gay-Brussels-guide-2017

Οδηγός πόλεων για ομοφυλόφιλους Βρυξέλλες

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες; Τότε η σελίδα μας για τους γκέι οδηγούς της πόλης των Βρυξελλών είναι για εσάς

 

gay-Brussels-guide-2017

Βρυξέλλες / Βρυξέλλες

Η συμπαγής πρωτεύουσα του Βελγίου, με πληθυσμό ενός εκατομμυρίου και ευρύτερο μητροπολιτικό πληθυσμό διπλάσιο από αυτόν. Είναι επίσης η πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία επομένως Ευρωπαίοι από κάθε κράτος μέλος ζουν και εργάζονται στις Βρυξέλλες, οι οποίες μαζί με τις τακτικές ροές τουριστών αποτελούν μια πολύ κοσμοπολίτικη πόλη.

Η πόλη διαθέτει ένα ζωντανό κεντρικό gay bar και διεθνή σκηνή κλαμπ. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός με ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες και επισκέπτες από όλη την Ευρώπη και πέρα.

 

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στο Βέλγιο

Τοποθετημένο στη φιλελεύθερη καρδιά της Βόρειας Ευρώπης, το Βέλγιο έχει μια μακροχρόνια και επάξια φήμη ως ανεκτικού και αποδεκτού των δικαιωμάτων LGBT και ήταν μόλις η δεύτερη χώρα στον κόσμο (μετά την Ολλανδία) που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφύλων - το 2003.

Η δραστηριότητα του ίδιου φύλου ήταν νόμιμη για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (από το 1795) και η ηλικία συναίνεσης εξισώθηκε, σε 16, το 1985. Τα δικαιώματα υιοθέτησης για ομοφυλόφιλα ζευγάρια εξισώθηκαν με εκείνα για τα ίσια ζευγάρια το 2006 και δεν υπάρχει απαγόρευση γκέι προσλήψεις από την υπηρεσία στο στρατό.

Οι νόμοι κατά των διακρίσεων στον τομέα της απασχόλησης και της κοινωνικής πρόνοιας τέθηκαν σε ισχύ στο Βέλγιο το 2003 και από το 2007 έχουν επισημοποιηθεί τα δικαιώματα των δύο φύλων, παρέχοντας στους Βέλγους το νόμιμο δικαίωμα να αλλάξουν το φύλο τους. Το 2014 τυποποιήθηκαν οι νόμοι που προστατεύουν την ταυτότητα / έκφραση του φύλου.

Υπάρχουν αρκετοί ανοιχτά ομοφυλόφιλοι Βέλγοι βουλευτές και η κοινότητα των ΛΟΑΤ είναι γενικά αποδεκτή και εντάσσεται στην ευρύτερη βελγική κοινωνία.

Λα Demence-Βρυξέλλες

Γκέι σκηνή

Η κύρια γκέι σκηνή των Βρυξελλών βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πίσω από το Grand Place, και είναι πολύ βολικό και εύκολο να βρεθεί.

Το μεγαλύτερο και πιο διάσημο γκέι χορό της πόλης είναι Η αρένα στο Fuse club, το οποίο προσελκύει παιδιά από όλη την Ευρώπη. Πολλοί άντρες παίρνουν ακόμη και το τρένο Eurostar από το Λονδίνο για να παρακολουθήσουν αυτά τα μηνιαία πάρτι και χορούς.

Φεστιβάλ gay Pride στις Βρυξέλλες λαμβάνει χώρα κάθε Μάιο για μία εβδομάδα, μέχρι το Σάββατο μέχρι την Ημέρα Υπερηφάνειας των Βρυξελλών.

 

Φτάνοντας στις Βρυξέλλες

Από τον αέρα

Το κύριο αεροδρόμιο της πόλης είναι το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών (BRU) με συχνές προγραμματισμένες πτήσεις σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Η σύνδεση τρένου αεροδρομίου εκτελείται κάθε 15 λεπτά από το επίπεδο 1 και διαρκεί 15-25 λεπτά για να φτάσετε στους τρεις κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς των Βρυξελλών και κοστίζει 8.70 €.

Το λεωφορείο STIB του αεροδρομίου 12 (express υπηρεσία πριν από τις 8μμ) και 21 (κανονική υπηρεσία μετά τις 8μμ) εκτελεί δρομολόγια κάθε 20-30 λεπτά και θα σας μεταφέρει στο σταθμό Schuman του μετρό (γραμμές 1 και 5 του μετρό). Λάβετε εισιτήρια πριν από την επιβίβαση από τα μηχανήματα, καθώς είναι πιο ακριβά στο λεωφορείο. Ένα εναλλακτικό λεωφορείο είναι το Lijn, 272 και 471 προς το σταθμό Brussels North, ακριβώς στα βόρεια του κέντρου της πόλης.

Το αεροδρόμιο South Charleroi των Βρυξελλών (CRL) χρησιμοποιείται από πολλές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Ryan Air και WizzAir. Βρίσκεται μία ώρα νότια της πόλης, υπάρχει λεωφορείο που σας συνδέει με το σταθμό Brussels Midi/Zuid. Καλύτερα να κάνετε online κράτηση για την επιστροφή σας στο αεροδρόμιο για να αποφύγετε τις ουρές.

Με το τρένο

Οι Βρυξέλλες είναι καλά συνδεδεμένες με το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Ευρώπης, με υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας χρησιμοποιώντας το σταθμό Midi / Zuid, στα νότια του κέντρου της πόλης. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν ταξιδεύετε στις Βρυξέλλες από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι ή το Άμστερνταμ (από τον Thalys) ή από το Λονδίνο (από την Eurostar).

Υπάρχουν επίσης συνδέσεις τρένων υψηλής ταχύτητας από το αεροδρόμιο Schipol μέσω του Άμστερνταμ, της Αμβέρσας και του Ρότερνταμ (από τη Fyra), και της Κολωνίας, της Φρανκφούρτης (από το ICE). Σημειώστε ότι κάνετε κράτηση εισιτηρίων τρένων υψηλής ταχύτητας όσο πιο πριν μπορείτε, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων αντικατοπτρίζουν τη ζήτηση.

 

Το Grand Place

 

 

Μετακίνηση στις Βρυξέλλες

Εάν επισκέπτεστε τις Βρυξέλλες για λίγες μέρες, πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε τίποτα περισσότερο από το δικό σας ατμό για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε, με τη γκέι σκηνή και τα μεγάλα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης να βρίσκονται στη συμπαγή, σε μεγάλο βαθμό πεζόδρομο της κεντρικής πόλης .

Για να εξερευνήσετε την ευρύτερη πόλη, η καλύτερη επιλογή είναι το αξιόπιστο, καθαρό και εκτεταμένο σύστημα μετρό, το οποίο έχει έξι γραμμές. Οι ανακοινώσεις είναι στα γαλλικά, τα ολλανδικά και τα αγγλικά.

Υπάρχει επίσης ένα εκτεταμένο δίκτυο λεωφορείων και τραμ, για το οποίο μπορείτε να προαγοράσετε μεμονωμένα εισιτήρια (Jump one) για 2.10 € (μόνο λεωφορείο και τραμ) Μην ξεχνάτε να επικυρώνετε το εισιτήριό σας μόλις επιβιβαστείτε. Για καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής εάν χρησιμοποιείτε πολλές επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας, λάβετε ένα ημερήσιο πάσο (Άλμα 1 jour / 1 ημέρα) για 7.50 €. Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη είναι με ποδήλατο - οι Βρυξέλλες έχουν ένα φτηνό Villo! βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτων με περίπου 180 σημεία παραλαβής και παράδοσης γύρω από το κέντρο της πόλης.

Το Brussels Bike Tours είναι μια άλλη επιλογή εάν θέλετε κάποιος άλλος να αποφασίσει σε ποια κατεύθυνση θα πάει.

 

Πού να μείνετε στις Βρυξέλλες

Τα καλύτερα τουριστικά αξιοθέατα και οι περισσότεροι γκέι χώροι των Βρυξελλών βρίσκονται κοντά στο Grand Place. Υπάρχει μια εξαιρετική επιλογή ξενοδοχείων σε αυτήν την περιοχή.

Για τη λίστα με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στις Βρυξέλλες για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το Μεσαίας κατηγορίας + Οικονομικά ξενοδοχεία Gay Brussels και την Πολυτελή ξενοδοχεία σε Gay Brussels σελίδες.

 

 

Το Atomium BrusselsΤο Ατόμιο

 

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Grand Place - μια από τις πιο εντυπωσιακές πλατείες της πόλης σε όλη την Ευρώπη, είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης και θα επιστρέψετε για να δοκιμάσετε τις καθημερινές αγορές λουλουδιών και να απολαύσετε το μεγαλείο των γύρω κτιρίων του 17ου αιώνα.

Από εδώ, τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια, με πολλές στάσεις στο δρόμο για να δοκιμάσετε τις γαστρονομικές απολαύσεις που έχουν κάνει το Βέλγιο διάσημο σε όλο τον κόσμο - μπύρα, σοκολάτα, βάφλες και μύδια (με όποια σειρά προτιμάτε).

Το Δημαρχείο (Hotel de Ville) στο Grand Place είναι ενδιαφέρον να επισκεφθείτε (σημειώστε ότι οι εκδρομές στα Αγγλικά είναι μόνο την Κυριακή).

Το Μουσείο Χόρτα (Musee Horta) - το σπίτι του Victor Horta, ενός από τους ιδρυτές της Art Nouveau. Το κτήριο είναι μικρό και δέχεται μόνο περιορισμένους αριθμούς κάθε μέρα, οπότε καλύτερα να φτάσετε εκεί όταν ανοίξει, στις 2:XNUMX.

Βελγικό Κέντρο Τέχνης Κόμικς, στο Zandstraat / rue des Sables, για να ανακαλύψετε τη βελγική καταγωγή του Tintin (και τα Smurfs!), μεταξύ άλλων θρύλων κινουμένων σχεδίων.

Μούσε Ρεν Μαγκρίτ, στη rue Esseghem είναι ένα must see για σουρεαλιστές οπαδούς ζωγραφικής.

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Μιχαήλ και του Αγίου Γκουύντουλα, στο Place Sainte-Gudule, είναι ο πιο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός στην πόλη και ο χώρος των βασιλικών γάμων.

Notre Dame du Sablon, στο Place du Grand Sablon, είναι μια ιδιαίτερα όμορφη εκκλησία για επίσκεψη στο κέντρο της πόλης.

Άλλοι μοναδικά ιστότοποι των Βρυξελλών για να δείτε: Το Parlamentarium, στο rue Wiertz, είναι η εμπειρία των επισκεπτών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πολλές διαδραστικές οθόνες μέσων για να σας κρατήσει ενδιαφερόμενους.

Το Atomium στο Bruparck, η φουτουριστική εκδοχή του Πύργου του Άιφελ των Βρυξελλών και η Mini-Europe για διασκεδαστικά μοντέλα μεγάλων κτιρίων-ορόσημα σε όλη την Ευρώπη.

Les Galeries Saint Hubert είναι μια όμορφη σχεδιασμένη εμπορική στοά. ο πρόδρομος του σύγχρονου εμπορικού κέντρου. Η γυάλινη οροφή είναι βολική σε βροχερές μέρες, για απρόσκοπτη περιήγηση στα πολλά εστιατόρια και καταστήματα σοκολάτας μέσα.

 

Το Grand Place τη νύχτα

 

 

Πότε να έρθετε

Οι Βρυξέλλες παίρνουν περισσότερα από το μερίδιο της βροχής (κατά μέσο όρο περίπου 200 ημέρες το χρόνο) και είναι γενικά υγρασία, κάνοντας τις χειμερινές επισκέψεις να αισθάνονται ιδιαίτερα ψυχρές. Οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορεί να ποικίλλουν πολύ και η βροχή μπορεί να είναι συχνή (καλώς ήλθατε στη Βόρεια Ευρώπη!).

Για να ζήσετε τις Βρυξέλλες στο gayest, ελάτε για εβδομάδα Pride στα μέσα Μαΐου. Για φανατικούς γκέι πάρτι, φροντίστε να περιορίσετε την επίσκεψή σας σε ένα από τα μεγάλα Πάρτι La Demence - Ο καιρός δεν θα είναι πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση.

 

Visa

Το Βέλγιο βρίσκεται εντός της περιοχής θεώρησης Σένγκεν της Ευρώπης. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Το Βέλγιο είναι μέλος της Ευρωζώνης. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα κατάστημα.

 

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Οι Βρυξέλλες είναι επίσημα μια δίγλωσση πόλη, γι 'αυτό θα βρείτε πινακίδες τόσο στα γαλλικά όσο και στα ολλανδικά (φλαμανδικά) αν και στην πράξη τα γαλλικά τείνουν να κυριαρχούν. Τα Αγγλικά ομιλούνται επίσης ευρέως.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.