Οζάκα-ορίζοντας

Gay Osaka · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Οζάκα; Στη συνέχεια, η γκέι σελίδα οδηγών πόλεων της Οζάκα είναι για εσάς.

Οζάκα-ορίζοντας

Οζάκα 大阪

Η Οζάκα είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη στην Ιαπωνία, με πληθυσμό άνω των 17 εκατομμυρίων ανθρώπων στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της. Βρίσκεται στην κεντρική μητρόπολη της περιοχής Kansai και το μεγαλύτερο τρίο της Οζάκα-Κόμπε-Κιότο.

Η Οζάκα φιλοξενεί μερικές από τις πιο διάσημες ηλεκτρονικές εταιρείες. Για τους τουρίστες, χρησιμεύει ως μια καλή βάση για να εξερευνήσετε το Κιότο και το Κόμπε.

 

Γκέι δικαιώματα στην Ιαπωνία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ιαπωνία, κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στον Οδηγό της πόλης του Τόκιο .

 

Γκέι σκηνή

Μεγάλο μέρος της γκέι σκηνής της Οσάκα επικεντρώνεται στην Doyama - μια συνοικία στην περιοχή Umeda - κοντά στο σταθμό JR Osaka και Umeda. Στην πραγματικότητα, η περιοχή Doyama έχει γίνει πλέον κόμβος για την ομοφυλοφιλική κοινότητα στη Δυτική Ιαπωνία.

Πολλά εστιατόρια, Μπαρ για ομοφυλόφιλους, Κλαμπ Gay Dance, τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα συγκεντρώνονται στην περιοχή. Είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις πάρτι στην Ιαπωνία και φιλοξενεί πολλούς Γκέι σάουνες, μπαρ υποδοχής, Gay Massage Spa και πορνεία.

Το καραόκε είναι δημοφιλές και γκέι μηνιαία και πορνογραφικά περιοδικά μπορούν να βρεθούν και να διαβαστούν σε πολλά ιδρύματα.

Τα Σαββατοκύριακα είναι μακράν οι πιο δημοφιλείς νύχτες για να χτυπήσουν την πόλη, ωστόσο, οι ξένοι επισκέπτες δεν πρέπει να περιμένουν το είδος της τεράστιας σκηνής γκέι που θα περίμενε κανείς να βρει σε πόλεις παρόμοιου μεγέθους στη Δύση.

Κάστρο της Οζάκα ΙαπωνίαΚάστρο της Οσάκα

 

Φτάνοντας στην Οζάκα

Η κύρια διεθνής πύλη προς την Οσάκα είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Kansai (KIX). Το αεροδρόμιο έχει δύο σιδηροδρομικές συνδέσεις με την πόλη: τη γραμμή Kansai Airport του JR West και τον ιδιωτικό ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Nankai. Οι περισσότερες πτήσεις εσωτερικού φτάνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Οσάκα (ITM).

Με το τρένο

Τα τρένα Tokaido και Sanyo Shinkansen φτάνουν στο σταθμό Shin-Osaka, στα βόρεια του κέντρου της πόλης. Από το Shin-Osaka, μπορείτε να συνδεθείτε στο κέντρο της πόλης χρησιμοποιώντας τη γραμμή του μετρό Midosuji ή να συνδεθείτε στο τοπικό δίκτυο JR για άλλους προορισμούς.

Με το αυτοκίνητο

Είναι γενικά κακή ιδέα να οδηγείτε στην Οζάκα. Οι πινακίδες είναι συνήθως μόνο στα Ιαπωνικά και τα τέλη στάθμευσης είναι ακριβά.

Με λεωφορείο

Υπάρχουν πολλά λεωφορεία ημέρας και διανυκτέρευσης που εκτελούν δρομολόγια μεταξύ της Οζάκα και άλλων τοποθεσιών σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Αυτά μπορούν να προσφέρουν μια φθηνότερη εναλλακτική λύση έναντι των ταχύτερων, αλλά πιο ακριβών ναύλων Shinkansen.

 

Περιήγηση στην Οζάκα

Με το μετρό

Το εκτεταμένο δίκτυο μετρό της Οσάκα είναι ο φυσικός τρόπος για να μετακινηθείτε. Η γραμμή Midosuji είναι η κύρια αρτηρία, που συνδέει τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα εμπορικά συγκροτήματα του Σιν-ΟζάκαΟύμεντα, Σινσάιμπασι, Νάμπα και  Τέννοτζι.

Με το τρένο

Η γραμμή Loop JR Osaka τρέχει σε έναν βρόχο γύρω από την Οζάκα και σταματά στην Umeda και Tennoji, και από το κάστρο της Οζάκα.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Κάστρο της Οσάκα - μεγάλο, διάσημο κάστρο που χτίστηκε αρχικά τη δεκαετία του 1580.

Ναός Shitenno - ο παλαιότερος βουδιστικός ναός στην Ιαπωνία και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Οσάκα.

Ενυδρείο Osaka Kaiyukan - ένα από τα καλύτερα ενυδρεία της Ιαπωνίας.

Nanba Grand Kagetsu - μεγάλη αίθουσα ψυχαγωγίας εξοπλισμένη με τις τελευταίες θεατρικές καινοτομίες, με κωμικές και ακροβατικές παραστάσεις.

Μινάμι (Nanba) - Νότιο κέντρο της Οσάκα.

Ντοτονμπούρι - η καρδιά της νυχτερινής ζωής της Οσάκα, γεμάτη θέατρα, εστιατόρια, καφέ, μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

dotonbori-canel-osakaΝτοτονμπούρι

 

Κτίριο ουρανού Umeda - ουρανοξύστης με κατάστρωμα παρατήρησης.

Kita (Umeda) - Βόρεια στο κέντρο της Οσάκα.

Ειρήνη Οζάκα - μουσείο για τη φρίκη του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Amerika-Mura (Αμερικανικό χωριό) - μικρή γειτονιά με μοντέρνα καταστήματα και εστιατόρια.

Εθνικό Θέατρο Μπουνράκου - χώρος για παραδοσιακή ιαπωνική μαριονέτα.

 

Πού να μείνετε στην Οζάκα

Η Οζάκα διαθέτει ένα ευρύ φάσμα καταλυμάτων που ταιριάζουν στους περισσότερους προϋπολογισμούς. Δεδομένου ότι τα ταξί στην Ιαπωνία είναι ακριβά και το μετρό είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε, συνιστάται να μείνετε κοντά στο σταθμό του τρένου ή του μετρό.

Η λίστα μας με προτεινόμενα ξενοδοχεία στην Οζάκα βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία και με εύκολη πρόσβαση στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, καταστήματα, εστιατόρια και γκέι σκηνή.

 

Πότε να έρθετε

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Οζάκα είναι την άνοιξη (Μάρτιος-Μάιος) και το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος). Το φεστιβάλ Cherry Blossom κατά την άνοιξη και τα φύλλα του φθινοπώρου κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου είναι πολύ δημοφιλή και προσελκύουν τόσο τους ξένους επισκέπτες της περιοχής.

 

Visa

Εάν είστε πολίτης μιας από τις περισσότερες από 50 χώρες με τις οποίες η Ιαπωνία έχει μια «γενική ρύθμιση απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης», χρειάζεστε μόνο ένα έγκυρο διαβατήριο για να εισέλθετε στην Ιαπωνία ως «προσωρινός επισκέπτης». Διαφορετικά, πρέπει να αποκτήσετε βίζα πριν εισέλθετε στη χώρα.

Οι προσωρινοί επισκέπτες από τις περισσότερες χώρες επιτρέπεται να παραμείνουν για έως και 90 ημέρες.

 

Χρήματα

Το επίσημο νόμισμα της Ιαπωνίας είναι το γιεν Ιαπωνίας (¥ JPY). Τα περισσότερα καταστήματα λαμβάνουν πιστωτικές κάρτες, αν και πολλές επιχειρήσεις και μερικά μικρότερα ξενοδοχεία δεν το κάνουν. Ορισμένα έχουν ελάχιστη χρέωση και επιπλέον χρέωση. Σχεδόν οποιαδήποτε μεγάλη τράπεζα θα παρέχει ανταλλαγή συναλλάγματος.

 

Πόσιμο νερό

Το νερό της βρύσης στην Ιαπωνία είναι γενικά ασφαλές για κατανάλωση.

 

Ηλεκτρισμός

Η τάση στην Ιαπωνία είναι 100 volt που διαφέρει από τις περισσότερες περιοχές του κόσμου. Τα ιαπωνικά ηλεκτρικά βύσματα έχουν δύο μη πολωμένους πείρους.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.