Άμστερνταμ

Οδηγός Gay Amsterdam City

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ; Τότε ο γκέι οδηγός μας στην πόλη του Άμστερνταμ είναι για εσάς

 

 

Άμστερνταμ

 

 

Το Άμστερνταμ είναι η μεγαλύτερη πόλη και η πρωτεύουσα των Κάτω Χωρών. Έχει αστικό πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου και μητροπολιτικό πληθυσμό άνω των δύο εκατομμυρίων.

 

 

Το Άμστερνταμ είναι γνωστό ως «Βενετία του Βορρά» λόγω των ιστορικών καναλιών του που διασχίζουν την πόλη, της εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής του και των περισσότερων από 1,500 γεφυρών. Υπάρχει κάτι για τα γούστα κάθε ταξιδιώτη εδώ, είτε προτιμάτε τον πολιτισμό και την ιστορία, είτε τα σοβαρά πάρτι, είτε απλώς τη χαλαρωτική γοητεία μιας παλιάς ευρωπαϊκής πόλης.

 

Η πόλη υπήρξε εδώ και καιρό ένα κέντρο γκέι κουλτούρας και ταξιδιού στην Ευρώπη, με μερικά από τα καλύτερα γκέι κλαμπ, μπαρ και ξενοδοχεία στον κόσμο. Το Άμστερνταμ είναι πλούσιο με πολιτιστική κληρονομιά που περιμένει να εξερευνηθεί.

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στις Κάτω Χώρες

 

Οι Κάτω Χώρες είναι παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά τις φιλελεύθερες πολιτικές και την αποδοχή του κοινού από την κοινότητα των ΛΟΑΤ. Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε το 1811. Το πρώτο ανοιχτό γκέι μπαρ άνοιξε το 1927 στο Άμστερνταμ.

 

 

Μία από τις πρώτες οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στον κόσμο, η COC, ιδρύθηκε εδώ το 1946. Το 1993, ένας νόμος για τα ίσα δικαιώματα απαγόρευσε τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού σε τομείς όπως η στέγαση και οι δημόσιες υπηρεσίες.

 

Ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του '80, μια ομάδα ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ζήτησε από την κυβέρνηση να επιτρέψει σε ομόφυλα ζευγάρια να παντρευτούν. Ο νόμος άλλαξε την 1η Απριλίου 2001 και η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφύλων.

 

Η ολλανδική νομοθεσία ορίζει ότι κάθε σύντροφος πρέπει να έχει ολλανδική ιθαγένεια ή να διαμένει στις Κάτω Χώρες. Η ηλικία γάμου είναι 18 ή κάτω των 18 ετών με τη γονική συγκατάθεση. Ο νόμος ισχύει μόνο στην ευρωπαϊκή επικράτεια των Κάτω Χωρών και δεν ισχύει για τις άλλες συστατικές χώρες του Βασιλείου των Κάτω Χωρών.

 

Γκέι σκηνή του Άμστερνταμ

Θεωρείται η πρωτεύουσα των ομοφυλόφιλων της Ευρώπης και η γενέτειρα των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, το Άμστερνταμ είναι φυσικά ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τον gay τουρισμό.

Υπάρχει μια ισχυρή κοινότητα LGBT, και πολλά ξενοδοχεία, νυχτερινά κέντρα και καφέ που ανήκουν σε γκέι ή φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν θα βρείτε τόσα πολλά αξιοθέατα για ομοφυλόφιλους ανά τετραγωνικό μέτρο όπως στο κέντρο της πόλης του Άμστερνταμ. Η πόλη φιλοξενεί μια πληθώρα γκέι κλαμπ και μπαρ που θα ταιριάζει σε όλα τα γούστα και τα ενδιαφέροντα. Ένα από τα πιο δημοφιλή γκέι μπαρ στο Άμστερνταμ είναι Μίγμα μπάρας, ένας ζωντανός και κομψός χώρος εκτεινόμενος σε δύο ορόφους και με εβδομαδιαία drag shows και μπίνγκο. Το μπαρ προσελκύει μια τομή της γκέι σκηνής του Άμστερνταμ.

Υπάρχουν επίσης πολλές μεγάλες περιοχές για ομοφυλόφιλους στο Άμστερνταμ. Reguliersdwarsstraat είναι η πιο δημοφιλής γκέι συνοικία στο Άμστερνταμ. Βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, η γκέι σκηνή εδώ ευδοκιμεί ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Κοντά, η περιοχή γύρω Amstel Ο δρόμος με τα πολλά γκέι μπαρ με παραδοσιακή ολλανδική μόδα προσφέρει στυλ και ατμόσφαιρα. Το Kerkstraat είναι μια εμπορική περιοχή και φιλοξενεί μερικά ξενοδοχεία για γκέι και μερικούς χώρους για γκέι. Τέλος, υπάρχει Warmoesstraat Δρόμος με περίφημα γκέι κλαμπ κρουαζιέρας και καταστήματα φετίχ, όπως το Κατάστημα μαύρου σώματος.

Τα ετήσια gay highlights στο Άμστερνταμ είναι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Ημέρα της Βασίλισσας στις 30 Απριλίου, η Gay Pride του Άμστερνταμ με την παρέλαση των καναλιών τον Αύγουστο και το Σαββατοκύριακο Leather Pride τον Οκτώβριο.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε Travel Gay's gay οδηγός για το Άμστερνταμ.

Άμστερνταμ

Γκέι ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ διαθέτει μια τεράστια γκάμα καταλυμάτων που ταιριάζουν στις επιθυμίες και τα γούστα όλων των gay ταξιδιωτών. Η πόλη φιλοξενεί μια σειρά από ξενοδοχεία και ξενώνες που ανήκουν σε ομοφυλόφιλους. Αυτοί οι χώροι συνήθως βρίσκονται σε γκέι συνοικίες όπως οι Reguliersdwarsstraat και Zeedijk. Μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην καρδιά των γκέι συνοικιών του Άμστερνταμ είναι Ξενοδοχείο Ατλάντα Άμστερνταμ και Το Albus.

Λόγω της νομοθεσίας κατά των διακρίσεων και των φιλελεύθερων απόψεων της πόλης, οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες μπορούν να περιμένουν ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους, πράγμα που σημαίνει ότι το προσωπικό υποχρεούται να συμπεριφέρεται σε όλους τους επισκέπτες το ίδιο ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου τους.

Ένα από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους στην πόλη είναι Έντεν Άμστερνταμ. Το Eden στεγάζεται σε ένα μεσαιωνικό κτήριο με θέα στον ποταμό Άμστελ και βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία κοντά σε πολλά από τα κορυφαία γκέι μπαρ και κλαμπ του Άμστερνταμ, τα περισσότερα από τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια. Το ξενοδοχείο διαθέτει άνετα και καλά επιπλωμένα δωμάτια και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπαρ και το εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Υπάρχουν επιλογές ξενοδοχείων για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες σε όλους τους προϋπολογισμούς και για μια λίστα με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφτείτε το Ξενοδοχεία Gay Amsterdam και Πολυτελή ξενοδοχεία σε Gay Amsterdam σελίδες.

Τέχνη και πολιτισμός στο Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ έχει φιλοξενήσει πολλές εμβληματικές μορφές της ιστορίας, των κοινωνικών κινημάτων και των καλλιτεχνικών επαναστάσεων, και τα σημάδια αυτών των στιγμών και των ανθρώπων μπορούν ακόμα να παρατηρηθούν σε όλη την πόλη. Οι επισκέπτες που θέλουν να κατανοήσουν τη μοναδική ιστορία του Άμστερνταμ μέσω ενός φακού LGBT+ θα πρέπει να κάνουν μια ξενάγηση με επίκεντρο τους γκέι. Υπάρχουν πολλές εκδρομές με επίκεντρο την queer ιστορία και τον πολιτισμό του Άμστερνταμ, γι' αυτό ελέγξτε εκ των προτέρων για να δείτε ποια είναι η κατάλληλη για εσάς.

Το Άμστερνταμ φιλοξενεί επίσης μερικά από τα πιο διάσημα μουσεία και γκαλερί στον κόσμο, όπως το Μουσείο Van Gogh, το Rembrandthuis και το Μουσείο Stedelijk.

Άμστερνταμ

Γκέι μασάζ στο Άμστερνταμ

Υπάρχει μια σειρά από εμπειρίες μασάζ και χώρους σε όλο το Άμστερνταμ. Οι ευκαιρίες ποικίλλουν από γκέι γιόγκα και μαθήματα μασάζ έως πιο παραδοσιακές υπηρεσίες. Η πλειονότητα των χώρων μασάζ στο Άμστερνταμ διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και προσφέρει στους ταξιδιώτες μια άνετη και χαλαρωτική εμπειρία.

Σλάουμ είναι ένας premium χώρος μασάζ για γκέι που προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών και τεχνικών μασάζ. Το Slaunge επικεντρώνει την εξατομίκευση των εμπειριών των επισκεπτών και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον τυπικό ολλανδικό φιλελευθερισμό που μπορεί να βρεθεί σε όλη την πόλη. Ο χώρος βρίσκεται στην καρδιά του Άμστερνταμ, καθιστώντας το μια προσβάσιμη και βολική τοποθεσία για κάθε γκέι ταξιδιώτη.

Οι ταξιδιώτες στο Άμστερνταμ μπορούν επίσης να απολαύσουν την πιο μοναδική εμπειρία που προσφέρεται στο OneStudio, όπου οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε γυμνές και οργασμικές συνεδρίες γιόγκα, καθώς και σε εργαστήρια ταντρικού σεξ και σεξουαλικής θεραπείας. Το OneStudio βρίσκεται στην περιοχή νησιών KSNM του Άμστερνταμ.

Φτάνοντας στο Άμστερνταμ

Το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ βρίσκεται 15 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης και εξυπηρετείται από μεγάλους αερομεταφορείς από όλο τον κόσμο. Το Schiphol είναι ένα μεγάλο αεροδρόμιο, οπότε φτάσετε τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την αναχώρηση.

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο Άμστερνταμ από το αεροδρόμιο είναι να πάρετε ένα απευθείας τρένο προς τον Κεντρικό Σταθμό. Υπάρχουν 4-5 τρένα την ώρα τις ώρες αιχμής. Τα τρένα κυκλοφορούν όλη τη νύχτα, αν και μεταξύ 1 π.μ. έως 5 π.μ. μόνο μία φορά την ώρα. Μπορείτε να κλείσετε εισιτήρια απλής μετάβασης εκ των προτέρων για 9.50€ και η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 20 λεπτά.

Εναλλακτικά, πάρτε το τοπικό λεωφορείο 197. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 30 λεπτά και προχωρά κατευθείαν στα νοτιοδυτικά του κέντρου του Άμστερνταμ. Τα μονά κοστίζουν 5 €. Μην χρησιμοποιείτε a ταξί εκτός εάν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, καθώς οι ναύλοι ταξί από το Schiphol είναι πολύ ακριβοί.

 

Το κοινόχρηστο Μεταφορά από το Connexxion Hotel εξυπηρετεί πάνω από 100 ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης και αναχωρεί περίπου κάθε μισή ώρα μεταξύ 6 π.μ. και 9 μ.μ. Είναι πιο βολικό από το τρένο αν έχετε βαριές αποσκευές και φθηνότερα από ένα ταξί με τιμές που ξεκινούν από 17 €.

 

Μετακίνηση στο Άμστερνταμ

Το κέντρο του Άμστερνταμ είναι αρκετά μικρό και σχεδόν εξ ολοκλήρου επίπεδο, επομένως μπορείτε να φτάσετε στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς με τα πόδια μέσα σε μισή ώρα. Οι εναλλακτικές επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας περιλαμβάνουν:

Τραμ

Η κύρια μορφή των μέσων μαζικής μεταφοράς στην κεντρική περιοχή. Ένα μονό για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς κοστίζει 2.90 €, αλλά είναι λογικό μόνο για μεγαλύτερα ταξίδια αντί για μικρότερες στάσεις.

μετρό

Υπάρχει ένα μετρό τεσσάρων γραμμών που περιλαμβάνει ένα μικρό υπόγειο τμήμα στο κέντρο της πόλης.

λεωφορείο

Ακριβώς όπως το τραμ και το μετρό, τα τοπικά λεωφορεία λειτουργούν από το GVB.

Σκάφος

Υπάρχουν πολλές δωρεάν υπηρεσίες φέρι για το Βόρειο Άμστερνταμ. Οι πιο συχνές εκτελούνται κάθε 7 λεπτά. Όλοι φεύγουν από μια νέα προβλήτα στη βόρεια πλευρά του Κεντρικού Σταθμού.

Ποδήλατο

Ένας καλός τρόπος για να καλύψετε πολύ έδαφος είναι να κάνετε ποδήλατο. Η πόλη είναι πολύ φιλική προς το ποδήλατο με ξεχωριστές λωρίδες ποδηλάτων στους περισσότερους μεγάλους δρόμους.

Ταξί

Τα μετρημένα ταξί στο Άμστερνταμ είναι άφθονα αλλά ακριβά. Τα φθηνότερα tuk-tuk είναι διαθέσιμα και τιμολογούνται ανάλογα με τις ζώνες.

Άμστερνταμ

Δραστηριότητες στο Άμστερνταμ

Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές όσον αφορά τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Άμστερνταμ. Ωστόσο, τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα περιλαμβάνουν:

 

 

  • Περιηγηθείτε στο σπίτι της Άννας Φρανκ
  • Ανακαλύψτε το Μουσείο Βαν Γκογκ
  • Επισκεφτείτε το μνημείο για τα θύματα ΛΟΑΤ + του Ολοκαυτώματος στο Homomonument
  • Κάντε μια επίσκεψη στο σπίτι του Ρέμπραντ
  • Χαλαρώστε στο Vondelpark
  • Βυθιστείτε στην ιστορία στο Rijksmuseum
  • Περιπλανηθείτε στους δρόμους του De Negen Straatjes
  • Περάστε ένα βράδυ στην περιοχή Red Light

 

 

Άμστερνταμ

FAQs

Visa

Καθώς οι Κάτω Χώρες είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ταξιδιώτες από άλλες χώρες εντός της ένωσης μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς θεώρηση. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες εκτός ΕΕ θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση Σένγκεν, η οποία επιτρέπει ταξίδια σε ολόκληρη την περιοχή της Σένγκεν Βίζα. Ελέγξτε τις απαιτήσεις θεώρησης για ταξιδιώτες από τη χώρα σας πριν ταξιδέψετε.

Χρήματα

Το νόμισμα που χρησιμοποιείται στις Κάτω Χώρες είναι το ευρώ εκφρασμένο σε ευρώ ή ευρώ. Υπάρχουν πολλά μέρη για να αλλάξετε χρήματα στην πόλη. Τα ταχυδρομεία δίνουν συνήθως τις καλύτερες τιμές. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αλλάξετε χρήματα εάν έχετε κάρτα ATM. Οι χρεωστικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές σε καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Οι πιστωτικές κάρτες δεν είναι τόσο ευρέως αποδεκτές στις Κάτω Χώρες όσο και σε άλλες χώρες. Πάντα ρωτήστε πρώτα εάν θέλετε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα.

Πότε θα επισκεφθείτε

Ο Απρίλιος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ. Την άνοιξη, η θερμοκρασία είναι πιο ήπια, η τουριστική κίνηση είναι χαμηλότερη και οι εμβληματικές τουλίπες της πόλης είναι σε πλήρη άνθιση. Ωστόσο, για τους ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν την πόλη στο πιο ζωντανό της, ο Ιούνιος είναι ο τέλειος μήνας. Οι κάτοικοι του Άμστερνταμ αισθάνονται υποχρεωμένοι να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον ζεστό καλοκαιρινό καιρό, ώστε οι δρόμοι και τα κανάλια να είναι ζωντανά και γεμάτα δραστηριότητα. Λάβετε υπόψη ότι τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής, οι ουρές για τα αξιοθέατα μπορεί να είναι πολύ μεγάλες και ορισμένα σημεία της πόλης μπορεί να αισθάνονται υπερβολικά απασχολημένα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.