jakata-τη νύχτα

Gay Jakarta · Οδηγός πόλης

Προγραμματίζετε ταξίδι στην Τζακάρτα; Στη συνέχεια, η γκέι Τζακάρτα οδηγός πόλης είναι για εσάς.

jakata-τη νύχτα

Τζακάρτα

Με την Ινδονησία πλέον καθιερωμένη ως κορυφαία οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πρωτεύουσά της, η Τζακάρτα, είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις σε όλη την Ασία.

Αληθινό χωνευτήρι της ινδονησιακής κουλτούρας, η πόλη έχει τη φήμη ότι είναι φιλική και φιλόξενη, με εξαιρετικές αγορές και σκηνή νυχτερινής ζωής, ενώ είναι επίσης μια από τις πιο κορεσμένες και προκλητικές για να ταξιδέψετε.

Βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νησιού της Ιάβα, η Τζακάρτα είναι το εμπορικό, πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο αυτής της, η τέταρτη μεγαλύτερη κατοικημένη χώρα στον κόσμο.

Η ραγδαία ανάπτυξη της Τζακάρτα την έχει καταστήσει πλέον τη μεγαλύτερη πόλη στη ΝΑ Ασία, με συνολικό πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων κατοίκων και την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή, με 28 εκατομμύρια ανθρώπους.

 

Γκέι δικαιώματα στην Ινδονησία

Η ομοφυλοφιλική σεξουαλική δραστηριότητα είναι επίσημα νόμιμη στην Ινδονησία (η ηλικία συγκατάθεσης είναι 18), αλλά δεν υπάρχει νομοθεσία περί ισότητας για τους ΛΟΑΤ πολίτες, καμία νομική προστασία για ζευγάρια του ιδίου φύλου και καμία προστασία από τις διακρίσεις. Αυτό αντανακλά ευρέως παραδοσιακά τοπικά έθιμα και είναι απίθανο να αλλάξει σύντομα. Παρ 'όλα αυτά, η κοινότητα των ΛΟΑΤ στην Ινδονησία έχει γίνει όλο και πιο ορατή και πολιτικά ενεργή.

Οι επαρχίες του Ατσέ και της Νότιας Σουμάτρας επέτρεψαν από την κυβέρνηση της Ινδονησίας να θεσπίσει το νόμο της Σαρία το 2002, αν και ισχύει μόνο για τους μουσουλμάνους κατοίκους. Αυτό ποινικοποιεί το να είσαι ομοφυλόφιλος σε αυτές τις επαρχίες… γι 'αυτό αποφύγετε να πάτε εκεί.

Ακόμα και στην Τζακάρτα, η επίσημη κατάταξη για όλες τις κοινότητες ΛΟΑΤ είναι «διανοητικά ανάπηρη». Υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις διακρίσεων και παρενόχλησης, που απευθύνονται ειδικότερα σε άτομα με διαφυλικές σχέσεις. Δεν υπάρχουν νομικές οδηγίες σχετικά με το HIV / AIDS και υπάρχει πιθανότητα να μην επιτρέπεται η είσοδος σε έναν επισκέπτη θεωρείται ότι είναι HIV + (δηλαδή ταξιδεύει με φάρμακα).

Σε μια πιο θετική σημείωση, η Λάμδα Ινδονησία είναι το παλαιότερο και πιο καθιερωμένο κίνημα ομοφυλόφιλων και λεσβιών στη ΝΑ Ασία και οι πολλές ομάδες ΛΟΑΤ που δραστηριοποιούνται τώρα σε όλη τη χώρα είναι σε θέση να παρέχουν τουλάχιστον συμβουλευτική για το HIV / AIDS.

Από τις αρχές του 2016, ο δημόσιος διάλογος και οι συζητήσεις για θέματα ΛΟΑΤ έχουν εντατικοποιηθεί. Ορισμένες εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από ΛΟΑΤ ακτιβιστές έχουν διαταραχθεί από την αστυνομία.

Το 2017, αρκετοί γκέι δημοφιλείς χώροι στο Jakata έχουν επιτεθεί και κλείσει από την αστυνομία.

Οι ομοφυλόφιλοι Ινδονησιανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενες προκλήσεις στην καθημερινή τους ζωή. Οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες στη Τζακάτα δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ωστόσο, οι δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης μεταξύ ομοφυλοφίλων ζευγαριών (όπως το φιλί ή το κράτημα των χεριών δημόσια) πρέπει να αποφεύγονται.

 

Γκέι σκηνή

Παρά την ταχεία ανάπτυξη της Τζακάρτα και την ολοένα και πιο παγκόσμια προοπτική, μια πρόσφατη καταστολή της LGBT κοινότητας από την αστυνομία είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών από τους πιο προσβάσιμους τουρίστες χώρους.

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή στην Ατλαντίδα Σάουνα, κρατώντας 140 άνδρες για ανάκριση. Από αυτά, ένας αριθμός όπου συνελήφθη για φερόμενα αδικήματα που σχετίζονται με πορνογραφία.

Η αστυνομία φέρεται να τραβήξει φωτογραφίες μερικών από αυτούς που κρατήθηκαν είτε γυμνοί είτε μερικώς ντυμένοι και στη συνέχεια διανέμει τις εικόνες στο διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης.

Ομάδα δικαιωμάτων LGBTI, Άρος Πελάγγι καταδίκασε την επιδρομή και τη διάδοση εικόνων λέγοντας ότι η αστυνομική δράση ήταν παράνομη και απάνθρωπη. Διαβάστε τη δήλωση εδώ.

Τον Οκτώβριο του 2017, η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές και έκλεισε το T1 Sauna στην Τζακάρτα. Τόσο οι ντόπιοι όσο και οι αλλοδαποί συνελήφθησαν από την αστυνομία.

 

Φτάνοντας στην Τζακάρτα

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Soekamo-Hatta παραδίδει όλη τη διεθνή και το μεγαλύτερο μέρος της εσωτερικής κίνησης πτήσεων προς την Τζακάρτα και βρίσκεται 20 χλμ. Βορειοδυτικά της πόλης. Το αεροδρόμιο διαθέτει τρεις τερματικούς σταθμούς με μια βασική υπηρεσία μεταφοράς που τους συνδέει (πάρτε ταξί εάν βιάζεστε).

Τα λεωφορεία του ξενοδοχείου είναι μια καλή επιλογή για να φτάσετε από το αεροδρόμιο στον τελικό προορισμό σας, ειδικά καθώς πολλά ξενοδοχεία το προσφέρουν ως δωρεάν υπηρεσία. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορείτε να πάρετε είτε το λεωφορείο του αεροδρομίου ή το ταξί.

Το συχνό λεωφορείο DAMRI θα σας μεταφέρει στο κέντρο της πόλης σε περίπου 30 λεπτά για ναύλο 25,000. Η υπηρεσία είναι αξιόπιστη και τα λεωφορεία είναι κλιματιζόμενα και συνδέονται με πολλούς προορισμούς της πόλης, όπως το Χρυσό Τρίγωνο (το κέντρο της πόλης).

Η κράτηση ενός ταξί από το εσωτερικό του τερματικού σταθμού θα εξασφαλίσει μια premium υπηρεσία με ελάχιστη ουρά και ένα ποιοτικό όχημα που θα σας μεταφέρει απευθείας στο κέντρο της πόλης - για περίπου 175,000 Rp.

Ένα τυπικό ταξί θα κοστίζει από περίπου 70,000 Rp έως 120,000 Rp στο κέντρο της πόλης - η διαφορά τιμής απλώς αντανακλά την ποιότητα της εταιρείας ταξί που θα επιλέξετε. Οι SilverBird, Bluebird και Ekspress έχουν την πιο αξιόπιστη υπηρεσία. Φροντίστε να αποφύγετε τα πολλά ταξί και μεταφορείς αποσκευών και κατευθυνθείτε κατευθείαν στις επίσημες τάξεις της εταιρείας ταξί.

 

Περιήγηση στην Τζακάρτα

Αναμφίβολα αυτό θα είναι η πιο δύσκολη πτυχή της διαμονής σας στην Τζακάρτα. Η πόλη έχει μια αξιοζήλευτη φήμη για τη χειρότερη κυκλοφορία στη ΝΑ Ασία (και αυτό σημαίνει περισσότερη κίνηση από ό, τι ξέρατε ότι υπήρχε φράξιμο στους δρόμους αυτής της πόλης!). Ακόμα χειρότερα, η διάταξη της πόλης είναι αρκετά ακατανόητη κατά την πρώτη άφιξή σας.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση έχει ενθαρρύνει πολλούς μετακινούμενους στα τρένα και ένα γρήγορο σύστημα διαμετακόμισης λεωφορείων επεκτείνεται σταδιακά. Επίσης, μετά από χρόνια καθυστέρησης, ένα σύστημα monorail για το Χρυσό Τρίγωνο άρχισε να κατασκευάζεται (Οκτώβριος 2013) θα λειτουργήσει το 2017.

Οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν ταξί για να μετακινηθούν, τα οποία είναι τουλάχιστον φθηνά. Οι πιο αξιόπιστες εταιρείες ταξί στην πόλη είναι το Blue Bird και το Express. Όποιο ταξί κι αν χρησιμοποιήσετε, επιμείνετε ότι ο μετρητής είναι ενεργοποιημένος. Εάν όχι, πάρτε ένα άλλο ταξί ή κινδυνεύστε να εξαφανιστεί.

Μια άλλη επιλογή είναι ένα «Bajaj» (έντονο πορτοκαλί tuk-tuk) που είναι εξαιρετικό για ταχύτητα, καθώς περνάει από την κίνηση πιο γρήγορα, αν και όχι τόσο καλό για άνεση. Λειτουργούν χωρίς μετρητές, οπότε φροντίστε να παζαρέψετε και να συμφωνήσετε μια τιμή πριν ξεκινήσετε. Υπάρχουν επίσης πολλά ταξί μοτοσικλέτας που ονομάζονται Ojek, τα καλύτερα για γρήγορο άλμα από το Α στο Β και όταν πρέπει να είστε κάπου γρήγοροι. Επιμείνετε σε ένα κράνος για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο και συμφωνήστε την τιμή εκ των προτέρων.

 

Πού να μείνετε στην Τζακάρτα

Για μια λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία της Τζακάρτα για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το ξενοδοχείο μας Σελίδα Gay Jakarta Hotels.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Κεντρική Τζακάρτα:

Πλατεία Μέρδεκα (η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης στον κόσμο) και το Εθνικό Μνημείο (MONAS) - που χτίστηκε για να τιμήσει την ανεξαρτησία της Ινδονησίας, είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε (απεικονίζεται παραπάνω).

Εθνικό μουσείο - ένα εξαιρετικό μουσείο για μια επισκόπηση της ινδονησιακής ιστορίας.

Τζαμί Istiqal - Το μεγαλύτερο τζαμί της Νοτιοανατολικής Ασίας και ένα από τα πιο εντυπωσιακά.

Καθεδρικός ναός της Τζακάρτα - Ένα παράδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής της Τζακάρτα.

Bunderan HI - ένα μέρος για να δοκιμάσετε τα πολυτελή εμπορικά κέντρα Grand Indonesia και Plaza Indonesia της Τζακάρτα.

Τζάλα Τζέκα - τον κεντρικό δρόμο για backpacker με πολλά οικονομικά ξενοδοχεία και εστιατόρια.

 

Δυτική Τζακάρτα:

Τζακάρτα Μπατάβια (Kota Tua) - η μοναδική σωζόμενη περιοχή παλιάς πόλης της πόλης με ολλανδικά αποικιακά κτίρια. Καλό street food, τέχνες και χειροτεχνίες, τοπικά μουσεία και καφέ.

Γκλόδοκ - Πόλη της Κίνας της Τζακάρτα με παλιούς κινέζικους ναούς και μεγάλη ποικιλία κινέζικων φαγητών.

Εμπορικό κέντρο Orchard Garden - το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται επίσης σε αυτό το τμήμα της πόλης.

 

Νότια Τζακάρτα:

Μια πλούσια κατοικημένη και επιχειρηματική περιοχή, με πολλά πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα.

Κεμάνγκ - ένας διάσημος δρόμος γεμάτος εστιατόρια και μπουτίκ

 

Βόρεια Τζακάρτα:

Art 1 Νέο Μουσείο - ένα υπέροχο συγκρότημα νέων τεχνών στο Kemayoran, με μόνιμες συλλογές καθιερωμένων Ινδονήσιων καλλιτεχνών και εκθέσεις σύγχρονων και ανερχόμενων Ινδονήσιων και διεθνών καλλιτεχνών.

Ancol Bayfront City - Η μεγαλύτερη τουριστική περιοχή της Ασίας με το θεματικό πάρκο Dreamland, το Sea World, τις αγορές τέχνης και το οικολογικό πάρκο και τις παραλίες.

Λιμάνι περιοχή και πύλη προς Χιλιάδες Νησιά - τουλάχιστον αρκετές εκατοντάδες, προσελκύοντας πολλούς τουρίστες για τα θαλάσσια πάρκα και τα θέρετρα ξενοδοχεία.

 

Πότε να έρθετε

Το κλίμα εδώ είναι τροπικό και υγρό καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, με ελάχιστες αλλαγές θερμοκρασίας, τόσο συνεχώς ζεστό, που είναι τόσο κοντά στον ισημερινό. Η καλύτερη στιγμή που πρέπει να αποφύγετε είναι η περίοδος των βροχών, από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, όταν πολλά χαμηλότερα σημεία της πόλης πλημμυρίζουν (κυρίως στη βόρεια συνοικία) στις έντονες βροχές των μουσώνων.

 

Visa

Οι περισσότεροι Δυτικοί ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν βίζα κατά την άφιξη με χρέωση 35 $, ή μπορείτε να λάβετε εκ των προτέρων βίζα από οποιαδήποτε πρεσβεία της Ινδονησίας. Απαιτείται απόδειξη επιστροφής στο σημείο προέλευσης και συχνά ελέγχεται. Οι επισκέπτες από το Μπρουνέι Νταρουσαλάμ, την Καμπότζη, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, το Χονγκ Κονγκ SAR, το Μακάο SAR, τη Χιλή, το Μαρόκο, τον Ισημερινό και το Περού μπορούν να λάβουν είσοδο 30 ημερών χωρίς βίζα.

Εάν σκοπεύετε να λάβετε βίζα κατά την άφιξη, είναι πολύ σημαντικό να ελέγξετε ότι το διαβατήριό σας έχει τουλάχιστον 6 μήνες ισχύος και να έχει μία κενή σελίδα και ότι έχετε αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής.

 

Χρήματα

Το ινδονησιακό νόμισμα είναι η ρουπία. Τα ATM είναι ευρέως διαθέσιμα σε όλη την Τζακάρτα. Οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες είναι επίσης ευρέως αποδεκτές, αν και γνωρίζετε ότι η κλωνοποίηση καρτών και η απάτη είναι μεγάλα ζητήματα στη χώρα.

 

Άλλα σημεία που αξίζει να αναφερθούν

Ο τζόγος είναι παράνομος παντού στην Ινδονησία.

Μην εμπλακείτε με παράνομα ναρκωτικά. Οι αρχές έχουν πολιτική μηδενικής ανοχής και όσοι συλληφθούν αντιμετωπίζουν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης ή θανατική ποινή. Επιδρομές της αστυνομίας σε χώρους όπου συχνάζουν αλλοδαποί, ιδιαίτερα στο Μπαλί.

Είναι σημαντικό να σέβεστε τις τοπικές παραδόσεις, τους νόμους και τις θρησκείες και να γνωρίζετε τις ενέργειές σας για να διασφαλίσετε ότι δεν προσβάλλουν, ειδικά κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού.

Πρώτη έκδοση: Οκτ 2013

Τελευταία ενημέρωση: Μάιος 2017

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.