Βομβάη

Gay Mumbai · Οδηγός πόλης

Σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Βομβάη; Τότε ο γκέι οδηγός πόλης της Βομβάης είναι για εσάς.

Βομβάη

Μία από τις σπουδαιότερες μεγαλουπόλεις του κόσμου, η Βομβάη είναι η μεγαλύτερη της Ινδίας, με εκτιμώμενο συνολικό πληθυσμό 21 εκατομμυρίων κατοίκων, και η εμπορική πρωτεύουσα της χώρας. Η πόλη είναι το κέντρο του πλούσιου σύγχρονου πολιτισμού της Ινδίας, με τις βιομηχανίες του Μπόλιγουντ, της μόδας και του τουρισμού να βασίζονται σε αυτήν την ταραχώδη και συναρπαστική μητρόπολη.

Μια πόλη με υπερθετικά και αντιθέσεις, όπου βρίσκεται το Bollywood και ο μεγαλύτερος πληθυσμός παραγκουπόλεων της Ινδίας, αυτή η πόλη-λιμάνι και η παραλιακή πόλη υπήρξε ένας ενθουσιώδης και ανταποδοτικός προορισμός για πολλές γενιές ταξιδιωτών. Από ταξιδιώτες με σακίδια μέχρι τουρίστες πολυτελείας, υπάρχει κάτι εδώ που κεντρίζει τα ενδιαφέροντα κάθε ταξιδιώτη. Η Βομβάη φιλοξενεί μερικές από τις πιο όμορφες αποικιακές αρχιτεκτονικές του πλανήτη, η Βομβάη είναι επίσης ένα χωνευτήρι αρχιτεκτονικών στιλ και χρήσεων, περιπλανηθείτε σε κάθε πίσω οδό και μπορεί να σκοντάψετε σε ένα κρυφό Bazar ή εξίσου πιθανό, σε ένα καφέ χίπστερ.

Το να είσαι LGBT + εξακολουθεί να θεωρείται ταμπού στη Βομβάη, αλλά ενώ οι γκέι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις υπάρχει επίσης μια μικρή και συγκεντρωμένη γκέι σκηνή. Αποτελούμενο από λίγους μόνο καθιερωμένους χώρους, η κοινότητα των ομοφυλόφιλων στην πόλη είναι σφιχτή και φιλόξενη.

Γκέι δικαιώματα στη Βομβάη

Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ + στην Ινδία δεν είναι τόσο προχωρημένα όσο εκείνα σε πολλές άλλες χώρες και τα άτομα ΛΟΑΤ + εδώ αντιμετωπίζουν προκλήσεις και νομικά εμπόδια που δεν αντιμετωπίζουν οι φύλα και τα ετεροφυλόφιλα άτομα. Μέχρι το 2018, η ομοφυλοφιλική δραστηριότητα ήταν παράνομη στην Ινδία, ένας νόμος που θεσπίστηκε από τους αποικιστές της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι παρά την αυξανόμενη υποστήριξη των κινήσεων για την προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ + πολιτών, πάνω από το ήμισυ του γενικού πληθυσμού διαφωνεί με τις σχέσεις του ίδιου φύλου.

Οι τρανσέξουαλ στην Ινδία μπόρεσαν να αλλάξουν το νόμιμο φύλο τους από το 2019, ωστόσο, αυτό είναι δυνατό μόνο αφού το άτομο έχει υποβληθεί και ολοκληρώσει χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου. Υπάρχει ένα σεβαστό και ιστορικό τρίτο φύλο, το οποίο έχει θεωρηθεί έγκυρο και ιερό στον Ινδικό πολιτισμό για αιώνες. Ο γάμος του ιδίου φύλου εξακολουθεί να είναι παράνομος στη χώρα και τα ζευγάρια του ιδίου φύλου δεν μπορούν από κοινού να υιοθετήσουν παιδιά.

Γκέι σκηνή στη Βομβάη

Γνωστή ως η ομοφυλόφιλη πρωτεύουσα της Ινδίας, η Βομβάη έχει μακρά ιστορία ακτιβισμού ομοφυλοφίλων και έχει την πιο ανεπτυγμένη σκηνή για ομοφυλόφιλους οπουδήποτε στην περιοχή. Ωστόσο, στην ταχεία οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας, η ινδική κουλτούρα παραμένει πολύ συντηρητική, και ενώ υπάρχει μια σκηνή στη Βομβάη, είναι μικρή και δεν είναι πραγματικά αντανακλαστική ακόμη αυτής της τεράστιας, δυναμικής και πιο δημιουργικής πόλης της Ινδίας.

Η σκηνή της Βομβάης επικεντρώνεται σε λίγες καθιερωμένες φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους χώρους. Υπήρχε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που ονομάζεται Voodoo στην περιοχή της Νότιας Μουμπάι της Κόλαμπα, το οποίο φιλοξένησε το Σάββατο ομοφυλόφιλο βράδυ, αλλά ο σύλλογος έκλεισε από τις αρχές.

Οι ομοφυλόφιλοι γκρουπ της Βομβάης διοργανώνουν τακτικά πάρτι και κοινωνικές εκδηλώσεις και προωθούνται τοπικά. Αστέρι σωτηρίας φιλοξενεί ένα μηνιαίο πάρτι χορού που είναι δημοφιλές στην κοινότητα των ΛΟΑΤ.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μουμπάι Διεθνές Queer καθιερώθηκε ως ετήσιο γεγονός εκδήλωσης για την κοινότητα των ΛΟΑΤ μετά την κυκλοφορία του το 2010. Queer Azaadi Βομβάη διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις δραστηριοτήτων με έμφαση στους ομοφυλόφιλους, όπως το Mumbai Pride.

Βομβάη

Γκέι ξενοδοχεία στη Βομβάη

Η ιδανική τοποθεσία για διαμονή στη Βομβάη εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνετε με το χρόνο σας στην πόλη. Για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα και αξιοθέατα, καθώς και πολλές από τις πιο σημαντικές πολιτιστικές τοποθεσίες, τα ξενοδοχεία στη Νότια Βομβάη γύρω από το Churchgate και το Fort προσφέρουν την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε όλα τα κοντινά ιστορικά θαύματα. Το παλάτι Taj Mahal βρίσκεται απέναντι από την πύλη της Ινδίας και προσφέρει εκπληκτικά καταλύματα 5 αστέρων στην καρδιά αυτής της πολυσύχναστης πόλης. Με απαράμιλλη θέα στον ωκεανό και κομψό και πολυτελές ντιζάιν, το ξενοδοχείο είναι η ιδανική διαμονή για γκέι ταξιδιώτες που θέλουν να εξερευνήσουν όλα όσα έχει να προσφέρει η Βομβάη. Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως κλιματιζόμενα και είναι άνετα και πολυτελώς επιπλωμένα.

Ξενοδοχείο Waterstones βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 λεπτών με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο και παρέχει στους γκέι ταξιδιώτες μπουτίκ και κομψά δωμάτια για να εξερευνήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει η πόλη. Αυτό το μοντέρνο boutique ξενοδοχείο διαθέτει μια εντυπωσιακή πισίνα, καλά εξοπλισμένο γυμναστήριο και ένα τοπικά δημοφιλές μπαρ.

Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων σε μια εξαιρετική τοποθεσία για να εξερευνήσετε τα αξιοθέατα και τη γκέι σκηνή της Βομβάης, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Mumbai.

Φτάνοντας στη Βομβάη

Η Βομβάη είναι μια μεγάλη παγκόσμια πόλη-κόμβος, με πολλές διεθνείς απευθείας πτήσεις από εθνικές και οικονομικές αεροπορικές εταιρείες από όλο τον κόσμο. Το τερματικό 1 προορίζεται για πτήσεις εσωτερικού και το τερματικό 2 για διεθνείς πτήσεις.

Να είστε προετοιμασμένοι για παρατεταμένες γραμμές για ελέγχους ασφαλείας, ακόμα και όταν βρίσκεστε σε διέλευση. Οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου είναι τώρα καλές και γίνονται καλύτερες, με έναν νέο διεθνή τερματικό σταθμό.

Τα ταξί είναι η τυπική επιλογή μεταφοράς για να σας μεταφέρουν από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης - αγοράστε ένα προπληρωμένο κουπόνι (περίπου 450-600 Rs) από ένα από τα γραφεία ταξί που βρίσκονται κοντά στην έξοδο του τερματικού σταθμού. Φροντίστε να ταιριάξετε το σωστό ταξί με το κουπόνι που θα έχει τον αριθμό κυκλοφορίας του ταξί.

chhatrapati-shivaji-station-mumbia

Περιήγηση στη Βομβάη

Η Βομβάη διαθέτει ένα εκτεταμένο σύστημα δημόσιων μεταφορών τρένων και λεωφορείων που καλύπτουν την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της πόλης, το οποίο χρησιμοποιείται καλά από τον τεράστιο αριθμό μετακινούμενων εργαζομένων στην πόλη.

Auto-rickshaw και Tuktuk

Οι τουρίστες συνήθως κολλάνε σε αυτοκινητάκια (tuk-tuks) για τοπικές εκδρομές στα προάστια και ταξί για μεγαλύτερες βόλτες σε όλη την πόλη. Τα Tuktuks μπορούν εύκολα να φιλοξενήσουν τέσσερα άτομα, αλλά προσέξτε γιατί αυτά τα μικρά μηχανήματα έχουν απίστευτη ταχύτητα.

Ταξί

Τα ταξί μαύρου και κίτρινου μετρητή μπορούν να παραληφθούν και να παραληφθούν από πολλά αθλήματα στην πόλη. Τα ταξί είναι αξιόπιστα και συνήθως προσιτά. Ωστόσο, αφήστε άφθονο χρόνο εάν ταξιδεύετε από βορρά προς νότο - η μακρόστενη τοποθεσία του κέντρου της πόλης και ο τεράστιος όγκος της κυκλοφορίας προκαλούν τρομερή συμφόρηση κατά καιρούς. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για σύγχρονα ιδιωτικά ταξί μέσω του θυρωρείου του ξενοδοχείου σας, εάν χρειαστεί.

Μετρό και σιδηρόδρομος

Η κατασκευή του νέου συστήματος του μετρό της Βομβάης βρίσκεται σε εξέλιξη και 11 χιλιόμετρα της Γραμμής 1 είναι πλέον ανοιχτή. Τα υπέργεια σιδηροδρομικά συστήματα της πόλης συνήθως χρησιμοποιούνται λιγότερο από τους ταξιδιώτες, καθώς μπορεί να ζεσταθούν πολύ και να γεμίσουν πολύ κόσμο και τείνουν να χάνουν τις κύριες τουριστικές περιοχές και τα κύρια αξιοθέατα.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Η Βομβάη είναι γεμάτη με ναούς, μνημεία και ιστότοπους με ιστορία και πολιτισμό, μερικά από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε περιλαμβάνουν:

  • Εξερευνήστε την αρχαία πύλη της Ινδίας
  • Επισκεφθείτε το τεράστιο ξενοδοχείο Taj Mahal Palace
  • Αγορά και ανταλλαγή στο Chor Bazaar
  • Δοκιμάστε τα καλύτερα του Bollywood
  • Περιηγηθείτε στον ναό Iskcon
  • Βυθιστείτε στην ιστορία στο Haji Ali Dargah
  • Περιπλανηθείτε στους δρόμους του εύπορου Juhu
  • Πάρτε το πλοίο για τα Elephant Caves

elephanta-σπήλαια-κοντά-μουμπία

FAQs

Πότε να έρθετε

Μια ετήσια εκδήλωση gay Pride ξεκίνησε για πρώτη φορά στη Βομβάη το 2008 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Φεβρουάριο. Παραμένει ωστόσο ένα αμφιλεγόμενο γεγονός και είναι περισσότερο μια πολιτική δήλωση παρά μια μαζική γιορτή.

Μια εναλλακτική στιγμή για να επισκεφθείτε τη Βομβάη είναι τα τέλη Αυγούστου/αρχές Σεπτεμβρίου για το Ινδουιστικό Φεστιβάλ του Ganesh - τη θεότητα με κεφάλι ελέφαντα που ταυτίζεται περισσότερο από τους ομοφυλόφιλους Ινδούς.

Visa

Οι τουριστικές βίζες απαιτούνται για όλους τους επισκέπτες και συνήθως εκδίδονται για έξι μήνες - ξεκινώντας από την ημερομηνία έκδοσης και όχι από την ημερομηνία εισόδου. Σημειώστε ότι η εξάμηνη βίζα επιτρέπει μέγιστη διαμονή 90 ημερών ανά επίσκεψη.

Ελέγξτε για λεπτομέρειες με την τοπική πρεσβεία της Ινδίας ή το προξενείο σας, καθώς οι κανόνες θεώρησης διαφέρουν ανάλογα με την εθνικότητά σας.

Χρήματα

Η ρουπία είναι το ινδικό νόμισμα. Τα ATM είναι ευρέως διαθέσιμα σε όλη την πόλη. Οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές σε ξενοδοχεία, μεγάλα εστιατόρια και καταστήματα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.