gay-vienna-guide-2017

Gay Vienna · Οδηγός πόλης

Προγραμματίζετε διακοπές στη Βιέννη; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού για την gay gay Vienna είναι για εσάς.

gay-vienna-guide-2017

Βιέννη | Wien

Η Βιέννη έχει πλούσια ιστορία και ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Σήμερα, είναι η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Αυστρίας και το οικονομικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο της χώρας.

Η πόλη έχει πληθυσμό περίπου 2.4 εκατομμύρια και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανόφωνη πόλη στον κόσμο. Η Βιέννη βρίσκεται στα ανατολικά της Αυστρίας κοντά στα σύνορα της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας.

Το 2001, το κέντρο της πόλης της Βιέννης αναγνωρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, χάρη στην αφθονία των εξαιρετικών ιστορικών αξιοθέατων, όπως παλάτια, εκκλησίες, μνημεία και δημόσια πάρκα. Η Βιέννη είναι επίσης γνωστή ως «Πόλη της Μουσικής» χάρη στην παγκόσμιας κλάσης μουσική κληρονομιά της.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τεράστιο αριθμό μουσείων, θεάτρων, οπερών, να απολαύσουν τακτικές υπαίθριες συναυλίες και εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, καθώς και ένα τεράστιο φάσμα υπέροχων υπαίθριων αγορών.

 

 

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στην Αυστρία

Οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι νόμιμες στην Αυστρία από το 1971. Μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι συντρόφους ομοφυλοφίλων είχαν τα ίδια δικαιώματα με τους άγαμους συζύγους με αντίθετα φύλα.

Το 2010, οι καταχωρημένες συνεργασίες εισήχθησαν, αν και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια αντιμετώπισαν ακόμη ορισμένες νομικές προκλήσεις όπως η υιοθέτηση, η πρόσβαση σε εξωσωματική γονιμοποίηση και η τεχνητή γονιμοποίηση. Ωστόσο, από τον Ιανουάριο του 2015, η αυστριακή κυβέρνηση επέτρεψε την πλήρη από κοινού υιοθέτηση από ζευγάρια του ίδιου φύλου. Και από την 1η Ιανουαρίου 2019, ο ομοφυλόφιλος γάμος θα νομιμοποιηθεί στην Αυστρία.

 

Γκέι Ιστορία

Πολλοί ομοφυλόφιλοι έχουν διαδραματίσει εξέχοντες ρόλους στην πολιτική, πολιτιστική, αρχιτεκτονική και μουσική ιστορία της Αυστρίας.

Πιθανώς ο πιο διάσημος άντρας gay ήταν ο πρίγκιπας Eugene του Savoy (1663-1736), ένας από τους πιο επιτυχημένους στρατιωτικούς διοικητές στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία. Υπό τη διοίκησή του, η Βιέννη απελευθερώθηκε από την τουρκική πολιορκία και οι Οθωμανοί ωθήθηκαν πίσω στα Βαλκάνια. Λέγεται ότι ήταν αρκετά ανοιχτός σχετικά με την επιθυμία του για άλλους άντρες. Η επιρροή του στη Βιέννη φαίνεται σήμερα στο Παλάτι του Schloss Belvedere.

Διάσημοι gay αρχιτέκτονες περιελάμβαναν τον Eduard van der Null (1812-1868) και τον August Sicard von Sicardsburg (1813-1868) που έχτισαν την Κρατική Όπερα. Η μουσική σκηνή της Βιέννης έχει πολλές γκέι φιγούρες, συμπεριλαμβανομένου του συνθέτη Franz Schubert (1797-1828) που ζούσε με τον Johann Baptist Mayrhofer

 

Γκέι σκηνή

Η Βιέννη έχει μια ζωντανή και ποικίλη γκέι σκηνή. Η πόλη έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό γκέι χώρων και εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που εστιάζουν σε ΛΟΑΤ. Πολλά Μπαρ για ομοφυλόφιλους, κλαμπ και Gay Saunas στη Βιέννη βρίσκονται στην κεντρική περιοχή, γύρω από την οδό Wienzeile και το Naschmarkt open-market.

Οι συμπεριφορές είναι φιλελεύθερες και η ζωντανή γκέι σκηνή προσελκύει μεγάλο αριθμό ομοφυλόφιλων τουριστών κάθε χρόνο. Τα ετήσια gay highlights περιλαμβάνουν την παρέλαση του ουράνιου τόξου (Regenbogenparade) τον Ιούλιο και το Συνέδριο της Αρκούδας της Βιέννης την άνοιξη. Υπάρχει ένα Queer Film Festival τον Ιούνιο και μια φιλανθρωπική εκδήλωση, Live Ball, τον Μάιο.

Ονομάστηκε "Προορισμός της Χρονιάς" στα Αυστραλιανά βραβεία LGBTI στο Σίδνεϊ το 2018. Η Βιέννη θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τη διεθνούς φήμης EuroPride 2019.

 

Φτάνοντας στη Βιέννη

Πολλές αεροπορικές εταιρείες πετούν απευθείας στη Βιέννη από όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν. Οι πτήσεις φθάνουν και αναχωρούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βιέννης (Flughafen Wien-Schwechat) που βρίσκεται λίγο έξω από τα όρια της πόλης.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να μεταφερθείτε στο ξενοδοχείο σας, όπως τρένα, ταξί και λεωφορεία, τα οποία είναι όλα σηματοδοτημένα στο αεροδρόμιο. Ένα ταξί θα κοστίζει περίπου 25 € - 35 €. Το τρένο για το αεροδρόμιο της πόλης πηγαίνει στο κέντρο της πόλης κάθε 30 λεπτά και κοστίζει 11 € (2017).

Το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα βρίσκεται επίσης περίπου 34 μίλια από το διεθνές αεροδρόμιο της Βιέννης, ακριβώς πάνω από τα σύνορα της Σλοβακικής Δημοκρατίας.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair πετά σε αυτό το αεροδρόμιο και είναι συχνά μια φθηνότερη επιλογή για πτήσεις. Και πάλι, τρένα και λεωφορεία αναχωρούν από αυτό το αεροδρόμιο για τις περιοχές της πόλης της Βιέννης.

 

Μετακίνηση στη Βιέννη

Η Βιέννη είναι μια πολύ μεγάλη πόλη που αποτελείται από πολλές περιοχές. Το τοπικό σύστημα δημόσιων μεταφορών παρέχει λεωφορεία, τρένα, τραμ και μετρό που ταξιδεύουν σε όλη την πόλη και συνδέουν περιοχές.

Συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση δημόσιων συγκοινωνιών, διότι η ενοικίαση αυτοκινήτου και η οδήγηση στις περιοχές της πόλης μπορεί να είναι εξαιρετικά απασχολημένη και η στάθμευση είναι συχνά πρόβλημα, ειδικά στις περιοχές που επισκέπτονται περισσότερο οι τουρίστες.

Τα ταξί είναι μετρημένα, αλλά οι επισκέπτες συμβουλεύονται να ζητήσουν μια προσφορά πριν ξεκινήσουν. Ο υπόγειος σιδηρόδρομος είναι ίσως ο πιο δημοφιλής τρόπος για να μετακινηθείτε καθώς είναι φθηνό, ακριβές και αποτελεσματικό.

Weather

Η άνοιξη ξεκινά στα τέλη Μαρτίου, αφήνοντας το καλοκαίρι μέχρι τον Ιούνιο, όταν ο καιρός πραγματικά ζεσταθεί. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι μέρες μπορεί να είναι πολύ ζεστές και υγρές με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 35 ° C (95 ° F).

Γενικά, το καλοκαίρι είναι πολύ ευχάριστο και οι μέσες θερμοκρασίες είναι περίπου 25/26 ° C. Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την έναρξη του φθινοπώρου, αν και αυτό που είναι γνωστό ως «Ινδικό καλοκαίρι» σημαίνει συχνά ήπιες θερμοκρασίες και ηλιόλουστες ημέρες.

Καθώς προχωρά το φθινόπωρο, οι θερμοκρασίες αρχίζουν να κρυώνουν και οι άνεμοι γίνονται ισχυρότεροι. Το χειμώνα, η Βιέννη μπορεί να είναι υγρή, συννεφιά και κρύα. Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 3-5 ° C τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

 

Πού να μείνετε στη Βιέννη

Σας προτείνουμε να μείνετε στην περιοχή της Παλιάς Πόλης (Altstadt). Για τη λίστα με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Βιέννη για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στη σελίδα Gay Vienna Hotels.

Πολική αρκούδα στον εξαιρετικό ζωολογικό κήπο της Βιέννης (Tiergarten Schönbrunn)

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Ιστορικό Κέντρο της Βιέννης - μια περιοχή γεμάτη με ιστορικά κτίρια, όμορφη αρχιτεκτονική και πάρκα.

Παλάτι Schönbrunn (Schloß Schönbrunn) - πρώην αυτοκρατορική θερινή κατοικία του Ροκοκό και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά αξιοθέατα της Αυστρίας,

Κρατική Όπερα (Wiener Staatsoper) - παγκοσμίου φήμης όπερα με ιστορία που χρονολογείται από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Περιφερειακός δρόμος - κυκλικός δρόμος που περιβάλλει την περιοχή Innere Stadt της Βιέννης με μνημεία και σημαντικά αξιοθέατα.

Tiergarten Schönbrunn - ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος στον κόσμο, που ιδρύθηκε το 1752.

Το Μουσείο Τρίτου Ανθρώπου - το μέρος για να μάθετε για την προ και μεταπολεμική ιστορία της Βιέννης, με αντικείμενα που σχετίζονται με την κλασική ταινία "The Third Man", που γυρίστηκε στη Βιέννη το 1948.

Μουσείο Kunsthistorisches - Το σημαντικότερο μουσείο καλών τεχνών της Βιέννης και ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα.

Αυτοκρατορικό παλάτι (Χόφμπουργκ) - παλάτι που έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην ευρωπαϊκή και αυστριακή ιστορία.

Stephansplatz - όμορφη πλατεία στο κέντρο της πόλης με τον καθεδρικό ναό της Βιέννης και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Rathaus Βιέννη - το Νέο Δημαρχείο, που χτίστηκε μεταξύ 1872 και 1883, και τώρα λειτουργεί ως έδρα του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου.

aη εικόνα της Βιέννης Υπερηφάνεια 2015

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.