gay-Ρώμη-οδηγός-2017

Gay Rome · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Ρώμη; Στη συνέχεια, η gay σελίδα της πόλης της Ρώμης είναι για εσάς.

gay-Ρώμη-οδηγός-2017

Ρώμη | Ρομά

Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, με πληθυσμό περίπου 2.6 εκατομμύρια (4.2 εκατομμύρια στη μητροπολιτική περιοχή). Γνωστή ως η «Αιώνια Πόλη», η Ρώμη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Το ιστορικό κέντρο της πόλης του είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO γεμάτο με διάσημα ορόσημα, μεγάλα παλάτια, αρχαίες εκκλησίες, ερείπια, αγάλματα και σιντριβάνια.

Η Ρώμη αναγνωρίζεται επίσης ως μια από τις πρωτεύουσες της μόδας του κόσμου, με μια αυξανόμενη σκηνή νυχτερινής ζωής και μια τεράστια επιλογή από καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και καφέ.

Η πόλη χωρίζεται σε διάφορες περιοχές. Οι βασικές περιοχές περιλαμβάνουν το Modern Center (Φοντάνα ντι Τρέβι, Piazza della Repubblica), Παλιά Ρώμη (Piazza Navona, Campo de Fiori), την πόλη του Βατικανού, το Κολοσσαίο, το Βόρειο Κέντρο (Villa Borghese, τα Ισπανικά Σκαλιά) και το Trastevere.

Κολοσσαίο στη ΡώμηΚολοσσαίο

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στην Ιταλία

Από την εισαγωγή του πρώτου Ποινικού Κώδικα το 1890, δεν υπήρξαν νόμοι κατά των ιδιωτικών, ενήλικων και συναινετικών ομοφυλοφιλικών σχέσεων στην Ιταλία. Η ηλικία συγκατάθεσης είναι 14 έτη (ή 16 εάν το άλλο άτομο έχει κάποιο είδος επιρροής στο άλλο).

Αν και η σεξουαλική δραστηριότητα του ιδίου φύλου είναι νόμιμη, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων παραμένουν ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Πολλές από τις νομικές προστασίες κατά των διακρίσεων που έχουν θεσπιστεί σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης δεν υπάρχουν ακόμη στην Ιταλία.

Ωστόσο, σημειώνεται κάποια πρόοδος, αν και αργά. Μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2015, ψηφίστηκε νόμος της Πολιτικής Ένωσης από τη Γερουσία της Ιταλίας, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2016.

Μια δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου του 2016 έδειξε μια μικρή πλειοψηφία υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων, ωστόσο λιγότερο από το 40% τάσσεται υπέρ της ανατροφής των ομοφυλόφιλων. Οι ομοφυλόφιλοι δεν απαγορεύονται από τη στρατιωτική θητεία, αλλά υπάρχει ακόμη προκατάληψη και οι άνθρωποι τείνουν να κρύβουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Γκέι σκηνή στη Ρώμη

Η ομοφυλοφιλική σκηνή στη Ρώμη δεν είναι ακόμα τόσο «εκμετάλλευτη» όσο σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εν μέρει λόγω της επιρροής της Καθολικής Εκκλησίας. Οι καιροί αλλάζουν, ωστόσο, και, όπως σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει εμφανιστεί μια νέα γενιά ομοφυλόφιλων ανδρών που δεν είναι διατεθειμένοι να κρυφτούν στους θάμνους!

Όσον αφορά την αρσενική στοργή, υπάρχουν λίγες αναστολές. Οι Ιταλοί δεν συγκρατούν τις δημόσιες εμφανίσεις αγάπης ή άλλου είδους συναίσθημα.

Οι γκέι χώροι είναι διάσπαρτοι σε όλη την πόλη, αν και υπάρχει ένα σύμπλεγμα γύρω από το σταθμό του μετρό Κολοσσαίου και Termini. Ο μικρός δρόμος δίπλα στο Κολοσσαίο φιλοξενεί μερικούς Μπαρ για ομοφυλόφιλους.

Οι Ρωμαίοι τείνουν να απολαμβάνουν μια βραδιά στο τοπικό κρουαζιερό μπαρ και τη σάουνα τους παρά ένα βράδυ σε ένα κανονικό γκέι μπαρ. Σας προτείνουμε να σχεδιάσετε προσεκτικά τα ταξίδια σας για να συνδυάσετε τα αξιοθέατα και την επίσκεψη Γκέι Σάουνα, Κλαμπ κρουαζιέρας, Μπαρ or Dance Club.

Δημοφιλείς γκέι εκδηλώσεις στη Ρώμη περιλαμβάνουν το ετήσιο υπαίθριο καλοκαιρινό φεστιβάλ Gay Village, Υπερηφάνεια και μερικές άλλες γιορτές γκέι.

Για να μπείτε σε πολλούς ενήλικες γκέι χώρους (κρουαζιερόπλοια, σάουνες κ.λπ.) στην Ιταλία, θα χρειαστείτε μια κάρτα κλαμπ ANDDOS. Μπορείτε να αγοράσετε μια κάρτα από οποιονδήποτε συμμετέχοντα χώρο για 8 € (ισχύει μόνο στον χώρο που έχετε εγγραφεί). Θα χρειαστείτε ένα αναγνωριστικό φωτογραφίας που να δείχνει την ημερομηνία γέννησής σας για να αγοράσετε μια κάρτα που θα ισχύει για τρεις μήνες.

Φοντάνα ντι Τρέβι στη ΡώμηΦοντάνα ντι Τρέβι

Να φτάσετε στη Ρώμη

Η Ρώμη διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια. Leonardo da Vinci / Διεθνές Αεροδρόμιο Fiumicino (FCO) είναι το κύριο αεροδρόμιο με συνδέσεις δημόσιας συγκοινωνίας προς το κέντρο της πόλης. Διεθνές Αεροδρόμιο Ciampino (CIA), που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Ρώμης εξυπηρετείται από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Αυτό το μικρό αεροδρόμιο είναι πιο κοντά στο κέντρο της πόλης από το Fiumicino αλλά δεν έχει απευθείας σύνδεση με τρένο.

Από το αεροδρόμιο Leonardo da Vinci / Fiumicino, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε στη Ρώμη:

Τρένο Leonardo Express αναχωρεί κάθε 30 λεπτά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Termini (ταξίδι 35 λεπτών). Προσέξτε ότι αυτά τα τρένα φτάνουν σε μια πλατφόρμα που απέχει 400 μέτρα με τα πόδια από τον κεντρικό σταθμό. Αφού αγοράσετε ένα εισιτήριο, σφραγίστε το σε ένα κίτρινο μηχάνημα επικύρωσης λίγο πριν το χρησιμοποιήσετε. Το εισιτήριο θα λήξει 90 λεπτά μετά την επικύρωση. Τα εισιτήρια κοστίζουν 14 ευρώ (2017)

Η υπηρεσία λεωφορείων SIT  είναι ίσως η ευκολότερη και φθηνότερη σύνδεση μεταξύ των αεροδρομίων Fiumicino ή Ciampino και του κέντρου της Ρώμης. Μπορείτε να κάνετε κράτηση διαδικτυακά (online) ή αγοράστε τα εισιτήρια στο αεροδρόμιο. Το κόστος είναι 6€ από το Fiumicino και 5€ από το Ciampino. Το λεωφορείο αναχωρεί κοντά στον τερματικό σταθμό 3 του Fiumicino (πλατφόρμα 1) και φτάνει στο σταθμό Termini (το ίδιο ισχύει και για την αντίστροφη διαδρομή). Από το Ciampino τα λεωφορεία αναχωρούν από τον χώρο των αφίξεων.

Τακτική υπηρεσία λεωφορείων και από τα δύο αεροδρόμια προς την πόλη λειτουργεί η COTRAL/Schiaffini με άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κάθε αεροδρόμιο. Ελέγξτε τους ιστότοπους κάθε μεμονωμένου παρόχου λεωφορείων για να βρείτε τον καλύτερο ναύλο και το ωράριο που σας ταιριάζει. Μην ξεχάσετε να σημειώσετε το εισιτήριό σας αφού μπείτε στο λεωφορείο.

Ταξί είναι η πιο βολική επιλογή και οικονομικά αποδοτική αν υπάρχουν τρεις από εσάς. Από το Ciampino, οι τιμές στο κέντρο της πόλης θα πρέπει να ανέρχονται σε περίπου 35 €, όπου από το Fiumicino αυτό μπορεί να ανέλθει σε περίπου 55 €. Τα ταξί θα πρέπει να χρεώνουν μια σταθερή τιμή 60 € για τη βόλτα στην πόλη τη νύχτα από το Fiumicino, αλλά συχνά προσπαθούν να χρεώσουν περισσότερα.

Μετακίνηση στη Ρώμη

Πάσο Roma

Εάν μένετε στη Ρώμη για 3 ημέρες ή περισσότερο, σκεφτείτε να αγοράσετε το Roma Pass (38.50 €) που σας δίνει δωρεάν είσοδο στα δύο πρώτα μουσεία ή / και ιστότοπους που επισκέπτεστε, πλήρη πρόσβαση στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών, εκπτώσεις σε οποιοδήποτε άλλο μετά από μουσεία και χώρους, καθώς και μουσικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, εκθέσεις και όλες τις άλλες τουριστικές υπηρεσίες.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ημερομηνία λήξης στο πίσω μέρος της κάρτας Roma Pass.

Ταξί

Τα ταξί είναι ο πιο ακριβός τρόπος για να μετακινηθείτε στη Ρώμη, αλλά αξίζουν την ταχύτητα και την άνεση. Πάντα σιγουρευτείτε ότι ο οδηγός ενεργοποιεί το μετρητή. Τα ταξί συνήθως θα σας παραλάβουν μόνο σε μια στάση ταξί που βρίσκεται σε όλη την πόλη ή καλώντας ένα μέσω τηλεφώνου. Η επισήμανση ενός ταξί είναι δυνατή αλλά σπάνια.

λεωφορείο

Τα λεωφορεία στη Ρώμη είναι αξιόπιστα αλλά γεμάτα. Εκτός από το περπάτημα, είναι ο φθηνότερος τρόπος για να μετακινηθείτε στην πόλη αν και αργά λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Δωρεάν χάρτες του συστήματος λεωφορείων είναι διαθέσιμοι ή μπορούν να αγοραστούν από το σταθμό Termini. Τα εισιτήρια για λεωφορείο, τρένο, τραμ και μετρό στη Ρώμη είναι 1.50 € για 100 λεπτά ταξιδιού.

Μεταβείτε στο λεωφορείο

Μια δημοφιλής εναλλακτική λύση για τα τουριστικά λεωφορεία της πόλης είναι τα διώροφα ανοιχτού επιπέδου hop-on / hop-off (Ho-Ho). Μια καλή προσέγγιση για τους επισκέπτες για πρώτη φορά είναι να οδηγήσετε έναν πλήρη βρόχο Ho-Ho και να σημειώσετε τι σας ενδιαφέρει. Στη συνέχεια, μείνετε μέχρι να φτάσετε σε κάθε σημείο που θέλετε να επισκεφθείτε.

Τραμ

Υπάρχουν στάσεις του τραμ που είναι βολικές για το Βατικανό, το Κολοσσαίο και την περιοχή Trastevere. Το τραμ νούμερο 8 περνάει στο Largo Argentina, όχι μακριά από το Πάνθεον.

μετρό

Το μετρό είναι η πιο έγκαιρη μορφή δημόσιας συγκοινωνίας στη Ρώμη, αλλά μπορεί να έχει πολύ κόσμο τις ώρες αιχμής. Υπάρχουν δύο κύριες γραμμές που διασχίζουν τον σταθμό Termini: Η γραμμή Α (κόκκινη γραμμή) περνά βορειοδυτικά μετά το Βατικανό και νοτιοανατολικά, και η γραμμή Β (μπλε γραμμή) περνά νοτιοδυτικά μετά το Κολοσσαίο και βορειοανατολικά προς μία κατεύθυνση, αλλά επίσης χωρίζει στη Μπολόνια «Σταθμός για να πάτε βόρεια.

Αυτοκίνητο

Η οδήγηση στη Ρώμη αποφεύγεται καλύτερα. Η κίνηση είναι χαοτική, οι δρόμοι δεν είναι λογικοί και οι πινακίδες είναι λίγες.

Με τα ΠΟΔΙΑ

Εάν είστε ήδη στο κέντρο της πόλης, είναι καλύτερο να περπατήσετε. Όταν διασχίζετε τους δρόμους, προσέξτε τα μοτοποδήλατα.

Πάνθεον-ΡώμηΠάνθεο

Πού να μείνετε στη Ρώμη

Η Ρώμη διαθέτει μια εξαιρετική επιλογή καταλυμάτων που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς και τα γούστα. Για τη λίστα με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το Ξενοδοχεία Gay Rome και Πολυτελή ξενοδοχεία σε Gay Rome σελίδες.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στη Ρώμη

  • Ρωμαϊκό φόρουμ - μια συναρπαστική ιστορική τοποθεσία.
  • Κολοσσαίο - ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα της Ρώμης κάποτε ο χώρος των αγώνων μονομάχων και άλλων θεσμικών οργάνων.
  • Πάνθεο - Τέλειος μαθηματικά, είναι ο μεγαλύτερος θόλος από μη οπλισμένο σκυρόδεμα στον κόσμο.
  • Το Βατικανό - μια μεσόγεια πόλη-κράτος εντός της Ρώμης και το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο ανά περιοχή και πληθυσμό.
  • Φοντάνα ντι Τρέβι - το πιο διάσημο σιντριβάνι στη Ρώμη. Ο θρύλος λέει ότι όποιος πετάξει ένα νόμισμα στη λίμνη θα επιστρέψει στη Ρώμη.
  • Galleria Borghese - περιέχει εξαιρετικά γλυπτά. Απαιτείται κράτηση εκ των προτέρων.
  • Piazza Navona - η πιο ξεχωριστή πλατεία της περιόδου του μπαρόκ στη Ρώμη με το Συντριβάνι των Ποταμών του Μπερνίνι.
  • Trastevere - πολυσύχναστη ιταλική γειτονιά με ανθρώπους που ψωνίζουν, πίνουν καφέ και κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές.
  • Centro Storico - ένα κουβάρι από στενά δρομάκια που προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα δείγματα ρωμαϊκής κλασικής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής και στυλ.
  • Palazzo Massimo alle Terme - Χτισμένο πάνω στα ερείπια του θεάτρου Δομιτιανού, αυτό το παλάτι διαθέτει όμορφα ψηφιδωτά και ρωμαϊκά αγάλματα
  • Βασιλική στο San Clemente - τρεις εκκλησίες χτισμένες η μία πάνω στην άλλη, με ερείπια που χρονολογούνται από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους.
  • Μουσείο Καπιτωλίου - εξαιρετικό μουσείο στην κορυφή του λόφου με υπέροχη θέα.

Διαβάστε περισσότερα: Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Ρώμη.

Πότε να έρθετε

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Ρώμη είναι την άνοιξη και το καλοκαίρι, καθώς ο καιρός είναι ζεστός και γενικά ηλιοφάνεια. Σε μια καλή χρονιά, ο ήπιος καιρός μπορεί να συνεχιστεί έως τον Δεκέμβριο, με περιστασιακούς κρύους ανέμους.

Σε μια κακή χρονιά, μπορεί να υπάρξει δυνατή βροχή τον Οκτώβριο. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι συνήθως πολύ ζεστοί.

Χρήματα

Η Ιταλία είναι μέλος της ευρωζώνης. Τα ΑΤΜ (γνωστά στην Ιταλία ως «bancomat») είναι ευρέως διαθέσιμα στη Ρώμη και τα περισσότερα δέχονται Visa και MasterCard. Μπορείτε να ανταλλάξετε τα χρήματά σας σε τράπεζες, σε ταχυδρομεία ή σε ένα 'cambio' (συναλλάγματος).

Υπάρχουν θάλαμοι ανταλλαγής στο σταθμό Termini και στα αεροδρόμια Fiumicino και Ciampino.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.