auckland-skyline-τη νύχτα

Gay Auckland · Οδηγός πόλης

Πρώτη επίσκεψη στο Ώκλαντ; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού της γκέι Ώκλαντ είναι για εσάς.

auckland-skyline-τη νύχτα

Auckland

Γνωστό ως "Πόλη των Πανιών" για το εκπληκτικό φυσικό λιμάνι Waitemata και τον τεράστιο αριθμό ιστιοπλοϊκών σκαφών, το Ώκλαντ είναι η κύρια διεθνής πύλη στη Νέα Ζηλανδία, το εμπορικό της κέντρο και η μεγαλύτερη πόλη της Πολυνησίας.

Η πόλη έχει έναν εκπληκτικό συνδυασμό πολιτισμών και επιρροών που αντανακλάται από τη σειρά εστιατορίων της έως τα πολλά φεστιβάλ της. Το Ώκλαντ είναι επίσης το σπίτι της μεγαλύτερης γκέι σκηνής στη χώρα.

 

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή του Ώκλαντ είναι εξαιρετικά φιλική και χαλαρή, αν και θα είναι μικρή σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες μεγάλες πόλεις. Οι κύριοι χώροι για γκέι βρίσκονται στην Κεντρική Επιχειρηματική Περιοχή (CBD), κατά μήκος της οδού Karangahape, ή απλά στην οδό «K», με μερικά ακόμη γύρω από την καλλιτεχνική οδό Ponsonby.

Το Auckland Gay Pride, που λαμβάνει χώρα τον Φεβρουάριο, μεγαλώνει κάθε χρόνο, με τα κύρια Parade και Gala να γίνονται εκδηλώσεις υψηλού προφίλ.

Το "Big Gay Out" στο Coyle Park, είναι μια τεράστια οικογενειακή απογευματινή εκδήλωση με σκηνικές παραστάσεις και μεγάλη αγορά. Το «Proud Party» στο Victoria Park κλείνει την ετήσια γιορτή Pride είναι η μεγαλύτερη gay εκδήλωση.

 

Φτάνοντας στο Ώκλαντ

Το Ώκλαντ φιλοξενεί το κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας για τη χώρα. Λεπτομέρειες για τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο παρατίθενται στο Οδηγός χώρας της Νέας Ζηλανδίας.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται 25 χλμ. Νότια του κέντρου της πόλης με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων και λεωφορείων. Υπάρχουν πολλές αποθήκες ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο και μια ταξί.

 

Μετακίνηση στο Ώκλαντ

Εάν μένετε στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε ότι τα περισσότερα σημαντικά αξιοθέατα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Υπάρχει ένα καλά συνδεδεμένο τοπικό δίκτυο λεωφορείων, αν και μπορεί να χρειαστεί να το συνηθίσετε.

Μια εύκολη διαδρομή λεωφορείου για χρήση είναι το Link Bus που λειτουργεί τρεις διαδρομές βρόχου γύρω από το CBD. Αγοράστε ένα πάσο Discovery για να μεταβείτε όπου και αν θέλετε.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Ουρανοξύστης - που δεσπόζει στον ορίζοντα του Ώκλαντ, αυτό είναι το ψηλότερο κτίριο στο νότιο ημισφαίριο. Σε αληθινό στυλ Kiwi, μπορείτε να απολαύσετε το Sky Jump με άντληση αδρεναλίνης ή/και το Sky Walk από εδώ ή απλώς να απολαύσετε την εκπληκτική θέα σε ολόκληρη την πόλη και το γύρω λιμάνι.

Μουσείο Πολεμικού Μνημείου του Ώκλαντ - κάθεται στην κορυφή του Auckland Domain, του παλαιότερου πάρκου της πόλης, με εξαιρετικές εκθέσεις Μαορί και ευρύτερα πολυνησιακά πολιτιστικά αντικείμενα.

Ναυτικό Μουσείο Νέας Ζηλανδίας και την Γκαλερί τέχνης του Ώκλαντ αξίζουν τα άλλα μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα.

Οι καλύτερες περιοχές για ψώνια υψηλής μόδας γύρω από το CBD είναι Η High Street, Vulcan Lane και Οδός O'Connell.

Για πιο ανεξάρτητες ετικέτες και έναν καλλιτεχνικό θόρυβο, κατευθυνθείτε προς Karangahape Road (Κ Rd) Και Οδός Πόνσονμπι - που σημαίνει ότι είναι επίσης τα πιο φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους μέρη της πόλης.

Κέντρο είναι μια μικτή περιοχή καταστημάτων και εστιατορίων κοντά στο λιμάνι και τα κύρια κτήρια των φέρι.

 

Waiheke-νησί-κοντά στο Όκλαντ

Νησί Waiheke, κοντά στο Ώκλαντ

 

One Tree Hill - ένας από τους πολλούς ηφαιστειακούς κώνους στην πόλη, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να έχετε πανοραμική θέα στην πόλη.

Γέφυρα του Ώκλαντ - έχει μια ανάβαση, σαν την πιο διάσημη αδελφή γέφυρα στο Σίδνεϊ.

Η έξοδος με βάρκα στο λιμάνι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τον ορίζοντα της πόλης και να εξερευνήσετε μεγάλο μέρος της ομορφιάς της γύρω περιοχής.

Πάρτε το πλοίο για Devonport, ακριβώς απέναντι από το λιμάνι και περπατήστε Όρος Βικτόρια για υπέροχη θέα κάτω από το νερό και τον ορίζοντα της πόλης. Το ίδιο το Devenport είναι γεμάτο καφετέριες και εστιατόρια και κάνει μια πολύ ευχάριστη μέρα.

Περάστε μια ολόκληρη μέρα και πάρτε το πλοίο Waiheke - Μόλις 35 λεπτά με το πλοίο, αυτό το όμορφο μικρό νησί φιλοξενεί μερικά φανταστικά οινοποιεία και έναν αυξανόμενο αριθμό κατοικιών επώνυμων σχεδιαστών.

Με υπέροχες παραλίες, μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο ή μοτοποδήλατο από τον τερματικό σταθμό των φέρι στο νησί και να περιηγηθείτε εύκολα στο νησί σε μια μέρα και να πάρετε ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα. Συνιστάται.

Άποψη-από-Όρος-Εδέμ-κοιτάζοντας-πάνω-Όκλαντ

θέα από το όρος Eden, το ψηλότερο ηφαίστειο του Ώκλαντ

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.