Ταϊπέι

Οδηγός πόλης Gay Taipei

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ταϊπέι; Τότε η σελίδα με τον οδηγό της πόλης για τους ομοφυλόφιλους Ταϊπέι είναι για εσάς

 

Ταϊπέι 

Η πρωτεύουσα της Ταϊβάν βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού. Η Ταϊπέι έχει έκταση περίπου 270 km² και περίπου 2.6 εκατομμύρια ανθρώπους (περίπου 7 εκατομμύρια συμπεριλαμβανομένων των προαστίων). Είναι μια «παγκόσμια πόλη» και το πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Ταϊβάν.

Η Ταϊπέι έχει ένα εξαιρετικό σύστημα μεταφορών - με σιδηροδρόμους, αυτοκινητόδρομους, αεροδρόμια και λεωφορεία που συνδέουν την Ταϊπέι με όλα τα μέρη του νησιού. Για τους γκέι ταξιδιώτες, η Ταϊπέι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για επίσκεψη και θεωρείται πολύ ασφαλές. Έχει τα πάντα - μια μεγάλη γκέι σκηνή με πάρτι παγκόσμιας κλάσης, πολλές επιλογές για ψώνια και φαγητό, ιαματικές πηγές και σπα και έναν καλό συνδυασμό παλιού/νέου, αξιοθέατα Ανατολής/Δύσης.

Η πόλη της Ταϊπέι χωρίζεται σε 12 περιφέρειες. Οι πιο γνωστές περιοχές μεταξύ των ομοφυλόφιλων ταξιδιωτών περιλαμβάνουν:

 

 

  • Wanhua 萬華區- Η παλαιότερη συνοικία της Ταϊπέι στην Ταϊπέι. φιλοξενεί το «gay χωριό», το κόκκινο σπίτι, το Ximending και πολλά ιστορικά κτίρια.
  • Zhongshan 中山區 - διαθέτει παραποτάμια πάρκα, το Μουσείο Καλών Τεχνών και μια μεγάλη νυχτερινή ζωή και μπαρ, ειδικά για αρκούδες.
  • Da'an 大安區 - μια πολυτελής εμπορική περιοχή γεμάτη πολυκαταστήματα, μπουτίκ και μοντέρνα εστιατόρια.
  • Xinyi 信義區 - η οικονομική περιοχή που βρίσκεται δίπλα στο Da'an. το σπίτι του Taipei 101, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και πολλά πολυτελή ξενοδοχεία.
  • Songshan 松山區 - έδρα πολλών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων, καθώς και Raohe Street Night Market - η παλαιότερη διάσημη υπαίθρια αγορά της Ταϊπέι.
  • Beitou 北投區 - αυτή η προαστιακή συνοικία στεγάζει το Εθνικό Πάρκο Yangmingshan και είναι διάσημη για τις πολλές ιαματικές πηγές της.

 

Γκέι δικαιώματα στην Ταϊβάν

Όσον αφορά τα δικαιώματα ΛΟΑΤ, η Ταϊβάν είναι μια από τις πιο προοδευτικές χώρες της Ασίας. Η κυβέρνηση νομιμοποίησε τον γάμο του ιδίου φύλου το 2019 και από το 2003 εφαρμόζονται προστατευτικές ενάντια στις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες μπορούν να περιμένουν να αντιμετωπίζονται με την ίδια αξιοπρέπεια και σεβασμό με οποιονδήποτε άλλο και μπορούν να απολαύσουν μια σειρά από ξενοδοχεία και χώρους που είναι γκέι ή φιλικοί. Η έρευνα διαπίστωσε ότι πριν από τη νομική εξίσωση των δικαιωμάτων για τα ΛΟΑΤ + άτομα στην Ταϊβάν, το 75% του πληθυσμού πίστευε ότι τα ΛΟΑΤ + άτομα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αγάπη.

Η Ταϊβάν έχει ακόμη μια θεότητα αφιερωμένη στη διαχείριση των ερωτικών ζωών των ομοφυλόφιλων ατόμων και είναι μια φιγούρα της Ταϊβάν λαογραφίας από τον 17ο αιώνα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε το Οδηγός χώρας Gay Taiwan σελίδα

Γκέι σκηνή

Η Ταϊπέι έχει μια ακμάζουσα γκέι σκηνή που αποτελείται από Μπαρ για ομοφυλόφιλους, Κλαμπ Gay Dance, Γκέι σάουνες και Gay Massage Spa. Υπάρχει συγκέντρωση ομοφυλοφιλικών επιχειρήσεων μέσα και γύρω από την περιοχή The Red House και Ximen στην περιοχή Wanhua, αν και οι χώροι για γκέι είναι απλωμένοι σε άλλα μέρη της πόλης. Ένας από τους πολλούς χώρους που βρέθηκαν στο The Red House είναι Καφέ Δαλιδά, ένα μοντέρνο και κομψό gay bar που αποτελεί δημοφιλές στέκι μεταξύ του γκέι πληθυσμού της πόλης. Το μπαρ μπορεί να υπερηφανεύεται για νυχτερινούς DJs και μια εντυπωσιακή υπαίθρια βεράντα lounge.

Απλώνεται σε δύο ορόφους και βρίσκεται κοντά στο The Red House, G.Star είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συλλόγους γκέι χορού της Ταϊπέι. Δημοφιλές μεταξύ του νεότερου γκέι πληθυσμού της πόλης, το κλαμπ είναι πολύ απασχολημένο τα Σαββατοκύριακα και φιλοξενεί μια σειρά από ζωντανές παραστάσεις και θεματικές βραδιές.

Τις επίσημες αργίες, συνήθως γίνονται εκδηλώσεις χορού μεγάλης κλίμακας που προσελκύουν τεράστιο αριθμό επισκεπτών από άλλες ασιατικές χώρες, όπως Hong Kong και Ταϊλάνδη.

Ταϊβάν, Ταϊπέι, νυχτερινή θέα

Gay ξενοδοχεία στην Ταϊπέι

Οι περισσότεροι γκέι επισκέπτες μένουν γύρω από το Ximending ή κοντά στην εμπορική περιοχή Zhongxiao East Road. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από Μεσαίας κατηγορίας + Οικονομικά ξενοδοχεία σε αυτές τις δημοφιλείς περιοχές. Το ξενοδοχείο Westgate βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, μόλις 1 λεπτό με τα πόδια από το σταθμό Ximen του MRT και μερικούς από τους πιο δημοφιλείς χώρους για γκέι της πόλης. Το ξενοδοχείο είναι επιπλωμένο και διακοσμημένο με μοντέρνα πρότυπα και τα δωμάτια περιλαμβάνουν πολυτελή κρεβάτια, μίνι μπαρ και ντους ψιλής βροχής. Μια σειρά από σουίτες και δωμάτια είναι διαθέσιμα για όλα τα γούστα και τις ανάγκες.

Μερικά από τα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία μπορείτε να βρείτε στην αριστοκρατική συνοικία Xinyi, που φιλοξενεί την Ταϊπέι 101 και κορυφαία πολυκαταστήματα. Μόνο μία από τις πολλές επιλογές πολυτέλειας που διατίθενται στην πόλη είναι η W Hotel Ταϊπέι. Το W προσφέρει στους επισκέπτες μια μοντέρνα διαμονή αιχμής και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά και τις ανέσεις που αναμένονται από έναν χώρο 5 αστέρων που περιλαμβάνει έξυπνες τουαλέτες σε κάθε δωμάτιο. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης μια φανταστική πισίνα, γυμναστήριο και μπαρ, τα οποία είναι διαθέσιμα στους επισκέπτες 24/7.

Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Ταϊπέι σε ένα μεγάλο σαββατοκύριακο πάρτι, συνιστάται να κάνετε κράτηση στο ξενοδοχείο σας εκ των προτέρων καθώς τα δωμάτια εξαντλούνται γρήγορα, ειδικά κατά τη διάρκεια Ταϊβάν υπερηφάνεια τον Οκτώβρη - κάντε κλικ εδώ για να δείτε τη λίστα με τα ξενοδοχεία Gay Taipei.

Γκέι σάουνες στην Ταϊπέι

Η Ταϊπέι έχει μια από τις καλύτερες σκηνές για σάουνα στην Ασία και η εντυπωσιακή επιλογή διαθέτει επίσης πιο παραδοσιακές ταϊβανέζικες ιαματικές πηγές, ένα τοπικό αξιοθέατο ανάμεσα σε γκέι ντόπιους και τουρίστες. Μερικές από τις σάουνες στην Ταϊπέι είναι γνωστές ως Hattenbas- σάουνες ή πηγές που συνήθως επισκέπτονται οι ομοφυλόφιλοι δημογραφικοί. Ένας από αυτούς τους χώρους είναι Ταϊπέι I / 0, μια μεγάλη σάουνα που εκτείνεται σε τρεις ορόφους και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων. Ο χώρος περιλαμβάνει τακτικές ζωντανές παραστάσεις καθώς και εβδομαδιαίες θεματικές βραδιές.

Το Huang Chi Spa είναι μια ιαπωνική ιαπωνική πηγή αποκλειστικά για άνδρες και, ενώ δεν είναι αποκλειστικά γκέι χώρος, είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες. Το σπα προσφέρει ένα ήσυχο καταφύγιο για ταξιδιώτες που θέλουν να ξεφύγουν από τη φασαρία της Ταϊπέι, με τον απαλό καταρράκτη και τον περιποιημένο κήπο.

Gay Massage στην Ταϊπέι

Η πλειονότητα των χώρων μασάζ της πόλης με επίκεντρο τους ομοφυλόφιλους βρίσκεται μέσα και γύρω από το The Red House. Οι χώροι μασάζ στην Ταϊπέι προσφέρουν γενικά ένα άνετο και χαλαρωτικό περιβάλλον και στελεχώνονται από καλά εκπαιδευμένους και γνώστες μασέρ. Το Weipa Spa είναι μια γκέι υπηρεσία μασάζ που προσφέρει μια σειρά από μασάζ, θεραπείες σπα και αρωματοθεραπεία από άνδρες θεραπευτές. Το σπα προσφέρει εξαιρετικής αξίας πακέτα περιποίησης από τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν.

Ταϊπέι

Φτάνοντας στην Ταϊπέι

Η πόλη εξυπηρετείται από δύο αεροδρόμια. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Taoyuan της Ταϊβάν (TPE) είναι το κύριο αεροδρόμιο, που βρίσκεται περίπου 30 χλμ. Από την πόλη. Υπάρχει μια υπηρεσία μεταφοράς που παραλαμβάνει και απογειώνει επιβάτες στα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία και επίσης σταματά στον Κεντρικό Σταθμό της Ταϊπέι.

Το αεροδρόμιο Songshan στο κέντρο της Ταϊπέι εξυπηρετεί κυρίως πτήσεις εσωτερικού. Διατίθενται επίσης υπηρεσίες λεωφορείων που συνδέουν το αεροδρόμιο με τις κοντινές πόλεις. Από το αεροδρόμιο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε στην πόλη: λεωφορείο (express και non-express), τρένο υψηλής ταχύτητας (που λειτουργεί κάθε 15 λεπτά), μονό ταξί και προκαθορισμένο sedan.

Το MRT από το αεροδρόμιο Taoyuan στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ταϊπέι βρίσκεται σε λειτουργία (από τον Μάρτιο του 2016) Η διαδρομή (53 χλμ.) Έχει 24 σταθμούς, που εκτείνονται σε όλη την πόλη της Ταϊπέι, τη Νέα Ταϊπέι και την πόλη Ταογιουάν. Το πρώτο τρένο από τον Κεντρικό Σταθμό της Ταϊπέι προς το αεροδρόμιο αναχωρεί στις 6 π.μ. και το τελευταίο τρένο περίπου στις 11 μ.μ.

Περιήγηση στην Ταϊπέι

μετρό

Η πόλη της Ταϊπέι διαθέτει ένα πολύ καθαρό και ασφαλές σύστημα μαζικής μεταφοράς (MRT). Είναι ένα ανυψωμένο σύστημα χωρίς οδηγό, με τα τελευταία τρένα να αναχωρούν τα μεσάνυχτα. Απαγορεύεται το φαγητό, το ποτό και το κάπνισμα και στους δύο σταθμούς και στα τρένα που αναγνωρίζονται σαφώς στα Αγγλικά

λεωφορείο

Η υπηρεσία λεωφορείων της Ταϊπέι είναι πολύ αποτελεσματική και όλα τα λεωφορεία εμφανίζουν όλες τις πληροφορίες στα Αγγλικά, γεγονός που διευκολύνει τους επισκέπτες που δεν μιλούν την Κίνα.

Ταξί

Τα μετρημένα ταξί είναι διαθέσιμα 24 ώρες την ημέρα και είναι άφθονα στην Ταϊπέι. Είναι ο ευκολότερος τρόπος να μετακινηθείτε. Οι περισσότεροι οδηγοί μιλούν περιορισμένα αγγλικά. Η ανατροπή δεν είναι απαραίτητη.

Ταϊπέι

Δραστηριότητες σε Ταϊπέι

Υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες όσον αφορά τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ταϊπέι. Ωστόσο, τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα περιλαμβάνουν:

 

 

  • Απολαύστε την εκπληκτική θέα από το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο στο Taipei 101
  • Περιπλανηθείτε στο Μονοπάτι Πεζοπορίας Ορεινού Ελέφαντα
  • Εξερευνήστε την ιστορία της πόλης στο National Palace Museum
  • Επισκεφθείτε το ναό Longshan
  • Βυθιστείτε στον πολιτισμό LGBT + στο εμβληματικό Red House
  • Ανακαλύψτε τον μεγαλύτερο ζωολογικό κήπο της Ασίας στον ζωολογικό κήπο της Ταϊπέι
  • Κάντε μπάνιο στις ιαματικές πηγές Beitou

 

 

FAQ

Πότε να έρθετε

Η Ταϊπέι έχει ημιτροπικό κλίμα. Τα καλοκαίρια είναι ζεστά και υγρά με περιστασιακές βροχές, ενώ οι χειμώνες μπορεί να είναι αρκετά ψυχρός και συχνά ομιχλώδης. Ενώ η θερμοκρασία δεν είναι ποτέ υπερβολικά ακραία όλο το χρόνο, η πιο ευχάριστη εποχή για επίσκεψη είναι το φθινόπωρο. Ο Φεβρουάριος έως τον Απρίλιο μπορεί να είναι υγρός και από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο είναι η εποχή των τυφώνων.

Visa

Για ταξιδιώτες από τις περισσότερες χώρες, υπάρχει μια περίοδος επίσκεψης 90 ημερών χωρίς βίζα κατά την οποία επιτρέπεται η είσοδος στην Ταϊβάν. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν εξάμηνη ισχύ στα διαβατήριά τους και να μην έχουν ποινικό μητρώο. Υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για μεμονωμένες χώρες, επομένως ελέγξτε τους κανονισμούς που αφορούν τη χώρα καταγωγής σας πριν κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι στην Ταϊπέι.

Χρήματα

Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται δεκτές στις περισσότερες εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου, τα μετρητά εξακολουθούν να είναι πολύ σημαντικά στην Ταϊπέι και τα μηχανήματα ATM είναι κοινά και ασφαλή στη χρήση σε όλη την πόλη. Ορισμένα μηχανήματα θα έχουν όριο στο ημερήσιο ποσό ανάληψης.

Ενώ οι τιμές που σημειώνονται στα αγαθά στα καταστήματα τείνουν να είναι σταθερές, οι ταξιδιώτες μπορούν να περιμένουν να ανταλλάξουν αγαθά σε αγορές χονδρικής. Οι τιμές μπορούν κανονικά να μειωθούν κατά 10% ή 20%.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.