Κολωνία-Γερμανία

Οδηγός πόλης της Κολωνίας για ομοφυλόφιλους

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Κολωνία; Τότε ο γκέι οδηγός μας στην Κολωνία είναι για εσάς

Κολωνία ή Κολωνία

Η Κολωνία, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας με ένα εκατομμύριο κατοίκους, έχει τον πυρήνα του ποταμού Ρήνο και έναν πραγματικά μαγευτικό καθεδρικό ναό.

Αυτή η περήφανη, γεμάτη αυτοπεποίθηση και διασκεδαστική πόλη έχει μια ακμάζουσα πολιτιστική σκηνή και αποτελεί σημαντικό κόμβο για τα μέσα ενημέρωσης, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό, προσελκύοντας τακτικά ορδές τουριστών στα πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις που φιλοξενεί κάθε χρόνο αυτή η πιο φιλελεύθερη γερμανική πόλη.

Όλα αυτά καθιστούν την Κολωνία έναν εξαιρετικό προορισμό γκέι πόλης, με πολλά να βιώσετε και να ανακαλύψετε - η εκτεταμένη gay σκηνή της πόλης και όχι μόνο.

Γκέι σκηνή

Η Κολωνία στα δυτικά της χώρας είναι δεύτερη μόνο μετά το Βερολίνο στην Ανατολή στην κατάταξη των γκέι hotspot της γερμανικής πόλης και παίρνει τον τίτλο της πρωτεύουσας του γκέι πάρτι της Γερμανίας.

Η πόλη έχει μια μεγάλη και καθιερωμένη γκέι σκηνή με πολλούς μπαρ, συλλόγους και σάουνες, συγκεντρωμένο στο κέντρο της πόλης. Είναι επίσης δίκαια διάσημη για την ετήσια γκέι υπερηφάνεια, και παρέλαση Christopher Street Day (CSD), η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο υψηλές σε όλη την Ευρώπη.

Κολωνία-Γερμανία

Φτάνοντας στην Κολωνία

Από τον αέρα

Το αεροδρόμιο της Βόννης της Κολωνίας (CGN) απέχει μόλις 15 λεπτά με το τρένο (γραμμές S Bahn S13 και S19 κοστίζουν 2.80 €) από το κέντρο της πόλης και αποτελεί κόμβο για τις αεροπορικές εταιρείες του προϋπολογισμού.

Εάν ταξιδεύετε από έξω από την Ευρώπη, μπορείτε να πετάξετε απευθείας είτε στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ είτε στη Φρανκφούρτη, τα οποία και τα δύο έχουν εύκολη πρόσβαση στην πόλη.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ (DUS) έχει σιδηροδρομική σύνδεση με τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας (HBF) με διάρκεια ταξιδιού 40 λεπτά και εισιτήρια τρένου που ξεκινούν από 5 € (ανάλογα με την ώρα και την ημερομηνία).

Το διεθνές αεροδρόμιο Frankfurt Rhein-Main είναι το πιο πολυσύχναστο της Γερμανίας, με σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας ICE (InterCity Express) με την Κολωνία σε μία ώρα, με τους φθηνότερους ναύλους που διατίθενται online και εκ των προτέρων. Εάν δεν βιάζεστε, μια καλή εναλλακτική είναι το τρένο της Κοιλάδας του Ρήνου μέσω Koblenz, το οποίο διαρκεί 2 ώρες για να φτάσετε στην Κολωνία με όμορφο τοπίο στη διαδρομή και είναι 30% φθηνότερο από το τρένο ICE.

Με το τρένο

Η Κολωνία εξυπηρετείται καλά από το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας, με απευθείας συνδέσεις από το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι με τρένα Thalys και ICE, καθώς και με τη σιδηροδρομική σύνδεση ICE με το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Υπάρχουν δύο κύριοι σιδηροδρομικοί σταθμοί της πόλης - Köln Hauptbahnhof (HBF - ο κεντρικός σταθμός) και Köln-Deutz.

Τα τρένα υψηλής ταχύτητας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ταξιδέψετε σε όλη την Ευρώπη, αν και μπορεί να είναι ακριβά, γι' αυτό πάντα κάνετε κράτηση online όσο πιο πολύ πριν από τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας, για να αποκτήσετε τους ναύλους με την καλύτερη αξία.

Χριστουγεννιάτικη αγορά της Κολωνίας

Μετακίνηση στην Κολωνία

Το κέντρο της Κολωνίας εξερευνάται καλύτερα με τα πόδια. Το τοπίο είναι επίπεδο και οι περισσότερες από τις σημαντικές τοποθεσίες επισκεπτών βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.

Για ταξίδια πέρα ​​από το κέντρο της πόλης χρησιμοποιήστε το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών KVB. Αυτό αποτελείται από υπόγειο δίκτυο μετρό, το οποίο μεταμορφώνεται απρόσκοπτα σε δίκτυο τραμ πάνω από το έδαφος, και λεωφορεία, και θα σας μεταφέρει παντού αποτελεσματικά και φθηνά.

Τα εισιτήρια μιας και τριών ημερών ισχύουν επίσης στα τοπικά τρένα του δικτύου VRS. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από μηχανήματα αυτόματης πώλησης σε σταθμούς και εν πλω με τις τιμές να ποικίλλουν ανάλογα με την απόσταση που πρέπει να διανύσετε. Υπάρχει επίσης ένα δίκτυο περιφερειακών τρένων για να σας ταξιδέψουν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Η πόλη διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτων "Call a Bike" - απλώς εγγραφείτε ηλεκτρονικά για χρέωση ανά λεπτό χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα.

Πού να μείνετε στην Κολωνία

Το κέντρο της πόλης της Κολωνίας είναι σχετικά συμπαγές, επομένως κάθε ξενοδοχείο στην περιοχή του κέντρου που εκτείνεται από το Rudolfplatz μέχρι τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό θα είναι αρκετά βολικό.

Τα ξενοδοχεία κοντά στο Rudolfplatz (η γκέι συνοικία «Τρίγωνο των Βερμούδων») είναι καλύτερα για όσους βρίσκονται στο προσκήνιο κάθε βράδυ. Τα ξενοδοχεία πιο κοντά στο Dom (τον κύριο καθεδρικό ναό) και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό βρίσκονται σε καλύτερη τοποθεσία για τα σημαντικότερα αξιοθέατα.

Για μια λίστα προτεινόμενων ξενοδοχείων, επισκεφτείτε στη σελίδα των ξενοδοχείων Gay Cologne.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Κτήριο της Κολωνίας (Dom) - το μεγαλύτερο και πληρέστερο παράδειγμα κλασικής γοτθικής αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη. Εκτός από την καταστροφή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο καθεδρικός ναός που προκαλεί δέος δεσπόζει στο κέντρο της πόλης και αξίζει να κοιτάξετε μέσα, αν και όχι απαραίτητα η μεγάλη απότομη ανάβαση στην κορυφή του ψηλότερου πύργου με την καλύτερη θέα στην πόλη να είναι αυτή του Dom. παρά από αυτό.

Για την καλύτερη θέα στο Dom, κατευθυνθείτε πάνω από τον ποταμό στο κτίριο Τρίγωνο της Κολωνίας - ένας σύγχρονος ουρανοξύστης γραφείων με το δικό του Παρατηρητήριο Πανοράματος (χρέωση πρόσβασης 3 ευρώ).

Η Κολωνία είναι μια πόλη διάσημη για τις εκκλησίες της, και άλλες σημαντικές περιλαμβάνουν το Gross St Martin, σε αντίθεση με το ρωμαϊκό στιλ με το Gothic Dom και τη Βασιλική του Αγίου Gereon, που χρονολογούνται από τα 11th αιώνας.

Veedel - προσέξτε αυτές τις παραδοσιακές γειτονιές που βρίσκονται γύρω από την πόλη. Ένα συγκεκριμένα, το Agnesviertel (U-Bahn Ebertplatz) έχει έναν πραγματικά ενδιαφέρον συνδυασμό από ανεξάρτητα καταστήματα, γκαλερί και μπαρ για να περιηγηθείτε.

Rheinauhafen - είναι το ανακαινισμένο λιμάνι της πόλης στο Ρήνο (1 χλμ νότια του Heumarkt) για ευχάριστες βόλτες δίπλα στο ποτάμι και μια καλή επιλογή από μπαρ και εστιατόρια.

Η Κολωνία είναι μια πόλη πολιτισμού και έχει πολλά δημοφιλή μουσεία και γκαλερί. Το αποκορύφωμα είναι το Μουσείο Λούντβιχ, βρίσκεται δίπλα στο Dom, που διαθέτει μια εκπληκτική συλλογή σύγχρονης και ποπ αρτ και μια από τις μεγαλύτερες συλλογές Πικάσο στον κόσμο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της Κολωνίας που αξίζει να ανακαλύψετε είναι οι πολλοί χώροι πρασίνου και τα πάρκα της. Ακριβώς μέσα στο εσωτερικό Grüngürtel βρίσκονται τα VolksgartenRheinparkΆαχερ-Γουέιχερ και  Στουτγκάρδη πάρκα, το καθένα με την μπιραρία του.

Και για κάτι εντελώς διαφορετικό, κατευθυνθείτε προς Κλαύδιος Θέρμε στην Sachsenbergstraße. Μια γνήσια εμπειρία ρωμαϊκού λουτρού, με εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, σάουνες και πισίνες, με αρκετούς χώρους γυμνιστών. Βρίσκεται έξω από το κέντρο της πόλης, πάρτε το Kölner Seilbahn στο Therme και επιστρέψτε με το λεωφορείο στο σταθμό Köln Deutz για να πάρετε τον U-Bahn πίσω στο κέντρο της πόλης.

Πότε να έρθετε

Οι συνήθεις μεταβλητοί κανόνες για τον καιρό της Βόρειας Ευρώπης ισχύουν για την Κολωνία, από περιστασιακές ζεστές μέρες του καλοκαιριού έως εξίσου κρύους χειμερινούς, με αρκετή βροχή να ψεκάζεται.

Το Cologne Gay Pride είναι τεράστιο και λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου, με την παρέλαση και το Φεστιβάλ οδών Christopher Street (CSD) να είναι τα highlights.

Η Κολωνία φιλοξενεί επίσης ένα ετήσιο καρναβάλι της πόλης που λαμβάνει χώρα στις αρχές του έτους (Φεβρουάριος-Μάρτιος). Αυτό το παγκοσμίου φήμης θέαμα είναι άλλη μια εξαιρετική στιγμή για να βρεθείτε στην Κολωνία, καθώς φαινομενικά ολόκληρη η πόλη συμμετέχει στους εορτασμούς. Ξεκινά με μια Ημέρα του Καρναβαλιού των Γυναικών, ακολουθούμενη από μπάλες με μασκοφόρους και πάρτι, στη συνέχεια ένα Καρναβάλι στο δρόμο την Κυριακή και μια επίσημη παρέλαση τη Δευτέρα της Ρόδου με ένα εκατομμύριο θεατές με φανταχτερά φορέματα.

Άλλα αξιοθέατα της μεγάλης πόλης περιλαμβάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές γύρω από τον Καθεδρικό ναό, οι οποίες ανοίγουν από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου και είναι σίγουρο ότι θα σας βάλουν στο εορταστικό πνεύμα.

Visa

Η Γερμανία βρίσκεται εντός του χώρου θεώρησης Σένγκεν της Ευρώπης. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

Χρήματα

Η Γερμανία είναι μέλος της Ευρωζώνης. Τα μηχανήματα μετρητών είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε κατάστημα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.