gay-zurich-guide-2017

Οδηγός πόλεων για ομοφυλόφιλους της Ζυρίχης

Πρώτη φορά στη Ζυρίχη; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού της γκέι Ζυρίχης μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε από το Α στο Ω.

 

gay-zurich-guide-2017

Ζυρίχη

Η Ζυρίχη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, η νούμερο ένα ευρωπαϊκή πόλη για την ποιότητα ζωής και κατατάσσεται σταθερά στις τρεις πρώτες πόλεις του κόσμου για την ίδια. Είναι επίσης η πλουσιότερη πόλη της Ευρώπης.

Η εκπληκτική του τοποθεσία στο κάτω βόρειο άκρο της λίμνης Ζυρίχης (Ζυρίχη) προσφέρει ένα άμεσο σκηνικό από όμορφους δασώδεις λόφους και πλαισιώνεται από τη δραματική ομορφιά των χιονισμένων Άλπεων, μόλις 30 χιλιόμετρα νότια.

Άλλα αξιοθέατα της Ζυρίχης περιλαμβάνουν τον ποταμό Limmat που ρέει από τη λίμνη μέσω του κέντρου της πόλης. Το φυσικό του περιβάλλον, τα διατηρημένα ιστορικά κτίρια και το αποτελεσματικό σύστημα μεταφοράς αποτελούν έναν εξαιρετικό προορισμό διακοπών όλο το χρόνο.

Η Ζυρίχη έχει επίσης μια πολύ ανεκτική στάση και καλωσορίζει όλους από διαφορετικές κοινότητες. Υπάρχει μια καθιερωμένη γκέι σκηνή και η πόλη θεωρείται η πρωτεύουσα του χορευτικού πάρτι της κεντρικής Ευρώπης.

Γκέι δικαιώματα στην Ελβετία

Η Ελβετία έχει εξαιρετικά αρχεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπάρχει υψηλή ανοχή της LGBT κοινότητας. Η Ζυρίχη και η Γενεύη έχουν ζωντανή και καλά ανεπτυγμένη ομοφυλοφιλική και λεσβιακή κουλτούρα, μαζί με μικρότερες σκηνές στις άλλες κύριες πόλεις της Βασιλείας, της Βέρνης, της Λουκέρνης, της Λωζάνης και του St Gallen.

Η Ελβετία διοργανώνει μια ετήσια Ημέρα Έξω από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, με σκοπό να ενθαρρύνει τη νέα κοινότητα ΛΟΑΤ να αναπτύξει μια θετική ταυτότητα.

Η ομοφυλοφιλική σεξουαλική δραστηριότητα αποποινικοποιήθηκε σε εθνικό επίπεδο το 1942. Η κυβερνητική διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού απαγορεύτηκε συνταγματικά το 1999. Οι εγγεγραμμένες συνεργασίες αναγνωρίζονται από τον Ιανουάριο του 2007.

Οι ΛΟΑΤ άνθρωποι μπορούν να υιοθετούν παιδιά μεμονωμένα και η νομική διάταξη για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου να υιοθετείται επί του παρόντος συζητείται στο ελβετικό κοινοβούλιο.

Γκέι σκηνή στη Ζυρίχη

Η γκέι σκηνή της Ζυρίχης συγκεντρώνεται μέσα και γύρω από το Altstadt, με τα περισσότερα από τα μπαρ και τους γκέι χώρους να βρίσκονται στην περιοχή 1 και στην περιοχή 4 (Langstrasse).

Όπως και το μείγμα του Μπαρ για ομοφυλόφιλους, Κλαμπ Gay Dance και Γκέι σάουνες και  Ομοφυλοφιλικοί σύλλογοι κρουαζιέρας που θα περίμενε κανείς να βρει σε μια τόσο μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, ίσως πιο απροσδόκητη είναι η κλίμακα της διεθνούς σκηνής χορού, που εξυπηρετεί τόσο ευθεία όσο και γκέι κλαμπ από μια ευρωπαϊκή περιοχή λεκάνης απορροής. Αυτό κάνει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με την παράδοση και τον συντηρητισμό που είναι η γενική φήμη των περισσότερων ελβετικών πόλεων.

Η πόλη φιλοξενεί μια σειρά από μεγάλα πάρτι γκέι χορού και μετά πάρτι όλο το χρόνο (κατά μέσο όρο τουλάχιστον ένα σημαντικό γεγονός το μήνα), προσελκύοντας πολλούς διεθνείς DJs καθώς και γκέι επισκέπτες στην πόλη από κοντά και μακριά.

Φεστιβάλ Ζυρίχης Υπερηφάνειας πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο, με τέσσερις ημέρες ειδικών εκδηλώσεων και πάρτι, καθώς και την ίδια την Παρέλαση.

Φτάνοντας στη Ζυρίχη

Τόσο το αεροδρόμιο όσο και ο σιδηροδρομικός σταθμός της Ζυρίχης είναι ο μεγαλύτερος και πιο πολυσύχναστος στη χώρα. Η μετάβαση από και προς το αεροδρόμιο είναι απλή, με ένα καλά συνδεδεμένο δίκτυο τρένων, τραμ, δημοτικών λεωφορείων, μεταφορών με αστικά λεωφορεία, ταξί και καλό πάρκινγκ.

Τα τρένα της σιδηροδρομικής εταιρείας Swiss CFF πηγαίνουν στο αεροδρόμιο, με όλα τα τρένα να διασχίζουν το Hauptbahnhof (Κύριος σιδηροδρομικός σταθμός της Ζυρίχης), και από εκεί στην υπόλοιπη Ελβετία και Ευρώπη. Τα τρένα και τα τραμ προς το κέντρο της Ζυρίχης κοστίζουν 6.60 CHF, ενώ τα ταξί στην περιοχή 60-70 CHF.

Υπάρχουν συχνές αστικές συνδέσεις λεωφορείων από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης, και στα γύρω προάστια και άλλες πόλεις της περιοχής.

Περιήγηση στη Ζυρίχη

Η καλύτερη επιλογή είναι να εμπιστευτείτε το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της Ζυρίχης, το VBZ. Καλύπτει ολόκληρη την πόλη, είναι αποτελεσματικό, αξιόπιστο και οικονομικό, αντί να βασίζεται σε ακριβά ταξί.

Ένα μονοήμερο πάσο στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της Ζυρίχης ξεκινά από 5.40 CHF και σας προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση σε βάρκες, τραμ, τελεφερίκ λεωφορείων, ακόμη και στο τελεφερίκ.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε μια κάρτα της Ζυρίχης εάν επισκέπτεστε μουσεία και άλλα αξιοθέατα, καθώς σας παρέχει επίσης δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες της περιοχής.

Πού να μείνετε στη Ζυρίχη

Η Ζυρίχη έχει μια εξαιρετική επιλογή ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων της Ζυρίχης κοντά στη γκέι σκηνή της Παλιάς Πόλης και το Langstrasse, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Zurich.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στη Ζυρίχη

Η Ζυρίχη είναι μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, με μουσεία και γκαλερί παγκόσμιας κλάσης. Η πόλη διαθέτει τόσο όπερα όσο και αίθουσα συναυλιών, το Tonhalle, με τακτικές συναυλίες και παραγωγές. Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο μερικών περαιτέρω τουριστικών τοποθεσιών που αξίζει να επισκεφτείτε:

 

 

  • Altstadt - το κέντρο της παλιάς πόλης και το σπίτι στο μεγαλύτερο μέρος της γκέι σκηνής της Ζυρίχης. Η περιοχή είναι γενικά πραγματικά γοητευτική και αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για εξερεύνηση, και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δοκιμάσετε τη μεγάλη και ποικίλη σκηνή του μπαρ και του εστιατορίου της Ζυρίχης.
  • Λίντενχοφ - Ένας λόφος και τμήμα της παλιάς Ζυρίχης, το Lindenhof είναι το ιστορικό σπίτι ενός ρωμαϊκού κάστρου και φρουρίου. Αυτή η ζώνη χωρίς οχήματα προσφέρει όμορφες πανοραμικές εικόνες της Ζυρίχης.
  • Περίπατος στη λίμνη - Η λίμνη της Ζυρίχης είναι το εκπληκτικό σκηνικό της πόλης και αξίζει να επισκεφτείτε για θέα στην πόλη και στις Άλπεις, με καταπράσινους δασώδεις λόφους τριγύρω.
  • Bahnhofstrasse - ένας από τους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους στον κόσμο, για όλες τις πραγματικές ή απλώς βιτρίνες που θα θέλατε.
  • Kunsthaus - Από το άνοιγμα το 1910, το Kunsthaus Zürich έχει γίνει ένα σημαντικό μουσείο τέχνης για την Ελβετία και όλη την Ευρώπη. Το ιστορικό κτίριο είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και η συλλογή έργων τέχνης του, η οποία περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή συλλογή σύγχρονων έργων.
  • Fraumünster - Το Fraumünster κυριαρχεί στον ορίζοντα της Ζυρίχης με το χαριτωμένο και λεπτό μπλε κωδωνοστάσιο του. Το ομώνυμο αβαείο χρονολογείται από το έτος 853 και η εκκλησία περιέχει μερικά εντυπωσιακά βιτρό σχέδια από τον Marc Chagall.
  • Ζωολογικός κήπος της Ζυρίχης - Από το 1929, ο Ζωολογικός Κήπος της Ζυρίχης κατέχει ηγετική θέση στη διατήρηση και είναι ένας ζωολογικός κήπος με κορυφαία βαθμολογία. Υπάρχουν πάνω από 2,000 κάτοικοι και περισσότερα από 250 είδη για να συναντήσετε εδώ. Βρίσκεται σε μια όμορφη τοποθεσία στην πλαγιά του λόφου μακριά από το κέντρο της πόλης.
  • Γκρόσμουνστερ - Χρονολογείται από το 1100, αυτός ο ρωμανικός καθεδρικός ναός είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές εκκλησίες στη Ζυρίχη. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Προτεσταντική Μεταρρύθμιση. Μια ανάβαση στον πύργο ανταμείβει με υπέροχη θέα στην πόλη.
  • Landesmuseum - ουσιαστικά το Ελβετικό Εθνικό Μουσείο στη Ζυρίχη, με μια από τις καλύτερες συλλογές τέχνης και πολιτισμού της Ευρώπης.
  • Μουσείο Rietberg - ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά μουσεία αφιερωμένο αποκλειστικά στη μη ευρωπαϊκή τέχνη. Βρίσκεται στο Lindenhofplatz, το λόφο με θέα στην πόλη.
  • UBS Polybahn- Το Polybahn είναι ένας (πολύ σύντομος) τελεφερίκ. Θα σας μεταφέρει στο Polyterrasse για μια άλλη υπέροχη θέα της πόλης.
  • Ημερήσιες εκδρομές - Κάντε μια ημερήσια εκδρομή έξω από την πόλη. Οι Άλπεις απέχουν μόλις 30 χιλιόμετρα νότια της πόλης και η ελβετική ύπαιθρος τριγύρω είναι πανέμορφη για επίσκεψη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

 

 

Visa

Η Ελβετία βρίσκεται εντός της περιοχής θεώρησης Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, θα πρέπει να ελέγξετε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

Χρήματα

Το ελβετικό νόμισμα είναι το ελβετικό φράγκο (CHF). Οι τιμές στην Ελβετία είναι γενικά πολύ υψηλότερες από ό, τι σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Γραμμή βοήθειας LGBT +: 0800 133 133 (δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 24 ωρών)

Για γραπτές συμβουλές και ερωτήσεις:  χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.