Ταϊβάν · Οδηγός χώρας

Ταϊβάν · Οδηγός χώρας

Προγραμματίζετε ταξίδι στην Ταϊβάν; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγών γκέι Ταϊβάν θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας.

Αστικό τοπίο της Ταϊπέι

Ταϊβάν 臺灣

Η Ταϊβάν βρίσκεται στα νοτιοανατολικά παράλια της ηπειρωτικής Κίνας. Είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα νησιά στον κόσμο, με πάνω από 23 εκατομμύρια κατοίκους.

Το νησί απολαμβάνει επίσης μερικά όμορφα αξιοθέατα, με απόκρημνους λόφους, ακτές, δάση και άλλα φυσικά τοπία.

Η Ταϊβάν είναι το κέντρο της κινεζικής ποπ κουλτούρας, γνωστή για τη μεγάλη βιομηχανία ψυχαγωγίας και το εξαιρετικό φαγητό. Η χώρα κατατάσσεται σε υψηλό επίπεδο όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, την οικονομική ελευθερία και το κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το νησί χωρίζεται σε 5 μεγάλες περιοχές:

  • Βόρεια Ταϊβάν (συμπεριλαμβανομένης της Ταϊπέι) - έδρα της πρωτεύουσας, του κύριου αεροδρομίου και του τεχνολογικού κέντρου της Ταϊπέι.
  • Κεντρική Ταϊβάν (συμπεριλαμβανομένου του Taichung) - προσφέρει γραφική θέα σε βουνά, λίμνες και εθνικά πάρκα.
  • Ανατολική Ταϊβάν (συμπεριλαμβανομένων των Hualien και Taitung) - ορεινή περιοχή με όμορφα τοπία.
  • Νότια Ταϊβάν (συμπεριλαμβανομένων των Kaohsiung και Tainan) - μια τροπική περιοχή με παραλίες και φοίνικες.
  • Απομακρυσμένα νησιά - μερικά μικρά νησιά που είναι δημοφιλείς προορισμοί με τους ντόπιους.

Μερικές από τις πιο σημαντικές πόλεις στην Ταϊβάν:

  • Ταϊπέι 臺北 - πρωτεύουσα και εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο.
  • Χουαλιέν 花蓮 - μία από τις ωραιότερες πόλεις του νησιού, που βρίσκεται κοντά στο φαράγγι Taroko.
  • Καοσιούνγκ 高雄 - Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ταϊβάν με ένα πολύ πολυσύχναστο θαλάσσιο λιμάνι.
  • Ταϊτσούνγκ - η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ταϊβάν, με πολλούς ενδιαφέροντες πολιτιστικούς χώρους και δραστηριότητες.
  • Ταϊνάν 臺南 - Η παλαιότερη πόλη και πρώην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, γνωστή για τα ιστορικά της κτίρια.

 

Γκέι δικαιώματα στην Ταϊβάν

Η Ταϊβάν είναι μια από τις πιο προοδευτικές χώρες της Ασίας. Η ενήλικη, ιδιωτική συναινετική σεξουαλική δραστηριότητα του ίδιου φύλου είναι νόμιμη. Η διάκριση κατά του σεξουαλικού προσανατολισμού στην εκπαίδευση απαγορεύτηκε το 2003. Το 2007, το νομοθετικό γιουάν ψήφισε νόμο που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού στην εργασία. Το 2003 προτάθηκε νομοθεσία για την άδεια γάμων του ίδιου φύλου, αλλά αντιμετώπισε αντιπολίτευση και δεν προχώρησε.

Πραγματοποιούνται τακτικές παρελάσεις LGBT Pride. Το 2009, πάνω από 25,000 άτομα συμμετείχαν στις παρελάσεις Pride, καθιστώντας το το μεγαλύτερο LGBT event που πραγματοποιήθηκε στην Ασία εκείνη την εποχή. Μέχρι το 2011, ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί σε σχεδόν 50,000 άτομα.

 

Γκέι σκηνή

Η Ταϊβάν έχει μια ακμάζουσα γκέι σκηνή, με Ταϊπέι είναι η έδρα. Τα τελευταία χρόνια, η γκάμα και η ποιότητα των γκέι χώρων έχουν αυξηθεί σημαντικά, και νέες γκέι επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει σε όλο το νησί.

Ενώ άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Kaohsiung και Ταϊτσούνγκ Προσφέρετε μερικά μέρη για την κοινότητα των ΛΟΑΤ, η Ταϊπέι παραμένει το αστέρι της παράστασης, έχοντας πολλά μπαρ, κλαμπ χορού, σάουνες, ιαματικά λουτρά και ιαματικές πηγές, μαζί με άλλους δημοφιλείς γκέι χώρους.

Η Ταϊπέι έχει γίνει επίσης σημαντικός προορισμός για γκέι κλαμπ και πάρτι από όλο τον κόσμο, φιλοξενώντας τακτικά χορευτικά πάρτι παγκόσμιας κλάσης και φεστιβάλ σιρκουί - τα μεγαλύτερα του είδους του στην Ασία.

 

Φτάνοντας στην Ταϊβάν

Το κύριο αεροδρόμιο της Ταϊβάν είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Taoyuan (TPE), πρώην «Chiang Kai-Shek». Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ταϊπέι, το αεροδρόμιο εξυπηρετεί όλες τις μεγάλες πόλεις της Ασίας και τη Βόρεια Αμερική. Το αεροδρόμιο έχει απευθείας λεωφορεία προς την Ταϊπέι, την Ταϊτσούνγκ και άλλες μεγάλες πόλεις.

Το αεροδρόμιο Songshan (TSA) στο κέντρο της Ταϊπέι προσφέρει κυρίως πτήσεις εσωτερικού μόνο, καθώς και περιορισμένες πτήσεις τσάρτερ προς την ηπειρωτική Κίνα και το αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο.

Τα εσωτερικά και διεθνή αεροδρόμια Kaohsiung (KHH) πραγματοποιούν πτήσεις προς άλλες ασιατικές πόλεις, όπως το Χονγκ Κονγκ, το Toyko Narita, η Σιγκαπούρη και η Μπανγκόκ, και πτήσεις charter προς την ηπειρωτική Κίνα.

Το Αεροδρόμιο Taichung (RMQ) προσφέρει πτήσεις εσωτερικού και διεθνείς πτήσεις προς Χονγκ Κονγκ και Βιετνάμ, και ναυλώσεις προς την ηπειρωτική Κίνα.

 

Περιήγηση στην Ταϊβάν

Με αεροπλάνο

Οι αεροπορικές εταιρείες εσωτερικού της Ταϊβάν έχουν συχνές πτήσεις που συνδέονται με άλλες μεγάλες πόλεις. Ωστόσο, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η πτήση από ένα αεροδρόμιο εσωτερικού σε άλλο. Αν θέλετε να επισκεφτείτε τα μικρότερα νησιά της Ταϊβάν, το αεροπλάνο εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή (και σε ορισμένες περιπτώσεις, η μόνη επιλογή). Οι ναύλοι είναι λογικοί και τα τοπικά αεροπλάνα είναι πολύ καλά.

Με το τρένο

Η Ταϊβάν διαθέτει εξαιρετικά τρένα υψηλής ταχύτητας που έχουν γίνει μια πιο δημοφιλής και οικονομικά αποδοτική επιλογή. Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί βρίσκονται συχνά στα περισσότερα κέντρα της πόλης και χρησιμεύουν ως ένας βολικός κόμβος για τους περισσότερους τύπους μεταφορών.

Με λεωφορείο

Τα υπεραστικά λεωφορεία ('keyun' 客運), είναι γενικά άνετα, καθαρά και στην ώρα τους. Το τουριστικό λεωφορείο της Ταϊβάν που συνδέεται με μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς προσφέρει απευθείας δρομολόγια σε πολλά τουριστικά αξιοθέατα, αλλά οι ξένοι μπορεί να δυσκολεύονται να εντοπίσουν τους σταθμούς λεωφορείων. Ενώ η μεταφορά με λεωφορείο είναι εκτεταμένη. οι χάρτες διαδρομών είναι σχεδόν όλοι στα κινέζικα. Στην Ταϊβάν, πρέπει να χαιρετίσετε το λεωφορείο όπως το βλέπετε να έρχεται και είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το λεωφορείο στο οποίο επιβιβάζεστε έχει τη σωστή κατεύθυνση.

Με ταξί

Τα ταξί είναι άφθονα. Για να βάλετε ένα χαλάζι, τοποθετήστε το χέρι σας μπροστά σας παράλληλα με το έδαφος. Τα ταξίδια είναι μετρημένα και οι οδηγοί απαγορεύεται να δέχονται φιλοδωρήματα - αν και η στρογγυλοποίηση του ναύλου στο επόμενο δολάριο είναι φυσιολογική. Λίγοι οδηγοί μιλούν αγγλικά.

Με το αυτοκίνητο

Απαιτείται διεθνής άδεια οδήγησης για οδήγηση στην Ταϊβάν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και 30 ημέρες. Ωστόσο, σε μεγαλύτερες πόλεις όπως η Ταϊπέι και το Καοσιούνγκ, ίσως προτιμάτε να χρησιμοποιείτε τις δημόσιες συγκοινωνίες λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των περιορισμένων θέσεων στάθμευσης.

 

Πότε να έρθετε

Η Ταϊβάν έχει τροπικό κλίμα. Το βόρειο τμήμα του νησιού έχει μια περίοδο βροχών που διαρκεί από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, μαζί με μια ακόμη περίοδο βροχών κατά τη διάρκεια του Μαΐου. Είναι ζεστό και υγρό από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30ºC.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, η καλύτερη εποχή για επίσκεψη είναι μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου - αν και ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο περίεργος τυφώνας μπορεί να σας χαλάσει τη διασκέδαση.

 

Visa

Οι τουρίστες που διαθέτουν διαβατήρια των περισσότερων ανεπτυγμένων χωρών μπορούν να εισέλθουν στην Ταϊβάν για 30 ημέρες χωρίς βίζα. Οι τουρίστες από την Ινδία, την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και την Ινδονησία που είχαν προηγουμένως λάβει βίζα ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιαπωνίας ή Σένγκεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Διαδίκτυο για είσοδο χωρίς βίζα στην Ταϊβάν. Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βίζα.

 

Γλώσσα

Οι περισσότεροι ταϊβανέζοι μιλούν είτε ταϊβανικά είτε κινεζικά. Τα Ιαπωνικά είναι επίσης ευρέως κατανοητά. Μερικοί νεότεροι στην Ταϊπέι μπορεί να μιλούν κάποια βασικά αγγλικά.

 

Χρήματα

Το νόμισμα της Ταϊβάν είναι το νέο δολάριο της Ταϊβάν (NTD ή TWD).

 

Φιλοδώρημα

Η ανατροπή δεν εφαρμόζεται ευρέως. Τα εστιατόρια θα επιβάλουν υποχρεωτική χρέωση υπηρεσιών και δεν αναμένεται επιπλέον συμβουλή. Οι οδηγοί ταξί θα σας περιμένουν να αυξήσετε τον ναύλο στο επόμενο δολάριο.

 

Εργάσιμες ώρες

Τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα είναι γενικά ανοιχτά μεταξύ 10πμ και 10μμ, επτά ημέρες την εβδομάδα. Οι νυχτερινές αγορές ανοίγουν γενικά περίπου στις 6:XNUMX και κλείνουν μετά τα μεσάνυχτα. Τα περισσότερα μουσεία είναι κλειστά τις Δευτέρες.

Οι τράπεζες είναι ανοιχτές από τις 9:3 έως τις 30:9 μ.μ. κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και από τις XNUMX:XNUMX έως το μεσημέρι τα Σάββατα. Οι διανομείς μετρητών είναι ευρέως διαθέσιμες και σχεδόν όλα τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

 

Ηλεκτρισμός

Ηλεκτρική ενέργεια στην Ταϊβάν σε 110 volt / 60 hz. Τα βύσματα έχουν δύο επίπεδες λεπίδες. Τα βύσματα τύπου ΗΠΑ και Ιαπωνίας πρέπει να λειτουργούν. Όλα τα άλλα βύσματα θα απαιτούν προσαρμογέα / μετασχηματιστή.

 

Φροντίδα Υγείας

Η Ταϊβάν διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που είναι τόσο καλές, αν όχι καλύτερες, από αυτές που βρίσκονται στη Δυτική Ευρώπη ή στις ΗΠΑ. Ενώ το κόστος της θεραπείας και των φαρμάκων είναι λιγότερο ακριβό από ό, τι στη Δύση, ένα καλό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού είναι ακόμα απαραίτητο.

Φάρμακα για μικρές ασθένειες διατίθενται σε φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.