναι αρκετά καλή, επομένως δεν θα πρέπει να χρειάζεστε ταξί για τα περισσότερα ξενοδοχεία και μεγάλα τουριστικά σημεία.

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το παλιό κέντρο της πόλης της Κουάλα Λουμπούρ είναι συμπαγές και είναι ιδανικό για εξερεύνηση με τα πόδια. Οι διαβάσεις πεζών τηρούνται γενικά από τους οδηγούς. Το Jaywalking είναι τεχνικά παράνομο αλλά συχνά παραβλέπεται.

Δραστηριότητες σε Κουάλα Λουμπούρ

Η Καούλα Λουμπούρ γεμίζει ευκαιρίες για εξερεύνηση και ανακάλυψη. Ωστόσο, μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα της πόλης περιλαμβάνουν:

  • Απολαύστε τον εκπληκτικό ορίζοντα του KL από τους Δίδυμους Πύργους Petronas
  • Περάστε μια μέρα ψώνια στο Bukit Bintang
  • Βυθιστείτε στην ιστορία στο ναό Thean Hou
  • Εξερευνήστε τα βάθη των τροπικών ωκεανών στο Aquaria KLCC
  • Ανακαλύψτε την αρχαία ιστορία στο Μουσείο Ισλαμικών Τεχνών
  • Γενναίω το ταξίδι στα Σπήλαια Batu

Διαβάστε περισσότερα: Τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Κουάλα Λουμπούρ

Κουάλα Λουμπούρ

FAQs

Πότε θα επισκεφθείτε

Η Μαλαισία βιώνει ένα ζεστό και υγρό κλίμα όλο το χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε φορά που επισκέπτεστε το KL είναι πιθανό να νιώσετε την κολλώδη ζέστη. Ωστόσο, καθώς έχει τροπικό κλίμα, υπάρχουν συχνές βροχές και καταιγίδες που συμβαίνουν κυρίως κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου - μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου. Το KL βρίσκεται ανάμεσα σε εκτεταμένες οροσειρές προς τις περισσότερες κατευθύνσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η θερμοκρασία εδώ είναι ελαφρώς πιο δροσερή από την υπόλοιπη Μαλαισία με τις μέσες τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 29°C - 35°C κατά τη διάρκεια της ημέρας και 26°C - 29°C τη νύχτα.

Όσον αφορά τον πιο προσιτό χρόνο για επίσκεψη, τα ξενοδοχεία και οι πτήσεις τείνουν να είναι φθηνότερα κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν ο τουρισμός είναι πιο αργός και οι δρόμοι είναι λιγότερο απασχολημένοι.

Visa

Οι πολίτες από τις περισσότερες χώρες μπορούν να επισκεφθούν τη Μαλαισία χωρίς βίζα, εφόσον η διαμονή τους είναι μικρότερη από 90 ημέρες. Λεπτομέρειες για τη διαμονή, τα κίνητρα ταξιδιού και τα υπάρχοντα θα πρέπει να παρέχονται πριν από την άφιξη και απαιτούνται βίζες για ταξίδια 90 ημερών από ορισμένες χώρες. Οι αιτήσεις θεώρησης μπορούν να υποβληθούν σε οποιεσδήποτε πρεσβείες της Μαλαισίας, αλλά ελέγξτε πριν από την κράτηση για να δείτε εάν χρειάζεστε να επισκεφθείτε.

Χρήματα

Το νόμισμα στη Μαλαισία είναι Ringgits. Τα ATM είναι διαθέσιμα σε όλη την πόλη, αλλά η Mastercard και η Visa είναι οι πιο ευρέως αποδεκτές μέθοδοι πληρωμής, ειδικά σε εστιατόρια και ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών.

Δεν υπάρχει πραγματική κουλτούρα ανατροπής στο KL. Ωστόσο, για εξαιρετική εξυπηρέτηση, το 10% είναι το πιο κοινό ποσό συμβουλής. Συμβουλές μπορεί επίσης να αναμένεται σε μερικά πολυτελή ξενοδοχεία.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.