Μαλαισία · Οδηγός χώρας

Μαλαισία · Οδηγός χώρας

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Μαλαισία; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγιών χώρας της Μαλαισίας είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Στον ορίζοντα της Κουάλα Λουμπούρ

 

Malaysia

Η Μαλαισία είναι μια χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας με πληθυσμό περίπου 28 εκατομμύρια. Αποτελείται από 13 πολιτείες και 3 ομοσπονδιακές περιοχές. Η χώρα έχει έναν εκλεγμένο μονάρχη που επιλέγεται από τους κληρονομικούς ηγέτες των κρατών της Μαλαισίας κάθε 5 χρόνια. Η κυβέρνηση είναι επικεφαλής ενός πρωθυπουργού και διαμορφώνεται στενά στο κοινοβουλευτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Περιφέρειες

Η Μαλαισία είναι πολυεθνική και πολυπολιτισμική. Η κρατική θρησκεία είναι το Ισλάμ, αν και η Μαλαισία έχει ένα κοσμικό σύνταγμα. Υπάρχουν 2 κύριες περιοχές: η χερσόνησος και η ανατολική Μαλαισία.

Χερσονήσου Μαλαισία

  • Δυτική Ακτή - η πιο ανεπτυγμένη περιοχή που καλύπτει Πενάνγκ, η πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, Kedah (πολιτεία της Λανγκάουι).
  • Ανατολική Ακτή - αποτελείται από τις πολιτείες Kelantan, Pahang και Terengganu.
  • Νότια - έχει μόνο ένα κράτος, το Johor (πολιτεία του Τζοχόρ Μπαχρού)και δύο ακτές.

ανατολική Μαλαισία

  • Sabah - έχει ένα υπέροχο θέαμα καταδύσεων στο νησί Sipadan και μια μικρή γκέι σκηνή στο Kota Kinabalu
  • Sarawak - μια περιοχή γεμάτη με εθνικά πάρκα και δάση.

Μεγάλες πόλεις

  • Κουάλα Λουμπούρ - η πρωτεύουσα; σπίτι των Πύργων Petronas.
  • Λανγκάουι - ένα συγκρότημα 99 νησιών, διάσημο για τις παραλίες, τα βουνά και τη μοναδική φύση του. ένα νησί αφορολόγητο.
  • Πενάνγκ (Pulau Pinang) - ένα δημοφιλές νησί παλαιότερα γνωστό ως το "Μαργαριτάρι της Ανατολής".
  • Τζοχόρ Μπαχρού - η πρωτεύουσα του Johor και η πύλη προς τη Σιγκαπούρη.
  • Kuching - η πρωτεύουσα του Sarawak.
  • Μαλάκα - «Η ιστορική πόλη» της Μαλαισίας με αρχιτεκτονική αποικιακού στιλ.

Τζαμί τη στιγμή του ηλιοβασιλέματος, Kota Kinabalu

 

Γκέι δικαιώματα στη Μαλαισία

Η Μαλαισία διατηρεί ποινικό κώδικα βρετανικής αποικιακής εποχής που ποινικοποιεί το ομοφυλοφιλικό σεξ. Οι πιθανές τιμωρίες περιλαμβάνουν πρόστιμα, ποινές φυλάκισης ή ακόμη και σωματική τιμωρία Στην πραγματικότητα, αυτοί οι νόμοι σπάνια εφαρμόζονται. Οι μουσουλμάνοι πολίτες ενδέχεται να κατηγορηθούν σε ειδικά ισλαμικά δικαστήρια. Δεν υπάρχει επίσημος οργανισμός που πιέζει για αποποινικοποίηση του ομοφυλοφίλου σεξ ή για την καθιέρωση δικαιωμάτων ΛΟΑΤ στη Μαλαισία.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να απαγορεύει εκδηλώσεις που επιχειρούν να εγείρουν ζητήματα LGBT - όπως το φεστιβάλ τεχνών "Queer Without Fear" (Νοέμβριος 2011) που είχε σκοπό να θέσει τα ζητήματα των διακρίσεων.

 

Γκέι σκηνή

Η Μαλαισία προσέλκυσε 24.6 εκατομμύρια τουρίστες το 2010, πολλοί από τους οποίους θα ήταν γκέι ή λεσβίες. Εκτιμούμε ότι ο τουρισμός LGBT αξίζει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ ετησίως για τη χώρα.

Κουάλα ΛουμπούρΗ , η οποία έχει πληθυσμό μόλις 1.6 εκατομμύρια, είναι η έκτη πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο με σχεδόν 10 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, πολλοί από τους οποίους θα είναι γκέι ή λεσβίες. Υπολογίζουμε ότι ο ΛΟΑΤ τουρισμός αξίζει μεταξύ 300 και 400 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ετησίως μόνο στην Κουάλα Λουμπούρ.

Έξω από την Κουάλα Λουμπούρ, υπάρχουν πολύ λίγοι ανοιχτά γκέι χώροι. Ωστόσο, οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες μπορούν να περιμένουν ένα θερμό καλωσόρισμα το πολύ, αν όχι όλα, θέρετρα διακοπών και ξενοδοχεία.

 

Φτάνοντας στη Μαλαισία

Η Μαλαισία διαθέτει μια καλά ανεπτυγμένη εθνική υποδομή μεταφορών. Ο αερομεταφορέας προϋπολογισμού AirAsia έχει μεταμορφώσει τα αεροπορικά ταξίδια τόσο στη Μαλαισία όσο και στην περιοχή από και προς ένα τεράστιο δίκτυο αεροδρομίων.

Όλες οι διεθνείς πτήσεις προς τη Μαλαισία φτάνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ (KUL), που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα νότια της πόλης.

 

Περιήγηση στη Μαλαισία

Η Μαλαισία διαθέτει ένα καλό δίκτυο εθνικών οδών και τα πρότυπα οδήγησης είναι πάνω από το μέσο όρο για την Ασία. Η κυκλοφορία στη Μαλαισία οδηγεί στην αριστερή πλευρά του δρόμου (άλλη βρετανική κληρονομιά).

Τα μετρημένα ταξί διατίθενται ευρέως σε όλες τις πόλεις και είναι σχετικά φθηνά. Στην Κουάλα Λουμπούρ, τα ταξί με άδεια κυκλοφορίας είναι συνήθως χρωματισμένα κόκκινα και άσπρα ή κίτρινα.

 

Πότε να έρθετε

Η Μαλαισία έχει ένα γενικά ηλιόλουστο τροπικό κλίμα με πολλές βροχοπτώσεις. Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι οι πιο ξηροί μήνες - αν και κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, η μέση βροχόπτωση μπορεί να ξεπεράσει τα 130 χιλιοστά.

 

Visa

Οι περισσότερες εθνικότητες μπορούν να εισέλθουν στη Μαλαισία χωρίς βίζα - οι αξιοσημείωτες εξαιρέσεις είναι οι πολίτες του Ισραήλ, της Σερβίας και της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου. Οι περισσότεροι τουρίστες εκδίδονται με σφραγίδα εισόδου, η οποία ισχύει είτε για 30 είτε για 90 ημέρες.

Οι επισκέπτες με διπλή υπηκοότητα θα πρέπει να εισέλθουν στη Μαλαισία με το ίδιο διαβατήριο που βγήκατε από την τελευταία σας χώρα.

 

Γλώσσα

Η επίσημη γλώσσα της Μαλαισίας είναι η Μαλαισία. Τα αγγλικά είναι υποχρεωτικό μάθημα σε όλα τα σχολεία και χρησιμοποιείται ευρέως στις περισσότερες πόλεις.

 

Χρήματα

Το νόμισμα της Μαλαισίας είναι Ringgit. Οι τράπεζες ανοίγουν από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:30 έως τις 16:00. Ορισμένα υποκαταστήματα ανοίγουν κάθε Σάββατο πρωί. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές (εκτός από τις χρεωστικές κάρτες χωρίς ΗΠΑ).

Η απάτη με κάρτες εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα στη Μαλαισία, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε μόνο το πλαστικό σας σε αξιόπιστα καταστήματα και ξενοδοχεία και μην αφήσετε την κάρτα σας να την αφαιρέσει.

 

Εργάσιμες ώρες

Τα περισσότερα καταστήματα λειτουργούν από τις 10:30 έως τις 21:30 ή τις 22:00, επτά ημέρες την εβδομάδα.

 

Τι να φορέσω

Day Wear - σορτς και μπλουζάκια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν συνιστώνται υπερβολικά στενά ή αποκαλυπτικά φανελάκια ή σορτς.

Eating Out - smart casual τζιν και μπλουζάκια ή μπλουζάκια πόλο.

Club Wear - τζιν και μπλουζάκια.

Sauna Wear - φέρτε τις δικές σας σαγιονάρες και προφυλακτικά.

 

Πόσιμο νερό

Το νερό της βρύσης είναι πόσιμο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να βράζουν ή να φιλτράρουν πριν από την κατανάλωση. Το εμφιαλωμένο νερό είναι πολύ φθηνό και η καλύτερη επιλογή για τους τουρίστες.

 

Ηλεκτρισμός

Οι πρίζες ηλεκτρικού ρεύματος είναι τύπου "Type G" Βρετανικού τύπου BS-1363 (τρεις τετράγωνες ακίδες). Η ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται μεταξύ 220 και 240 βολτ AC.

 

Ναρκωτικά

Η Μαλαισία αντιμετωπίζει σοβαρά τα αδικήματα ναρκωτικών. Η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική για τη διακίνηση ναρκωτικών. Η τιμωρία για κατανάλωση είναι έως και 10 χρόνια φυλάκισης. Μπορείτε να καταδικαστείτε για παράνομη κατανάλωση εάν εντοπιστούν ίχνη παράνομων ναρκωτικών στο σύστημά σας, ακόμη και αν μπορείτε να αποδείξετε ότι καταναλώθηκαν πριν μπείτε στη Μαλαισία.

Μπορείτε να καταδικαστείτε για εμπορία αν βρεθούν ναρκωτικά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας - ακόμα κι αν δεν είναι δικά σας. Να είστε προσεκτικοί όταν προσκαλείτε έναν επισκέπτη πίσω στο δωμάτιό σας για τη νύχτα. Μην ρισκάρετε.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.