Gay Exeter · Οδηγός πόλης

Gay Exeter · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Έξετερ; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγών πόλεων του Έξετερ είναι για εσάς

Καθεδρικός ναός του Έξετερ

Έξετερ

Μια πόλη καθεδρικών ναών στη νοτιοδυτική Αγγλία. Το Έξετερ φιλοξενεί περίπου 130,000 άτομα και είναι η κομητεία του Ντέβον.

Ξεκινώντας τη ζωή ως μια οχυρωμένη ρωμαϊκή πόλη, το Έξετερ έχει μια πλούσια και ποικίλη ιστορία. Έγινε σημαντικό θρησκευτικό κέντρο όταν χτίστηκε ο καθεδρικός ναός του τον 11ο αιώνα. Τον 19ο αιώνα η πόλη ήταν γνωστή για το μαλλί της. Το Έξετερ βομβαρδίστηκε αρκετά σοβαρά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Baedecker Blitz.

Σήμερα, το Έξετερ είναι ένας από τους κύριους επιχειρηματικούς κόμβους της Νοτιοδυτικής, γνωστός ως η τοποθεσία του Met Office και του κύρους πανεπιστημίου του. Οι επισκέπτες έρχονται στο Έξετερ για να δουν τη φανταστική αρχιτεκτονική του, την εγγύτητα με την εξοχή του Devonshire και την εξαιρετική επιλογή για ψώνια.

 

Γκέι σκηνή

Υπάρχει μόνο ένα γνωστό γκέι μπαρ στο Έξετερ, που ονομάζεται The Vaults. Και ενώ η σκηνή της νυχτερινής ζωής είναι μικρή, η πόλη είναι γνωστό ότι είναι πολύ φιλόξενη στους γκέι επισκέπτες. Όπως και το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, τα περισσότερα μπαρ και κλαμπ στο Έξετερ είναι φιλικά προς τους ΛΟΑΤ και ο μεγάλος φοιτητικός πληθυσμός σημαίνει μια πολύ φιλελεύθερη στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία γενικά.

Υπάρχει μια ετήσια παρέλαση LGBT Pride και φεστιβάλ, που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι.

 

Φτάνοντας στο Έξετερ

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο Exeter (EXT), που βρίσκεται 4 μίλια από το κέντρο της πόλης, προσφέρει έναν μικρό αριθμό εσωτερικών συνδέσεων και ευρωπαϊκών πτήσεων, κυρίως μέσω του Flybe, καθώς και περιορισμένη επιλογή εποχιακών και ναυλωμένων αεροπορικών εταιρειών.

Το λεωφορείο 56 (56A / B) προσφέρει τακτικά δρομολόγια προς το σιδηροδρομικό σταθμό και το σταθμό λεωφορείων, αλλά υπάρχει περιορισμένη διαδρομή τις Κυριακές και τις αργίες. Τα εισιτήρια κοστίζουν 3 £ και οι χρόνοι ταξιδιού είναι περίπου το μισό ώρα.

Τα ταξί μπορούν να προπαραγγελθούν εκ των προτέρων ή να χαιρετηθούν στο αεροδρόμιο. Οι ώρες ταξιδιού στο κέντρο της πόλης είναι περίπου 12 λεπτά. Μπορείτε να πληρώσετε στην περιοχή των £ 20 ανά ταξίδι. Οι τακτικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκονται στον τερματικό σταθμό.

Εναλλακτικά, το αεροδρόμιο του Μπρίστολ είναι το πιο καλά συνδεδεμένο αεροδρόμιο της περιοχής και η εταιρεία πούλμαν South West Falcon προσφέρει συνδέσεις (με 1 αλλαγή) που διαρκούν λιγότερο από 2 ώρες. Μπορείτε να πληρώσετε στο λεωφορείο, αλλά είναι φθηνότερο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

Με το τρένο

Έξετερ Το St David's είναι ο κύριος σταθμός του Έξετερ. Βρίσκεται στη γραμμή London Paddington προς Cornwall με διάρκεια ταξιδιού περίπου 3 ώρες. Οι εθνικές υπηρεσίες ανεβαίνουν στη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία, ανάλογα με το πόσο μακριά κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Μπορεί να είναι φθηνότερο (και πιο γρήγορο) να πετάξεις.

Το St David's απέχει 15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης, αλλά υπάρχει ένας μικρότερος σταθμός στο κέντρο της πόλης. Το Exeter Central είναι ένα καλό σημείο αν σκοπεύετε να εξερευνήσετε προορισμούς σε όλη την περιοχή.

Με λεωφορείο

Το Έξετερ εξυπηρετείται από το National Express, το Megabus και το South West Falcon. Τα εισιτήρια μπορεί να είναι εξαιρετικά φθηνά, αλλά το ταξίδι σε όλη τη χώρα μπορεί να διαρκέσει πολύ.

 

Μετακίνηση στο Έξετερ

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το κέντρο της πόλης του Έξετερ είναι μικρό, επομένως είναι πολύ εύκολο να μετακινηθείτε με τα πόδια. Θα χρειαστεί πραγματικά να χρησιμοποιήσετε άλλα μέσα μεταφοράς μόνο εάν πάτε πιο μακριά.

Με λεωφορείο

Ο σταθμός λεωφορείων του Έξετερ βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία, και από εδώ μπορείτε να πάρετε τοπικά και περιφερειακά λεωφορεία. Το Stagecoach South West προσφέρει το ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών. Η εβδομαδιαία κάρτα Megarider κοστίζει 14.50 £ και σας μεταφέρει οπουδήποτε στις τοπικές υπηρεσίες Stagecoach.

Με ταξί

Υπάρχουν στάσεις ταξί γύρω από το κέντρο της πόλης, αλλά αυτά μπορεί να απασχοληθούν τα σαββατοκύριακα. Μπορεί να είναι ευκολότερο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων ταξί για να αποφύγετε τις μεγάλες αναμονές. Το UBER είναι επίσης καλή επιλογή και μπορεί να είναι φθηνότερο από τα τοπικά ταξί.

 

Πού να μείνετε στο Έξετερ

Για μια λίστα με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Έξετερ, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Exeter.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Καθεδρικός ναός του Έξετερ - ένα φανταστικό παράδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής που γλίτωσε από τους βομβαρδισμούς της Luftwaffe στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πράσινο του καθεδρικού ναού είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε και οι άνθρωποι να το παρακολουθούν το καλοκαίρι, ίσως με ένα πικνίκ.

Υπόγεια περάσματα - μπορείτε να κάνετε περιηγήσεις στο μεσαιωνικό υδάτινο σύστημα της πόλης όλο το χρόνο. Προειδοποιήστε ότι ορισμένα τμήματα των σηράγγων μπορεί να στενέψουν αρκετά, επομένως αυτά δεν είναι για άτομα με λιποθυμία.

Έξετερ Κουέι - ένα γραφικό και πολυσύχναστο σημείο για να απομακρυνθείτε ένα ηλιόλουστο απόγευμα ή να δειπνήσετε το βράδυ. Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, μια μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων λαμβάνει χώρα εδώ, συμπεριλαμβανομένων αγορών στο δρόμο και αγώνων σκαφών με δράκο.

Οδός Γκάντι - αυτός ο δρόμος είναι ένας θησαυρός από περίεργα ανεξάρτητα καταστήματα και μπουτίκ. Ιδανικό για να πάρετε λιχουδιές για τον εαυτό σας και αναμνηστικά για φίλους και οικογένεια. Συγγραφέας της διάσημης σειράς Χάρι Πότερ, η JK Rowling προφανώς βασίστηκε στο Diagon Alley σε αυτόν τον δρόμο.

Μουσείο Royal Albert Memorial (RAMM) - Ένα όμορφο βικτοριανό μουσείο. Η RAMM διαθέτει μια συναρπαστική συλλογή που καλύπτει τα πάντα, από την ιστορία του Έξετερ, τους αρχαίους πολιτισμούς και την ταξιδερμία (διαφορετικής ποιότητας). Κλειστά τις Δευτέρες

Η παμπ Double Locks - Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, αυτό το παραδοσιακό ποτήρι δίπλα στο κανάλι είναι μια φανταστική τοποθεσία για να περάσετε ένα καλοκαιρινό απόγευμα. Διάσημο για την επιλογή της πραγματικής μπίρας και τη δημοφιλή έκθεση σκύλων.

 

Πότε να έρθετε

Λόγω της γεωγραφικής του θέσης, το Έξετερ είναι επιρρεπές σε ζεστά και ξηρά καλοκαίρια και δροσερούς, υγρούς χειμώνες. Δεν γεμίζει με τουρίστες, αν και η περίοδος των Χριστουγέννων και το καλοκαίρι είναι ελαφρώς πιο πολυσύχναστες από άλλες εποχές του έτους.

Το φεστιβάλ Pride της πόλης πραγματοποιείται τον Μάιο τα τελευταία χρόνια, ενώ υπάρχουν και άλλες ετήσιες εκδηλώσεις, όπως το South West Festival of Food & Drink τον Μάιο, το ρετρό Let's Rock Exeter τον Ιούλιο και το Respect Festival τον Ιούνιο.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.