κάτοψη της παλιάς πόλης στη Βαρσοβία

Gay Warsaw · Οδηγός πόλης

Πρώτη επίσκεψη στη Βαρσοβία; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού της γκέι πόλης της Βαρσοβίας είναι για εσάς.

κάτοψη της παλιάς πόλης στη Βαρσοβία

Βαρσοβία | Βαρσοβία

Η πρωτεύουσα της Πολωνίας, που φιλοξενεί σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους, είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή μητρόπολη, με έναν αστικό ορίζοντα που έχει μετατραπεί από την πτώση του κομμουνισμού το 1989.

Τα παραδοσιακά τουριστικά αξιοθέατα γύρω από την Παλιά Πόλη συγχωνεύονται τώρα σε μια νέα σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με πολλά πολυτελή ξενοδοχεία, ένα ολοένα και αυξανόμενο κοσμοπολίτικο πολιτισμό εστιατορίων και μπαρ και μια σταθερά αναδυόμενη γκέι σκηνή.

 

Γκέι δικαιώματα στην Πολωνία

Η ομοφυλοφιλία δεν ήταν ποτέ παράνομη στην Πολωνία. Το 1932, η Πολωνία αναγνώρισε νόμιμα την ομοφυλοφιλία και τΗ ηλικία της συγκατάθεσής του είναι 15 για τους ομοφυλόφιλους και τους ευθείες. Η Πολωνία παραμένει μία από τις λίγες χώρες όπου επιτρέπεται στους γκέι άντρες να δωρίζουν αίμα.

Η επιρροή της Καθολικής Εκκλησίας έχει κάνει το ταξίδι προς τα ίσα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων μια πιο αργή διαδικασία από ό, τι σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Ωστόσο, Οι κοινωνικές συμπεριφορές αλλάζουν και γίνονται όλο και πιο αποδεκτές για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Παρ 'όλα αυτά, η Πολωνία είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν καμία μορφή νομικής συνεργασίας για ομοφυλόφιλα και λεσβιακά ζευγάρια. Δεν επιτρέπεται η υιοθέτηση από ομοφυλόφιλα ή λεσβιακά ζευγάρια, αν και οι μόνοι ομοφυλόφιλοι μπορούν να υιοθετήσουν.

 

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή στη Βαρσοβία είναι σχετικά μικρή σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά αναπτύσσεται σταθερά. Περισσότερο Μπαρ για ομοφυλόφιλους και τα κλαμπ έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια, με τα χρώματα του ουράνιου τόξου να εμφανίζονται με υπερηφάνεια.

Υπάρχει μια ακμάζουσα κουλτούρα καφέ με πολλούς γκέι ιδιόκτητους και πολλούς χώρους φιλικούς προς τους ομοφυλόφιλους. Τα περισσότερα καφέ βρίσκονται γύρω από το Śródmieście, την κεντρική συνοικία της πόλης και φιλοξενεί σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα και ξενοδοχεία.

Η Βαρσοβία διοργάνωσε την πρώτη της γιορτή EuroPride το 2010. Ενώ συναντήθηκε με κάποια τοπική αντιπολίτευση, ήταν μια εκδήλωση-ορόσημο και αφετηρία που βοήθησε την τοπική κοινότητα των ΛΟΑΤ να δημιουργήσει ένα ευρύτερο και πιο δημόσιο προφίλ.

 

Φτάνοντας στη Βαρσοβία

Με αεροπλάνο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Frédéric Chopin (WAW) είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Πολωνίας, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια του κέντρου της πόλης. Μπορείτε επίσης να πετάξετε στη Warszawa Modlin.

Υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Βαρσοβίας, με τις γραμμές S2 και S3 της SKM να σας μεταφέρουν στο κέντρο της πόλης με singles που κοστίζουν 3.40 PLN. Τα τρένα KML πηγαίνουν επίσης στο κέντρο της πόλης με κόστος 6.80 PLN.

Υπάρχουν επίσης καλές συνδέσεις λεωφορείων με τους κύριους κόμβους μεταφορών της Βαρσοβίας, συμπεριλαμβανομένης της νυχτερινής υπηρεσίας λεωφορείων με singles που ξεκινούν από 3.40 PLN. Εάν παίρνετε ταξί, φροντίστε να κατευθυνθείτε προς την επίσημη πιάτσα ταξί. Οι τιμές των ταξί θα πρέπει να είναι περίπου 40 PLN στο κέντρο της πόλης.

Με το τρένο

Η Βαρσοβία έχει εξαιρετικές σιδηροδρομικές συνδέσεις με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τρένο υψηλής ταχύτητας. ο Ντόρζεκ Σέντερνι (Warszawa Centralna) Ο σταθμός είναι ο κύριος τερματικός σταθμός στο κέντρο της πόλης.

 

Περιήγηση στη Βαρσοβία

Τραμ αποτελούν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του συστήματος δημόσιων μεταφορών της Βαρσοβίας για πολλά χρόνια και εξακολουθούν να αποτελούν έναν ιδανικό, φθηνό και ασφαλή τρόπο για να περιηγηθείτε στην πόλη. Υπάρχουν 30 γραμμές τραμ που συνδέουν την πόλη.

Η Βαρσοβία μετρό έχει δύο γραμμές προς το παρόν, που εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες και όχι τους τουρίστες. Μια δεύτερη γραμμή πλησιάζει στην ολοκλήρωση που θα συνδέσει το κέντρο της πόλης με τη δεξιά όχθη του ποταμού Βιστούλα.

Λεωφορεία είναι επίσης διαθέσιμα και είναι ενσωματωμένα με τα άλλα δημόσια μέσα μεταφοράς. Τα ημερήσια εισιτήρια ξεκινούν από 15 PLN.

Οικονομικά κτίρια που φωτίζονται στο Λυκόφως

 

Πού να μείνετε στη Βαρσοβία

Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων της Βαρσοβίας για γκέι τουρίστες, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Warsaw.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Śródmieście - Η κεντρική περιοχή της Βαρσοβίας που περιέχει τα περισσότερα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα.

Παλαιά πόλη - τουριστική καρδιά της πόλης, που ανακαινίστηκε σχολαστικά μετά την καταστροφή του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. αξίζει μια βόλτα.

Πλατείες Παλιάς Πόλης και Νέας Πόλης - για μουσικές και θεατρικές υπαίθριες παραστάσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παλάτι Πολιτισμού & Επιστημών - ένα δώρο στην πόλη από τον «σοβιετικό λαό» που χτίστηκε το 1955 και εξακολουθεί να κυριαρχεί στο κέντρο της πόλης με τη σοσιαλιστική ρεαλιστική αρχιτεκτονική της. περιλαμβάνει μουσεία, κινηματογράφο και αίθουσα συναυλιών, με πλατφόρμα θέασης στο 30th πάτωμα.

Εθνικό μουσείο - διαθέτει ενδιαφέρουσες προσωρινές εκθέσεις καθώς και μόνιμες συλλογές. πρόσφατα φιλοξένησε το «Ars Homo EroticaΈκθεση σύγχρονης και ιστορικής ομοιορωτικής τέχνης.

Μουσείο αύξησης της Βαρσοβίας - Αυτό το μουσείο, που άνοιξε την 60ή επέτειο της εξέγερσης της Πολωνίας, αποτελεί φόρο τιμής στην αντίσταση του πολωνικού λαού στην κατοχή το 1944.

Μουσείο Fryderyk Chopin - θεωρείται το πιο σύγχρονο βιογραφικό μουσείο της Ευρώπης, που στεγάζεται σε ένα εκπληκτικό μπαρόκ παλάτι. ένα από τα πολλά αφιερώματα στον Σοπέν, τον πιο διάσημο συνθέτη της Πολωνίας, ο οποίος πέρασε είκοσι χρόνια από τη ζωή του στη Βαρσοβία.

Εθνικό Στάδιο - στάδιο ορόσημο που κατασκευάστηκε για τα πρωταθλήματα UEFA EURO το 2012.

Βασιλικό Κάστρο - εντυπωσιακό ιστορικό μουσείο και φιλοξενεί μερικούς από τους πίνακες του Ρέμπραντ.

Πάρκο και παλάτι Łazienki - διαμορφωμένους κήπους και ένα παλάτι χτισμένο σε ένα νησί για τον τελευταίο μονάρχη της Πολωνίας, τον βασιλιά Stanislaw August Poniatowski.

Πάρκο και παλάτι Wilanów - πρώην βασιλική θερινή κατοικία και εξαιρετικό παράδειγμα ευρωπαϊκού μπαρόκ, με εξαίσιους κήπους που πλαισιώνουν το Παλάτι.

Teatr Wielki - ίσως η πιο εντυπωσιακή αίθουσα θεάτρου και συναυλιών της πόλης. Το τεράστιο «world theatre» είναι το μεγαλύτερο θέατρο όπερας και μπαλέτου της Πολωνίας.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - ένα νέο μουσείο που στεγάζεται σε ένα πρώην κατάστημα επίπλων, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Υπάρχουν μερικοί δημοφιλείς καλοκαιρινοί προορισμοί γκέι σε κοντινή απόσταση από τη Βαρσοβία:

BłOTA, είναι μια παραλία δίπλα στο ποτάμι, περίπου 10 χλμ νότια του κέντρου της πόλης. Η οδήγηση ποδηλάτου εκεί θα διαρκέσει περίπου 40 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Από το Wał Miedzeszyński στρίψτε αριστερά σε Sitowie, που είναι ένας ανώμαλος χωματόδρομος.

Wybrzeżε Gdyńσκι στη γέφυρα Most Grota Roweckiegois είναι ένας άλλος καλοκαιρινός προορισμός για ομοφυλόφιλους και επίσης μια παραλία δίπλα στο ποτάμι.

 

Πότε να έρθετε

Η Βαρσοβία προσελκύει τους περισσότερους επισκέπτες από Μάιο έως Σεπτέμβριο όταν ο καιρός είναι ο καλύτερος. Τα καλοκαίρια μπορεί να είναι ζεστά αλλά και υγρά. Οι χειμερινοί μήνες από Νοέμβριο έως Μάρτιο μπορεί να είναι πολύ σκληροί, με πολλή χιονόπτωση και ανέμους.

Για περισσότερο από μια δεκαετία, η πόλη φιλοξενεί μια ετήσια εκδήλωση gay Pride, με ένα σχετικό μουσικό φεστιβάλ, παρέλαση και χορούς. Ελεγξε το επίσημος ιστότοπος Parada Równości για μελλοντικά σχέδια LGBT Pride.

 

Visa

Η Πολωνία είναι εντός του ευρωπαϊκού χώρου θεωρήσεων Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε βίζα Σένγκεν.

 

Χρήματα

Η Πολωνία δεν είναι μέρος της Ευρωζώνης. Το πολωνικό νόμισμα είναι το złoty.

ΑΤΜ (Μηχάνημα ΑΤΜ) βρίσκονται εύκολα σε όλη τη Βαρσοβία. Οι Visa, MasterCard, Visa Electron και Maestro είναι ευρέως αποδεκτές.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.