Ταϊλάνδη-krabi

Gay Thailand · Οδηγός χώρας

Προγραμματίζετε ταξίδι στην Ταϊλάνδη; Η σελίδα οδηγών χωρών gay της Ταϊλάνδης θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας.

Ταϊλάνδη-krabi

Έχουμε λεπτομερείς ταξιδιωτικές συμβουλές για προορισμούς εντός της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένων ΜπανγκόκΤσιάνγκ Μάι, Κο ΣαμούιΠατάγια και  Πουκέτ.

 

Γκέι δικαιώματα στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη είναι μια από τις πιο ανεκτικές και φιλόδοξες χώρες ΛΟΑΤ στην Ασία.

Η επίσημη Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης έχει πραγματοποιήσει εκστρατείες μάρκετινγκ για να προωθήσει την Ταϊλάνδη ως προορισμό για LGBT ταξιδιώτες.

Ο πρόσφατα θεσπισμένος νόμος για την ισότητα των φύλων (2015) ποινικοποιεί τις περισσότερες μορφές διάκρισης βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η ηλικία συγκατάθεσης είναι 16 για όλους. Η σεξουαλική δραστηριότητα του ίδιου φύλου είναι νόμιμη. Οι γάμοι του ιδίου φύλου, η κοινωνική ένωση ή οι εγχώριες συμπράξεις δεν αναγνωρίζονται από το νόμο. Η υιοθέτηση από ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν επιτρέπεται.

Τα ταϊλανδέζικα γκέι ζευγάρια είναι ευρέως αποδεκτά στην κοινωνία, ειδικά σε αστικές περιοχές όπως η Μπανγκόκ Πατάγια or Πουκέτ.

 

Περιφέρειες της Ταϊλάνδης

Η Ταϊλάνδη χωρίζεται σε τέσσερις κύριες περιοχές: Βόρεια, Βορειοανατολική (γνωστή και ως "Isaan"), Κεντρική και Νότια.

Η Μπανγκόκ βρίσκεται στην κεντρική Ταϊλάνδη.

Οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στο Βορρά περιλαμβάνουν Τσιάνγκ Μάι και Τσιάνγκ Ράι.

Η Νότια Ταϊλάνδη διαθέτει διάσημους προορισμούς στην παραλία, όπως Πουκέτ, Krabi και Phi Phi στη Θάλασσα Ανταμάν και το Κο Samui.

Άλλα νησιά που αξίζει να επισκεφθείτε είναι Koh Samet και Koh chang στην Ανατολή και Koh Tao και  Κο Pha-Ngan.

 

Γκέι σκηνή στην Ταϊλάνδη

Η Μπανγκόκ είναι η μόνη πραγματικά μεγάλη πόλη της Ταϊλάνδης, με πληθυσμό περίπου 8 εκατομμυρίων. Μπανγκόκ έχει τη μεγαλύτερη γκέι σκηνή στη χώρα με ένα καλό επιλογή γκέι μπαρ, μερικά γκέι χορευτικά κλαμπ, ένας μεγάλος αριθμός από γκέι σάουνες και μασάζ σπα.

Μεγάλης κλίμακας πάρτι gay χορού διοργανώνονται γύρω από την Πρωτοχρονιά και το SongKran, προσελκύοντας χιλιάδες από όλη την Ασία και όχι μόνο. Μακριά από την κύρια γκέι σκηνή βρίσκεται μια σχετικά μικρή «εμπορική» περιοχή με κόκκινα φανάρια.

λευκό πάρτι Μπανγκόκ γκέι χορευτικό πάρτιΛευκό πάρτι, Μπανγκόκ

Εκτός Μπανγκόκ, υπάρχουν καθιερωμένες γκέι σκηνές μέσα Τσιάνγκ Μάι, Πουκέτ και Πατάγια, Κο Σαμούι και Χούα Χιν.

 

Weather

Ο Νοέμβριος έως τον Φεβρουάριο θεωρείται τοπικά ως η «δροσερή εποχή». Οι πολύ άνετες θερμοκρασίες ποικίλλουν από 25°C έως 32°C στην Μπανγκόκ και τη Νότια Ταϊλάνδη. Οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι χαμηλότερες στη Βόρεια Ταϊλάνδη (Τσιάνγκ Μάι, κ.λπ.), ιδιαίτερα τη νύχτα.

Ο Φεβρουάριος έως τον Απρίλιο είναι πολύ ζεστός και ξηρός με θερμοκρασίες περίπου 30 ° C έως 34 ° C, αλλά συχνά υψηλότερες, κορυφώνονται τον Απρίλιο.

Ο Μάιος έως τον Οκτώβριο είναι ζεστός, υγρός και υγρός, ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ωστόσο, οι τροπικές καταιγίδες τείνουν να απορρίπτουν το φορτίο τους και να προχωρούν γρήγορα, τόσες μέρες θα δούμε πολλή ηλιοφάνεια.

wat-rong-khun-chiang-raiWat Rong Khun (Λευκός Ναός), Τσιάνγκ Ράι

Πότε να έρθετε

Η τουριστική περίοδος διαρκεί από τον Νοέμβριο μέχρι μετά το SongKran (Ταϊλανδική Πρωτοχρονιά - μέσα Απριλίου). Η περίοδος αιχμής είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο.

Για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς και το SongKran είναι εξαιρετικές στιγμές για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη, ιδιαίτερα την Μπανγκόκ. Περιμένετε ξέφρενους εορτασμούς, πολλά πάρτι και την gay σκηνή να είναι στα καλύτερά της.

Οι παραλίες και τα νησιά της Ταϊλάνδης είναι καλύτερα να επισκεφθείτε λίγο εκτός αιχμής, εκτός σχολικών διακοπών. Η γκέι σκηνή στην Μπανγκόκ (και στην πόλη) είναι πολυσύχναστη και δημοφιλής όλο το χρόνο.

 

Διαβατήρια & βίζα

Οι περισσότεροι τουρίστες μπορούν να εισέλθουν στο Βασίλειο για έως και 30 ημέρες χωρίς βίζα (κάντε κλικ εδώ για μια λίστα χωρών).

Το διαβατήριό σας πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία άφιξής σας στην Ταϊλάνδη και χρειάζεστε απόδειξη για το μεταγενέστερο ταξίδι (π.χ. επιβεβαιωμένο αεροπορικό εισιτήριο).

Συμβουλευτείτε την τοπική πρεσβεία της Ταϊλάνδης πριν ταξιδέψετε εάν σκοπεύετε να μείνετε περισσότερο, να εργαστείτε ή να επισκεφθείτε περισσότερες από τρεις φορές σε οποιαδήποτε περίοδο έξι μηνών.

Εάν υπερβείτε την επιτρεπόμενη διαμονή σας, θα σας επιβληθεί πρόστιμο 10,000 μπατ ανά ημέρα κατά την αναχώρηση και ενδέχεται να απαγορευτεί η επιστροφή.

Σύμφωνα με το νόμο, θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας το διαβατήριό σας. Πολύ λίγοι τουρίστες το κάνουν αυτό, προτιμώντας να διατηρήσουν το διαβατήριό τους κλειδωμένο στο ξενοδοχείο τους ασφαλές. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να διατηρήσετε μια φωτοτυπία στο πορτοφόλι σας (ειδικά εάν ψωνίζετε καθώς θα χρειαστείτε τις λεπτομέρειες για την ανάκτηση του ΦΠΑ).

Μεγάλο παλάτι στη Μπανγκόκ ΤαϊλάνδηΜεγάλο Παλάτι, Μπανγκόκ

Τι να φορέσω

Φθορά ημέρας - σορτς, τζιν, μπλουζάκια, πουκάμισα πόλο συνδυασμένα με γυμναστήρια, άνετα παπούτσια ή σανδάλια. Ένα σκουφάκι ή καπέλο για να καλύψετε το κεφάλι σας είναι απαραίτητο, όπως και τα γυαλιά ηλίου.

Επαγγελματική ένδυση - έξυπνο παντελόνι, επίσημο πουκάμισο. Γραβάτα και σακάκι απαιτούνται μόνο για ένα πολύ επίσημο περιβάλλον.

Φόρεμα ναού - Πρέπει να φοράτε ρούχα που καλύπτουν τα πόδια σας κάτω από τα γόνατά σας, τους ώμους σας, τα μπράτσα σας και οτιδήποτε ενδιάμεσα!

Φόρεμα κλαμπ - σορτς ή τζιν, μπλουζάκια ή φανελάκια, γυμναστήρια ή παρόμοια. Πολλά νυχτερινά κέντρα (συμπεριλαμβανομένων των DJ Station και GOD) και ορισμένοι πολυτελείς χώροι θα αρνηθούν την είσοδο εάν φοράτε σανδάλια ή σαγιονάρες.

Φθορά σάουνας - Οι σάουνες παρέχουν πετσέτες, αλλά είναι καλή ιδέα να πάρετε τις δικές σας λαστιχένιες σαγιονάρες.

 

Εθνικό Πάρκο Khao Sok, Surat Thani

Πολιτισμός και έθιμα

Είναι ποινικό αδίκημα να κάνεις δυσφημιστικά σχόλια για τον Βασιλιά ή άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης. Οι Ταϊλανδοί έχουν μεγάλο σεβασμό στον Βασιλιά τους. Η κριτική, ακόμη και ιδιωτικά, είναι πιθανό να προκαλέσει προσβολή.

Οι περισσότεροι Ταϊλανδοί δίνουν μεγάλη έμφαση στην αποφυγή αντιπαράθεσης ή αμηχανίας. Η αύξηση της φωνής σας ή η επιθετική συμπεριφορά (για παράδειγμα, προς έναν σερβιτόρο σε ένα εστιατόριο) θα θεωρείται από τον σύντροφό σας ως αγενής και ενοχλητικός. Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια προσέγγιση είναι απίθανο να επιλύσει τυχόν δυσκολίες που μπορεί να έχετε.

Οι δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης, γκέι ή ευθεία, γενικά αψηφούνται. Η προσπάθεια να κολλήσετε τη γλώσσα σας στο λαιμό του νέου σας φίλου της Ταϊλάνδης σε δημόσιο χώρο (συμπεριλαμβανομένου ενός γκέι μπαρ ή κλαμπ) είναι πιθανό να τον προκαλέσει πνιγμό με αμηχανία.

 

Γλώσσα

Η εθνική γλώσσα είναι ταϊλανδέζικη. Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι που συναντάτε στη σκηνή θα είναι καλά μορφωμένοι και θα μιλούν πολύ καλά αγγλικά. Τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως σε τουριστικούς προορισμούς, σε όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και μεγάλα καταστήματα.

Longtail boat κοντά στην παραλία Railay, Krabi

Χρήματα

Το νόμισμα της Ταϊλάνδης είναι το ταϊλανδικό μπατ (THB). Τα μηχανήματα μετρητών είναι ευρέως διαθέσιμα και δέχονται ξένες κάρτες VISA και MasterCard. Οι πιστωτικές, χρεωστικές και AmericanExpress κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές σε καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία.

Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες στην Ταϊλάνδη είναι πολύ ανταγωνιστικές, ιδίως για το δολάριο ΗΠΑ, το ευρώ, τη βρετανική λίρα, το δολάριο της Σιγκαπούρης, το δολάριο Αυστραλίας κ.λπ. Τα χαρτονομίσματα μεγαλύτερης αξίας θα έχουν ελαφρώς καλύτερες τιμές.

Υπάρχουν θάλαμοι συναλλάγματος σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια της Ταϊλάνδης όπου μπορείτε να ανταλλάξετε κάποια μετρητά για να πληρώσετε ένα ταξί κ.λπ., αλλά οι τιμές θα είναι πιο ανταγωνιστικές στην πόλη.

Υπάρχουν θάλαμοι συναλλάγματος και τράπεζες παντού στην Μπανγκόκ και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς. Μην ανταλλάξετε χρήματα στο ξενοδοχείο σας, καθώς οι τιμές που θα προσφέρονται θα είναι χαμηλές.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια λογική ποσότητα σημειώσεων 20 ή 50 μπατ στο πορτοφόλι σας για ανατροπή.

Η κατανάλωση φρέσκου, αυθεντικού ταϊλανδέζικου φαγητού είναι το αποκορύφωμα των διακοπών

Φιλοδώρημα

Εστιατόρια - Πολλά εστιατόρια προσθέτουν 10% χρέωση υπηρεσιών στον λογαριασμό, οπότε δεν αναμένεται περαιτέρω φιλοδώρημα. Διαφορετικά φιλοδώρημα έως και 10%.

Μπαρ και κλαμπ - Το να αφήσετε ένα μικρό φιλοδώρημα, ίσως 20 μπατ ανά ποτό που παραγγέλνετε, είναι καλή ιδέα.

Αγόρι αποσκευών ξενοδοχείου - φιλοδώρημα 50 ή 100 μπατ.

Ταξί - Η στρογγυλοποίηση του ναύλου στα πλησιέστερα 20 μπατ είναι μια καλή ιδέα (20 μπατ είναι η μικρότερη σημείωση - περίπου 50 σεντς ΗΠΑ)

Massage - Τα φιλοδωρήματα αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος του μασέρ σας. Ένα γενναιόδωρο φιλοδώρημα αναμένεται και συνήθως αξίζει. Αναμένετε να δώσετε τουλάχιστον 200 μπατ για ένα μασάζ ποδιών διάρκειας μιας ώρας. Πολλά σπα θα εμφανίσουν μια πινακίδα που δείχνει την ελάχιστη συμβουλή. Εάν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε τον ρεσεψιονίστ.

 

Επιστροφές φόρου

Οι αλλοδαποί μπορούν να ανακτήσουν 7% φόρο επί των πωλήσεων σε μεγαλύτερες αγορές από καταστήματα και πολυκαταστήματα που λειτουργούν με την Υπηρεσία Επιστροφής Φόρου. Θα χρειαστείτε τα στοιχεία του διαβατηρίου σας κατά τη στιγμή της αγοράς.

Στο αεροδρόμιο, πριν από τον έλεγχο των αποσκευών σας, μεταβείτε στο μετρητή επιστροφής φόρου για να ελέγξετε τις αγορές σας. Μετά τη μετανάστευση, μεταβείτε στο γραφείο επιστροφής φόρου για να λάβετε επιστροφή χρημάτων.

Δοκιμάστε ιππασία ελέφαντα στη Βόρεια Ταϊλάνδη

 

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Απαραίτητο για όλους τους ταξιδιώτες. Θα πρέπει να πληρώσετε για όλη την ιατρική περίθαλψη που λαμβάνετε.

 

Πόσιμο νερό

Το νερό της βρύσης δεν είναι πόσιμο, ακόμη και σε πολυτελή ξενοδοχεία. Τα περισσότερα καταστήματα παρέχουν καλαμάκια με υγιεινή συσκευασία όταν αγοράζετε ένα μπουκάλι νερό ή κονσερβοποιημένο ποτό. Μην πίνετε απευθείας από μπουκάλι ή κουτί.

 

Ηλεκτρισμός

220 βολτ σε όλη τη χώρα. Χρησιμοποιούνται βύσματα δύο επιπέδων (επίπεδη και στρογγυλά).

 

Προφυλακτικά / Λιπαντικά / Poppers

Προφυλακτικά και λιπαντικά είναι ευρέως διαθέσιμα, αν και η καλύτερη συμβουλή είναι να φέρετε τα δικά σας.

Τα poppers είναι παράνομα στην Ταϊλάνδη.

 

Τον ιό HIV

Να γνωρίζετε ότι η Ταϊλάνδη, όπως και πολλές άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, έχει ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό μολύνσεων από τον ιό HIV στην κοινότητα των ομοφυλόφιλων.

Να προσέχετε...

Ενοικίαση κύκλου κινητήρα

Αποφύγει. Περίπου 12,000 άνθρωποι σκοτώνονται στους δρόμους της Ταϊλάνδης κάθε χρόνο. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι μοτοσικλετιστές. Εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίζονται. Εκτός από τους φυσικούς κινδύνους, είναι πιο πιθανό να σας τραβήξει η αστυνομία παρά ένας ντόπιος. Η ασφάλιση τρίτων περιλαμβάνεται πολύ σπάνια στις αμοιβές μίσθωσης.

Το άλμα με ταξί για ένα σύντομο ταξίδι είναι αρκετά ασφαλές, αρκεί να φοράτε κράνος.

Τζετ σκι, αλεξίπτωτο πλαγιάς και βόλτες με μπανάνα

Οι χειριστές δεν είναι ρυθμισμένοι και είναι απίθανο να ασφαλιστούν. Το παραμικρό χτύπημα ή το μηδέν στο τζετ σκι μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόσθετα τέλη.

Ναρκωτικά

Η Ταϊλάνδη έχει σκληρές τιμωρίες για όσους βρέθηκαν ή χρησιμοποιούν ναρκωτικά. Υπάρχουν πολλοί ξένοι στις ταϊλανδέζικες φυλακές που πίστευαν ότι δεν θα πιαστούν. Σε έχω προειδοποιήσει!

Επαφές έκτακτης ανάγκης

Οι περισσότερες επισκέψεις στην Ταϊλάνδη είναι εντελώς χωρίς προβλήματα. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, επικοινωνήστε με:

Τουριστική αστυνομία 1133

Police 191

Φωτιά 199

Ιατρικό επείγον 1555

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.