gay-mykonos-guide-2017

Οδηγός γκέι Μυκόνου

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Μύκονο; Ο οδηγός μας για τους γκέι Μύκονος είναι για εσάς

 

gay-mykonos-guide-2017

Μύκονος | Μύκονος

Το ελληνικό νησί της Μυκόνου είναι μέρος των Κυκλάδων και βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου. Το νησί έχει έκταση 85 km². Οι περισσότεροι κάτοικοι ζουν στην ή κοντά στη Χώρα της Μυκόνου που βρίσκεται στη δυτική ακτή.

Η Μύκονος φημίζεται ως το gayest νησί του Αιγαίου και για μια ζωντανή κοσμοπολίτικη νυχτερινή ζωή.

Γκέι δικαιώματα στην Ελλάδα

Το ομοφυλοφιλικό σεξ αποποινικοποιήθηκε το 1951. Η ανδρική πορνεία είναι νόμιμη από τον Μάιο του 2006. Ευρύ νόμοι κατά των διακρίσεων τέθηκαν σε ισχύ το 2014, προσθέτοντας περιορισμένες προστασίες που ήταν διαθέσιμες από το 2005.

Η ηλικία της σεξουαλικής συναίνεσης είναι 15 για όλους. Στις 24 Δεκεμβρίου 2015 τέθηκαν σε ισχύ συμφωνίες συμβίωσης ομοφυλοφίλων. Αυτές οι πολιτικές ενώσεις ομοφυλοφίλων παρέχουν όλα τα δικαιώματα του γάμου εκτός από την υιοθεσία.

 

μικρή πόλη της Βενετίας στη ΜύκονοΜικρή Βενετία στη Χώρα της Μυκόνου

 

Γκέι σκηνή

Η Μύκονος είναι ένας προορισμός gay διακοπών για περισσότερα από 30 χρόνια. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η αναδυόμενη γκέι σκηνή στην Ίμπιζα προσέλκυσε πολλούς γκέι ηλιόλουστους μακριά από τη Μύκονο, αλλά τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα του νησιού έχει αναζωπυρωθεί.

Η Μύκονος έχει μια εξαιρετική Σκηνή Gay Beach και μια σειρά από δημοφιλή γκέι μπαρ και κλαμπ αργά το βράδυ στην παλιά πόλη της Μυκόνου. ο XLsior γκέι καλοκαιρινό φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2009 διοργανώνει χορευτικά πάρτι κάθε χρόνο και έχει γίνει μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση.

Φτάνοντας στη Μύκονο

Το αεροδρόμιο της Μυκόνου (JMK) βρίσκεται 4 χλμ. Από την πόλη. Υπάρχουν καθημερινές πτήσεις μεταξύ Μυκόνου και Αθήνας όλο το χρόνο. Μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, υπάρχουν πολλές πτήσεις τσάρτερ και προγραμματισμένες πτήσεις προς πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν μεταφορά αεροδρομίου, μερικά δωρεάν. Υπάρχουν ταξί στο αεροδρόμιο. Ωστόσο, η ζήτηση ξεπερνά συχνά την προσφορά και την περίοδο αιχμής, οπότε ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο. Ένα ταξί από το αεροδρόμιο προς ένα ξενοδοχείο στη Χώρα της Μυκόνου κοστίζει συνήθως μεταξύ 10-15 €.

Το λεωφορείο για την πόλη της Μυκόνου κοστίζει 1.60 € και διαρκεί περίπου 10 λεπτά, ωστόσο μπορεί να τρέξει μόνο την υψηλή περίοδο. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο σταθμοί λεωφορείων στη Μύκονο και μπορεί να μην είναι σαφές σε ποιον σταθμό λεωφορείων ταξιδεύετε μέχρι να φτάσετε σε έναν από τους σταθμούς. Υπάρχει XNUMX λεπτά με τα πόδια από την παλιά πόλη ανάμεσα σε κάθε σταθμό λεωφορείων.

 

παραπορτιανή-τσούχ-μύκονοςΕκκλησία Παραπορτιανή  (δημοφιλές μετά το σκοτάδι)

 

Περιήγηση στη Μύκονο

δείτε μας Παραλίες στη Μύκονο σελίδα για πληροφορίες σχετικά με το πώς να φτάσετε / από τις παραλίες. Αν θέλετε να εξερευνήσετε την υπόλοιπη Μύκονο ή άλλες παραλίες, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Υπάρχει μεγάλος αριθμός γραφείων ενοικίασης αυτοκινήτων και ποδηλάτων κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων και το αεροδρόμιο. Λάβετε υπόψη ότι δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα στη Χώρα της Μυκόνου. Υπάρχουν δωρεάν χώροι στάθμευσης στην πλευρά του λιμανιού της πόλης. Είναι καλή ιδέα να ελέγξετε με το ξενοδοχείο σας ότι διαθέτουν χώρο στάθμευσης.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων - Η κράτηση εκ των προτέρων είναι απαραίτητη κατά τις περιόδους αιχμής. Το μέγεθος μετράει - ένα μικρότερο αυτοκίνητο έχει σίγουρα το πλεονέκτημα ότι είναι ευκολότερο να παρκάρετε σε περίοδο αιχμής. Τα περισσότερα πρακτορεία (Avis, Hertz, Thrifty, Enterprise) έχουν βάσεις στο αεροδρόμιο και αυτοκίνητα μπροστά στον τερματικό σταθμό. Δείτε περισσότερες πληροφορίες παρακάτω.

Ενοικίαση μοτοσικλέτας (ή τετράτροχο ποδήλατο). Επικίνδυνος! Οι κακής ποιότητας δρόμοι και τα απαίσια πρότυπα οδήγησης κάνουν την οδήγηση ενός ποδηλάτου πολύ επικίνδυνη. Παραδόξως, η πλειοψηφία των αναβατών δεν μπαίνουν στον κόπο να φορούν κράνος σύγκρουσης. Ηλιθιότητα πέρα ​​από την πεποίθηση, καθώς τα πολυάριθμα θύματα ατυχημάτων απέχουν πολύ από την πλησιέστερη ειδική μονάδα τραυματισμού στο κεφάλι.

Τα ταξί στη Μύκονο - Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να πάρετε ταξί αργά το βράδυ, ιδιαίτερα όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τα μπαρ και τα κλαμπ. Έχουμε γράψει έναν ειδικό οδηγό για ταξί στη Μύκονο.

Οδήγηση & χώρος στάθμευσης

 

πάρκινγκ-στην-Έλλα-παραλία-ΜύκονοςΠαραλία Ελιά - παρκάρετε πίσω από την παραλία ή στον επίσημο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, μόλις 50 μέτρα πιο μακριά

 

Εάν μένετε σε ένα θέρετρο ή ξενοδοχείο έξω από τη Χώρα της Μυκόνου, τότε η ενοικίαση αυτοκινήτου έχει πολύ νόημα, καθώς τα ταξί είναι περιορισμένης προσφοράς και ακριβής.

Η οδήγηση στην παραλία Έλλα από τη Χώρα της Μυκόνου είναι εύκολη και σχετικά βολική σε σύγκριση με την επιλογή λεωφορείου και πλοίου. Ένα αυτοκίνητο σας επιτρέπει να εξερευνήσετε μερικές από τις άλλες εξαιρετικές παραλίες του νησιού.

Οι δρόμοι είναι σε σχετικά κακή κατάσταση, οπότε προσέξτε για τρύπες ποτ. Η οδήγηση αυτοκινήτου είναι μια πολύ ασφαλέστερη επιλογή από την οδήγηση μοτοσυκλέτας.

Χώρος στάθμευσης στην πόλη της Μυκόνου

Το κέντρο της πόλης της Μυκόνου είναι "χωρίς αυτοκίνητο", με δωρεάν χώρο στάθμευσης κοντά στη μαρίνα.

Ο κύριος χώρος στάθμευσης γεμίζει γρήγορα, οπότε στοχεύστε στον δεύτερο χώρο στάθμευσης. Η είσοδος είναι 150 μέτρα πριν από τον κεντρικό χώρο στάθμευσης. Δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα να βρούμε χώρο εδώ, ακόμα και σε περίοδο αιχμής. Απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από το πάρκινγκ μέχρι την πόλη.

Χώρος στάθμευσης στην παραλία της Ελιάς

Υπάρχει αρκετός χώρος στάθμευσης στην παραλία. Άφιξη νωρίς και μπορείτε να οδηγήσετε σε μια περιοχή ακριβώς πίσω από τους αμμόλοφους, η οποία είναι δωρεάν.

Χώρος στάθμευσης στο Super Paradise Beach

Διατίθεται χώρος στάθμευσης, αν και θα πρέπει να πληρώσετε. Ο δρόμος για το Super Paradise είναι απίστευτα απότομος. Οι πελάτες του beach club Jackie'O μπορούν να έχουν δωρεάν χώρο στάθμευσης (μέσω διαφορετικού δρόμου - ελέγξτε τον χάρτη).

Πού να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο

Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο της Μυκόνου. Ορισμένοι χειριστές έχουν υποκαταστήματα στη Χώρα της Μυκόνου. Προτείνουμε πλήρη ασφάλιση. Τραβήξτε φωτογραφίες του αυτοκινήτου σας όταν το παραλάβετε. Πιθανότατα θα έχει μερικά βαθουλώματα και γρατσουνιές και τσιπς στο παρμπρίζ. Τούτου λεχθέντος, δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με κανέναν από τους χειριστές.

Πού να μείνετε στη Μύκονο

Για μια λίστα με προτεινόμενα ξενοδοχεία στη Μύκονο, επισκεφθείτε το Ξενοδοχεία Gay Mykonos και Πολυτελή ξενοδοχεία σε Γκέι Μύκονος σελίδες.

Εστιατόρια στη Μύκονο

Η πόλη της Μυκόνου έχει σημειώσει έκρηξη σε νέα ανοίγματα εστιατορίων τα τελευταία χρόνια. Αυτό όμως δεν έκανε τίποτα για να μειώσει τις τιμές. Ακόμα και ένα μικρό γεύμα θα κοστίσει 20-30 € ανά άτομο. Στο επάνω μέρος, περιμένετε να πληρώσετε 100 € ανά άτομο προς τα πάνω (μόνο για φαγητό) σε ορισμένα μέρη. Μερικά από τα μέρη που μιλούν οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή Νίκος και Kiki's καθώς Αλεμάγου Beach Bar.

Από τον Ιούλιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να προγραμματίσετε και να κάνετε κράτηση πινάκων εκ των προτέρων.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στη Μύκονο

Το κέντρο της Μυκόνου είναι ένα αξιοθέατο από μόνο του. Τα όμορφα, λευκά στενά δρομάκια είναι γεμάτα με πολλές μπουτίκ και εστιατόρια που παραμένουν ανοιχτά μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

 

 

  • Οι ανεμόμυλοι - ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Μυκόνου.
  • Οδός Ματογιάννη - κεντρικός αρτηριακός δρόμος της Μυκόνου. Αυτός ο δρόμος είναι ιδανικός για ψώνια και βόλτα.
  • Μικρή Βενετία - πολύχρωμα διώροφα και τριώροφα σπίτια που στέκονται δίπλα στη θάλασσα. Αυτή η περιοχή φιλοξενεί πλέον πολλά μπαρ και καφέ και είναι εξαιρετικά δημοφιλής το ηλιοβασίλεμα.
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου - λίγη κουλτούρα και ωραίο διάλειμμα από τη σκηνή του πάρτι.
  • Ο Πελεκάνος - οι μασκότ του νησιού, που βρίσκονται τις περισσότερες μέρες στο κέντρο της πόλης.
  • Xlsior Μύκονος - ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ gay χορού στον κόσμο λαμβάνει χώρα στη Μύκονο κάθε χρόνο.

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Δραστηριότητες στη Μύκονο.

Θέλετε μεγαλύτερες διακοπές; Σκεφτείτε τη Σαντορίνη.

Εάν σχεδιάζετε διακοπές 10 ή 14 ημερών, μπορείτε να συνδυάσετε μια εβδομάδα στη Μύκονο με μια επίσκεψη στη Σαντορίνη. Ζήστε δύο πολύ διαφορετικά ελληνικά νησιά.

Χτυπήστε την παραλία και τη γκέι σκηνή στη Μύκονο και μετά απολαύστε την εκπληκτική θέα και τον χαλαρό τρόπο ζωής της Σαντορίνης. Τα δύο νησιά συνδέονται καθημερινά με ταχύπλοο. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για τη Σαντορίνη. 

Χρήματα

Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές.

Νοσοκομεία

Ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο Mykonian Health, Dexamenes, 30 22890/27407/27464. Ανοιχτό από τις 24211πμ έως τις 9μμ με απογευματινό διάλειμμα (ανάλογα με την εποχή). Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου θα υπάρχει προσωπικό εδώ έως τις 10 π.μ.

Νοσοκομείο Μυκόνου, Μύκονος +30 22890 23998/23994. Το δημόσιο νοσοκομείο με 24ωρη υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.