sagrada família, καθεδρικός ναός, αρχιτεκτονική

Gay Barcelona · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στη Βαρκελώνη; Στη συνέχεια, η γκέι σελίδα της πόλης της Βαρκελώνης είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

 

sagrada família, καθεδρικός ναός, αρχιτεκτονική

Η Βαρκελώνη είναι η πρωτεύουσα της Καταλονίας και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. Η Βαρκελώνη είναι επίσης η μεγαλύτερη μητρόπολη στις ακτές της Μεσογείου. Πλούσια σε πολιτιστική κληρονομιά, η Βαρκελώνη έχει παγκόσμια φήμη και αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό. Διάσημα αξιοθέατα είναι τα αρχιτεκτονικά έργα των Antoni Gaudí και Lluís Domènech I Montaner, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η πόλη διαθέτει επίσης μια ζωντανή και ζωντανή γκέι σκηνή με άτομα LGBT + που ζουν ανοιχτά και περήφανα. Υπάρχει μια πληθώρα γκέι μπαρ, κλαμπ και ξενοδοχεία και δεν υπάρχει έλλειψη διασκέδασης για να έχετε στη Βαρκελώνη.

Γκέι δικαιώματα στην Ισπανία

Όσον αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, η Ισπανία είναι μία από τις πιο προοδευτικές χώρες στον κόσμο, αν και αυτό αντικατοπτρίζει δραματικές αλλαγές που έχουν συμβεί μόνο τις τελευταίες δεκαετίες.

Η ηλικία συγκατάθεσης είναι 16 για όλους. Ο γάμος του ιδίου φύλου είναι νόμιμος. Τα ζευγάρια του ίδιου φύλου μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να υπηρετούν ανοιχτά στο στρατό και η ορατότητα LGBT υπάρχει στις περισσότερες περιοχές. Υπάρχουν νόμοι κατά των διακρίσεων για την απασχόληση, την παροχή αγαθών και υπηρεσιών και κατά της ρητορικής μίσους.

Γκέι σκηνή

Η Βαρκελώνη έχει μια ζωντανή γκέι σκηνή με πολλές μπαρ, κλαμπ κρουαζιέρας, σάουνες, νυχτερινά κέντρα και τακτικά χορευτικά πάρτι μεγάλης κλίμακας. Το φεστιβάλ LGBT της Βαρκελώνης πραγματοποιείται συνήθως στα τέλη Ιουνίου με την κοινότητα να συγκεντρώνεται για μια εβδομάδα πολιτισμού, αθλητισμού, ψυχαγωγίας και εορτασμών. Τα τελευταία χρόνια, η Βαρκελώνη έχει γίνει το hot spot για τα γκέι καλοκαιρινά πάρτι της Ευρώπης (παίρνοντας αυτόν τον τίτλο από την Ίμπιζα). Το ετήσιο Circuit Festival - που πραγματοποιήθηκε για 10 ημέρες τον Αύγουστο, προσελκύει δεκάδες χιλιάδες από τα πιο όμορφα παιδιά από όλο τον κόσμο για να λάβουν μέρος σε αυτό το καταπληκτικό γεγονός.

Τα περισσότερα γκέι μπαρ και κλαμπ της Βαρκελώνης βρίσκονται στην περιοχή "Gaixample". Αυτή είναι μια περιοχή τριών οικοπέδων βόρεια της Gran Via Del Les Corts Catalanes μεταξύ των σταθμών του μετρό Urgil και Universitat. Η γειτονιά φιλοξενεί μερικούς από τους μεγαλύτερους και πιο δημοφιλείς χώρους γκέι της πόλης, μεταξύ των οποίων Διαστροφική Λέσχη και Arena Madre. 

Μπορείτε να διαβάσετε το Travel Gay οδηγός για την περιοχή "Gaixample". εδώ.

Βαρκελώνη

Γκέι ξενοδοχεία στη Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη φιλοξενεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά boutique ξενοδοχεία και καταλύματα στον κόσμο, πολλά από τα οποία στεγάζονται στα γοτθικά και μοντερνιστικά κτίρια της πόλης. Αυτές οι τοποθεσίες παρέχουν τον τέλειο ρομαντικό προορισμό για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν τη Βαρκελώνη με στυλ. Ξενοδοχεία όπως το Άλμα Βαρκελώνη, Mandarin Oriental και Το Grand Hotel Calderon Όλα προσφέρουν στους επισκέπτες μια πολυτελή διαμονή σε μια από τις πιο εντυπωσιακές γειτονιές της πόλης, την Passeig de Gràcia.

Φυσικά, υπάρχει μια σειρά από ξενοδοχεία για όλους τους γκέι ταξιδιώτες και για όσους έχουν μικρότερο προϋπολογισμό, υπάρχουν πολλά υπέροχα ξενοδοχεία που βρίσκονται μέσα και γύρω από την περιοχή "Gaixample". Αυτά τα ξενοδοχεία προσφέρουν στους επισκέπτες μια οικονομικά προσιτή βάση για να εξερευνήσουν όλα όσα έχει να προσφέρει το "Gaixample".

Τα περισσότερα ξενοδοχεία στη Βαρκελώνη μπορούν να θεωρηθούν φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους, καθώς το προσωπικό πρέπει να συμπεριφέρεται σε όλους τους επισκέπτες με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου, όπως αναφέρεται στους νόμους κατά των διακρίσεων της χώρας.

Γκέι σάουνες στη Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από σάουνες γκέι, πολλές από τις οποίες είναι ανοιχτές όλο το 24ωρο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι Σάουνα Καζάνοβα, μια μεγάλη και καλά συντηρημένη σάουνα με κεντρική τοποθεσία. Το Sauna Casanova προσελκύει μεγάλο πλήθος τόσο ντόπιων όσο και τουριστών και είναι ανοιχτό 24 ώρες. Η σάουνα διαθέτει μια σειρά από εγκαταστάσεις όπως ανοιχτό ντους, σάουνα ξηρού αέρα, χαμάμ και τζακούζι 6 ατόμων.

Σάουνες όπως το Casanova μπορούν να βρεθούν εύκολα στη Βαρκελώνη και τείνουν να είναι φιλόξενοι και χωρίς αποκλεισμούς.

Φιλικό μασάζ στη Βαρκελώνη

Υπάρχουν πολλοί χώροι και υπηρεσίες γκέι μασάζ σε όλη τη Βαρκελώνη, και η πλειοψηφία προσφέρει μασάζ υψηλής ποιότητας σε καθαρό και άνετο περιβάλλον.

Υπό Μασάζ υπό πίεση είναι το ινστιτούτο gay μασάζ της Βαρκελώνης και βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στην περιοχή "Gaixample" και κοντά σε πολλά από τα ορόσημα της πόλης. Στο Under Pressure Massage προσφέρεται μια σειρά από μασάζ και θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων επεμβάσεων βαθιάς ιστού.

Gay Massage Βαρκελώνη είναι ένας χώρος ανδρικού μασάζ που ειδικεύεται σε ερωτικά, ταντρικά και αισθησιακά μασάζ. Το στούντιο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και φιλοξενεί έναν συνδυασμό ντόπιων και ξένων πελατών. Το Gay Massage Barcelona είναι μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες μασάζ της πόλης.

Βαρκελώνη

Φτάνοντας στη Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη εξυπηρετείται από Αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης που βρίσκεται περίπου 17 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ισπανία και προσφέρει συνδέσεις με τους περισσότερους σημαντικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Υπάρχουν σχετικά λίγες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων από τη Βαρκελώνη. Οι ταξιδιώτες από την Ασία είναι πιθανό να χρειαστούν πτήσεις μέσω ενός μεγάλου ευρωπαϊκού κόμβου.

Υπάρχουν δύο τερματικά. Το Terminal One άνοιξε το 2009 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Το Terminal XNUMX είναι το παλαιότερο, αρχικό τερματικό.

Η πιο δημοφιλής και βολική μέθοδος για τους τουρίστες να φτάσουν στην πόλη είναι με ταξί. Αυτά είναι διαθέσιμα αμέσως έξω από τα τερματικά. Περιμένετε να πληρώσετε περίπου 35 € για να μπείτε στο κέντρο της πόλης.

Ο τερματικός σταθμός 2 έχει τον δικό του σιδηροδρομικό σταθμό στη γραμμή που οδηγεί στον σιδηροδρομικό σταθμό Barcelona Sants και τον αρκετά κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Passeig de Gracia για μεταφορά στο σύστημα του μετρό της Βαρκελώνης. Το αρχικό ταξίδι κοστίζει 4.10 €. Οι επιβάτες για το Τ1 πρέπει να πάρουν ένα λεωφορείο που συνδέει τον σιδηροδρομικό σταθμό προς τον τερματικό σταθμό 2.

Βαρκελώνη

Μετακίνηση στη Βαρκελώνη

λεωφορείο

Τα λεωφορεία είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μετακινηθείτε στη Βαρκελώνη και έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι σας επιτρέπουν να βλέπετε την πόλη καθώς ταξιδεύετε. Τα λεωφορεία μπορούν να σταματήσουν στα καταφύγια κουνώντας τον οδηγό για να υποδείξουν ότι θέλετε να επιβιβαστείτε. Τα εισιτήρια είναι γενικά φθηνά και οι κάρτες μπορούν να αγοραστούν για τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές.

μετρό

Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να ταξιδέψετε μεταξύ των ντόπιων, το μετρό είναι συχνό, φθηνό και γρήγορο, καθιστώντας την την τέλεια εναλλακτική λύση για ταξίδια. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν είτε με μετρητά είτε με κάρτα και η πλειονότητα των σταθμών είναι πλήρως προσβάσιμη για χρήστες μειωμένης κινητικότητας.

Ταξί

Τα επίσημα ταξί της Βαρκελώνης είναι μαύρα με κίτρινες πόρτες και τείνουν να είναι φθηνότερα από εναλλακτικές λύσεις όπως το uber, αν και τέτοιες υπηρεσίες εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς και αποτελεσματικές.

Βαρκελώνη

Δραστηριότητες στη Βαρκελώνη

Υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες όσον αφορά τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Βαρκελώνη. Ωστόσο, τα πιο σημαντικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν:

 

 

  • Περιπλανηθείτε στη Las Ramblas
  • Απολαύστε το θαύμα της Σαγράδα Φαμίλια
  • Εξερευνήστε το Γκαουντί στο Casa Batllo
  • Περάστε τη μέρα σας σε μια από τις παραλίες της πόλης
  • Αγοράστε στο La Boqueria
  • Παρακολουθήστε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι στο Camp Nou
  • Βυθιστείτε στο Μουσείο Ιστορίας της Βαρκελώνης

 

 

FAQs

Visa

Καθώς η Ισπανία είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ταξιδιώτες από άλλες χώρες εντός της ένωσης μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς θεώρηση. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες εκτός ΕΕ θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση Σένγκεν, η οποία επιτρέπει ταξίδια σε ολόκληρη την περιοχή της Σένγκεν Βίζα. Ελέγξτε τις απαιτήσεις θεώρησης για ταξιδιώτες από τη χώρα σας πριν ταξιδέψετε.

Χρήματα

Το νόμισμα στην Ισπανία είναι το ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Ενδέχεται να απαιτείται ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με κάρτα σε ορισμένα καταστήματα.

Η ανατροπή δεν είναι μια αναμενόμενη πρακτική στη Βαρκελώνη και ως εκ τούτου οι περισσότεροι ντόπιοι συμβουλεύουν μόνο όταν αισθάνονται ότι έχουν λάβει εξαιρετική εξυπηρέτηση. Εάν θέλετε να ενημερώσετε τους παρόχους υπηρεσιών, τότε το 5% είναι στάνταρ για εξαιρετική εξυπηρέτηση και το 10% για εξαιρετικό.

Πότε θα επισκεφθείτε

Η άνοιξη θεωρείται γενικά η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Βαρκελώνη, καθώς η θερμοκρασία τείνει να είναι ζεστή, αλλά πουθενά κοντά στις υψηλές θερμοκρασίες που βιώνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, και η πόλη είναι συνήθως λιγότερο γεμάτη από τουρίστες. Μια σειρά από συναρπαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ πραγματοποιούνται την άνοιξη που προσφέρουν κάτι για κάθε γκέι ταξιδιώτη.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.