Γκέι Γενεύη

Gay Geneva · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στη Γενεύη; Στη συνέχεια, η σελίδα Οδηγός Gay Geneva City είναι για εσάς.

Γκέι Γενεύη

Γενεύη | Γένεβε

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελβετία και η μεγαλύτερη πόλη στη γαλλόφωνη περιοχή της Ελβετίας. Ο δήμος της Γενεύης φιλοξενεί περίπου 200,000 άτομα, αλλά είναι η καρδιά μιας περιοχής μετακινούμενων περίπου 1 εκατομμυρίου ανθρώπων.

Η Γενεύη έχει πλούσια και ποικίλη ιστορία. Πήρε τους Ρωμαίους το 121 π.Χ. και υπέστη μαζική καταστροφή το 586 μ.Χ. λόγω ενός μαζικού τσουνάμι από τη λίμνη της Γενεύης. Ήταν το σπίτι του Καλβινισμού και έγινε ένα από τα κύρια κέντρα της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της Προτεσταντικής μεταρρύθμισης.

Σήμερα, η πόλη είναι γνωστή ως η έδρα πολλών διεθνών οργανισμών του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών. Συχνά κατέχει υψηλή θέση όσον αφορά την ποιότητα ζωής των πολιτών της και το 2017 κατατάχθηκε ως η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο. Οι εκτεταμένες πολιτιστικές του δραστηριότητες προσελκύουν πολλούς επισκέπτες στην πόλη.

Γκέι δικαιώματα στην Ελβετία

Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ελβετία, ελέγξτε το Σελίδα οδηγού Gay Zurich City.

Γκέι σκηνή στη Γενεύη

Σε σύγκριση με τα ηδονιστικά κλαμπ χορού της Ζυρίχης, η γκέι σκηνή της Γενεύης είναι πολύ πιο χαλαρή. Αυτό δεν σημαίνει ότι η γκέι σκηνή της Γενεύης είναι σε καμία περίπτωση βαρετή, καθώς υπάρχει μια καλή επιλογή σάουνες, κλαμπ κρουαζιέρας, γκέι μπαρ και κλαμπ χορού τροφοδοσία γκέι πελατών.

Δεν υπάρχει κανονικό φεστιβάλ υπερηφάνειας στη Γενεύη, καθώς υπάρχει ένα εθνικό φεστιβάλ γκέι υπερηφάνειας που εναλλάσσεται μεταξύ των μεγάλων πόλεων της Ελβετίας. Το 2018 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο Λουγκάνο.

Φτάνοντας στη Γενεύη

Με αεροπλάνο

Αεροδρόμιο της Γενεύης (GVA) βρίσκεται 5χμ από το κέντρο της πόλης. Είναι καλά συνδεδεμένο με τοποθεσίες στην Ευρώπη και προσφέρει μια αξιοπρεπή γκάμα πτήσεων μεγάλων αποστάσεων προς προορισμούς στη Βόρεια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα. Απασχολείται κατά τους χειμερινούς μήνες με άτομα που έρχονται σε κοντινά χιονοδρομικά κέντρα.

Μπορείτε να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς δωρεάν από το αεροδρόμιο και ισχύει με την κάρτα επιβίβασής σας. Το μηχάνημα εισιτηρίων βρίσκεται στην περιοχή ανάκτησης αποσκευών και ισχύει για έως και 80 λεπτά και στα τρένα και τα λεωφορεία. Τα τρένα διαρκούν 6 λεπτά στο κέντρο, ενώ τα λεωφορεία διαρκούν περίπου 20 λεπτά.

Ορισμένα ξενοδοχεία οργανώνουν δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο ειδικά για το ξενοδοχείο τους, το οποίο αξίζει να δείτε εκ των προτέρων για να δείτε εάν το ξενοδοχείο σας προσφέρει αυτό. Τα ταξί μπορούν να χαιρετιστούν από το αεροδρόμιο ή να παραγγελθούν εκ των προτέρων. Τα ταξίδια διαρκούν περίπου δέκα λεπτά και κοστίζουν στην περιοχή από 35 έως 45 CHF, ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας, την ώρα της ημέρας και τον αριθμό των επιβατών.

Με το τρένο

Η Γενεύη είναι καλά συνδεδεμένη με προορισμούς στην Ελβετία με το τρένο. Υπάρχουν επίσης μερικές σιδηροδρομικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας που σας μεταφέρουν σε προορισμούς στη Γαλλία.

Με πλοίο

Ένας δημοφιλής τρόπος για τους τουρίστες για είσοδο και έξοδο από τη Γενεύη. Μια ποικιλία από ατμόπλοια, συνήθως χτισμένα στις αρχές του 20ου αιώνα, σταματούν στις πόλεις και τα χωριά στις όχθες της λίμνης της Γενεύης.

Μετακίνηση στη Γενεύη

Με τα ΠΟΔΙΑ

Η παλιά πόλη της Γενεύης είναι σχετικά μικρή, γεγονός που καθιστά αρκετά εύκολη την πλοήγηση με τα πόδια. Το μόνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι δρόμοι αλλάζουν ονόματα σε σχετικά μικρή απόσταση.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Γενεύη διαθέτει ένα καλό ολοκληρωμένο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών λεωφορείων, τραμ, προαστιακών σιδηροδρόμων και σκαφών. Τα ταξίδια μικρής διαδρομής ξεκινούν από 2CHF με ημερήσιες κάρτες ξεκινώντας από 8CHF. Εάν μένετε σε ξενοδοχείο, ξενώνα ή κάμπινγκ στο καντόνι της Γενεύης, θα λάβετε δωρεάν ταξιδιωτική κάρτα για όλη τη διάρκεια της διαμονής σας, που ισχύει με το διαβατήριό σας.

Τα κίτρινα λεωφορεία, Les Mouettes, που διασχίζουν τη λίμνη είναι δημοφιλή στους τουρίστες. Αναχωρούν κάθε δέκα λεπτά μεταξύ 7.30 π.μ. και 6 μ.μ. Την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ υπάρχει υπηρεσία νυχτερινών λεωφορείων που ξεκινά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με ταξί

Υπάρχουν περίπου 60 γραμμές ταξί σε όλη την πόλη, καθιστώντας εύκολη την εύρεση μιας πόλης στο δρόμο, ωστόσο η κράτηση συνιστάται σε περιόδους πολυάσχολης. Οι οδηγοί ταξί στην Ελβετία υποχρεούνται από το νόμο να μιλούν αγγλικά, αν και τα επίπεδα των αγγλικών ενδέχεται να διαφέρουν. Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ώρα και την ημερομηνία. Το Uber χρησιμοποιείται συνήθως από τους ντόπιους.

Πού να μείνετε στη Γενεύη

Για τις πιο πρόσφατες προσφορές ξενοδοχείων στη Γενεύη, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Geneva.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στη Γενεύη

  • Jet d'Eau - ένα από τα καθοριστικά σύμβολα της Γενεύης. Αυτό το σιντριβάνι ήταν αρχικά μια περιστασιακή απελευθέρωση πίεσης για ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στον Ροδανό, ωστόσο στους κατοίκους της Γενεύης άρεσε τόσο πολύ που έγινε μόνιμο χαρακτηριστικό το 1891.
  • Cathédrale St-Pierre - αρχικά μια καθολική εκκλησία, αυτή ήταν μια βασική τοποθεσία της προτεσταντικής μεταρρύθμισης που σάρωσε την Ευρώπη. Υπάρχει ένα συναρπαστικό μουσείο εδώ, αλλά μόνο η μαρτυρία της λαμπρότητας αυτού του καθεδρικού ναού είναι αρκετή για να απολαύσετε.
  • Μουσείο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού - ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μουσείο που εξερευνά το ανθρωπιστικό έργο του Ερυθρού Σταυρού. Περιμένετε να σας ταπεινώσουν κάποια από τα εκθέματα φωτογραφίας.
  • Palais des Nations - αρχικά χτίστηκε για να στεγάσει την Κοινωνία των Εθνών, τον πρόδρομο των σύγχρονων Ηνωμένων Εθνών. Το κύριο αξιοθέατο εδώ είναι η μεγάλη αίθουσα και η δημόσια τέχνη στους χώρους του.
  • Παλαιά πόλη - η κύρια κλήρωση για τους τουρίστες στη Γενεύη. Εδώ θα βρείτε πολλές παραδοσιακά ελβετικές εγκαταστάσεις για φαγητό και ποτό. Ξεχωρίζει ιδιαίτερα για τα παλαιοπωλεία του.
  • Rue du Marché - ένας από τους κύριους δρόμους της Γενεύης και ένα από τα καλύτερα σημεία για να αγοράσετε δώρα ή να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Πρακτικά οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Πότε να έρθετε

Ο καλύτερος καιρός της Γενεύης συμπίπτει χωρίς έκπληξη με την τουριστική περίοδο αιχμής τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ο Δεκέμβριος έως τον Απρίλιο μπορεί να είναι αρκετά ψυχρός, αλλά αυτό συμπίπτει με τη χιονοδρομική περίοδο για την οποία πολλοί επισκέπτες φτάνουν στην πόλη. Τα τέλη της άνοιξης και οι αρχές του φθινοπώρου είναι πιθανώς οι καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε εάν θέλετε να μειώσετε το κόστος και να αποφύγετε τα θησαυροφυλάκια.

Υπάρχει ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων στη Γενεύη διάσπαρτα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Το Antigel Festival, το οποίο πραγματοποιείται τις πρώτες 2 εβδομάδες του Φεβρουαρίου, φέρνει μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις σε μη συμβατικούς χώρους σε όλο το καντόνι. Το μουσικό φεστιβάλ του Ιουνίου βλέπει στην πόλη ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών από διάφορα είδη.

Visa

Η Ελβετία βρίσκεται εντός της περιοχής θεώρησης Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, θα πρέπει να ελέγξετε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

Χρήματα

Το ελβετικό νόμισμα είναι το ελβετικό φράγκο (CHF). Οι τιμές στην Ελβετία είναι γενικά πολύ υψηλότερες από ό, τι σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.