Κωνσταντινούπολη

Gay Istanbul · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού για την gay πόλη της Κωνσταντινούπολης είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη, η μεγάλη πόλη που συνδέει την Ευρώπη και την Ασία, είναι ένας από τους πιο ζωντανές και συναρπαστικούς αστικούς προορισμούς στον κόσμο. Είναι ένα πραγματικό χωνευτήρι πολιτισμών, παραδόσεων και ιστορίας. Γεμάτη με τουριστικά αξιοθέατα, θρησκευτικούς και ιστορικούς θησαυρούς, υπέροχα καταστήματα, φαγητό και χαμάμ, καθώς και μια έντονη νυχτερινή ζωή και γκέι σκηνή, η πόλη αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό.

Η Κωνσταντινούπολη είναι ο πέμπτος πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο, υποδέχοντας πάνω από 12 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο. Το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO λόγω της πολιτιστικής σημασίας, της αρχαίας αρχιτεκτονικής και των θρησκευτικών μνημείων του.

Η Κωνσταντινούπολη έχει μια πιο φιλελεύθερη στάση απέναντι σε άτομα ΛΟΑΤ + σε σύγκριση με πολλούς από τους γειτονικούς της γείτονες, και ως εκ τούτου είναι μια Μέκκα για τον πολιτισμό και τον τουρισμό των ομοφυλόφιλων στην περιοχή, και ενώ δεν είναι στην κλίμακα του Σίδνεϊ, της Βιέννης ή της Μπανγκόκ, υπάρχει αξιοσημείωτο και ζωντανή γκέι σκηνή στην πόλη.

Γκέι δικαιώματα στην Τουρκία

Η βασική νομιμότητα των σχέσεων του ιδίου φύλου έχει καθιερωθεί εδώ και πολύ καιρό στην Τουρκία (από το 1858) και υπάρχει ίση ηλικία συναίνεσης (18), ωστόσο, φαίνεται ότι η ισότητα στην πράξη δεν προχωρεί πολύ περισσότερο από αυτό.

Δεν υπάρχουν επί του παρόντος νόμοι κατά των διακρίσεων στη χώρα και καμία πρόβλεψη για γάμους του ιδίου φύλου, δεν υπάρχει επίσημη αναγνώριση ζευγαριών του ίδιου φύλου ή νομικά δικαιώματα για ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά. Υπάρχει ένα νόμιμο δικαίωμα αλλαγής φύλου και θα βρείτε μια ανοιχτά γκέι κουλτούρα στην Κωνσταντινούπολη, αν όχι στην υπόλοιπη χώρα.

Υπάρχουν ενεργές και φωνητικές οργανώσεις δικαιωμάτων ΛΟΑΤ που ασκούν πιέσεις για ίσα δικαιώματα στην Τουρκία. Αυτή ήταν η πρώτη χώρα με την πλειοψηφία των Μουσουλμάνων που ανέχεται τους γιορτές της υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων (στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα), ωστόσο το 2015 και το 2016 οι εκδηλώσεις υπερηφάνειας διαλύθηκαν από την αστυνομία.

Τα ισότιμα ​​δικαιώματα για την κοινότητα των ΛΟΑΤ συνεχίζουν να συζητούνται στο τουρκικό κοινοβούλιο αν και δεν έχουν ακόμη εγκριθεί με επιτυχία.

Γκέι σκηνή

Ενώ είναι μικρό και συγκεντρωμένο σε σύγκριση με το μεγαλείο που είναι η Κωνσταντινούπολη, υπάρχει μια καθιερωμένη και ορατή γκέι σκηνή στην πόλη.

Η σκηνή είναι πολύ συγκεντρωμένη στην κύρια τουριστική περιοχή Beyoglu, την ιστορική περιοχή Pera, με το μεγαλύτερο μέρος της πόλης γκέι μπαρ και συλλόγους βρίσκεται πολύ κοντά στο Ταξίμ, το οποίο είναι η κεντρική γειτονιά του Μπεγιόγλου. Ένα από τα ωραιότερα γκέι μπαρ στην Κωνσταντινούπολη είναι Chianti Bar, ένας φιλικός και χαλαρός χώρος που είναι δημοφιλής μεταξύ της τοπικής ομοφυλοφιλικής κοινότητας. Το Chianti Bar είναι ένα καφέ την ημέρα και το μπαρ το βράδυ, που τείνει να είναι πιο απασχολημένο νωρίς το βράδυ.

Σχεδιάζοντας μεγάλα πλήθη τα σαββατοκύριακα, Τεκ Γιον είναι η πιο δημοφιλής λέσχη gay χορού της Κωνσταντινούπολης. Ο χώρος προσελκύει μια μικτή ομάδα ντόπιων και τουριστών, αναμένετε μια γεμάτη πίστα χορού. Ανοιχτό κάθε βράδυ, το κλαμπ συχνά διοργανώνει σόου με drag και διαθέτει ιδιωτικό εξωτερικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ πολλά χαμάμ (παραδοσιακά τουρκικά λουτρά) είναι διακριτικοί τόποι συνάντησης για τουρκικά παιδιά εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχουν σημαντικές ευαισθησίες γύρω από οποιαδήποτε προώθηση αυτών ως γκέι χώρους. Πηγαίνετε και εξερευνήστε με κάθε τρόπο, απλώς προσέξτε τις ευαισθησίες και ενεργήστε ανάλογα.

Κωνσταντινούπολη

Γκέι ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη

Η πιο δημοφιλής περιοχή για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες για διαμονή στην Κωνσταντινούπολη είναι η συνοικία Beyoglu. Αυτή είναι η καρδιά της σύγχρονης Κωνσταντινούπολης και προσφέρει στους διαμένοντες εύκολη πρόσβαση σε πολλά από τα διάσημα αξιοθέατα και αξιοθέατα της πόλης. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για την έντονη γκέι νυχτερινή ζωή της, με μια καλή επιλογή από γκέι μπαρ και κλαμπ.

Βρίσκεται κοντά στη γκέι σκηνή και την όμορφη πλατεία Ταξίμ, το Grand Hyatt Κωνσταντινούπολη είναι η ιδανική τοποθεσία για ταξιδιώτες που θέλουν μια πολυτελή και κομψή βάση για να εξερευνήσετε την πόλη.

Η Κωνσταντινούπολη διαθέτει μια εντυπωσιακή ποικιλία ξενοδοχείων σε μια σειρά από προϋπολογισμούς. Ενώ η πόλη φιλοξενεί πολλά 5 αστέρων, πολυτελείς προορισμούς, υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες με μικρότερο προϋπολογισμό. Ελέγξτε τη λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες Σελίδα ξενοδοχείων Gay Istanbul.

Γκέι σάουνες στην Κωνσταντινούπολη

Ενώ οι τουρκικοί δημόσιοι εκθεσιακοί νόμοι εμποδίζουν τις σάουνες και τα χαμάμ να στοχεύουν συγκεκριμένα γκέι πελάτες, πολλοί από τους χώρους γύρω από την πόλη είναι διακριτικοί τόποι συνάντησης για την ομοφυλοφιλική κοινότητα.

Τα παραδοσιακά χαμάμ αποτελούν μέρος της μοναδικής κουλτούρας της Κωνσταντινούπολης και αυτοί οι χώροι μόνο για άνδρες μπορούν να προσφέρουν στους ταξιδιώτες μια αυθεντική και μοναδική εμπειρία που είναι πραγματικά ξεχωριστή.

Υπάρχουν επίσης μια σειρά από πιο μοντέρνες και δυτικές σάουνες σε όλη την πόλη, και αυτοί είναι οι χώροι που είναι γενικά πιο δημοφιλείς στους γκέι ταξιδιώτες.

Κωνσταντινούπολη

Ιστορία και πολιτισμός στην Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη θεωρείται «η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης» και με την αρχαία και ποικιλόμορφη ιστορία της δεν αποτελεί έκπληξη. Υπάρχουν παραδείγματα της πλούσιας κληρονομιάς της πόλης πασπαλισμένα στα γοητευτικά σοκάκια και τους δρόμους της, πολλά από τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα στους περιπλανώμενους επισκέπτες.

Μερικές από τις πιο αυθεντικές και διατηρημένες τουρκικές κουλτούρες μπορούν να παρατηρηθούν στο Μεγάλο Παζάρι και στο Μπαχαρικό Μπαχαρικών, όπου οι έμποροι πωλούν τα δικά τους καλλιεργημένα ή χειροποίητα προϊόντα με παραδοσιακό τρόπο. Η ανταλλαγή είναι στάνταρ σε αυτές τις αγορές και οι αγοραστές μπορούν κανονικά να παζαρέψουν την τιμή ενός αντικειμένου, με τέτοιες ανταλλαγές να αναμένονται από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Η Κωνσταντινούπολη είναι επίσης ένας κόμβος θρησκευτικής σημασίας, ιδιαίτερα του Ισλάμ. Υπάρχουν πολλά τζαμιά και άλλοι τοποθεσίες θρησκευτικής σημασίας σε όλη την Κωνσταντινούπολη και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τις προσδοκίες και τους κανόνες όταν επισκέπτονται τέτοιες τοποθεσίες. Είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγχετε τους κωδικούς ενδυμασίας, τις πρακτικές εισόδου και άλλα σεβαστά έθιμα πριν εξερευνήσετε αυτές τις όμορφες τοποθεσίες.

Φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη

Το κύριο σημείο εισόδου είναι το Αεροδρόμιο Atatürk που βρίσκεται περίπου 20 χλμ δυτικά από το κέντρο της πόλης. Το σύστημα του μετρό της πόλης συνδέει το αεροδρόμιο απευθείας με το κέντρο της πόλης και είναι σχετικά φθηνό μόνο σε 4TL (το οποίο ισχύει για τα ταξίδια με λεωφορείο), υπάρχει επίσης μια αξιόπιστη υπηρεσία λεωφορείων εξπρές καθώς και ταξί. Τα ταξί κοστίζουν στην περιοχή των 50TL.

Η Κωνσταντινούπολη διαθέτει επίσης ένα δεύτερο αεροδρόμιο, Διεθνές Αεροδρόμιο Sabiha Gökçen, που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της πόλης. Δεν υπάρχει απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση με την πλευρά του ευρωπαϊκού κέντρου της πόλης από εδώ, οπότε η καλύτερη επιλογή είναι να πάρετε λεωφορείο για Kadiköy (γραμμή E10) και στη συνέχεια ένα από τα πολλά πλοία από Kadiköy προς διάφορα κεντρικά σημεία. Τα ταξί κοστίζουν στην περιοχή των 80TL.

Υπάρχει επίσης ένα αξιόπιστο Χαβάτας λεωφορείο που θα σας μεταφέρει απευθείας στην πλατεία Ταξίμ.

Πηγαίνετε στην Κωνσταντινούπολη

Μετακίνηση στην Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη είναι τεράστια και έχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, οπότε αξίζει να ασχοληθείτε με το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών για να μετακινηθείτε όσο πιο αποτελεσματικά και φθηνότερα γίνεται.

Metrobus

Το λεωφορείο ταχείας συγκοινωνίας έχει τα δικά του δρομάκια σε όλη την Κωνσταντινούπολη. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να ταξιδέψετε σε όλη την πόλη καθώς είναι σε θέση να παρακάμψει εντελώς την κυκλοφορία και τη συμφόρηση. Ωστόσο, το Metrobus μπορεί να είναι πολύ απασχολημένο και μερικές φορές εξαιρετικά περιορισμένο.

μετρό

Οι γραμμές του μετρό της Κωνσταντινούπολης έχουν αναπτυχθεί μαζικά τα τελευταία χρόνια και είναι πλέον μια αγαπημένη εναλλακτική λύση για ντόπιους και τουρίστες. Το ευρωπαϊκό μισό της πόλης έχει συγκεκριμένα ένα φανταστικό και αποτελεσματικό δίκτυο μετρό.

Ταξί

Τα ταξί είναι άφθονα στην Κωνσταντινούπολη, επομένως δεν θα πρέπει ποτέ να έχετε πρόβλημα με ένα. Αποτελούν την τέλεια επιλογή ταξιδιού για κουρασμένους ταξιδιώτες που δεν θέλουν να ασχοληθούν με το λεωφορείο του μετρό που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι επισκέπτεστε μόνο οχήματα με λογότυπα στις πόρτες για να βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένα με μια αξιόπιστη εταιρεία ταξί.

Όποια και αν είναι η μέθοδος μεταφοράς που θα επιλέξετε, θα πρέπει να πληρώσετε για το ταξίδι σας εκ των προτέρων. Το παλιό Άκμπιλ Οι πλαστικές και μεταλλικές μάρκες αφής καταργούνται σταδιακά, αν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται συνήθως, επομένως είναι καλύτερο να αποκτήσετε ένα νέο Istanbulkart που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε μορφή δημόσιας συγκοινωνίας. Θα χρεωθείτε μια μικρή προκαταβολή (10 TL) και στη συνέχεια θα φορτώσετε την κάρτα με βάση τον αριθμό των ταξιδιών για τις οποίες περιμένετε να τη χρησιμοποιήσετε.

Δραστηριότητες στην Κωνσταντινούπολη

Η πόλη είναι γεμάτη με αξιοθέατα και εμπειρίες επισκεπτών - εδώ είναι μια σύντομη γεύση από μερικές από τις κορυφαίες τοποθεσίες:

  • Εξερευνήστε το τζαμί της Αγίας Σοφίας
  • Επισκεφθείτε το σπίτι των σουλτάνων στο παλάτι Τοπ Καπί
  • Δείτε το εκπληκτικό Μπλε Τζαμί
  • Μάθετε για την Οθωμανική ιστορία στα Μουσεία Αρχαιολογίας της Κωνσταντινούπολης
  • Περιηγηθείτε στο πρόσφατα ανακαινισμένο τζαμί Suleymaniye
  • Εκτιμήστε τη τουρκική συλλογή χαλιών στο Τουρκικό και Μουσείο Ισλαμικών Τεχνών
  • Απολαύστε εκπληκτική θέα από τον Πύργο του Γαλατά
  • Περιπλανηθείτε στις σήραγγες της Βασιλικής Κινστέρνας

FAQs

Visa

Από τον Απρίλιο του 2014, η Τουρκία έχει θεσπίσει ένα σύστημα ηλεκτρονικής βίζας που επιτρέπει στους υπηκόους πολλών χωρών να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εκ των προτέρων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι υπήκοοι της Βουλγαρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Δανίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και της Σουηδίας μπορούν να εισέλθουν στην Τουρκία χωρίς θεώρηση για 90 ημέρες εντός περιόδου 180 ημερών.

Χρήματα

Το τουρκικό νόμισμα είναι η Λίρα (TL). Το ευρώ και το δολάριο ΗΠΑ είναι επίσης αποδεκτά σε σημαντικούς τουριστικούς χώρους και καταστήματα. Παρόλο που οι κάρτες γίνονται δεκτές σε πολλούς από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και ακριβότερα καταστήματα σε ολόκληρη την Κωνσταντινούπολη, τα μετρητά εξακολουθούν να είναι βασικά στην πόλη και μπορούν εύκολα να βρεθούν μηχανήματα ATM. Η χρήση μηχανημάτων ATM είναι ασφαλής και αποτελεσματική στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν συνιστάται η μεταφορά μεγάλων ποσών μετρητών.

Πότε θα επισκεφθείτε

Οι καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν οι μέρες είναι πιο ξηρές, μεγαλύτερες και ηλιόλουστες, χωρίς τη ζέστη του καλοκαιριού. Αυτοί οι μήνες τείνουν να είναι επίσης καλοί για ταξιδιώτες που επιθυμούν να αποφύγουν τα μεγάλα πλήθη τουριστών και τους γεμάτους δρόμους. Η περιήγηση στα αξιοθέατα είναι επίσης πιο δύσκολη το καλοκαίρι, καθώς τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης τείνουν να είναι πολύ απασχολημένα. Για τους ταξιδιώτες που αναζητούν το πιο προσιτό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, οι τιμές ξενοδοχείων και πτήσεων τείνουν να πέφτουν το χειμώνα, όταν ο τουρισμός είναι πιο αργός.

Ασφάλεια

Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη κάθε χρόνο. Οι περισσότερες επισκέψεις είναι εντελώς χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η Τουρκία υπέστη μια σειρά από μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις, ορισμένες με στόχο τουρίστες.

Τα ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη είναι γενικά ασφαλή, αλλά θα πρέπει να αποφεύγονται ταξίδια εντός 10 χλμ. Από τα σύνορα με τη Συρία και την πόλη Ντιγιαρμπακίρ.

Μείνετε ενημερωμένοι με ταξιδιωτικές συμβουλές από επίσημες πηγές (για παράδειγμα, το Ιστοσελίδα FCO του Ηνωμένου Βασιλείου)

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.