Σεούλ

Gay Seoul · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Σεούλ; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού της γκέι Σεούλ είναι για εσάς.

Σεούλ

Σεούλ

Η Σεούλ, επίσημα η Ειδική Πόλη της Σεούλ, είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, με πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή στον κόσμο με περίπου 25 εκατομμύρια κατοίκους.

Βρίσκεται στον ποταμό Χαν, η Σεούλ είναι ένας σημαντικός οικισμός για περισσότερα από 2,000 χρόνια και φιλοξενεί πολλά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Σήμερα, η Σεούλ είναι ένα από τα κορυφαία χρηματοοικονομικά και εμπορικά κέντρα στον κόσμο με εξαιρετικά προηγμένες υποδομές και το ταχύτερο ευρυζωνικό δίκτυο στον κόσμο.

Η Σεούλ είναι επίσης ένας πολιτιστικός κόμβος με πάνω από 100 μουσεία, αμέτρητα θρησκευτικά και πολιτικά μνημεία και μερικά από τα καλύτερα σχεδιασμένα και συντηρημένα αστικά πάρκα στον κόσμο.

Γκέι δικαιώματα στη Σεούλ

Αν και η ομοφυλοφιλική δραστηριότητα είναι νόμιμη, η κοινότητα LGBT + εξακολουθεί να αντιμετωπίζει νομικές προκλήσεις. Ο γάμος του ιδίου φύλου δεν αναγνωρίζεται κοινωνικά και πολιτιστικά. Πολλοί προτιμούν να μην αποκαλύπτουν την ομοφυλοφιλική τους ταυτότητα στην οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους τους. Αλλά όπως σε πολλές χώρες, η κοινωνία γίνεται πιο αποδεκτή από τους ΛΟΑΤ + ανθρώπους.

Οι τρανσέξουαλ επιτρέπεται να κάνουν χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου στη Νότια Κορέα μετά την ηλικία των 20 και μπορούν να αλλάξουν τις πληροφορίες φύλου τους σε επίσημα έγγραφα. Δεν υπάρχει αναγνώριση των σχέσεων του ιδίου φύλου στη χώρα και τα ζευγάρια LGBT + δεν είναι σε θέση να υιοθετήσουν από κοινού τα παιδιά.

Όλοι οι άνδρες στη Νότια Κορέα υποχρεούνται να αναλάβουν υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, όσοι προσδιορίζονται ως LGBT+ ταξινομούνται ως πάσχοντες από διαταραχή προσωπικότητας και μπορεί να υπόκεινται σε άτιμη απαλλαγή. Ο ποινικός κώδικας του στρατού απαριθμεί τη συναινετική ομοφυλοφιλική σεξουαλική δραστηριότητα ως «αντίστροφο βιασμό».

Γκέι σκηνή στη Σεούλ

Η Σεούλ παραμένει η πιο ομοφυλοφιλική πόλη της Νότιας Κορέας με μια διεθνή, φιλική προς τους ξένους γκέι σκηνή. Μια σειρά από καθιερωμένες Μπαρ για ομοφυλόφιλους βρίσκονται στην πολυσύχναστη περιοχή Itaewon, ιδιαίτερα στο λεγόμενο "Homo Hill". Σε κοντινή απόσταση, υπάρχουν μερικά δημοφιλή Gay Dance Club & πάρτι που απασχολούνται αργά το βράδυ.

HIM είναι ένα gay party που πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα και προσελκύει ένα νεανικό και ενεργητικό πλήθος. Το πάρτι είναι ένα από τα κορυφαία gay χορευτικά γεγονότα της Σεούλ με μεγάλη ποικιλία από K-pop, pop και techno classics.

Γκέι σάουνες και  Gay Cruise Clubs στη Σεούλ είναι μάλλον μικρά, αν και μπορούν να βρεθούν σε όλη την πόλη, ειδικά σε δημοφιλείς περιοχές όπως Itaewon, Jongno και Gangnam. Αυτοί οι χώροι συνήθως παραμένουν ανοιχτοί 24 ώρες και μπορούν να γίνουν αρκετά άγριοι το Σαββατοκύριακο.

Για μια πιο «τοπική» γκέι σκηνή, ρίξτε μια ματιά στο Jongno. Αυτή η περιοχή στο κέντρο της Σεούλ φιλοξενεί δεκάδες δημοφιλή γκέι στέκια, καραόκε μπαρ και εστιατόρια. Πάρτε το μετρό προς το σταθμό Jongno 3-ga και πάρτε την Έξοδο 5.

Το βράδυ, το καφέ The Bean στο Ξενοδοχείο Fraser Suites Insadong είναι γεμάτη με γκέι πελάτες και είναι ένας δημοφιλής χώρος hangout.

Σεούλ

Γκέι ξενοδοχεία στη Σεούλ

Αν θέλετε να μείνετε κοντά σε όλη τη δράση, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές τιμές Seoul Mid-Range + Οικονομικά ξενοδοχεία κοντά σε όλα τα γκέι μπαρ, κλαμπ χορού και χώρους διασκέδασης στην περιοχή Itaewon και την τοπική νυχτερινή ζωή στην περιοχή Jongno. Το ξενοδοχείο Imperial Palace είναι ένα φωτεινό και διασκεδαστικό boutique ξενοδοχείο και Travel Gay Το πιο δημοφιλές μέρος της Ασίας. Το ξενοδοχείο βρίσκεται πολύ κοντά σε Πάντα Homme Gay Bar και Λέσχη ΑΥΤΟΣ, καθιστώντας το την ιδανική επιλογή για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες που θέλουν να βυθιστούν στην γκέι νυχτερινή ζωή της Σεούλ.

Μόλις 10 λεπτά από τον Πύργο της Σεούλ και κοντά στα καλύτερα καταστήματα και εστιατόρια της πόλης, Η Shilla Seoul είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων με εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορούν να κάνουν πλήρη χρήση των τεσσάρων παγκόσμιων εστιατορίων, πισίνα στον τελευταίο όροφο και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Τα δωμάτια διαθέτουν μεγάλα και άνετα κρεβάτια και είναι διακοσμημένα σε μοντέρνο και κομψό πρότυπο.

Καλύτερες επιλογές ξενοδοχείων και μερικές από τις καλύτερες Πολυτελή ξενοδοχεία στη Σεούλ βρίσκονται στο Myeongdong και την κεντρική συνοικία της Σεούλ και μπορείτε να βρείτε μια πλήρη λίστα Travel GayΕπιλογές ξενοδοχείων στη Σεούλ.

Φιλικό μασάζ στη Σεούλ

Υπάρχουν πολυάριθμοι χώροι μασάζ διασκορπισμένοι σε όλη τη Σεούλ και πολλοί μπορούν να βρεθούν στην gay περιοχή Itaewon της πόλης. Οι χώροι για γκέι μασάζ της Σεούλ είναι γενικά υψηλού επιπέδου και προσφέρουν στους επισκέπτες μια καθαρή και άνετη επίσκεψη. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το SPY, ένας εξαιρετικός χώρος μασάζ που προσφέρει μια σειρά από εγκαταστάσεις, όπως ιδιωτικές αίθουσες περιποίησης και χώρους υδρομασάζ. Για μια πλήρη λίστα με τις εμπειρίες μασάζ που είναι διαθέσιμες στη Σεούλ, ελέγξτε Travel GayΟι επιλογές του για τα καλύτερα gay μασάζ στην πόλη. 

Σεούλ

Γκέι υπερηφάνεια στη Σεούλ

Το Φεστιβάλ Πολιτισμού Πολιτισμού της Σεούλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2000 και έχει όλο και μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων κάθε χρόνο. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου όταν ο καιρός είναι ζεστός αλλά δεν βράζει. Σήμερα το φεστιβάλ είναι μια ζωντανή και απολαυστική εμπειρία, που προσελκύει συνήθως μεγάλο πλήθος. Ωστόσο, οι εορτασμοί παρακολουθούνται συχνά από ομάδες κατά των ΛΟΑΤ +, αλλά οι διοργανωτές της εκδήλωσης και η αστυνομία διασφαλίζουν μια ασφαλή και ευχάριστη εκδήλωση για τους επισκέπτες.

Φτάνοντας στη Σεούλ

Οι περισσότεροι επισκέπτες φτάνουν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Incheon (ICN) που βρίσκεται στο νησί Yeongjong στη γειτονική πόλη Incheon. Το πλησιέστερο αλλά παλαιότερο αεροδρόμιο Gimpo χειρίζεται τις περισσότερες πτήσεις εσωτερικού καθώς και υπηρεσίες μεταφοράς προς το Τόκιο, την Οζάκα και τη Σαγκάη.

Το τρένο A'REX, που συνδέει το αεροδρόμιο με το σταθμό της Σεούλ, λειτουργεί από τις 5:20 π.μ. έως τα μεσάνυχτα. Υπάρχουν δύο εκδόσεις - το Express φεύγει κάθε μισή ώρα και διαρκεί περίπου 40 λεπτά, ενώ το προαστιακό φεύγει κάθε 6 λεπτά και διαρκεί περίπου 50 λεπτά.

Τα ταξί είναι διαθέσιμα 24/7 από το αεροδρόμιο Incheon και θα σας μεταφέρουν κατευθείαν στην πόρτα του ξενοδοχείου σας. Ενώ τα ταξί είναι η πιο βολική και απλή επιλογή, μπορεί να είναι ακριβά και ένα ταξίδι από το ICN στο κέντρο της πόλης είναι πιθανό να σας κοστίσει περίπου 44,000 Won.

Οχυρό η πιο προσιτή επιλογή, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο. Το City Limousine Bus είναι εξαιρετικά άνετο και βολικό. Η διαδρομή μπορεί να διαρκέσει έως και 70 λεπτά, καθιστώντας την πιο αργή μέθοδο ταξιδιού, ωστόσο με εισιτήρια μόλις 9,000 Won είναι μακράν η φθηνότερη.

Μετακίνηση στη Σεούλ

Με μετρό

Ο πιο βολικός τρόπος μετακίνησης στη Σεούλ. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα περισσότερα μέρη μέσω του μετρό. Υπάρχουν επί του παρόντος εννέα αριθμημένες γραμμές συν μερικές προαστιακές γραμμές, όλες διαφοροποιημένες με χρώματα. Όλες οι πινακίδες στο σύστημα του μετρό είναι στα Κορεατικά και στα Αγγλικά.

Με λεωφορείο

Η Σεούλ διαθέτει εκτεταμένη υπηρεσία λεωφορείων. Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά είδη: κίτρινο, πράσινο, μπλε και κόκκινο. Τα κίτρινα λεωφορεία έχουν βραχυκύκλωμα συνήθως γύρω από τουριστικές περιοχές. Πράσινα λεωφορεία ταξιδεύουν σε γειτονιές και συνδέονται με το μετρό. Τα μπλε λεωφορεία περνούν την πόλη, ενώ τα κόκκινα είναι υπεραστικά λεωφορεία. Τα λεωφορεία θα σταματούν μόνο σε καθορισμένες στάσεις και δεν θα περιμένουν αναποφάσιστους ταξιδιώτες.

Με ταξί

Υπάρχουν δύο είδη ταξί. Τα deluxe ταξί είναι μαύρα με κίτρινο σημάδι και είναι πιο ακριβά, αλλά παρέχουν πιο άνετη εξυπηρέτηση. Τα κανονικά ταξί είναι ασημί και τα περισσότερα έχουν δερμάτινο εσωτερικό. Είναι εύκολο να χαιρετήσετε ταξί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας κατά μήκος οποιασδήποτε σχετικά μεγάλης οδού της Σεούλ.

Με το αυτοκίνητο

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι δυνατή αλλά δεν συνιστάται καθώς η κυκλοφορία είναι συνήθως κακή και η στάθμευση είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί.

Με τα ΠΟΔΙΑ

Δεδομένου ότι η Σεούλ είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο, το περπάτημα στην πόλη μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να σας βοηθήσουν να βρείτε το δρόμο σας, αλλά συχνά δεν θα γνωρίζουν τον εαυτό τους. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εξοικειωθείτε με ορισμένα ορόσημα και τους πλησιέστερους σταθμούς του μετρό.

Σεούλ

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Η Σεούλ είναι γρήγορος και γεμάτος δράση. Είναι επίσης το σπίτι σε μια σειρά από τουριστικά αξιοθέατα και αξιοθέατα. Τα καλύτερα σε προσφορά περιλαμβάνουν:

  • Εξερευνήστε το παλιό Gyeongbokgung 600 ετών
  • Περιηγηθείτε στο μεγαλύτερο μουσείο της Νότιας Κορέας στο Εθνικό Μουσείο της Κορέας
  • Αγορά στο Namdaemun
  • Εκτιμήστε το παραδοσιακό θέατρο στο Myeongdong NANTA Theatre
  • Βυθιστείτε στην καλλιτεχνική σκηνή στο Μουσείο Τέχνης Leeum Samsung
  • Ζήστε σαν ντόπιος στο Samcheong-dong Bukchon
  • Κάντε μια βόλτα στο πάρκο Namsan

FAQs

Πότε να έρθετε

Η Κορέα έχει τέσσερις εποχές και βιώνει σκληρούς χειμώνες και ζεστά, υγρά και βροχερά καλοκαίρια. Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σεούλ είναι την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο.

Τα καλοκαίρια στη Σεούλ είναι εξαιρετικά ζεστά και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα σχολεία έχουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, πράγμα που σημαίνει ότι μεγάλο μέρος της πόλης γίνεται αισθητά πιο πολυσύχναστο με την εισροή τουριστών. Πολλά από τα κτίρια της Σεούλ είναι πλήρως κλιματιζόμενα, επομένως οι ταξιδιώτες δεν θα δυσκολευτούν να ξεφύγουν από τη ζέστη.

Ο Οκτώβριος είναι όταν η Σεούλ βιώνει τον καλύτερο καιρό της και είναι επίσης ένας πολυάσχολος μήνας όσον αφορά τα φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Εβδομάδας Μόδας της Σεούλ. Το γύρω τοπίο είναι επίσης το πιο όμορφο του Οκτωβρίου, με τα βουνά να μεταμορφώνονται σε ένα συνονθύλευμα από κόκκινα, πορτοκάλια και κίτρινα.

Visa

Οι περισσότερες χώρες έχουν προσχωρήσει σε συμφωνία απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με τη Δημοκρατία της Κορέας και επιτρέπεται να εισέλθουν στην Κορέα χωρίς θεώρηση για τουρισμό και ταξίδια.

Μια άλλη συμφωνία θεώρησης είναι η καθορισμένη είσοδος χωρίς βίζα. Η διάρκεια της διαμονής εξαρτάται από τη συμφωνία που έχει συναφθεί μεταξύ της Νότιας Κορέας και της χώρας σας (συνήθως 3 μήνες).

Χρήματα

Το νόμισμα στη Νότια Κορέα είναι το Γουόν Νότιας Κορέας (KRW). Το κερδισμένο νόμισμα ασχολείται με υψηλούς αριθμούς. Ένα γεύμα στο εστιατόριο θα μπορούσε να κοστίσει 50,000 KRW. Γνωρίστε το νόμισμα πριν φτάσετε.

Τα τέλη συναλλαγής με κάρτα για ταξιδιωτικές κάρτες στη Νότια Κορέα είναι υψηλότερα από αυτά σε χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, επομένως είναι σκόπιμο οι ταξιδιώτες στη Σεούλ να χρησιμοποιούν τις τυπικές τους κάρτες όταν κάνουν ανάληψη χρημάτων ή πληρώνουν σε καταστήματα και εστιατόρια σε αντίθεση με τις ταξιδιωτικές κάρτες που προτιμούν πολλοί ταξιδιώτες επισκέπτονται την Ασία.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.