Νησιά Γκίλι, Λομπόκ

Οδηγός για το νησί Lombok

Ένας υπέροχος παραλιακός προορισμός από μόνος του, τα νησιά Lombok και Gili μπορούν να επισκεφθούν για λίγες μέρες στο Μπαλί

Νησιά Γκίλι, Λομπόκ

Λομπόκ

Βρίσκεται στα ανατολικά του Μπαλί, το νησί Lombok έχει όμορφες αμμώδεις παραλίες που παραμένουν υπανάπτυκτες σε σύγκριση με το Μπαλί. Στο κέντρο του νησιού δεσπόζει το όρος Rinjani, ένα ενεργό ηφαίστειο που είναι ένα υπέροχο σημείο για να φωτογραφίσετε την ανατολή ή τη δύση του ηλίου. Η ζωή στο Lombok είναι πιο συγκρατημένη και σεμνή σε σύγκριση με το γενικά πιο ανοιχτό και ζωντανό Μπαλί. Ωστόσο, οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες μπορούν να περιμένουν ότι θα γίνουν δεκτοί με τον ίδιο τρόπο όπως οι στρέιτ τουρίστες.

Νησιά Γκίλι

Τα νησιά Gili είναι ένα αρχιπέλαγος τριών μικρών νησιών Gili Trawangan, Gili Meno και Gili Air. Αυτά τα πολύ μικρά, όμορφα τροπικά νησιά βρίσκονται ακριβώς έξω από τη δυτική ακτή του Lombok και περίπου 20 μίλια από το ανατολικό άκρο του Μπαλί. Τα νησιά έχουν όμορφες παραλίες με λευκή άμμο και περιβάλλονται από κρυστάλλινα νερά. Η θάλασσα ενώνεται με τη θαλάσσια ζωή και κάνει τα νησιά Γκίλι κορυφαίο προορισμό για δύτες και κολύμβηση με αναπνευστήρα. Τα νησιά Γκίλι παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητα από τον μαζικό τουρισμό. Περπατήστε, ιππεύστε ένα άλογο, κάντε πετάλι με ποδήλατο ή κολυμπήστε παντού καθώς δεν υπάρχουν λεωφορεία, αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες.

Να φτάσετε στα νησιά Lombok & Gili

Πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες εκτελούν απευθείας πτήσεις προς Lombok. Επιπλέον, πραγματοποιούνται καθημερινά πτήσεις από Τζακάρτα, Σιγκαπούρη και Κουάλα Λουμπούρ. Η Ινδονησία εφαρμόζει ένα πρόγραμμα «βίζα κατά την άφιξη» για υπηκόους των περισσότερων μη ασιατικών χωρών (κόστος 25 $ ΗΠΑ από τον Μάρτιο του 2012). Οι υπήκοοι της Μαλαισίας, των Φιλιππίνων, της Σιγκαπούρης, του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ δεν χρειάζονται βίζα.

Να φτάσετε στα νησιά Lombok & Gili από το Μπαλί

Το δημόσιο πλοίο λειτουργεί κάθε δύο ώρες, 24 ώρες την ημέρα από το Padang Bai (Ανατολικό Μπαλί) έως το Lembar (West Lombok). Αν και φθηνό, ο χρόνος διέλευσης μπορεί να είναι μεταξύ 4-5 ωρών. Το λιμάνι απέχει περίπου 1 ώρα με το αυτοκίνητο από την κύρια τουριστική περιοχή του Senggigi.

Με γρήγορο σκάφος - Πολλά δρομολόγια με ταχύπλοο σκάφος εκτελούν δρομολόγια από το Μπαλί έως την ανατολική ακτή των νησιών Lombok και Gili, συμπεριλαμβανομένων των Γαλάζιο νερό εκφράζει και Gili Getaway. Οι χρόνοι διέλευσης είναι μεταξύ 1½-2 ώρες ανάλογα με τον προορισμό. Η κράτηση είναι απαραίτητη κατά τις περιόδους αιχμής.

Από τον αέρα - Πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν καθημερινές πτήσεις μεταξύ Μπαλί και Λομπόκ.

Πού να μείνετε

Υπάρχει μια καλή επιλογή από boutique ξενοδοχεία στη Δυτική Ακτή με ένα σύμπλεγμα γύρω από το Senggigi, την πιο τουριστική πόλη στο Lombok.

Για προτάσεις ξενοδοχείων, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Lombok.

Πότε να επισκεφθείτε στο Λομπόκ

Το Lombok και τα νησιά Gili απολαμβάνουν ένα τροπικό κλίμα των μουσώνων με δύο εποχές, ξηρό (Μάιο έως Σεπτέμβριο) και υγρό (Οκτώβριο έως Μάρτιο). Η υγρή περίοδος χαρακτηρίζεται από σύντομες απογευματινές βροχοπτώσεις—οι μέσες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνονται από 27°C έως 32°C κατά μήκος της δυτικής ακτής.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.