# μαρίνα-κόλπος

Gay Singapore · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Σιγκαπούρη; Η σελίδα οδηγού της gay gay Singapore είναι για εσάς.

第 一次 到 新加坡 吗? 请 悦 查 我们 为 您 准备 的 指南 吧。

# μαρίνα-κόλπος

Singapore

Η Σιγκαπούρη είναι μια μικρή χώρα σε ένα νησί της Νοτιοανατολικής Ασίας, με έκταση 715 km² και πληθυσμό άνω των 5 εκατομμυρίων.

Βρίσκεται στο νότιο άκρο της χερσονήσου της Μαλαισίας, η Σιγκαπούρη είναι η μόνη νησιωτική πόλη-κράτος στον κόσμο και είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο.

Έχοντας έναν συνδυασμό κινεζικών, μαλαισιανών και ινδικών επιρροών, η Σιγκαπούρη είναι πλέον μια από τις πιο ευημερούσες χώρες στον κόσμο, με ουρανοξύστες, μοντέρνα μετρό, πολυτελή καταστήματα και έντονη νυχτερινή ζωή.

 

Γκέι δικαιώματα στη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι μία από τις λίγες ανεπτυγμένες χώρες όπου το σεξ μεταξύ δύο ανδρών παραμένει παράνομο. Δεν επιτρέπονται γάμοι του ίδιου φύλου. Οι ξένοι γάμοι του ίδιου φύλου δεν αναγνωρίζονται.

Στην πράξη, οι ομοφυλόφιλοι δεν διώκονται ποινικά και οι χώροι των ομοφυλοφίλων επιτρέπεται να λειτουργούν ελεύθερα χωρίς υπερβολική παρέμβαση. Η εξαίρεση σε αυτό είναι μεγάλης κλίμακας πάρτι γκέι χορού. Το 2007, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου να αποποινικοποιηθεί το γκέι σεξ. Το ετήσιο φεστιβάλ για τα δικαιώματα των LGBT «Pink Dot» έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια.

Ενώ το να δηλώνει κανείς στην οικογένειά του ή στους συναδέλφους του ως ομοφυλόφιλος εξακολουθεί να είναι ένα δύσκολο πράγμα για πολλούς ομοφυλόφιλους άνδρες της Ασίας, ο ευρύτερος πληθυσμός της Σιγκαπούρης γενικά αποδέχεται την ομοφυλοφιλική κοινότητα.

 

Γκέι σκηνή

Τα τελευταία χρόνια, μια ακμάζουσα και σίγουρη γκέι σκηνή έχει αναδυθεί, με Μπαρ για ομοφυλόφιλους και Κλαμπ Gay Dance, Γκέι σάουνες και Gay Massage Spa κυρίως συγκεντρωμένο μέσα και γύρω από την Chinatown (δείτε στο πρώτο πλάνο της παρακάτω εικόνας).

 

# bugis-little-india

Φτάνοντας στη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι ένας από τους μεγαλύτερους αεροπορικούς κόμβους της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το αεροδρόμιο Changi (SIN) θεωρείται ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο. Είναι μεγάλο και καλά οργανωμένο. Η μετανάστευση και η διανομή αποσκευών είναι πολύ γρήγορη.

Το αεροδρόμιο διαθέτει τέσσερις τερματικούς σταθμούς. Τα τερματικά 1, 2 και 3 συνδέονται μέσω δωρεάν Skytrain Airport. Ένα δωρεάν λεωφορείο για το αεροδρόμιο συνδέει τον τερματικό σταθμό 4 με τον τερματικό σταθμό 2.

Το αεροδρόμιο συνδέεται με την πόλη με τον σιδηρόδρομο. Μεταφορές με ταξί και λεωφορεία είναι επίσης διαθέσιμες από όλους τους τερματικούς σταθμούς.

 

Περιήγηση στη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη διαθέτει ένα εκτεταμένο σύστημα δημόσιων μεταφορών το MRT (υπόγειο και υπερυψωμένο σιδηροδρομικό σύστημα) και λεωφορεία και ταξί. Οι τουρίστες μπορούν να αγοράσουν ένα Singapore Tourist Pass που προβλέπει απεριόριστες 1, 2 ή 3 ημέρες, με τιμές που ξεκινούν από 10 $ S ανά ημέρα (συν μια επιστρέψιμη προκαταβολή 10 $).

MRT

Το σιδηροδρομικό δίκτυο MRT (Mass Rapid Transport) της Σιγκαπούρης είναι συνήθως ο ταχύτερος και πιο βολικός τρόπος για να μετακινηθείτε στη Σιγκαπούρη. Αυτό το σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο έχει 152 χιλιόμετρα γραμμής και 108 σταθμούς και λειτουργεί μεταξύ 05:30 και 01:30 επτά ημέρες την εβδομάδα. Τα τρένα λειτουργούν κάθε 1-2 λεπτά σε ώρες αιχμής.

Μπορείτε να αγοράσετε εφάπαξ ταξιδιωτικό εισιτήριο, κάρτα τουριστικής παραχώρησης ή κάρτα αποθηκευμένης αξίας (τοπικά γνωστή ως κάρτα EZ-link) από το Γραφείο Εισιτηρίων TransitLink που βρίσκεται στους σταθμούς. Κατεβάστε ο χάρτης διαδρομής εδώ.

Εάν πηγαίνετε στην κύρια γκέι σκηνή στη Σιγκαπούρη, αποβιβαστείτε στο σταθμό Tanjong Pagar.

Ταξί

Τα ταξί είναι άμεσα διαθέσιμα και όλοι χρησιμοποιούν μετρητή ταξί. Εάν συναντήσετε έναν οδηγό ταξί που ζητά ένα σταθερό τέλος, βγείτε και επισημάνετε για ένα άλλο. Μπορείτε να κάνετε κράτηση ταξί μέσω τηλεφώνου. Κάντε κλικ εδώ για ένα λίστα επαφών τηλεφώνου ταξί (ισχύουν χρεώσεις κράτησης).

λεωφορείο

Η Σιγκαπούρη διαθέτει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο λεωφορείων και οι περισσότεροι οδηγοί μιλούν αγγλικά. Χάρη στον ζεστό και υγρό καιρό, όλα τα λεωφορεία είναι κλιματιζόμενα, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ένα άνετο ταξίδι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετρητά ή κάρτα EZ-link για να πληρώσετε το ναύλο σας. Οι ναύλοι κυμαίνονται από 0.80 SGD έως 3.50 $ SGD. Βάλτε το ακριβές ποσό στο κιβώτιο ναύλων (δεν θα υπάρξει αλλαγή) ή πατήστε την κάρτα EZ-link όταν επιβιβάζεστε. Θυμηθείτε να πατήσετε ξανά την κάρτα σας όταν αποβιβάζεστε, αλλιώς θα χρεωθείτε με τον μέγιστο ναύλο για το ταξίδι με το λεωφορείο.

Κάντε κλικ εδώ για δρομολόγια λεωφορείων στη Σιγκαπούρη. 

Σιγκαπούρη Supertrees τη νύχτα

Σιγκαπούρη "Supertrees"

 

Λήψη από / προς το αεροδρόμιο Changi

Η φθηνότερη επιλογή από το αεροδρόμιο προς την πόλη είναι να πάρετε το λεωφορείο 36 από τους υπόγειους λεωφορείους στους τερματικούς σταθμούς 1, 2 και 3. Το MRT εκτελεί δρομολόγια από τον τερματικό σταθμό 3 προς την πόλη.

Τα ταξί είναι άμεσα διαθέσιμα από τις στάσεις ταξί στο επίπεδο άφιξης κάθε τερματικού.

 

Μετάβαση από / προς το νησί Sentosa

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να φτάσετε στο Sentosa από την ηπειρωτική Σιγκαπούρη (δεν περιλαμβάνεται ταξί).

- Πάρτε το τελεφερίκ (είτε από το Mount Faber είτε από το Harbourfront) και απολαύστε την εναέρια θέα του νησιού.

- Περπατήστε στο νησί μέσω του Sentosa Broadwalk fΗ προκυμαία του εμπορικού κέντρου rom VivoCity.

- Πάρτε το Sentosa Express που βρίσκεται στο Επίπεδο 3 του Εμπορικού Κέντρου VivoCity.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας δωρεάν οδηγός με δυνατότητα λήψης για το Gay Singapore.

 

Πού να μείνετε στη Σιγκαπούρη

Για τις προτάσεις του ξενοδοχείου μας για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στη σελίδα Gay Singapore Hotels.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Έχουμε μια ξεχωριστή σελίδα που παραθέτει τα καλύτερα τουριστικά αξιοθέατα στη Σιγκαπούρη, κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στη σελίδα Αξιοθέατα της Σιγκαπούρης.

Πότε να έρθετε

Η Σιγκαπούρη έχει τροπικό κλίμα χωρίς ιδιαίτερες εποχές. Οι θερμοκρασίες μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ 23 ° C και 32 ° C, και βρέχει κατά μέσο όρο περίπου 13 έως 19 ημέρες ανά μήνα.

Ο Απρίλιος και ο Μάιος τείνουν να είναι οι πιο ζεστοί μήνες και συνήθως είναι πιο υγρός μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου.

 

Visa

Οι περισσότεροι επισκέπτες από χώρες της Δυτικής και της Ασίας (εκτός της Κίνας) δεν χρειάζεται να λάβουν βίζα. Το διαβατήριό σας πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες.

Από τεχνικής άποψης, οι τουρίστες πρέπει να έχουν μαζί τους το διαβατήριό τους ανά πάσα στιγμή στη Σιγκαπούρη. Στην πράξη, είναι καλύτερα να το κρατάτε ασφαλές στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας και να φέρετε μια φωτοτυπία των λεπτομερειών στο πορτοφόλι σας.

 

Χρήματα

Το νόμισμα της Σιγκαπούρης είναι το δολάριο Σιγκαπούρης. Οι τράπεζες είναι ανοιχτές από τις 9:30 π.μ. έως τις 3:XNUMX Δευτέρα - Σάββατο. Ορισμένα Banks on Orchard Road είναι ανοιχτά τις Κυριακές.

 

Ώρες αγορών

Επίσημες ώρες λειτουργίας καταστήματος 9πμ έως 10μμ επτά ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο, πολλά καταστήματα δεν ανοίγουν μέχρι τις 11 π.μ. Τα καταστήματα επιτρέπεται να παραμένουν ανοιχτά έως τις 11:XNUMX τα Σάββατα.

 

Ηλεκτρισμός

Βύσματα βρετανικού τύπου 3 ακίδων που λειτουργούν στα 220V / 50 hertz. Οι προσαρμογείς είναι ευρέως διαθέσιμοι και δανείζονται στα περισσότερα ξενοδοχεία.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.