Gay Florence · Οδηγός πόλης

Gay Florence · Οδηγός πόλης

Πρώτο ταξίδι στη Φλωρεντία; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγών της γκέι Φλωρεντίας είναι για εσάς.

Φλωρεντία | Firenze

Η Φλωρεντία είναι η πρωτεύουσα της Τοσκάνης, μια περιοχή με όμορφα τοπία, βουνά και απόκρημνες ακτές της Ιταλίας.

Παρά την καταστροφή που σημειώθηκε κατά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και τις καταστροφικές πλημμύρες του 1966, η Φλωρεντία διατηρεί ένα ιστορικό κέντρο της πόλης και υπερήφανη κληρονομιά που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η Φλωρεντία ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1982 και έχει περιγραφεί από το Forbes ως «μία από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο».

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στην Ιταλία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ιταλία, ανατρέξτε στο Οδηγός Gay Rome City .

Γκέι σκηνή

Η Φλωρεντία έχει μια σχετικά μικρή, φιλική, χαλαρή γκέι σκηνή. Οι Φλωρεντίνες είναι γενικά πολύ φιλόξενοι στους τουρίστες, gay και straight. Η Φλωρεντία δεν έχει συγκεκριμένη γκέι περιοχή, αλλά η πόλη είναι αρκετά συμπαγής για να περπατήσει από το ένα μέρος στο άλλο.

Πολλοί ομοφυλόφιλοι Ιταλοί είναι ευτυχείς να είναι εντελώς ανοιχτοί σχετικά με τη σεξουαλικότητά τους. Τα σημάδια της αγάπης είναι κοινά μεταξύ των ομοφυλόφιλων και των ετεροφυλόφιλων ανδρών όταν χαιρετούν ο ένας τον άλλον. Να είστε προσεκτικοί και να μην αγγίζετε δημόσια κάτω από τη μέση, καθώς αυτό θεωρείται ακατάλληλο.

Η είσοδος στα περισσότερα κλαμπ κρουαζιέρας και σάουνες απαιτεί κάρτα ANDDOS Club. Μπορείτε να αγοράσετε την κάρτα από οποιονδήποτε συμμετέχοντα χώρο. Απαιτείται ταυτότητα με φωτογραφία για να αγοράσετε την κάρτα που ισχύει για 3 μήνες.

Δεν απαιτείται είσοδος της κάρτας ANDDOS Μπαρ για ομοφυλόφιλους or Κλαμπ Gay Dance στη Φλωρεντία.

Παλάμη

 

Φτάνοντας στη Φλωρεντία

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Amerigo Vespucci απέχει λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πολύ λίγες αεροπορικές εταιρείες πετούν προς αυτό το αεροδρόμιο, οπότε θα καταλήξετε να πετάτε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πίζας. Από το Amerigo Vespucci, μπορείτε επίσης να πάρετε ταξί έξω από το αεροδρόμιο προς τη Φλωρεντία, το οποίο κοστίζει μεταξύ 20-25 €.

Από την Πίζα International, πάρτε το λεωφορείο μεταφοράς προς το λεωφορείο PisaMover προς τον κεντρικό σταθμό της Πίζας, όπου στη συνέχεια θα αναχωρήσετε για το σταθμό Santa Maria Novella της Φλωρεντίας. Τα ταξίδια δεν διαρκούν περισσότερο από μία ώρα και τα εισιτήρια κοστίζουν 9.30 € (συμπεριλαμβανομένου του PisaMover).

Μια υπηρεσία λεωφορείου παρέχεται από μια εταιρεία που ονομάζεται Terravision. Τα λεωφορεία αναχωρούν έξω από την αίθουσα αφίξεων της Pisa International και θα σας αφήσουν έξω από τη Santa Maria Novella με κόστος περίπου 4.99 € μονή διαδρομή.

Εισιτήρια για λεωφορείο και τρένο μπορούν να αγοραστούν στην αίθουσα αφίξεων. Καμία από αυτές τις υπηρεσίες δεν λειτουργεί αργά το βράδυ και η εναλλακτική λύση ταξί δεν θα είναι φθηνή στην Ιταλία.

Η Φλωρεντία είναι προσβάσιμη με τρένο από τη Ρώμη (1.5 ώρες) και το Μιλάνο (3 ώρες).

 

Περιήγηση στη Φλωρεντία

Με τα ΠΟΔΙΑ

Η Φλωρεντία είναι μικρή και τα περισσότερα από τα αξιοθέατα, εστιατόρια, προορισμούς αγορών και γκέι χώρους βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε μέρος σε μια τόσο όμορφη και αξιοσημείωτη πόλη. Τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου, αλλά προσέξτε να επιταχύνετε τα μοτοποδήλατα vespa.

Με ταξί

Τα ταξί είναι αξιόπιστα και εύκολα στην εύρεση, αλλά ακριβά - ακόμα και για μικρά ταξίδια. Τα ταξί αναγνωρίζονται από μια μπλε πινακίδα με λευκό γραμμένο TAXI. Αν υπάρχουν αυτοκίνητα που περιμένουν, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο οδηγός εργάζεται. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις ομάδες οδηγών ταξί να γελούν και να συνομιλούν σε ομάδες στο δρόμο. Δοκιμάστε την Piazza della Republica, την Piazza della Stazione, την Piazza Santa Maria Novella, την Piazza del Duomo και την Piazza Santa Croce για ταξί.

Με τρένο και λεωφορείο

Τα τρένα και τα λεωφορεία είναι φθηνά, αλλά δεν τείνουν να τηρούν το πρόγραμμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικυρώσει το εισιτήριό σας πριν μπείτε σε τρένο ή λεωφορείο. Απλώς παρακολουθήστε και αντιγράψτε τι κάνουν όλοι οι άλλοι. Το αγγλόφωνο προσωπικό είναι διαθέσιμο στην Piazza della Stazione για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το ταξίδι σας. Τα εισιτήρια του λεωφορείου ξεκινούν από 1.20€.

Με τραμ

Υπάρχει ένα τραμ που εκτελεί δρομολόγια από τη Φλωρεντία προς το Scandicci, το βιομηχανικό κέντρο της πόλης. Δεν μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στο τραμ και έχουν την ίδια τιμή με τα λεωφορεία στην πόλη.

Πού να μείνετε στη Φλωρεντία

Η Φλωρεντία έχει μια εξαιρετική επιλογή ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Για τη λίστα με τα δημοφιλή ξενοδοχεία της Φλωρεντίας για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το ξενοδοχείο μας Σελίδα Gay Florence Hotels.

 

θέα-από-ponte-vecchio-and-river-arno

Ponte Vecchio

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στη Φλωρεντία

Να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα μουσεία είναι κλειστά τις Δευτέρες.

  • Καθεδρικός ναός - Ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός της Φλωρεντίας δεσπόζει στον ουρανό από κάθε γωνία της πόλης και είναι αδύνατο να χάσετε. Όλα τα μονοπάτια φαίνεται να οδηγούν σε αυτό.
  • Κωδωνοστάσιο - Το καμπαναριό του καθεδρικού ναού είναι μια ανάβαση 414 σκαλοπατιών, αξίζει τον κόπο για τη θέα, καθώς και το καλοκαίρι αισθάνεται δροσερό μέσα.
  • Galleria dell'Accademia - Οι ουρές που γυρίζουν έξω από αυτό το μέρος περιμένουν να δουν ένα πράγμα το άγαλμα του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, το πιο διάσημο άγαλμα στον κόσμο.
  • Palazzo Vecchio - Στην πιο σημαντική πλατεία της πόλης δεσπόζει το γιγάντιο Δημαρχείο της Φλωρεντίας. Το κτίριο χτίστηκε για να αντιπροσωπεύει τη δύναμη της Φλωρεντίας το 13οth αιώνας. Η περιοχή είναι τώρα διάσπαρτη με εστιατόρια και πίτσες.
  • Uffizi- Η γκαλερί συνεχίζεται για πάντα και είναι μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις της τέχνης της Αναγέννησης. Το εξωτερικό της γκαλερί καλύπτεται από μερικά εκπληκτικά αγάλματα που αντιπροσωπεύουν μερικούς από τους καλύτερους άνδρες της Φλωρεντίας.
  • Ponte Vecchio - Η παλαιότερη γέφυρα της Φλωρεντίας που περνά πάνω από τον ποταμό Άρνο χρονολογείται από τον 14ο αιώναth αιώνα και είναι γεμάτο κοσμηματοπωλεία.
  • Cappelle Medici - Το εντυπωσιακό μαυσωλείο των Medici είναι το πιο εντυπωσιακό μέρος της βασιλικής του San Lorenzo και δεν πρέπει να το χάσετε.
  • Piazza Santa Croce - Στην Piazza δεσπόζει η γοτθική εκκλησία Santa Croce και η περιοχή έχει καταφέρει να διατηρήσει τη μεσαιωνική της γοητεία και να τη συνδυάσει με νέα εστιατόρια και μπαρ που σκορπίζουν την περιοχή. Αυτή είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για να σηκώσετε μια καρέκλα στον ήλιο και να χαλαρώσετε και να παρακολουθήσετε τη δραστηριότητα.
  • Κήποι Boboli - Οι κήποι αποτελούν μέρος του παλατιού Pitti και είναι απολύτως αξιόλογοι.
  • Αγιο πνεύμα - μια ελαφρώς υποβαθμισμένη περιοχή στην πόλη που είναι ιδανική για δείπνο και βραδινή έξοδο. Οι καταρρέουσες προσόψεις του φαίνεται να προσθέτουν χαρακτήρα στην περιοχή.

Πότε να επισκεφθείτε τη Φλωρεντία

Η Φλωρεντία έχει πολύ ζεστό κλίμα το καλοκαίρι και ο χειμώνας μπορεί να είναι αρκετά δροσερός. Η Φλωρεντία βρέχει - συνήθως καταρρακτώδεις βροχές για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Όλες οι άλλες μέρες είναι ηλιόλουστες και ο ουρανός είναι γαλάζιος ακόμα και το χειμώνα.

Οι καλύτεροι μήνες του έτους για επίσκεψη είναι Μάιος, Ιούνιος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος. Προσπαθήστε να αποφύγετε το Πάσχα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όταν θα αντιμετωπίσετε μεγάλες ουρές για μουσεία και καλά εστιατόρια.

Καταστήματα Λιανικής

Ενώ η Φλωρεντία είναι γνωστή για την αναγεννησιακή τέχνη και την αρχιτεκτονική, είναι εξίσου διάσημη για τη βιομηχανία της μόδας και έναν τεράστιο αριθμό καταστημάτων σχεδιαστών δέρματος και πολυτελείας.

Το επίκεντρο για τα διάσημα ιταλικά καταστήματα πολυτελών ρούχων είναι στη Via de'Tornabuoni, για δερμάτινη κεφαλή για Santa Croce, το Centro Storico για αρώματα, το San Lorenzo για καλής ποιότητας τρόφιμα και το Ponte Vecchio για κοσμήματα.

Τα καταστήματα ανοίγουν γενικά στις 09:00 και κλείνουν στις 13:00, ανοίγουν ξανά στις 15:30 και κλείνουν στις 19:30. Τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά τα πρωινά της Δευτέρας και τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Αυγούστου.

Φορέστε λοιπόν και πηγαίνετε και κάντε ό, τι καλύτερο κάνει η Φλωρεντία.

Χρήματα

Η Ιταλία είναι μέλος της ευρωζώνης. Τα ΑΤΜ (bancomat) είναι ευρέως διαθέσιμα σε όλη τη Φλωρεντία. Εάν πληρώνετε με μετρητά, ζητήστε έκπτωση (είναι αναμενόμενη και θα πρέπει να την πάρετε).

Τα περισσότερα καταστήματα θα ζητήσουν ταυτότητα εάν πληρώνετε με πιστωτική κάρτα. Τα γραφεία συναλλάγματος (cambio) βρίσκονται κοντά σε όλες τις κύριες τουριστικές περιοχές.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.