Gay Lisbon · Οδηγός πόλης

Gay Lisbon · Οδηγός πόλης

Σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Λισαβόνα; Στη συνέχεια, η γκέι σελίδα οδηγιών πόλεων της Λισαβόνας είναι για εσάς.

Λισαβόνα | Λισαβόνα

Η Λισαβόνα είναι η μεγαλύτερη πόλη και η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και η δυτικότερη μεγάλη πόλη της Ευρώπης, με αστικό πληθυσμό λίγο πάνω από μισό εκατομμύριο. Ενώ βλέπει στον Ατλαντικό Ωκεανό, η πόλη απολαμβάνει ένα κυρίως μεσογειακό κλίμα.

Η Λισαβόνα είναι επίσης μια από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο και η παλαιότερη πόλη της Δυτικής Ευρώπης. Υπάρχουν δύο μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στη Λισαβόνα: ο Πύργος του Belém και η Μονή Jerónimos.

Αν και σε ανάκαμψη από την οικονομική κρίση, η Λισαβόνα παραμένει μια σχετικά ασφαλής και χωρίς εγκλήματα πόλη. Οι τιμές είναι χαμηλότερες από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, πιο παρόμοιες με αυτές της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης από άλλες δυτικές πρωτεύουσες.

 

 πεζόδρομος Augusta Street στο κέντρο της Λισαβόνας

 

Γκέι δικαιώματα στην Πορτογαλία

Από την Επανάσταση του Γαρίφαλου του 1974, η Πορτογαλία έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο στους νόμους της για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Η Πορτογαλία είναι μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο που δηλώνει συγκεκριμένα στο σύνταγμά της ότι κανείς δεν μπορεί να γίνει διάκριση βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε ήδη από το 1852. Ωστόσο, επαναποινικοποιήθηκε το 1886 όταν η χώρα τέθηκε υπό τη δικτατορία. Μόνο το 1982 ο νόμος καταργήθηκε και η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε και πάλι στην Πορτογαλία.

Κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια, η Πορτογαλία ήταν στην πρώτη γραμμή της ευθυγράμμισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων ζευγαριών με τα δικαιώματα των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών. Το 2010, η Πορτογαλία έγινε η όγδοη χώρα στον κόσμο που επέτρεψε γάμο ομοφυλοφίλων.

Από τον Φεβρουάριο του 2016, το Κοινοβούλιο έχει εκχωρήσει πλήρη δικαιώματα υιοθέτησης.

Ο νόμος για την ταυτότητα φύλου της Πορτογαλίας, που θεσπίστηκε το 2012, λέγεται ότι είναι ο πιο προηγμένος στον κόσμο για τρανσέξουαλ και τρανσέξουαλ άτομα. Η ηλικία συναίνεσης είναι 14 ετών.

 

Γκέι σκηνή

Η Λισαβόνα είναι μια πολύ φιλική προς τους ομοφυλόφιλους πόλη. Είναι συχνά δύσκολο να πούμε ποιο μέρος είναι γκέι, κυρίως γκέι ή απλά φιλικό προς τους γκέι, καθώς όλοι είναι εξίσου ευπρόσδεκτοι. ο Γκέι σκηνή της Λισαβόνας βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής Bairro Alto και της γειτονικής περιοχής Principe Real.

Η παλιά συνοικία Bairro Alto φιλοξενεί πολλά καταστήματα, εστιατόρια αργά το βράδυ, φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους μπαρ και το πιο δημοφιλές της Πορτογαλίας gay σάουνα Trombeta Bath.

Γύρω από την περιοχή Principe Real, δίπλα στο Bairro Alto, υπάρχουν αρκετοί χώροι φιλικοί προς τους ομοφυλόφιλους και γκέι κρουαζιέρες. Ο ενδιάμεσος δρόμος μεταξύ των δύο περιοχών, η Rua da Atalaia, είναι όπου τα πλήθη γεμίζουν μέχρι αργά το βράδυ.

Οι λάτρεις των ομοφυλόφιλων θα απολαύσουν τη μεγάλη, δημοφιλή παραλία στο Costa da Caparica, 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Λισαβόνα. Για να φτάσετε εκεί, πάρτε το μετρό για την Praça de Espanha και μετά το λεωφορείο. Καθώς πηγαίνετε πιο νότια, οι παραλίες γίνονται πιο μοντέρνες και φιλικές προς τους γυμνιστές.

Η γκέι παραλία είναι στην Παραλία 19 ή Praia de Bela Vista, όπου υπάρχουν μερικοί δημοφιλείς γκέι χώροι και μερικές κρουαζιέρες στους αμμόλοφους πριν από το ηλιοβασίλεμα.

 

Φτάνοντας στη Λισαβόνα

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λισαβόνας απέχει μόλις 10 λεπτά με ταξί από το κέντρο της Λισαβόνας (κατά μέσο όρο περίπου 15 €). Η υπηρεσία aerobus φεύγει από το αεροδρόμιο κάθε 20 λεπτά και κοστίζει 3.50 € (φθηνότερα αν αγοράσετε online. Ο αριθμός 91 λεωφορείων προς το σιδηροδρομικό σταθμό Cais do Sodre είναι μια ακόμη φθηνότερη εναλλακτική λύση, με κόστος μόνο 1.35 €.

Εναλλακτικά, πάρτε την κόκκινη γραμμή του μετρό απευθείας από το αεροδρόμιο και μεταφέρετε στο Alameda ή στο San Sebastian στις Πράσινες / Μπλε Γραμμές αντίστοιχα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 1.40 €, αλλά πρέπει να αγοράσετε το 7 Colinas / Viva Viagem για να ταξιδέψετε.

Praça do Comércio

 

Περιήγηση στη Λισαβόνα

Το κέντρο της Λισαβόνας, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων εμπορικών περιοχών, αξιοθέατα και νυχτερινής διασκέδασης, είναι συμπαγές και εύκολο να περπατήσετε.

Να γνωρίζετε ότι η πόλη είναι εξαιρετικά λοφώδης που μπορεί να προσθέσει χρόνο στα ταξίδια. Όταν περνάτε από το Baixa-Chiado, χρησιμοποιήστε κυλιόμενες σκάλες μέσα στο σταθμό για να αποφύγετε την ανηφόρα.

Τραμ - Η πόλη εξυπηρετείται καλά τόσο από μικρά Carris (κίτρινα τραμ) όσο και από ηλεκτρικά τραμ (μεγαλύτερα και πιο μοντέρνα). Το πάγιο κόμιστρο είναι 2.85 €.

μετρό - Οι πράσινες και μπλε γραμμές πρέπει να οδηγούν τους επισκέπτες στα περισσότερα μέρη που αξίζει να επισκεφτούν. Οι σταθμοί έχουν καλή σήμανση, κοντά μεταξύ τους και οι υπηρεσίες εκτελούνται τακτικά. Τα απλά εισιτήρια είναι 1.90€ χωρίς επαναφορτιζόμενη κάρτα αλλά φθηνότερα χωρίς.

Τρένο - Τα τρένα είναι απαραίτητα όταν επισκέπτεστε όλες τις παραλίες στη βόρεια ακτή, συμπεριλαμβανομένων των Εστορίλ και Κασκαΐς. Οι υπηρεσίες από την ακτή εκτελούν δρομολόγια από το Cais do Sodré και διαρκούν περίπου μία ώρα.

Πορθμείο - Τακτικά δρομολόγια πλοίων διασχίζουν τον Ρίο Τάγο από το Cais do Sodré και το Tereirro do Paco. Το μονό εισιτήριο κοστίζει 2.75€.

Ταξί - Τα ταξί είναι σχετικά φθηνά με μια διαδρομή 20 λεπτών αργά το βράδυ κοστίζουν από 10 ευρώ έως και περισσότερο ανάλογα με την κίνηση.

 

Πού να μείνετε στη Λισαβόνα

Η Λισαβόνα έχει μια εξαιρετική επιλογή ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Το Bairro Alto, το Principe Real και το Baixa (Κάτω Πόλη) είναι οι πιο δημοφιλείς περιοχές μεταξύ των ομοφυλόφιλων τουριστών.

Μπορείτε να βρείτε τη λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία της Λισαβόνας για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες Ξενοδοχεία Gay Lisbon και Πολυτελή ξενοδοχεία σε Gay Lisbon σελίδες.

 

όμορφη θέα-ποτάμι-Λισαβόνα-από-τον-ταγκό

Θέα από τον ποταμό Alfama

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Alfama - καρτ ποστάλ-όμορφο και το παλαιότερο εναπομείναν τμήμα της Λισαβόνας.

Praça do Comércio - τεράστια, μοντέρνα πλατεία στην όχθη του ποταμού γεμάτη μουσεία και εστιατόρια.

Belem - όπου βρίσκεται το άγαλμα των ανακαλύψεων, το περίφημο Pastel de Belem και αμέτρητα μουσεία.

Avenida de Roma - μια τεράστια προεδρική λεωφόρος λίγο έξω από την πόλη και ένα εξαιρετικό μέρος για να καθίσετε και να παρακολουθήσετε την ημέρα.

Ανατολή - ο χώρος της Expo '98 όπου η περιοχή μεταμορφώθηκε στη σημερινή της κατάσταση, με αίθουσες συναυλιών, υδάτινους κήπους και τακτικές δωρεάν υπαίθριες συναυλίες.

Chiado - μοντέρνα εμπορική περιοχή με καταστήματα, βιβλιοπωλεία, καφέ κ.λπ.

Cascais - ένα παλιό ψαροχώρι και ένα διάσημο αξιοθέατο για ντόπιους και ξένους.

Εθνικό Μουσείο Κεραμιδιών - μια τεράστια εκκλησία με τοίχους από όμορφα κεραμικά πλακίδια και έργα τέχνης.

Λισαβόνα Oceanarium - ένα ενυδρείο, που άνοιξε το 1998, με εντυπωσιακά εκθέματα και προωθεί τη γνώση των οικοτόπων των ωκεανών.

 

Visa

Η Πορτογαλία βρίσκεται εντός της ζώνης Σένγκεν. Όσοι δεν διαθέτουν διαβατήριο ΕΕ ή έγκυρο Σένγκεν βίζα πρέπει να ελέγχουν τις απαιτήσεις με τη δική τους πρεσβεία.

 

Χρήματα

Το επίσημο νόμισμα της Πορτογαλίας είναι το ευρώ. Οι επισκέπτες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να ανταλλάξουν μετρητά και ταξιδιωτικές επιταγές. Τα ταχυδρομεία προσφέρουν συνήθως καλύτερη τιμή από τις τράπεζες και τα εμπορικά καταστήματα ανταλλαγής χρημάτων, αν και το τελευταίο μπορεί να είναι η μόνη επιλογή για σκοτεινά νομίσματα.

Τα ΑΤΜ είναι ευρέως διαθέσιμα. Κατά την ανάληψη μετρητών από ένα ΑΤΜ, θα προστεθεί μια χρέωση (συνήθως περίπου 2 €), επομένως είναι καλύτερο να βγάζετε 100 ή περισσότερα τη φορά.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.