Gay Cambodia · Οδηγός χώρας

Gay Cambodia · Οδηγός χώρας

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Καμπότζη; Στη συνέχεια, ο ομοφυλόφιλος οδηγός χώρας της Καμπότζης μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε πλήρως την επίσκεψή σας.

Καμπότζη ព្រះរាជាណាចក្រ កម្ពុជា

Το Βασίλειο της Καμπότζης, πρώην Καμπότζη, είναι ένα έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας που συνορεύει με την Ταϊλάνδη, το Λάος, το Βιετνάμ και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Η πρωτεύουσα είναι η Πνομ Πενχ.

Η Καμπότζη έχει μέγεθος πάνω από 181,000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και χωρίζεται σε 21 επαρχίες. Μεγάλο μέρος της Καμπότζης είναι σχετικά επίπεδο με μεγάλες εκτάσεις αφιερωμένες στην παραγωγή ρυζιού. Άλλες περιοχές της Καμπότζης είναι ορεινές, όπως οι οροσειρές Dangrek, Cardomen και Elephant.

 

Γκέι δικαιώματα στην Καμπότζη

Δεν υπάρχουν νόμοι κατά της ομοφυλοφιλίας στην Καμπότζη. Δεν επιτρέπονται γάμοι του ίδιου φύλου και οι γάμοι του ίδιου φύλου στο εξωτερικό δεν αναγνωρίζονται νομικά. Οι ομοφυλόφιλοι δεν παρενοχλούνται και επιτρέπεται στους γκέι χώρους να λειτουργούν ελεύθερα χωρίς υπερβολική παρέμβαση.

Παρ 'όλα αυτά, το να βγαίνετε στην οικογένειά σας ή να εργάζεστε ως συνάδελφοι ως γκέι εξακολουθεί να είναι δύσκολο για πολλούς Ασιάτες ομοφυλόφιλους.

 

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή στην Καμπότζη αυξάνεται συνεχώς - αν και είναι ακόμα σχετικά μικρή σε σύγκριση με άλλες ασιατικές χώρες.

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, ξενώνες, μπαρ, παμπ, ιαματικά λουτρά, σάουνες και τουριστικές εταιρείες ιδιοκτησίας και διαχείρισης ομοφυλόφιλων, που επικεντρώνονται ιδιαίτερα στις δύο κύριες τουριστικές περιοχές της Καμπότζης, το Σιάμ Ριπ και την Πνομ Πενχ. 

Κάντε κλικ εδώ για να επισκεφθείτε τη σελίδα Gay Siem Reap.

Κάντε κλικ εδώ για να επισκεφθείτε τη σελίδα Gay Phnom Penh. 

 

Φτάνοντας στην Καμπότζη

Η πρόσβαση στην Καμπότζη γίνεται μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Πνομ Πεν και του Διεθνούς Αεροδρομίου Siem Reap, και οι δύο παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες για επιβάτες σε διεθνείς πτήσεις που εκτελούνται από πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.

 

Περιήγηση στην Καμπότζη

Tuk-tuk, μοτοσικλέτες και ταξί είναι ευρέως διαθέσιμα σε πόλεις και κωμοπόλεις. Υπάρχουν τακτικά λεωφορεία μεταξύ όλων των μεγάλων πόλεων και τα σκάφη είναι ένα δημοφιλές μέσο μεταφοράς κατά μήκος των ποταμών Tonlé Sap, Bassac και Mekong.

Υπάρχουν τακτικές πτήσεις μεταξύ των κύριων τουριστικών προορισμών της Siem Reap και της Πνομ Πενχ.

 

Weather

Όπως το μεγαλύτερο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας, το κλίμα της Καμπότζης είναι ζεστό και ζεστό σχεδόν όλο το χρόνο. Το κλίμα κυριαρχείται από τον ετήσιο κύκλο μουσώνων των βροχών και των ξηρών περιόδων.

Η περίοδος των βροχών διαρκεί από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο και την περίοδο ξηρασίας από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. Ο Δεκέμβριος έως ο Ιανουάριος είναι οι πιο δροσεροί μήνες, ενώ η πιο καυτή περίοδος είναι τον Απρίλιο. Η μέση θερμοκρασία είναι περίπου 27-28ºC.

 

Visa

Οι περισσότεροι τουρίστες δικαιούνται να λάβουν «βίζα κατά την άφιξη» 30 ημερών. Αυτά είναι διαθέσιμα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πνομ Πενχ, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Siem Reap και στα διεθνή σημεία ελέγχου συνόρων. Χρεώνεται ένα τέλος 20 USD. Οι υπήκοοι του ASEAN δεν απαιτούν βίζα. Οι βίζες μεγαλύτερης διάρκειας μπορούν επίσης να ληφθούν στη Βασιλική Πρεσβεία ή στο Προξενείο της Καμπότζης στο εξωτερικό. Οι βίζες μπορούν να παραταθούν στο Τμήμα Μετανάστευσης στην Πνομ Πενχ.

Η Βασιλική Κυβέρνηση της Καμπότζης ενέκρινε πρόσφατα ηλεκτρονικές θεωρήσεις. Η ηλεκτρονική φόρμα αίτησης είναι διαθέσιμη www.evisa.mfaic.gov.kh. Πρέπει να πληρώσετε μέσω πιστωτικής κάρτας στο διαδίκτυο και να ανεβάσετε μια πρόσφατη φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου σε μορφή JPEG / PNG. Η θεώρηση θα εγκριθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών. Η ηλεκτρονική βίζα σάς δίνει τη δυνατότητα να ξεκινάτε από μια πιθανώς μακρά γραμμή για μια θεώρηση κατά την άφιξη.

 

Καταστήματα Λιανικής

Τα ψώνια είναι ίσως το επόμενο καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε στην Καμπότζη εκτός από τα αξιοθέατα. Τα καμποτζιανά εκλεκτά κομμάτια μεταξιού και τα υφαντικά υλικά είναι παγκοσμίως γνωστά και πολλά καταστήματα είναι θησαυρούς γλυπτών, γλυπτικών, ασημικών έργων και ζωγραφικής.

Τα περισσότερα καταστήματα στις τουριστικές περιοχές είναι ανοιχτά από τις 8πμ έως τα μεσάνυχτα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

 

Χρήματα

Τα δολάρια ΗΠΑ είναι ευρέως αποδεκτά στην Καμπότζη. Εάν πρέπει να ανταλλάξετε χρήματα, υπάρχουν τράπεζες στις περισσότερες μεγάλες πόλεις. Οι τράπεζες προσφέρουν τις συνήθεις τραπεζικές υπηρεσίες - προκαταβολές μετρητών σε πιστωτικές κάρτες (οι περισσότερες δέχονται Visa κάρτα), ανταλλαγή συναλλάγματος και ταξιδιωτικές επιταγές σε μετρητά. ANZ Royal Banks, καναδικός και Τράπεζες SBC προσφέρουν ΑΤΜ με διεθνή πρόσβαση.

Οι περισσότερες τράπεζες είναι ανοιχτές από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ.-4 μ.μ., Δευτέρα έως Παρασκευή. Ορισμένα είναι ανοιχτά το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 11:30 π.μ. Τα ΑΤΜ είναι διαθέσιμα 24 ώρες.

 

Ηλεκτρισμός

Η Καμπότζη χρησιμοποιεί ηλεκτρικές πρίζες τύπου A, C και G με τάση 220 V στα 50 Hz. Ορισμένα καταστήματα προσφέρουν έναν συνδυασμό τύπων Α και Γ. Τα καταστήματα τύπου G βρίσκονται πιο συχνά σε ξενοδοχεία.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.