Gay Lausanne · Οδηγός πόλης

Gay Lausanne · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στη Λωζάνη; Στη συνέχεια, η γκέι σελίδα οδηγού της Λωζάνης είναι για εσάς.

Λοζάνη

Μέρος της γαλλόφωνης περιοχής της Ελβετίας και πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του καντονίου Vaud. Η Λωζάνη είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, μέρος της μητροπολιτικής περιοχής της Γενεύης και φιλοξενεί περίπου 150,000 άτομα.

Ξεκινώντας τη ζωή ως ρωμαϊκός στρατιωτικός οικισμός, η Λωζάνη τέθηκε υπό την κυριαρχία των Δούκων του Σαβόι και του επισκόπου της Λωζάνης. Τον 17ο αιώνα έγινε καταφύγιο για τους Γάλλους Huguenots και έγινε κέντρο του προτετανισμού στην Ευρώπη. Ο TS Elliott συνέθεσε το The Wasteland ενώ έμεινε εδώ.

Σήμερα, η Λωζάνη είναι γνωστή ως προορισμός συνεδρίων καθώς και ως κέντρο για τη βιομηχανία υπηρεσιών. Άνθρωποι τουρίστες έρχονται στη Λωζάνη για τον ποικίλο πολιτισμό, τη φανταστική αρχιτεκτονική, την πολυτελή φήμη και την εκπληκτικά ακμάζουσα γκέι σκηνή.

 

Γκέι δικαιώματα στην Ελβετία

Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ελβετία, επισκεφθείτε το Σελίδα οδηγού Gay Zurich City.

 

Γκέι σκηνή

Αν και η Ζυρίχη έχει την πιο ζωντανή γκέι σκηνή στην Ελβετία, η Λωζάνη είναι στενός υποψήφιος με μια ζωντανή επιλογή γκέι μπαρ, κλαμπ χορού και σάουνες τροφοδοσία γκέι πελατών. Ο μεγάλος φοιτητικός πληθυσμός δίνει στην πόλη μια νεανική ατμόσφαιρα που κάνει μια μη διασκεδαστική και φιλόξενη εμπειρία εδώ.

 

Φτάνοντας στη Λωζάνη

Με αεροπλάνο

Ωστόσο, η Λωζάνη δεν διαθέτει δικό της διεθνές αεροδρόμιο Αεροδρόμιο της Γενεύης (GVA) βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά της Λωζάνης. Είναι καλά συνδεδεμένο με τοποθεσίες στην Ευρώπη και προσφέρει μια αξιοπρεπή γκάμα πτήσεων μεγάλων αποστάσεων προς προορισμούς στη Βόρεια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα. Απασχολείται κατά τη διάρκεια της περιόδου σκι.

Από το αεροδρόμιο, μπορείτε να πάρετε τρένο για τη Λωζάνη από το σιδηροδρομικό σταθμό του αεροδρομίου. Το εισιτήριο απλής μετάβασης κοστίζει 27 CHF και μπορεί να αγοραστεί από ένα μηχάνημα στην πλατφόρμα (δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα επί του σκάφους). Τα ταξίδια διαρκούν περίπου 50 λεπτά και αφήνουν περίπου 4 φορές κάθε ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας (αυτό γίνεται λιγότερο συχνό αργότερα την ημέρα και νωρίτερα).

Ένα ταξί από το αεροδρόμιο της Γενεύης προς τη Λωζάνη θα είναι ακριβό, κοστίζει στην περιοχή των 200 CHF. Ορισμένα ξενοδοχεία, ωστόσο, περιλαμβάνουν δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς αεροδρομίου, οπότε αξίζει να διερευνήσετε εάν αυτό ισχύει για το ξενοδοχείο σας. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι διαθέσιμη στο αεροδρόμιο και είναι ένας καλός τρόπος για να φτάσετε από το Α στο Β με τον ατμό σας.

Με το τρένο

Η Λωζάνη είναι καλά συνδεδεμένη με το ελβετικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Προσφέρει επίσης μερικές διεθνείς συνδέσεις με το Παρίσι, το Μιλάνο και τη Βενετία.

Με πλοίο

Τα φέρι μποτ της λίμνης εξυπηρετούν τόσο τη γαλλική όσο και την ελβετική πλευρά της λίμνης της Γενεύης. Δεν είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να μετακινηθείτε και είναι κυρίως δημοφιλείς στους τουρίστες που έχουν χρόνο να σκοτώσουν. Οι κρουαζιέρες για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

 

Μετακίνηση στη Λωζάνη

Με τα ΠΟΔΙΑ

Λόγω του συμπαγούς μεγέθους της Λωζάνης, η περιήγηση με τα πόδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα της. Ωστόσο, είναι μια αρκετά λοφώδης πόλη, οπότε αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει κουραστικό μετά από μια μέρα περιήγησης στα αξιοθέατα.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Λωζάνη διαθέτει δύο γραμμές μετρό, τοπικές συνδέσεις τρένων και ένα ευρύ δίκτυο λεωφορείων. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από μηχανήματα σε στάσεις και τιμολογούνται ανά ζώνη. Ένα εισιτήριο τριών στάσεων ξεκινά από 1.80 CHF και τα ημερήσια εισιτήρια ξεκινούν από 7.60 CHF στην περιοχή του κέντρου.

Το μετρό διαρκεί από τις 5πμ έως τις 1πμ και οι ώρες δεν διαφέρουν πολύ ανάλογα με την ημέρα που είναι. Οι υπηρεσίες πλησιάζουν κάθε δέκα λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα λεωφορεία είναι αρκετά τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά υπάρχει υπηρεσία λεωφορείων αργά το βράδυ από 1 π.μ. έως 4 π.μ. την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ.

Με ταξί

Τα ταξί είναι ακριβά στην Ελβετία, επομένως συνιστάται πραγματικά να πάρετε ταξί εάν είναι απολύτως απαραίτητο. Οι καλύτερες προσφορές μπορούν να βρεθούν με προπαραγγελία από μικρότερες τοπικές εταιρείες ταξί που δεν απασχολούν πολλούς οδηγούς. Υπάρχουν τάξεις ταξί σε όλη την πόλη και το Uber είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Πού να μείνετε στη Λωζάνη

Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων, ελέγξτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Lausanne.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Ολυμπιακό Μουσείο - παρά το γεγονός ότι η Λωζάνη δεν φιλοξένησε ποτέ Ολυμπιακούς Αγώνες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εδρεύει εδώ. Αυτό το μουσείο παρουσιάζει αντικείμενα από την ιστορία των σύγχρονων αγώνων, καθώς και παρέχει πληροφορίες για τα κλασικά παιχνίδια και εκθέτει έργα τέχνης που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

Λαϊκή αγορά - Τα Σάββατα και την Τετάρτη υπάρχει μια αγορά αγροτών στην παλιά πόλη που παρέχει τον καλύτερο τρόπο για να δοκιμάσετε ελβετικές λιχουδιές και είναι ένα καλό μέρος για να αγοράσετε δώρα.

Palais de Rumine - παρόλο που έμοιαζε σαν να χτίστηκε στην Αναγέννηση, αυτό το κτίριο χτίστηκε στην πραγματικότητα πολύ αργότερα. Στο εσωτερικό θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από μουσεία που καλύπτουν τα πάντα, από καλές τέχνες μέχρι ζωολογία.

Καζίνο de Montbenon - έδρα της Ελβετικής Ταινιοθήκης και ενός χώρου παραστάσεων και τεχνών πολλών ειδών. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να γνωρίσετε λίγο πολιτισμό.

Καθεδρικός Ναός της Λωζάνης - ένας παραμυθένιος καθεδρικός ναός σε γοτθικό στιλ. Ένα ταξίδι μέχρι τον πύργο προσφέρει μερικές από τις καλύτερες απόψεις που έχει να προσφέρει η Λωζάνη.

Δάσος Sauvabelin - μια περιοχή εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς έξω από το κέντρο της πόλης. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος το καλοκαίρι για μια ρομαντική βόλτα ή ένα πικνίκ στις όχθες της λίμνης.

 

Πότε να έρθετε

Ο καιρός είναι καλός, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Λωζάνη είναι τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 'XNUMX χωρίς να ανεβαίνουν πολύ ψηλά. Η Λωζάνη βιώνει αρκετά μεγάλο αριθμό τουριστών το καλοκαίρι και μπορεί να γεμίσει. Οι χειμώνες μπορεί να κρυώσουν πολύ, αλλά η πόλη είναι πιο ήσυχη εκείνη τη στιγμή.

Η Λωζάνη έχει ένα ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Από τα τέλη Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ της Λωζάνης που φέρνει μια μεγάλη γκάμα δωρεάν πολιτιστικών εκδηλώσεων στους δρόμους της πόλης. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο γίνεται ένα δημοφιλές φεστιβάλ φώτων που μεταμορφώνει την πόλη.

Visa

Η Ελβετία βρίσκεται εντός της περιοχής θεώρησης Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, θα πρέπει να ελέγξετε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Το ελβετικό νόμισμα είναι το Ελβετικό Φράγκο (CHF). Οι τιμές στην Ελβετία είναι γενικά πολύ υψηλότερες από ό, τι σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.