παραλία της Τενερίφης

Οδηγός για το νησί της Τενερίφης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Τενερίφη; Στη συνέχεια, η σελίδα με τον οδηγό του γκέι νησιού Τενερίφη μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας

 

παραλία της Τενερίφης

Τενερίφη

Το μεγαλύτερο από τα επτά Κανάρια νησιά και το πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Ισπανίας, με έκταση περίπου 2,000 km². Η Τενερίφη έχει επίσης την υψηλότερη κορυφή στην Ισπανία - το El Teide, το τρίτο μεγαλύτερο ηφαίστειο στον κόσμο και ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Περίπου 5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Τενερίφη κάθε χρόνο για να απολαύσουν τις παραλίες, το φυσικό περιβάλλον, τα καρναβάλια και τη νυχτερινή ζωή.

Η Τενερίφη είναι ένα από τα τελευταία ευρωπαϊκά παραδεισένια νησιά που προσφέρει τα πάντα από καταπράσινα δάση, εξωτικά φυτά, έρημους, βουνά, ηφαίστεια, όμορφες ακτές και παραλίες.

Γκέι σκηνή στην Τενερίφη

Αν και δεν είναι στην ίδια κλίμακα με το κοντινό Γκραν Κανάρια, η Τενερίφη έχει μια σειρά από χώρους για γκέι. Στη νοτιοδυτική Τενερίφη, τα γκέι μπαρ είναι συγκεντρωμένα στην Playa de las Americas. Στα βορειοανατολικά, θα βρείτε χώρους για γκέι στο Puerto de la Cruz, τη La Laguna (την πανεπιστημιακή πόλη) και τη Santa Cruz (την πρωτεύουσα).

Όπως και η υπόλοιπη Ισπανία, τα ξενοδοχεία είναι τόσο φιλικά προς τους ΛΟΑΤ όσο γίνεται. Το νησί έχει πολύ λίγα Gay Bars & Clubs και  Γκέι σάουνες. Αρκετά Παραλίες έχουν τη φήμη ότι είναι πιο δημοφιλής από άλλους με τους ομοφυλόφιλους.

Φτάνοντας στην Τενερίφη

Όντας ένα νησί, οι περισσότεροι τουρίστες φτάνουν αεροπορικώς. Υπάρχουν δύο αεροδρόμια, Τενερίφη Νότια (Ρέινα Σόφια) κοντά στο Los Cristianos και Βόρεια Τενερίφη (Λος Ροντέος) από La Laguna. Οι περισσότεροι τουρίστες πετούν στο νότιο αεροδρόμιο, το οποίο απέχει μόλις 20 λεπτά με ταξί στο κύριο θέρετρο της Playa de las Américas, το οποίο θα κοστίζει λιγότερο από 40 ευρώ.

Το αεροδρόμιο Tenerife North διαρκεί περίπου 40 λεπτά για το Puerto de la Cruz (περίπου 45 €). Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια και από τα δύο αεροδρόμια προς άλλες πόλεις, αν και ίσως χρειαστεί να αλλάξετε δρομολόγιο. Σταματούν γύρω στα μεσάνυχτα και ξαναρχίζουν γύρω στις 5-6 το πρωί. Οι τιμές κυμαίνονται από 2.65 € - 9.45 €. Συνιστάται να ελέγξετε τις ιστοσελίδες του αεροδρομίου για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα.

 

Τενερίφη από τον αέρα

Υπάρχουν επίσης φέρι προς τα άλλα Κανάρια νησιά, που πηγαίνουν Γκραν Κανάρια από τη Santa Cruz de Tenerife και τη La Gomera από το Los Cristianos.

Περιήγηση στην Τενερίφη

Η Τενερίφη είναι πραγματικά ένα νησί που αξίζει να εξερευνήσετε. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για μερικές μέρες.

 

οδήγηση στην Τενερίφηδρόμος μέχρι το El Teide

 

 

Τα καλύτερα αξιοθέατα της Τενερίφης, όπως το ηφαίστειο El Teide και τα πεδία λάβας του, το όμορφο χωριό Masca και το North Western Cape εξερευνούνται καλύτερα με αυτοκίνητο. Μερικές από τις γραφικές διαδρομές του νησιού είναι εντυπωσιακές. Οι δρόμοι είναι καλά συντηρημένοι, αλλά να γνωρίζετε ότι πολλοί έχουν απότομες αναβάσεις και πολλές στροφές με φουρκέτα. Τα μικρότερα αυτοκίνητα με κινητήρες εύλογης ισχύος είναι τα καλύτερα.

Η Playa de la Tejita, η πιο δημοφιλής παραλία με ομοφυλόφιλους είναι επίσης η καλύτερη πρόσβαση με αυτοκίνητο.

Η Τενερίφη διαθέτει καλό οδικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου ενός εξαίρετου διπλού οδοστρώματος (TF-1) κατά μήκος της νότιας και της δυτικής ακτής που συνδέει πολλούς από τους πιο δημοφιλείς παραλιακούς προορισμούς.

Πού να ενοικιάσετε αυτοκίνητο

Υπάρχει μια καλή επιλογή φορέων ενοικίασης αυτοκινήτων τόσο στα Tenerife South όσο και North. Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο της Τενερίφης Νότου, όλοι οι μεγάλοι φορείς ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν εξαιρετικά βολικούς χώρους στάθμευσης ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. Σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Τα μικρά, συμπαγή αυτοκίνητα είναι τα καλύτερα καθώς ο χώρος στάθμευσης μπορεί μερικές φορές να αποτελεί πρόβλημα.

Λεωφορείο και ταξί

Υπάρχει ένα φτηνό τοπικό δίκτυο λεωφορείων (που ονομάζεται TITSA). Τα λεωφορεία TITSA καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και τα λεωφορεία είναι αρκετά συχνά. Οι τιμές των λεωφορείων είναι φθηνές και μπορείτε να υπολογίσετε το κόστος ταξιδιού εδώ. Ή μπορείτε να πηδήξετε σε ένα ταξί που έχει λογικές τιμές και θα βρείτε πιάτσες ταξί παντού.

Πού να μείνετε στην Τενερίφη

Οι γκέι-δημοφιλείς περιοχές είναι είτε η Playa de las Americas στο νότο είτε η Puerto de la Cruz στα βόρεια. Για τη λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία και θέρετρα στην Τενερίφη για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε Ξενοδοχεία στην Τενερίφη.

 

Los Gigantes (Οι Γίγαντες)

 

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στην Τενερίφη

 

 

  • Εθνικό Πάρκο El Teide - Εξερευνήστε το σεληνιακό τοπίο και αποκτήστε ένα τελεφερίκ μέχρι το ηφαίστειο Mount Teide (3,718 μέτρα), την υψηλότερη κορυφή της Ισπανίας.
  • Siam Park Water Kingdom - ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια υδάτινα πάρκα στην Ευρώπη με βόλτες και αξιοθέατα.
  • Εκδρομές με φάλαινα και δελφίνια
  • Μάσκα - ένα όμορφο ξεχασμένο γραφικό χωριό χτισμένο στην πλαγιά των βουνών. Είναι σαν να γυρνάω τον χρόνο πίσω.
  • Los Gigantes (Οι Γίγαντες) - όπου θα βρείτε τεράστιους απότομους βράχους που δεσπόζουν πάνω από ένα υπέροχο θέρετρο με μια κομψή μαρίνα.
  • Πάρκο παπαγάλων - Ζωολογικός κήπος του Πουέρτο ντε λα Κρουζ, με εξωτικά πουλιά, γορίλες, γιγάντιες χελώνες, ένα ενυδρείο, ένα φανταστικό δελφίνι, μια παράσταση με φάλαινα δολοφόνος και αναιδή θαλάσσια λιοντάρια.
  • Όρη Anaga - μια όμορφη οροσειρά που περιμένει να την εξερευνήσετε. Εξαιρετικό μέρος για πεζοπορία, πικνίκ ή λήψη πανοραμικών φωτογραφιών
  • Πλάγια ντε λας Αμέρικας - θέρετρο με υπέροχη γκέι νυχτερινή ζωή, εστιατόρια και μια ποικιλία από παραλίες.
  • Βοτανικοί κήποι στο Puerto de la Cruz - όμορφοι κήποι με 3,000 δείγματα από τα απίθανα φυτά και δέντρα του κόσμου.
  • Γκολφ και θαλάσσια σπορ - Υπάρχουν 9 γήπεδα γκολφ σε όλο το νησί και ένας τεράστιος αριθμός θαλάσσιων σπορ, όπως σέρφινγκ, kite-surfing, windsurfing, ψάρεμα μεγάλων παιχνιδιών, κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις.

 

 

Πότε να επισκεφθείτε την Τενερίφη

Η Τενερίφη είναι γνωστή για το μέτριο κλίμα της όλο το χρόνο με μέσες θερμοκρασίες γύρω στους 25 βαθμούς. Γι' αυτό είναι γνωστό ως το «Νησί της Αιώνιας Άνοιξης». Αυτό σημαίνει ότι είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών όλο το χρόνο.

Από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, το νησί προσελκύει έναν τεράστιο αριθμό ηλικιωμένων ταξιδιωτών από τη Βόρεια Ευρώπη, που αναζητούν πιο ζεστό καιρό. Οι επαφές μας στην Τενερίφη συμβουλεύουν ότι η περίοδος αιχμής για τους ομοφυλόφιλους τουρίστες είναι οι πιο καυτοί μήνες από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.