Μαδρίτη-travelgayΕυρώπη

Οδηγός Gay Madrid City

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Μαδρίτη; Τότε η σελίδα μας με τον οδηγό για την πόλη της Μαδρίτης είναι για εσάς

Μαδρίτη-travelgayΕυρώπηΓκραν Βια 

 

 

Γκέι Μαδρίτη

Η Μαδρίτη είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, με συνολική έκταση περίπου 600 km². Η πόλη βρίσκεται στον ποταμό Manzanares στο κέντρο της χώρας.

Η μητροπολιτική περιοχή είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (μετά το Λονδίνο και το Παρίσι) και έχει πληθυσμό περίπου 6.5 εκατομμύρια.

Η Μαδρίτη είναι το πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Ισπανίας και συγκαταλέγεται σε μια από τις πιο πράσινες ευρωπαϊκές πόλεις. Ενώ η πόλη διαθέτει μια σύγχρονη υποδομή, έχει διατηρήσει την εμφάνιση και την αίσθηση των ιστορικών γειτονιών και δρόμων της.

Η Μαδρίτη είναι επίσης διάσημη για τη θρυλική νυχτερινή ζωή και τη σκηνή πάρτι.

Γκέι δικαιώματα στην Ισπανία

Η Ισπανία είναι μια από τις πιο προοδευτικές χώρες στον κόσμο όσον αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αν και αυτό αντικατοπτρίζει δραματικές αλλαγές που έχουν συμβεί μόνο τις τελευταίες δεκαετίες.

Η ηλικία συγκατάθεσης είναι 16 για όλους. Ο γάμος του ιδίου φύλου είναι νόμιμος. Τα ζευγάρια του ιδίου φύλου μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να υπηρετούν ανοιχτά στο στρατό. Υπάρχουν νόμοι κατά των διακρίσεων για την απασχόληση, την παροχή αγαθών και υπηρεσιών και κατά της ρητορικής μίσους.

Η κοινότητα των ομοφυλόφιλων είναι ιδιαίτερα ορατή με σημαντικούς εορτασμούς υπερηφάνειας για ομοφυλόφιλους κάθε χρόνο στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.

 

madrid-chueca-travelgayΕυρώπηΠεριοχή Chueca

 

 

Γκέι σκηνή στη Μαδρίτη

Η κύρια γκέι περιοχή βρίσκεται στην περιοχή Chueca, κοντά στη Gran Via. Αυτή η πολύ δημοφιλής περιοχή έχει υψηλή συγκέντρωση γκέι μπαρ, κλαμπ και καταστήματα. Αυτή η γειτονιά είναι σχετικά συμπαγής, με τα περισσότερα καταστήματα κοντά στην Plaza Chueca ή την Calle Pelayo. Διαβάστε περισσότερα: Μαδρίτη Gay Bars, Λεσβιακά μπαρ της Μαδρίτης.

Η Chueca είναι μια απίστευτα «ανοιχτή» περιοχή όπου είναι πιθανό να δεις τύπους πιασμένους χέρι χέρι, περιστασιακά να φιλιούνται και γενικά να ζουν μια ζωή που θα μπορούσες μόνο να ονειρευτείς σε κάποιες άλλες πόλεις.

Η νυχτερινή ζωή ξεκινά πολύ αργά στη Μαδρίτη. Τα μπαρ δεν είναι απασχολημένα παρά μόνο μετά τα μεσάνυχτα και ο κόσμος πηγαίνει σε ένα νυχτερινό κέντρο γύρω στις 4 το πρωί. Πολλά γκέι μπαρ έχουν σκοτεινά δωμάτια στο πίσω μέρος. Περισσότεροι σκληροπυρηνικοί χώροι με ενδυματολογικούς κώδικες για κρουαζιέρες και θαυμαστές φετίχ είναι επίσης συνηθισμένοι. Χρησιμοποιήστε το δικό μας Gay Map της Μαδρίτης για να αποκτήσετε μια γενική αίσθηση για τη διάταξη της πόλης και τη θέση των χώρων για γκέι.

Κάθε καλοκαίρι, η Μαδρίτη φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο ζωντανές εκδηλώσεις Gay Pride στην Ευρώπη που προσελκύει, κυριολεκτικά, εκατοντάδες χιλιάδες θεατές.

 

Plaza De Cibeles

 

 

Φτάνοντας στη Μαδρίτη

Μαδρίτη Διεθνές Αεροδρόμιο Barajas (MAD) βρίσκεται 13χλμ από το κέντρο της πόλης. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης και εξυπηρετείται από πολυάριθμες αεροπορικές εταιρείες, καθώς και η βάση του ισπανικού εθνικού αερομεταφορέα, Iberia.

Το αεροδρόμιο διαθέτει τέσσερις τερματικούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένου του τερματικού σταθμού 4 - ενός νέου τερματικού σταθμού που έχει κερδίσει αρχιτεκτονικά βραβεία για τον εκπληκτικό σχεδιασμό του.

Μεταφορά από το αεροδρόμιο στην πόλη

Με ταξί

Η πιο βολική μέθοδος για τους τουρίστες να φτάσουν στην πόλη είναι με ταξί. Αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα έξω από τα τερματικά. Ισχύει κατ 'αποκοπή χρέωση 30 € σε όλες τις τοποθεσίες της κεντρικής Μαδρίτης.

Με το τρένο

Το Metro de Madrid (Μετρό της Μαδρίτης) είναι ένα από τα καλύτερα και φθηνότερα μετρό στην Ευρώπη. Η σφράγιση του εισιτηρίου μία φορά σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το δίκτυο του Μετρό για όσο διάστημα και όσο θέλετε (εντός της ζώνης του Μετρό). Οι ανακοινώσεις στο μετρό γίνονται μόνο στα ισπανικά, αν και οι πινακίδες είναι δίγλωσσες στα ισπανικά και στα αγγλικά. Η γραμμή 8 εκτείνεται από τον τερματικό σταθμό 4 στην πόλη και κοστίζει 4.50-5 € (μπορείτε να συνδεθείτε μέσω σταθμών στο δίκτυο του μετρό).

Με λεωφορείο

Τα λεωφορεία 200 και 101 εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς την πόλη από τις 06:00 έως τις 23:00 καθημερινά, ωστόσο η γραμμή 203 or Αεροδρόμιο Express λειτουργεί 24 ώρες 365 ημέρες το χρόνο και υπάρχει νυχτερινό λεωφορείο N27 EXPRÉS. Τα λεωφορεία είναι εξοπλισμένα με δωρεάν Wi-Fi (EMTmadrid).

 

Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης

 

 

Μετακίνηση στη Μαδρίτη

Με τα ΠΟΔΙΑ

Αν και δεν είναι επίπεδο, το περπάτημα είναι μια εξαιρετική επιλογή για το κέντρο της πόλης. Πολλοί δρόμοι είναι πεζόδρομοι και μερικοί έχουν ακόμη και τεράστιες αποχρώσεις για να ελέγχουν την έντονη καλοκαιρινή ζέστη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καπάκι.

Με μετρό και λεωφορείο

Η Μαδρίτη διαθέτει ένα εκτεταμένο, ολοκληρωμένο δίκτυο λεωφορείων και μετρό. Οι ναύλοι ξεκινούν από πολύ λογικό 1.50€. Διατίθενται τουριστικά εισιτήρια 1,2, 3, 5 και 7 ημερών με τιμές που ξεκινούν από 8.40€ την ημέρα. Το μετρό λειτουργεί καθημερινά από τις 6 το πρωί έως τη 1.30:XNUMX το πρωί.

Πού να μείνετε στη Μαδρίτη

Οι περισσότεροι γκέι ταξιδιώτες μένουν κοντά στην γκέι συνοικία Chueca, Gran Via και Sol/Cortes. Αυτές οι κεντρικές περιοχές προσφέρουν μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τα καλύτερα αξιοθέατα και gay σκηνή στη Μαδρίτη. Ορισμένα ξενοδοχεία ανήκουν σε ομοφυλόφιλους και είναι πολύ φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους.

Για τη λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στη Μαδρίτη, επισκεφτείτε το Μεσαίας κατηγορίας + Οικονομικά ξενοδοχεία Gay Madrid και Σελίδες πολυτελών ξενοδοχείων Gay Madrid.

 

Crystal Palace στο Retiro Park

 

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στη Μαδρίτη

 

 

  • Μουσείο Prado - διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές τέχνης στον κόσμο, με έργα πολλών σπουδαίων δασκάλων όπως οι Goya, El Greco, Rubens και Bosch.
  • Πάρκο Retiro (Parque del Retiro) - ένα μεγάλο αστικό πάρκο με μια όμορφη λίμνη, το Γυάλινο Παλάτι και το σιντριβάνι του Fallen Angel. Ιδανικό για πικνίκ ή απλά για περπάτημα.
  • Μουσείο Thyssen-Bornemisza - όμορφα σχεδιασμένο μουσείο με μια οριστική συλλογή έργων τέχνης από τον 12ο έως τον 20ο αιώνα.
  • Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης - εντυπωσιακό, μεγαλοπρεπές παλάτι ροκοκό με πολυτελώς επιχρυσωμένα δωμάτια.
  • Μουσείο Sorolla - ένα λιγότερο γνωστό μουσείο με μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης των αρχών του 20ου αιώνα.
  • Κάβα Μπάχα - μια υπέροχη γειτονιά με πολλά εστιατόρια και μπαρ.
  • Η Κρήνη της Κυβέλης - ένα από τα πιο σημαντικά σιντριβάνια στη Μαδρίτη.
  • Μουσείο Cerralbo - απίστευτο αρχοντικό με μια υπέροχη συλλογή έργων τέχνης.
  • Πάρκο El Capricho - ένα όμορφο, πεντακάθαρο πάρκο με άφθονη άγρια ​​ζωή.
  • Σαλαμάνκα - μια ωραία πολυτελής γειτονιά που αξίζει μια επίσκεψη.

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Μαδρίτη.

Visa

Η Ισπανία βρίσκεται εντός της περιοχής θεώρησης Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, θα πρέπει να ελέγξετε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

Χρήματα

Το νόμισμα στην Ισπανία είναι το ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Ενδέχεται να απαιτείται ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με κάρτα σε ορισμένα καταστήματα.

Ηλεκτρισμός

220 βολτ, χρησιμοποιώντας τυπικά ευρωπαϊκά βύσματα 2 στροφών.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.