gay-copenhagen-guide-2017

Gay Copenhagen · Οδηγός πόλης

Σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Κοπεγχάγη; Στη συνέχεια, ο gay οδηγός της Κοπεγχάγης για τη σελίδα είναι για εσάς.

 

gay-copenhagen-guide-2017

Κοπεγχάγη | Κόμπενχαβν

Η Κοπεγχάγη, η πρωτεύουσα της Δανίας, είναι λιμάνι με 500,000 κατοίκους στην ίδια την πόλη και 1.2 εκατομμύρια στην ευρύτερη περιοχή της Κοπεγχάγης. Η πόλη χαρακτηρίζεται από ιστορικούς περιπάτους και προκυμαίες, με γέφυρες και σήραγγες που κάνουν παντού βολική πρόσβαση.

Η πόλη έχει μια αισθητά χαλαρή αίσθηση. Οι Κοπεγχάγη είναι γνωστοί ως ανοιχτόμυαλοι, φιλικοί και αφοσιωμένοι στα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπάρχουν πολιτιστικές εκδηλώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες. Από το φεστιβάλ μουσικής Roskilde (το μεγαλύτερο της Ευρώπης), ένα φεστιβάλ τζαζ, έως τις ετήσιες εκδηλώσεις θερινής μόδας, μαγειρικής και Βίκινγκ, καθώς και μια ετήσια Gay Pride εβδομάδα.

Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν μια ταχέως αναπτυσσόμενη σκηνή εστιατορίου. Η πόλη διέρχεται μια γαστρονομική αναγέννηση, με περισσότερους από δώδεκα νικητές αστέρι Michelin, με την Noma να ψηφίζει το 3ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο.

Όσον αφορά τα ψώνια, τα καλύτερα από τα παγκοσμίου φήμης σχέδια της Δανίας βρίσκονται στους εμπορικούς δρόμους και τις αγορές της Κοπεγχάγης. Από αντίκες μέχρι το κλασικό δανέζικο ντιζάιν της δεκαετίας του 1950, μέχρι τα πιο σύγχρονα και δροσερά προϊόντα Δανίας σχεδιασμού, η Κοπεγχάγη τα έχει όλα.

 

Κάστρο και τουλίπα του ΡόζενμποργκΚάστρο Rosenburgh κοντά στην Κοπεγχάγη

 

 

Γκέι Δικαιώματα στη Δανία

Το γεγονός ότι η Δανία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που εισήγαγε καταχωρημένες συμπράξεις ομοφυλοφίλων - μια γενιά πριν τώρα, το 1989, είναι ίσως το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων σε αυτήν την πιο φιλελεύθερη των ευρωπαϊκών χωρών.

Τα εγγεγραμμένα ομοφυλόφιλα ζευγάρια μπόρεσαν να υιοθετήσουν παιδιά από το 2009 και, για παράδειγμα και πάλι, οι ομοφυλόφιλοι Δανοί μπορούν να παντρευτούν στην εκκλησία από το 2012.

Η Εθνική ένωση ομοφυλόφιλων και λεσβιών (LGBT Δανία) είναι η παλαιότερη που ιδρύθηκε στον κόσμο και ιδρύθηκε το 1948 από τον Axel Axgil.

 

Γκέι σκηνή

Με μια φήμη ως μία από τις πιο φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους πόλεις στην Ευρώπη, μαζί με μια ακμάζουσα γκέι σκηνή σε ένα συμπαγές, γοητευτικό παραθαλάσσιο περιβάλλον, μια επίσκεψη στην Κοπεγχάγη είναι σίγουρα εκεί πάνω στο ταξίδι των gay.

Η Γκέι σκηνή της Κοπεγχάγης είναι συγκεντρωμένο στο κέντρο της παλιάς πόλης - γύρω από τον πεζόδρομο κεντρικό εμπορικό δρόμο του Strøget. Είναι το σπίτι σε μερικά από τα παλαιότερα γκέι μπαρ στην Ευρώπη, καθώς και μερικούς νεότερους χώρους!

Το κορυφαίο γεγονός της πόλης είναι το ετήσιο Gay Pride της Κοπεγχάγης τον Αύγουστο. Η Κοπεγχάγη ήταν επίσης περήφανος οικοδεσπότης των World Out Games το 2009.

 

 

Τρία παιδιά που συμμετέχουν στην Κοπεγχάγη Pride 2016Κοπεγχάγη Gay Pride 2016

 

 

Φτάνοντας στην Κοπεγχάγη

Από τον αέρα

Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης απέχει μόλις 8χλμ. Από το κέντρο της πόλης και είναι το πιο πολυσύχναστο στη Σκανδιναβία, με απευθείας συνδέσεις με τις περισσότερες ευρωπαϊκές και μεγάλες πόλεις κόμβων σε όλο τον κόσμο. Το αεροδρόμιο είναι καλά συνδεδεμένο με το κέντρο της πόλης, με μετρό, τρένο, λεωφορείο και ταξί.

Η υπηρεσία του μετρό βρίσκεται πάνω από τον τερματικό σταθμό 3. Ο χρόνος ταξιδιού είναι 15 λεπτά προς το σταθμό Norreport (κεντρικός σταθμός στο κέντρο της πόλης) και κοστίζει DKK36. Το μετρό λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα με μειωμένη εξυπηρέτηση όλη τη νύχτα.

Μπορείτε επίσης να πάρετε το λεωφορείο για την πόλη με το 5A, που εκτελεί κάθε δέκα λεπτά έως τις 1 π.μ. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ενσωματωμένα, οπότε δεν χρειάζεται να αγοράζετε διαφορετικά εισιτήρια για κάθε τρόπο μεταφοράς.

Τα ταξί θα διαρκέσουν περίπου 20-25 λεπτά και θα κοστίσουν στην περιοχή 250-300 DKK.

Με τρένο και άλλα

Ως εναλλακτική λύση για τις πτήσεις, μπορείτε εύκολα να ταξιδέψετε στην Κοπεγχάγη με τρένο από άλλους μεγάλους ευρωπαϊκούς κόμβους μεταφορών στο Eurail.

Υπάρχουν επίσης επιλογές φέρι για μετέπειτα ταξίδια στη Σκανδιναβία και η γέφυρα Øresund είναι μια απευθείας οδική σύνδεση από τη Δανία στη Σουηδία. Το αεροδρόμιο του Μάλμο προσφέρει εσωτερικές πτήσεις της Σουηδίας και συνδέσεις με την Ανατολική Ευρώπη μέσω της Wizz Air, η οποία μπορεί να είναι μια φθηνότερη επιλογή (ανάλογα με το πού έρχεστε).

 

Θεματικό πάρκο στην Κοπεγχάγη ΔανίαTivoli Gardens 

 

 

Περιήγηση στην Κοπεγχάγη

Αποκτήστε μια κάρτα της Κοπεγχάγης για απεριόριστες δημόσιες συγκοινωνίες στο Greater Copenhagen, καθώς και δωρεάν είσοδο σε 70 αξιοθέατα και μουσεία, καθώς και εκπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων και της ενοικίασης αυτοκινήτων. Ή μπορείτε απλώς να αγοράσετε ένα City Pass.

Αξίζει επίσης να κάνετε όπως κάνουν οι ντόπιοι και να νοικιάσετε ένα ποδήλατο για να περιηγηθείτε σε όλα τα αξιοθέατα της πόλης. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές εταιρείες ενοικίασης ποδηλάτων στο κέντρο της πόλης και πολλές λωρίδες ποδηλάτων, οπότε αυτή είναι πραγματικά μια εξαιρετική επιλογή.

 

Πού να μείνετε στην Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη έχει μια εξαιρετική επιλογή ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς και τα γούστα. Ελέγξτε μας λίστα προτεινόμενων ξενοδοχείων στην Κοπεγχάγη για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Tivoli Gardens - συνδυασμός θεματικού και πραγματικού πάρκου (μέσα Απριλίου έως μέσα Σεπτεμβρίου).

Εθνικό μουσείο - Το Nationalmuseet βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό αρχοντικό ακριβώς στο κέντρο της πόλης και θα σας δώσει μια συνοπτική ιστορία της Δανίας ανά τους αιώνες.

Η Μικρή Γοργόνα  - Συνώνυμο της Κοπεγχάγης, θα βρείτε αυτό το εμπνευσμένο από τον Χανς Κρίστιαν Άντερσον άγαλμα να αγναντεύει το λιμάνι. Μια στάση φωτογραφίας που πρέπει να κάνει για κάθε επισκέπτη!

Christiania - Επίσημα το τρίτο μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο στη Δανία, η φήμη της Christiania, ή Staden, οφείλεται στο ότι είναι το σπίτι της «Pusherstreet» - οι pushers είναι πωλητές κάθε πιθανής ποικιλίας «ζιζανίων» που είναι διαθέσιμη οπουδήποτε. Απλά μην φωτογραφίζετε τους ωθητές - δεν τους αρέσει! Επισκεφτείτε το κοντινό Sunshine Bakery όταν όλο αυτό το ζιζάνιο σας κάνει να πεινάτε!

Nyhavn  - μεταφράζεται ως New Harbour, η φέτα σοκολατένιου κουτιού Δανέζικη ναυτική ιστορία. Απολαύστε μια βόλτα δίπλα από τα πολύχρωμα σπίτια που πλαισιώνουν το κανάλι, το τέλειο σκηνικό για καλοκαιρινό φαγητό σε εξωτερικούς χώρους.

Εβραϊκό Μουσείο της Δανίας - σχεδιάστηκε από τον Daniel Liebeskind, καταγράφοντας τη ζωή των Δανών Εβραίων.

βοτανικοί κήποι  - το μέρος για να δείτε τα καλύτερα από τη χλωρίδα και τους μύκητες της Δανίας, σε 25 στρέμματα όμορφα διαμορφωμένους κήπους.

Μερικά από τα πολλά ιστορικά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε:

Παλάτι Φρέντερικσμπουργκ - περιβάλλεται από έναν εκπληκτικό κήπο.

Christiansborg Palace  - έδρα του κοινοβουλίου της Δανίας.

Amalienborg Palace - ένα εξαιρετικό δείγμα δανέζικης αρχιτεκτονικής ροκόκο που χρονολογείται από το 1700.

Κάστρο Rosenborg - Μια ημερήσια εκδρομή εδώ θα σας δώσει μια γεύση από τα δικαιώματα της Δανίας, καθώς είναι μια πρώην βασιλική κατοικία της Δανίας.

Στρογγυλός Πύργος - Αυτό το παρατηρητήριο είναι ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο (χρονολογείται από το 1600) και εξακολουθεί να εξυπηρετεί τον αρχικό σκοπό του τώρα.

Για τους γύπες του σύγχρονου πολιτισμού:

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Arken - 20 χλμ. Νότια της πόλης, μεταξύ του λιμανιού και της παραλίας.

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Λουιζιάνα - μια δροσερή γκαλερί σε επαφή με το κέφι του κόσμου της σύγχρονης τέχνης (μια ημερήσια εκδρομή από την πόλη).

 

Visa

Η Δανία βρίσκεται εντός της περιοχής θεώρησης Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, θα πρέπει να ελέγξετε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Η Δανία δεν έχει υιοθετήσει το ευρώ. Το δανικό νόμισμα είναι το Kroner (DKK). Το One Kroner χωρίζεται σε 100 μεταλλεύματα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.