Gay Alicante · Οδηγός πόλης

Gay Alicante · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Αλικάντε; Τότε ο γκέι οδηγός μας στην πόλη Αλικάντε είναι για εσάς

 

Αλικάντε | Alacant

Πρωτεύουσα της κοινότητας του Αλικάντε και μέρος της κοινότητας της Βαλένθια. Το Αλικάντε είναι μια πόλη-λιμάνι στην Κόστα Μπλάνκα που φιλοξενεί λίγο περισσότερους από 300,000 ανθρώπους και την καρδιά μιας μητροπολιτικής περιοχής 750,000 κατοίκων, καθιστώντας την την όγδοη μεγαλύτερη στην Ισπανία.

Με οικισμούς που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς χρόνους, οι Έλληνες και οι Φοίνικες δημιούργησαν εμπορικά λιμάνια εδώ πριν κατακτηθούν από τους Καρχηδόνες και τους Ρωμαίους. Καταλήφθηκε από τους Μαυριτανούς μέχρι τα τέλη του 13ου αιώνα. Στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο ήταν η τελευταία δημοκρατική πιστή πόλη που κατείχε ο Φράνκο.

Στη δεκαετία του 1980, το λιμάνι του Αλικάντε έπεσε σε βιομηχανική παρακμή, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί ως κορυφαίος προορισμός για τουριστικές κρουαζιέρες. Στην πραγματικότητα η πόλη έχει γίνει γνωστή ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός με επισκέπτες που προσελκύονται από την πόλη για τις όμορφες παραλίες και το ευχάριστο κλίμα της.

 

Γκέι σκηνή

Παρόλο που το κοντινό Benidorm έχει περισσότερα να προσφέρει από την άποψη των γκέι χώρων, υπάρχει ακόμα μια καλή επιλογή καταστημάτων που απευθύνονται σε γκέι πελάτες στο Αλικάντε. Εδώ θα βρείτε μπαρ, σάουνες και κλαμπ κρουαζιέρας, με τους περισσότερους χώρους κοντά στη θάλασσα. Τον Ιούλιο διοργανώνεται ένα ετήσιο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

 

Φτάνοντας στο Αλικάντε

Με αεροπλάνο

Αεροδρόμιο Alicante – Elche (ALC) είναι το πέμπτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ισπανία και απέχει περίπου 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αλικάντε. Συνδέεται ως επί το πλείστον με προορισμούς στην Ευρώπη μέσω αεροπορικών εταιρειών προϋπολογισμού και ναύλωσης με ορισμένες υπηρεσίες προς τη Βόρεια Αφρική. Οι αερομεταφορείς σημαιών προσφέρουν συνδέσεις με ευρωπαϊκούς κόμβους.

Η γραμμή λεωφορείου C6 αναχωρεί κάθε 20 λεπτά μεταξύ 6 π.μ. και 11 μ.μ. και σας μεταφέρει στο κέντρο της πόλης σε περίπου 20 λεπτά. Τα εισιτήρια κοστίζουν 3.85 € μονή διαδρομή και μπορούν να αγοραστούν από τον οδηγό.

Τα ταξί μπορούν να πιαστούν εύκολα κατά τις αφίξεις, ωστόσο στην υψηλή περίοδο μπορεί να κάνετε ουρά για λίγο εάν δεν έχετε προπαραγγείλει ή δεν έχετε κανονίσει ταξίδι εκ των προτέρων. Τα ταξίδια θα κοστίζουν περίπου 20-25 € και θα χρειαστούν περίπου 10-15 λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο. Διατίθεται ενοικίαση αυτοκινήτου στο τερματικό σταθμό.

Με πλοίο

Το Αλικάντε είναι ένας δημοφιλής προορισμός για κρουαζιέρες και μπορεί να φτάσετε στην πόλη με κρουαζιερόπλοιο. Απέχει 15 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι προς την πόλη, αλλά υπάρχει και δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο. Υπάρχουν επίσης προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων προς τις Βαλεαρίδες Νήσους, καθώς και πλοία προς την Αλγερία.

Με το τρένο

Το Αλικάντε είναι καλά συνδεδεμένο με προορισμούς στην περιοχή, αλλά μια σειρά από απευθείας τρένα εκτελούν δρομολόγια προς τη Μαδρίτη (3 ώρες) και τη Βαρκελώνη (5 ώρες) καθημερινά. Από τις μεγάλες πόλεις μπορείτε να συνδεθείτε στο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο και να ταξιδέψετε πιο μακριά.

Περιήγηση στο Αλικάντε

Με τα ΠΟΔΙΑ

Εάν μένετε στην Παλιά Πόλη, θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα από τα κύρια αξιοθέατα βρίσκονται στο κατώφλι σας, οπότε η βόλτα με τα πόδια είναι σχεδόν καθόλου μυαλό. Θα χρειαστεί να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο εάν πρέπει να ταξιδέψετε πιο μακριά ή σε κακές καιρικές συνθήκες.

Με λεωφορείο

Το λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια από τις 6:30 π.μ. έως τις 11 μ.μ. με ορισμένες περιορισμένες υπηρεσίες νυχτερινών λεωφορείων. Τα μεμονωμένα ταξίδια ξεκινούν από 1.25 € και μπορούν να αγοραστούν από τον οδηγό. Μια αναβαθμιζόμενη κάρτα με 10 ταξίδια κοστίζει 7.25 € (+ 2 € για την κάρτα) και μπορεί να αγοραστεί στο γραφείο TAM κοντά στην κεντρική αγορά.

Με τραμ

Κυρίως μια υπηρεσία προαστιακού, αυτός είναι ένας χρήσιμος τρόπος να ταξιδέψετε εάν μένετε πιο μακριά ή για ημερήσιες εκδρομές κατά μήκος της Κόστα Μπλάνκα. Τα single ξεκινούν από 1.35€ για μία ζώνη με επιστροφές 2.30€. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια από τα μηχανήματα στους σταθμούς.

 

Πού να μείνετε στο Αλικάντε

Το Alicante έχει μια εξαιρετική επιλογή ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στο Αλικάντε μπορούν να βρεθούν στο Σελίδα ξενοδοχείων Gay Alicante.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Κάστρο της Σάντα Μπάρμπαρα - μια από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές οχυρώσεις στην Ισπανία. Αυτό το επιβλητικό κάστρο χτίστηκε τον 9ο αιώνα από τους Μαυριτανούς. Από την κορυφή του λόφου έχει εκπληκτική θέα στο Αλικάντε (μην ανησυχείτε, υπάρχει ασανσέρ!).

Παραλίες - Φυσικά ένα από τα κύρια αξιοθέατα του Αλικάντε είναι οι υπέροχες αμμώδεις παραλίες του. Η παραλία Postiguet βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, αλλά σε μικρή απόσταση βρίσκεται η άμμος μήκους 7 χιλιομέτρων που είναι η παραλία San Juan.

Ταμπάρκα - μια σύντομη βόλτα με το φέρι θα σας μεταφέρει σε ένα νησί παγιδευμένο σε μια άλλη εποχή! Η Tabarca είναι σαν μια ζωντανή χρονοκάψουλα και καταφύγιο άγριας ζωής. Φέρτε μετρητά καθώς δεν υπάρχουν ΑΤΜ στο νησί.

Αρχαιολογικό Μουσείο Αλικάντε (MARQ) - με αντικείμενα από την λίθινη εποχή και μετά, το αρχαιολογικό μουσείο προσφέρει ένα μάθημα ιστορίας πολυμέσων του Αλικάντε και της γύρω περιοχής.

Κεντρική Αγορά - για να πάρετε μια αίσθηση ζωής ως ντόπιος του Αλικάντε, κατευθυνθείτε στην κεντρική αγορά τροφίμων. Εδώ θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων θαλασσινών μαγειρεμένα φρέσκα από τη θάλασσα. Θα βρείτε επίσης μια αγορά λουλουδιών έξω από το πίσω μέρος.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Asegurada (MACA- ένα δωρεάν μουσείο με μια εκπληκτικά καλή συλλογή. Περιμένετε να δείτε έργα των Picasso, Miro και Braque καθώς και άλλων τοπικών καλλιτεχνών.

Πότε να έρθετε

Χωρίς έκπληξη, τα καλοκαίρια είναι εξαιρετικά ευχάριστα εδώ, οπότε το Αλικάντε είναι τουριστικός μαγνήτης τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι χειμώνες είναι σχετικά ήπιοι με μέση θερμοκρασία Ιανουαρίου 12 ° C. Για να αποφύγετε τα πλήθη και να απολαύσετε ευχάριστο καιρό, στοχεύστε να φτάσετε στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του φθινοπώρου.

Όπως πολλές ισπανικές πόλεις, το Αλικάντε φιλοξενεί πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Αυτά περιλαμβάνουν το Καρναβάλι λίγο πριν τη Σαρακοστή, με παρελάσεις με μασκοφόρους και υπαίθριες συναυλίες. Το Las Hogueras de San Juan είναι το κύριο φεστιβάλ της πόλης τον Ιούνιο και βλέπει ειδικά κατασκευασμένα μνημεία να καίγονται και πυροτεχνήματα να εκπέμπονται.

 

Χρήματα

Η Ισπανία είναι χώρα της ζώνης του ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Τα ξενοδοχεία, οι τράπεζες και ορισμένες τοπικές επιχειρήσεις λειτουργούν επίσης γραφεία συναλλάγματος.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.