Νέα Ζηλανδία-σε-ταξίδι-Γκέι-Ασία

Gay New Zealand · Οδηγός χώρας

Καλώς ήλθατε στη χώρα των θαυμάτων της Μητέρας Φύσης, ένα γραφικό θησαυρό φαινομενικά απεριόριστης φυσικής ομορφιάς.

Νέα Ζηλανδία-σε-ταξίδι-Γκέι-Ασία

New Zealand

Η Νέα Ζηλανδία, μια χώρα στο νοτιοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, αποτελείται από δύο κύρια νησιά, το Βορρά και το Νότο. Η καθαρή κλίμακα και το μεγαλείο των φυσικών τοπίων και ο σχετικά αραιός πληθυσμός που τα κατοικούν, αναμένεται να αφήσουν μια διαρκή εντύπωση.

Η εμπειρία των επισκεπτών εδώ είναι σχεδόν διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη - συνδυάζοντας την ευκολία και την ευκολία του ταξιδιού σε μια πολύ ανεπτυγμένη οικονομία με τη φυσική, άθλια ομορφιά και την άγρια ​​φύση μερικών πιο παρθένων και μαγευτικών τοπίων στον κόσμο - καλώς ήλθατε στη Νέα Ζηλανδία.

Από τον Κόλπο των Νήσων, το Ώκλαντ και το Ουέλλινγκτον στο Βόρειο Νησί έως το Κράισττσερτς, το Κουίνσταουν και το δέος που εμπνέει το Φιόρλαντ στο Νότο, ένα ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία είναι ένα ταξίδι ζωής, και θα σας αφήσει μια αιχμηρή τράπεζα μνήμης εικόνες και εμπειρίες των ανθρώπων και των τοπίων αυτών των αξιόλογων νησιών.

 

Γκέι δικαιώματα στη Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία έχει ένα σαφώς πιο προοδευτικό ρεκόρ δικαιωμάτων LGBT από τη μεγάλη αδερφή της, την Αυστραλία.

Μετά τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων που κατοχυρώνεται στον νόμο του 1993 για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη χορήγηση πολιτικών εταιρικών σχέσεων το 2005, η πλήρης και επίσημη ισότητα των ΛΟΑΤ ολοκληρώθηκε το 2013 με την ψήφιση του νόμου περί γάμου του ίδιου φύλου. Οι πρώτοι ομοφυλόφιλοι γάμοι πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο του 2013, προσελκύοντας την προσοχή του παγκόσμιου Τύπου. Η Νέα Ζηλανδία έχει επίσης ισότητα στην υιοθεσία, με τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να είναι πλέον σε θέση να υιοθετούν παιδιά από κοινού.

 

Γκέι σκηνή

Με πληθυσμό κάτω των 5 εκατομμυρίων, απλά δεν υπάρχουν αρκετά ακτινίδια κάτοικοι για να υποστηρίξουν μια μεγάλη αστική γκέι σκηνή. Η μεγαλύτερη πόλη, εμπορικός κόμβος και διεθνής πύλη της χώρας, το Ώκλαντ, έχει την πιο ανεπτυγμένη σκηνή με πολλές Gay Bars & Clubs και φιλοξενεί τις μεγαλύτερες από τις ετήσιες εκδηλώσεις υπερηφάνειας της χώρας που διοργανώνονται κάθε Φεβρουάριο. 

Αυτό που θα βρείτε σε όλη τη χώρα είναι μια χαλαρή και φιλική τοπική σκηνή, καλά ενσωματωμένη στην τοπική κοινότητα.

 

Φτάνοντας στη Νέα Ζηλανδία

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ώκλαντ είναι η κύρια πύλη άφιξης και αναχώρησης για τη Νέα Ζηλανδία.

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από δώδεκα αεροπορικές εταιρείες με απευθείας συνδέσεις με προορισμούς όπως Σίδνεϊ, Μελβούρνη, Μπρίσμπεϊν, Σιγκαπούρη, Κουάλα Λουμπούρ, Μπουένος Άιρες, Σαντιάγκο της Χιλής και Τόκιο.

Η Νέα Ζηλανδία έχει πολύ αυστηρούς νόμους περί βιοασφάλειας. Βεβαιωθείτε ότι δεν εισάγετε απαγορευμένα αντικείμενα ή διατρέχετε τον κίνδυνο υψηλού προστίμου.

 

Περιήγηση στη Νέα Ζηλανδία

Η καλύτερη συμβουλή είναι να σχεδιάσετε πώς να ζήσετε και να ταξιδέψετε στη Νέα Ζηλανδία εκ των προτέρων.

Όλες οι επιλογές είναι εδώ - από καλά συνδεδεμένα εσωτερικά αεροδρόμια που συνδέουν όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και των δύο νησιών, την υπηρεσία τρένων Overlander που διαρκεί το Βόρειο Νησί, τις συνδέσεις με φέρι μεταξύ Βορρά και Νότου και μια γραμμή τουριστικών τρένων από το Κράισττσερτς προς Δυτική ακτή. Υπάρχει επίσης ένας εθνικός σύγχρονος στόλος λεωφορείων, που θα σας μεταφέρει παντού.

Η οδήγηση στη Νέα Ζηλανδία είναι ένα αεράκι και μια υπέροχη εμπειρία από μόνη της. Οι δρόμοι είναι καλά συντηρημένοι, αν και συχνά στενοί και πολύ θυελλώδεις, προσθέτοντας την ελκυστικότητα. Οι καλοί δρόμοι και η έλλειψη μεγάλης συμφόρησης προσελκύουν διεθνείς μοτοσικλετιστές στη χώρα ειδικότερα και έρχονται κάθε χρόνο.

 

Πότε να έρθετε

Οι εποχές της Νέας Ζηλανδίας είναι: Άνοιξη από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο. Καλοκαίρι από Δεκέμβριο έως Μάρτιο. Φθινόπωρο από Απρίλιο έως Μάιο. Χειμώνας από Μάιο έως Αύγουστο.

Λάβετε υπόψη ότι οι σχολικές καλοκαιρινές διακοπές στη Νέα Ζηλανδία παρατείνονται μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Φεβρουαρίου.

Σε γενικές γραμμές, η Νέα Ζηλανδία έχει ένα εύκρατο κλίμα, με το Βορρά του Βόρειου Νησιού να είναι σχεδόν υποτροπικό το καλοκαίρι, και μόνο ελαφρώς κρύο το χειμώνα, στα νότια του Νότιου Νησιού όπου οι χειμώνες είναι οι πιο σκληροί. Το πιο ηλιόλουστο spot όλο το χρόνο είναι ο Nelson στο βόρειο τμήμα του South Island.

 

Κουίνσταουν

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Η ωμή φυσική ομορφιά της Νέας Ζηλανδίας είναι μακράν το βασικό της αξιοθέατο. Υπάρχουν εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης που προσφέρονται για κάθε είδους υπαίθρια δραστηριότητα - από αθλήματα αδρεναλίνης για περιπέτεια μέχρι ιστιοπλοΐα, ψάρεμα, ορειβασία, πεζοπορία στην άγρια ​​φύση και μονοπάτια δασικής ποδηλασίας, και περίπου σαράντα γήπεδα γκολφ.

Βιώνοντας μια γεύση του πολιτισμού των Μαορί, περιοδεύοντας στην ύπαιθρο, επισκεφθείτε την εκπληκτική ακτογραμμή και τις παραλίες, καθώς και τα κύρια αστικά κέντρα και δοκιμάζοντας την τοπική κουζίνα θα εξασφαλίσετε ένα πλήρες και ευχάριστο δρομολόγιο.

Αυτό που ακολουθεί εδώ είναι μόνο μια σύντομη περίληψη για τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα, από Βορρά προς Νότο:

 

North Island

Νόρθλαντ - η βορειότερη περιοχή της Νέας Ζηλανδίας, με εκπληκτικές παραλίες και απίστευτη πανίδα και δάση. Συγκεκριμένα:

Δάσος Waipoua - για να δείτε το τελευταίο από τα τεράστια αρχαία δέντρα kauri

Ο κόλπος των Νήσων - πολλές επιλογές ιστιοπλοΐας και μίνι κρουαζιέρας που μπορείτε να πάρετε στα 144 νησιά στον κόλπο αυτής της μεγάλης τουριστικής περιοχής με επίκεντρο το Kerikeri, την Paihia και απέναντι από τον κόλπο, τα λευκά πλυμένα γεωργιανά σπίτια του μικροσκοπικού Russell.

Γουαϊτάνγκι - βρίσκεται στον κόλπο των Νήσων, είναι το μέρος για να επισκεφθείτε για ένα γρήγορο μάθημα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας και τη Συνθήκη Waitangi.

Auckland – «City of Sails», η εμπορική πρωτεύουσα του έθνους, η μεγαλύτερη πόλη και η διεθνής πύλη.

Χάμιλτον - συναρπαστική πόλη για επίσκεψη στον ποταμό Waikato, και το μέρος για πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ετήσιου φεστιβάλ αερόστατου.

Χερσόνησος Κορομάντελ - μεγάλες αμμώδεις παραλίες και υπέροχα μονοπάτια πεζοπορίας σε κοντινή απόσταση από το Ώκλαντ.

Ροτορούρα - ένα κέντρο για τον πολιτισμό των Μαορί και ένα γεωθερμικό hotspot.

Καταρράκτες Huka - όπου ο δυνατός ποταμός Waikato αναγκάζεται να περάσει από ένα στενό κανάλι απότομο βράχο, με το εμπορικό σήμα περιπέτειας ακτινίδιων με εκδρομές με βάρκα να προσφέρονται για να φτάσουν κοντά και προσωπικά στο καταρράκτη λευκό νερό.

Λίμνη Ταούπο - μια λίμνη σε μεγάλο αδρανές ηφαίστειο που προσελκύει λάτρεις των σπορ περιπέτειας για τζετ βαρκάδα και καταδύσεις.

Napier - ξαναχτίστηκε μετά από σεισμό στη δεκαετία του 1930, η πόλη διαθέτει πολλά κτίρια αρτ ντεκό. Η πόλη διοργανώνει και ετήσιο Σαββατοκύριακο Art Deco κάθε Φεβρουάριο με vintage αυτοκίνητα και ντόπιους ντυμένοι με ρούχα του 1930.

Hawke's Bay είναι μια διάσημη περιοχή παραγωγής κρασιού.

Νέο Πλίμουθ - Η πόλη της Δυτικής Ακτής φημίζεται για τα φεστιβάλ μουσικής και τέχνης, καθώς και για άλλες μεγάλες συναυλίες όλο το χρόνο.

Wellington – «The Windy City», πολιτιστική και επίσημη πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας.

Το Στενό Κουκ βρίσκεται ανάμεσα στο Βόρειο και το Νότιο Νησί, και τα συνδέει είναι το πλοίο InterIslander που εκτελεί δρομολόγια από το Ουέλλινγκτον προς το Picton. Γνωστή ως μια από τις πιο εντυπωσιακές συνδέσεις με φέρι στον κόσμο, αυτή είναι μια διαδρομή τριών ωρών με φέρι που δεν θα θέλατε να χάσετε.

 

Νότιο Νησί

Nelson - βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Ζηλανδίας, στην κορυφή του South Island. Αυτή η πόλη με επίκεντρο τις τέχνες έχει μια υπέροχη τοπική σκηνή εστιατορίων, καθώς και τοπικά οινοποιεία, μια εκπληκτική ακτογραμμή και τρία εθνικά πάρκα όλα εύκολα προσβάσιμα. Είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για περιήγηση στο Νότιο Νησί από.

Εθνικό Πάρκο Abel Tasman - Η παράκτια διαδρομή Abel Tasman είναι ένας από τους μεγάλους περιπάτους της Νέας Ζηλανδίας. Ωστόσο, στα 51 χιλιόμετρα είναι αρκετά και θα χρειαστούν 3-5 ημέρες για να ολοκληρωθεί ολόκληρη η διαδρομή.

Από εδώ είναι καλύτερο να σχεδιάσετε μια διαδρομή για να διασχίσετε το Νότιο Νησί για να κάνετε τα αξιοθέατα.

Από Christchurch, ο δρόμος προς το Twizel προσφέρει την πρώτη ματιά στην ψηλότερη κορυφή της Νέας Ζηλανδίας, Mount Cook από τα εκπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά του Λίμνη Τεκάποκαι μετά Λίμνη Πουκάκι για πιο κοντινή θέα στο βουνό.

Από το Twizel, ταξιδέψτε μέσω του κεντρικού Otago στο Cromwell, του Lindis Pass, του ποταμού Kawarau στο Queenstown. Θα θέλατε τουλάχιστον δύο ημέρες για να ζήσετε το Queenstown, την πρωτεύουσα περιπέτειας της αδρεναλίνης στον κόσμο.

Από Κουίνσταουν, πάρτε την ακτή με υπέροχη διαδρομή Λίμνη Wakatipu για πρόσβαση στην πιο απομακρυσμένη και πιο άγρια ​​περιοχή όλων, στο Fiordland.

Η μικρή πόλη της Τε Άνουα είναι μια καλή βάση για να εξερευνήσετε το περίφημο Milford Sound, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Νότιου Νησιού. Αυτό το εκπληκτικό φιόρδ είναι προσβάσιμο μέσω ενός μακρύ δρόμο με στροφές μέχρι την κοιλάδα από την πόλη - μια εκπληκτική διαδρομή.

Ένα δεύτερο, εξίσου εκπληκτικό fiord για να επισκεφτείτε είναι το Doubtful Sound. Είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα απέναντι Λίμνη Manapori στην τοποθεσία ενός τεράστιου υπόγειου σταθμού. Ένας προπονητής σας μεταφέρει στη συνέχεια στο κεφάλι του Doubtful Sound, Deep Cove, για να συνδεθείτε με τα κρουαζιερόπλοια για μια πραγματικά θαυμάσια κρουαζιέρα που προκαλεί δέος σε αυτό το πιο απομακρυσμένο και όμορφο μέρος.

Η διαδρομή προς τα εμπρός σας πηγαίνει πίσω από το Queenstown και μετά ψηλά πάνω από το Crown Range για εκπληκτική θέα πίσω από την πόλη και προς την υπέροχη Wanaka, με χιονισμένα βουνά που χτυπούν την όμορφη λίμνη στην οποία βρίσκεται η πόλη. Το Wanaka είναι ειδυλλιακό και γαλήνιο σε σύγκριση με το Queenstown, και αξίζει μια επίσκεψη.

Από τη Wanaka, οδηγήστε βόρεια για πρόσβαση στην περιοχή της Δυτικής Ακτής σε μερικά από τα πιο δραματικά τοπία της Νέας Ζηλανδίας.

Περιφέρομαι Λίμνη Matheson για εκπληκτική θέα στις νότιες Άλπεις που αντανακλάται στα νερά, πριν αφιερώσετε χρόνο για να γνωρίσετε τον παγετώνα Franz Josef και τον παγετώνα Fox.

Ο δρόμος της Δυτικής Ακτής από εδώ διαρκεί Χοκίτκε και μετά έως Greymouth. Βόρεια από εδώ είναι το Pancake Rocks, ένας απίστευτος παράκτιος σχηματισμός από ασβεστολιθικά πετρώματα που θυμίζουν τεράστιους σωρούς από... τηγανίτες. Αυτή η συγκεκριμένη διαδρομή σας μεταφέρει πίσω στο Nelson στην κορυφή του νότιου νησιού.

Αυτή η διαδρομή δεν περιλαμβάνει τη νοτιοανατολική γωνία του νότιου νησιού, που έχει τις πόλεις Dunedin, με ισχυρή σκωτσέζικη κληρονομιά, Invercargill ή Stewart Island.

Αφήστε άφθονο χρόνο, ιδανικά περίπου τρεις έως τέσσερις εβδομάδες και στα δύο νησιά!

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Τουρισμό Νέα Ζηλανδία για την ευγενική άδεια χρήσης των φωτογραφιών τους στον ιστότοπό μας.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.