Αθήνα

Gay Athens · Οδηγός πόλης

Πρώτο ταξίδι στην Αθήνα; Στη συνέχεια, η gay σελίδα της πόλης των Αθηνών μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε από το Α στο Ω

Αθήνα

Η Αθήνα είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο με καταγεγραμμένη ιστορία που εκτείνεται σε πάνω από 3,000 χρόνια. Θεωρείται από πολλούς ως η γενέτειρα του πολιτισμού, η πόλη είναι γεμάτη με πολιτισμό και θησαυρό αρχαιολογικών μνημείων.

Σήμερα, η πόλη είναι η μητροπολιτική πρωτεύουσα της Ελλάδας και θεωρείται ένας από τους πιο δραστήριους και ζωντανούς προορισμούς στη Νότια Ευρώπη. Η Αθήνα διέρχεται μια σημαντική αναγέννηση. Μετά από χρόνια λιτότητας, τα κτίρια που καλύπτονται από γκράφιτι γίνονται γκαλερί τέχνης, τα εγκαταλελειμμένα γκαράζ ανακαινίζονται, καθώς οι καφετέριες και οι καινοτόμοι επιχειρηματίες αναζωογονούν την εστιατορική σκηνή της πόλης.

Η Αθήνα διαθέτει επίσης μια ενεργητική και ποικίλη γκέι σκηνή που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Η σκηνή έχει περάσει από το υπόγειο και στο mainstream και ως εκ τούτου, οι gay ταξιδιώτες μπορούν να βρουν έναν αριθμό γκέι εστιασμένων χώρων σε όλη την πόλη.

Γκέι δικαιώματα στην Ελλάδα

Το ομοφυλοφιλικό σεξ αποποινικοποιήθηκε το 1951. Η ανδρική πορνεία είναι νόμιμη από τον Μάιο του 2006. Ευρύ νόμοι κατά των διακρίσεων τέθηκαν σε ισχύ το 2014, προσθέτοντας περιορισμένες προστασίες που ήταν διαθέσιμες από το 2005.

Η ηλικία της σεξουαλικής συναίνεσης είναι 15 για όλους. Στις 24 Δεκεμβρίου 2015 τέθηκαν σε ισχύ συμφωνίες συμβίωσης ομοφυλοφίλων. Αυτές οι πολιτικές ενώσεις ομοφυλοφίλων παρέχουν όλα τα δικαιώματα του γάμου εκτός από την υιοθεσία.

Ωστόσο, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία συνεχίζει να καταγγέλλει την ομοφυλοφιλία ως αμαρτία. Η έξοδος μπορεί να είναι μια πρόκληση για πολλούς ομοφυλόφιλους. Σύμφωνα με μια έκθεση του ILGA-Europe για τα δικαιώματα LGBT + το 2016, η Ελλάδα ήρθε 15η από τις 49 χώρες της Ευρώπης.

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή στην Αθήνα έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της σκηνής βρίσκεται στη συνοικία Γκάζι, η οποία έχει γίνει γνωστή ως «gay χωριό» (βρίσκεται κοντά στο σταθμό μετρό Κεραμεικός / ΣΤ.ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ). Νυχτερινή ζωή ξεκινά αργά στην Αθήνα. Με μερικές εξαιρέσεις, οι περισσότερες γκέι μπαρ μην ανοίξετε μέχρι τις 10 το βράδυ και τα πράγματα αρχίζουν να είναι απασχολημένα γύρω στα μεσάνυχτα. σόδα2 είναι το πιο διάσημο γκέι χορευτικό κέντρο της Αθήνας για πάνω από 15 χρόνια και διαθέτει δύο πατώματα χορού που παίζουν mainstream επιτυχίες και ελληνικούς ύμνους. Ο σύλλογος γίνεται ιδιαίτερα απασχολημένος τα σαββατοκύριακα. ΜΕΓΆΛΟΣ ήταν το πρώτο μπαρ αρκούδας στην Αθήνα και εξακολουθεί να προσφέρει στους επισκέπτες μια φιλική και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Το μπαρ είναι ένας δημοφιλής χώρος προθέρμανσης για ταξιδιώτες που αναζητούν μεγαλύτερα κλαμπ αργότερα.

Οι γενικές συμπεριφορές μπορεί να είναι αρκετά συντηρητικές, οπότε δεν θα δείτε πολλές σημαίες του ουράνιου τόξου να κυματίζουν. Η σκηνή δεν είναι υπόγεια, αλλά λίγο λιγότερο στο πρόσωπό σας σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Ωστόσο, οι Αθηναίοι είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι. Οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες μπορούν να περιμένουν την ίδια μεταχείριση με οποιονδήποτε άλλο σε καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Αθήνα

Gay Ξενοδοχεία στην Αθήνα

Η ιδανική τοποθεσία για διαμονή στην Αθήνα εξαρτάται από το τι θέλουν οι ταξιδιώτες να κάνουν με την ώρα τους στην πόλη. Για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τον Παρθενώνα και άλλες αρχαίες ελληνικές κατασκευές και μνημεία, τα ξενοδοχεία μέσα και γύρω από την Πλατεία Συντάγματος προσφέρουν την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε όλες τις κοντινές ιστορικές απολαύσεις. Το ξενοδοχείο Central Athens βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής της Πλάκας και το εστιατόριο και το μπαρ του ξενοδοχείου στον τελευταίο όροφο προσφέρουν στους επισκέπτες εκπληκτική και απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολη. Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως κλιματιζόμενα και είναι άνετα και καθαρά επιπλωμένα.

Το φρέσκο ​​ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στην gay περιοχή της Αθήνας και προσφέρει στους γκέι ταξιδιώτες μοντέρνα και ηχομονωμένα δωμάτια από τα οποία μπορούν να εξερευνήσουν όλα όσα έχει να προσφέρει η γκέι σκηνή της Αθήνας. Αυτό το κομψό boutique ξενοδοχείο διαθέτει εντυπωσιακή πισίνα στον τελευταίο όροφο, άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο και μπαρ, που εγγυώνται στους επισκέπτες μια άνετη και κομψή διαμονή.

Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων σε μια εξαιρετική τοποθεσία για να εξερευνήσετε τα αξιοθέατα και τη γκέι σκηνή της Αθήνας, επισκεφθείτε το Σελίδα Gay Athens Hotels.

Γκέι σάουνες στην Αθήνα

Για τους αρχαίους Έλληνες, οι σάουνες της Αθήνας ήταν ένας χώρος σύνδεσης, χαλάρωσης και χαλάρωσης και οι ομοφυλόφιλοι της σύγχρονης Αθήνας είναι εξίσου παθιασμένοι με τον πολιτισμό της σάουνας.

Για μια πιο premium εμπειρία, οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες θα πρέπει να σκεφτούν μια επίσκεψη στο Alexander Sauna Men's Club. Το κλαμπ είναι ανοιχτό για όλες τις ηλικίες και τους τύπους αμαξώματος και διαθέτει μια σειρά από εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε τρεις ορόφους, όπως σκοτεινές αίθουσες, αίθουσες μασάζ, θεματικές αίθουσες παιχνιδιών και ιδιωτικές καμπίνες. Το κλαμπ φιλοξενεί επίσης τακτικές θεματικές βραδιές με ταινίες και χορευτές.

Αθήνα

Φτάνοντας στην Αθήνα

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος) απέχει 17 μίλια (27 χλμ.) από το κέντρο της πόλης. Το αεροδρόμιο συνδέεται με το μετρό της Αθήνας (Γραμμή 3 - Μπλε Γραμμή) με τρένα που εκτελούν δρομολόγια κάθε 30 λεπτά από τις 6:30 π.μ. έως τις 11:30. Τα εισιτήρια κοστίζουν 5-10€.

Το μετρό κλείνει γύρω στα μεσάνυχτα, οπότε αν η πτήση σας φτάσει στο αεροδρόμιο λίγο πριν ή μετά τα μεσάνυχτα, ένα ταξί θα χρεώσει τουλάχιστον E49 στο κέντρο της Αθήνας. Δοκιμάστε και κλείστε μια πτήση που φτάνει πολύ πριν από τα μεσάνυχτα. Επίσης οι ναύλοι της Uber είναι οι ίδιοι με τους ναύλους ταξί.

Η διαδρομή με λεωφορείο X95 εκτελεί δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς την πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της πόλης κάθε 15 λεπτά και κοστίζει 6 €. Ένα ταξί από το αεροδρόμιο προς την πόλη κοστίζει μεταξύ 40-60 €, ανάλογα με την ώρα και τον προορισμό.

Το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι της Ευρώπης, συνδέει την Αθήνα με τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος. Υπάρχουν συχνά δρομολόγια πλοίων προς τις Κυκλάδες (συμπεριλαμβανομένης της Μυκόνου), την Κρήτη κ.λπ.

Μετακίνηση στην Αθήνα

Η Αθήνα είναι μια τεράστια πόλη, αλλά τα περισσότερα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και δημοφιλείς εμπορικές περιοχές βρίσκονται ή κοντά στις κεντρικές περιοχές της Πλάκας, του Μοναστηρακίου και του Ψυρρή. Τα περισσότερα από τα αξιοθέατα σε αυτές τις κεντρικές περιοχές βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, αν και αυτό εξαρτάται από την ανοχή σας στη ζέστη.

μετρό

Το σύστημα του μετρό είναι ένας εύκολος τρόπος για να μετακινηθείτε στην Αθήνα, συμπεριλαμβανομένων και από και προς το γκέι χωριό του Γκάζι (Σταθμός Κεραμεικού στη γραμμή Τρίτη). Οι ναύλοι είναι καλής αξίας και τα τρένα του μετρό είναι ακριβή, ασφαλή και καθαρά.

Ένα εισιτήριο ισχύει για 90 λεπτά και κοστίζει 1.40 €. Η ημερήσια κάρτα θα κοστίσει 4.50 € (τόσο για το μετρό όσο και για τα λεωφορεία). Τα μηχανήματα εισιτηρίων λειτουργούν τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Αφού αγοράσετε το εισιτήριό σας, πρέπει να το επικυρώσετε για χρήση.

Η Κόκκινη Γραμμή (γραμμή 2) εκτείνεται από την Ανθούπολη προς τον Άγιο Δημήτριο και η Μπλε Γραμμή (γραμμή 3) τρέχει από το δυτικό Αιγάλεω μέσω των κεντρικών περιοχών του Μοναστηρακίου και του Συντάγματος και στα βορειοανατολικά προάστια και το αεροδρόμιο. Οι χάρτες μπορούν να παραληφθούν σε οποιονδήποτε σταθμό και γενικά είναι εύκολο να κατανοηθούν.

λεωφορείο

Το κύριο δίκτυο λεωφορείων διευθύνεται από την Ethel (Ελληνικά = ΕΘΕΛ). Τριακόσιες διαδρομές εκτείνονται στην πόλη. Ένα δίκτυο ηλεκτρικών λεωφορείων διαθέτει 48 σταθμούς τραμ σε όλη την πόλη.

Ταξί

Τα ταξί στην Αθήνα προσφέρουν εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής και μπορεί να είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος μεταφοράς για ορισμένα δρομολόγια. Τα ταξί μπορεί να δυσκολευτούν στην Αθήνα, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής.

Αθήνα

Δραστηριότητες στην Αθήνα

Η Αθήνα είναι γεμάτη με ναούς, μνημεία και μνημεία με ιστορία και μύθο, μερικά από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε περιλαμβάνουν:

  • Εξερευνήστε τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο
  • Ρίξτε μια βαθύτερη βουτιά στην ιστορία στο Μουσείο της Ακρόπολης
  • Επισκεφθείτε την τοποθεσία των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παναθηναϊκό Στάδιο
  • Παρακολουθήστε την αλλαγή των φρουρών στο ελληνικό κοινοβούλιο
  • Περιπλανηθείτε στους αρχαίους δρόμους της Πλάκας
  • Αγοράστε στις αγορές του Μοναστηρακίου
  • Περιηγηθείτε στον Ναό του Δία και την Αψίδα του Αδριανού

FAQs

Visa

Καθώς η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ταξιδιώτες από άλλες χώρες εντός της ένωσης μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς βίζα. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες εκτός ΕΕ θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση Σένγκεν, η οποία επιτρέπει ταξίδια σε ολόκληρη την περιοχή της Σένγκεν Βίζα. Ελέγξτε τις απαιτήσεις θεώρησης για ταξιδιώτες από τη χώρα σας πριν ταξιδέψετε.

Πότε θα επισκεφθείτε

Η Αθήνα έχει μεσογειακό κλίμα με πολλή ηλιοφάνεια. Τα καλοκαίρια είναι ξηρά και ζεστά με μέση θερμοκρασία μεταξύ 22 ° C (72 ° F) και 32 ° C (90 ° F), αν και μπορούν να φτάσουν τους 40 ° C.

Η πόλη ζεσταίνει άβολα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, συνήθως όταν οι ντόπιοι φεύγουν για τις δικές τους διακοπές. Είναι μια καλή στιγμή για επίσκεψη, διότι μπορεί να υπάρχουν λιγότερα άτομα, αλλά περιμένουν πολύ ζεστές και υγρές θερμοκρασίες.

Οι θερμοκρασίες του χειμώνα κυμαίνονται από 7 ° C (44 ° F) έως 15 ° C (55 ° F), με βροχή και περιστασιακό χιόνι. Ο Μάιος και ο Ιούνιος θεωρούνται η ιδανική στιγμή για επίσκεψη καθώς οι πιο ηλιόλουστες μέρες είναι με ήπιες, ευχάριστες θερμοκρασίες.

Καταστήματα Λιανικής

Η Αθήνα προσφέρει μια άφθονη επιλογή για αγοραστές από υπαίθριες αγορές έως πολυκαταστήματα. Η οδός Ερμού είναι ο κύριος εμπορικός πεζόδρομος, που εκτείνεται από την πλατεία Συντάγματος μέχρι το σταθμό Μοναστηράκι.

Για αγορές κάτω από μια στέγη, δοκιμάστε το Golden Hall στην περιοχή Μαρούσι. Το εμπορικό κέντρο, που βρίσκεται δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό Nerantziotissa στην Αττική Οδό, διαθέτει περισσότερα από 200 καταστήματα, χώρους φαγητού και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις.

Η Αττική, ένα τεράστιο πολυκατάστημα στην Πανεπιστημίου, είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα με περισσότερα από 360 καταστήματα.

Για μια πιο πολύχρωμη και αισθητική εμπειρία αγορών, δείτε τη σκηνή της τοπικής αγοράς. Η υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να περιπλανηθείτε με μια εκλεκτή γκάμα προϊόντων. περιμένετε να βρείτε οτιδήποτε και τα πάντα, από έπιπλα έως ρούχα, συλλεκτικά μέχρι δίσκους βινυλίου.

Η κεντρική αγορά της Αθήνας (Αγορά) είναι μια κυψέλη δραστηριότητας με μια υπέροχη γκάμα από ελιές, τυριά, μπαχαρικά, κρέας, φρούτα, λαχανικά και τοπικές σπεσιαλιτέ. Είναι μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις.

Χρήματα

Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης. Οι διανομείς μετρητών είναι ευρέως διαθέσιμες, αν και πολλοί χρεώνουν ένα τέλος εάν χρησιμοποιείτε μια ξένη κάρτα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Οι θάλαμοι συναλλάγματος είναι εύκολο να βρεθούν. Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.