sitges-gay-παραλία

Gay Sitges · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Sitges; Τότε ο οδηγός μας για τους gay Sitges είναι για εσάς.

sitges-gay-παραλίαSitges "gay beach"

 

Σίτγκες

Το Sitges είναι μια παράκτια πόλη της Μεσογείου που βρίσκεται 35 χλμ δυτικά της Βαρκελώνης με μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ισπανίας.

Το όμορφο κέντρο της πόλης αποτελείται από στενά δρομάκια γεμάτα μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα, τα οποία σε αντίθεση με πολλές άλλες ισπανικές παράκτιες πόλεις, δεν έχουν αλλοιωθεί από την υπερβολική ανάπτυξη.

Η πόλη επωφελείται από ένα κλίμα που παρέχει, κατά μέσο όρο, πάνω από 300 ημέρες ηλιοφάνειας ετησίως με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 25ºC έως 34ºC.

Διαβάστε περισσότερα: Ανακαλύψτε το Sitges - την πιο gay πόλη της Ισπανίας.

gay-sitges-travelgayΕυρώπηSitges Gay Pride (φωτογραφίες από το 2016)

Γκέι σκηνή

Το Sitges έχει μια από τις πιο μακροχρόνιες σκηνές γκέι στην Ευρώπη που χρονολογείται εδώ και 30 χρόνια. Πρόσφατα, η πόλη επωφελήθηκε από τη μετατόπιση των καλοκαιρινών gay πάρτι γκέι από την Ίμπιζα στη Βαρκελώνη. Υπάρχει μια καλή επιλογή από γκέι μπαρ και (σχετικά μικρά) χορευτικά κλαμπ που προσφέρουν κάτι για όλους.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Ιούνιος έως τέλος Οκτωβρίου), η νυχτερινή ζωή των ομοφυλόφιλων ξεκινά από τις 10μμ, με τα περισσότερα από τα μπαρ να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τουλάχιστον τις 3πμ και τα κλαμπ χορού μέχρι την ανατολή. Ένας αριθμός τακτικών εκδηλώσεων gay γίνονται κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των Sitges Gay Pride (Ιούνιος) και δύο ετήσιων διεθνών συναντήσεων Gay Bear.

Η γκέι σκηνή φτάνει στο αποκορύφωμά της κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες τον Αύγουστο, όταν οι παραλίες, τα μπαρ και τα ξενοδοχεία γεμίζουν.

Για μια εναλλακτική βραδινή έξοδο, το Μπαρ για ομοφυλόφιλους και  Γκέι σάουνες στη Βαρκελώνη μπορείτε να φτάσετε γρήγορα και εύκολα με το τρένο (περίπου 30 λεπτά).

Σίτζες-παλιά πόληΠαλιά πόλη του Σίτζες

Φτάνοντας στο Sitges

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Aeroport del Prat της Βαρκελώνης. Αυτό το διεθνές αεροδρόμιο, που εξυπηρετεί περισσότερους από 30 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη Sitges. Υπάρχουν τρεις κύριες επιλογές μεταφοράς από το αεροδρόμιο στο Sitges - ταξί, λεωφορείο και τρένο.

Ταξί

Υπάρχει μια ταξί ακριβώς έξω από την αίθουσα αφίξεων. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 40-50 λεπτά και θα κοστίσει μεταξύ 40-70 € ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την εποχή που ταξιδεύετε.

λεωφορείο

Το MonBus εκτελεί τακτικά δρομολόγια λεωφορείων μεταξύ του αεροδρομίου και του Sitges με αναχωρήσεις κάθε 30 λεπτά περίπου κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής. Το λεωφορείο αναχωρεί έξω από τον τερματικό σταθμό 1. Αν φτάσετε στον τερματικό σταθμό 2, πρέπει πρώτα να πάρετε το δωρεάν λεωφορείο προς τον τερματικό σταθμό 1. Η διαδρομή με λεωφορείο από το αεροδρόμιο πηγαίνει πρώτα στο κέντρο της Βαρκελώνης και στη συνέχεια στο Sitges. Από το Sitges, η διαδρομή είναι απευθείας προς το αεροδρόμιο. Στις περιόδους αιχμής μπορεί να είναι μόνο όρθιος χώρος. Κάντε κλικ εδώ για τον ιστότοπο MonBus και χρονοδιάγραμμα. Η τιμή για ένα εισιτήριο απλής μετάβασης είναι 4 €.

Τρένο

Υπάρχει ένας σιδηροδρομικός σταθμός RENFTE στο αεροδρόμιο που βρίσκεται απέναντι από τον τερματικό σταθμό 2 και συνδέεται μέσω αεροπορικής γέφυρας. Υπάρχει επίσης δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς μεταξύ του σταθμού RENFTE και του τερματικού σταθμού 1. Από εδώ, πάρτε το πρώτο τρένο και κατεβείτε στην πρώτη στάση του σταθμού - El Prat de Llobregat. Πιάστε ένα τρένο που κατευθύνεται προς Vilanova και κατεβείτε στο Sitges. Τα μονόδρομα κοστίζουν 4.10€.

Κατάστημα Sitges

 

Πού να μείνετε στο Sitges

Για τον πλήρη κατάλογο των προτεινόμενων ξενοδοχείων Sitges για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το ξενοδοχείο μας Σελίδα ξενοδοχείων Gay Sitges.

sitges-παραλιακός δρόμοςΠερίπατος Sitges 

 

Visa

Η Ισπανία βρίσκεται εντός της περιοχής θεώρησης Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, θα πρέπει να ελέγξετε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

Χρήματα

Το νόμισμα στην Ισπανία είναι το ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Ενδέχεται να απαιτείται ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με κάρτα σε ορισμένα καταστήματα.

Ηλεκτρισμός

220 βολτ χρησιμοποιώντας τυπικά ευρωπαϊκά βύσματα 2 στρογγυλών ακίδων.

Ιατρικός

Η Ισπανία διαθέτει μια καλή εθνική υπηρεσία υγείας και ένα ευρύ φάσμα ιδιωτικών επιλογών υγειονομικής περίθαλψης. Υπάρχουν πολλά φαρμακεία στο Sitges, με τουλάχιστον ένα να λειτουργεί εκτός των κανονικών ωρών.

Ωστόσο, το πλησιέστερο νοσοκομείο με 24ωρο τμήμα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών είναι το Sant Camil στο κοντινό Sant Pere de Ribes, (El Garraf) - περίπου 10 χλμ. από το Sitges. Θα χρειαστεί λοιπόν να πάρετε ταξί. Αυτό το νοσοκομείο μπορεί να παράσχει θεραπεία PEP (προφύλαξη μετά την έκθεση).

Νοσοκομείο Clínic, Βαρκελώνη παρέχει επίσης θεραπεία με PEP.

Θα πρέπει να πληρώσετε για τη θεραπεία σας, οπότε η ιδιωτική ιατρική ασφάλιση είναι απαραίτητη.

Πόσιμο νερό

Σας συνιστούμε να πίνετε εμφιαλωμένο νερό.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.