gay-hamburg-guide-2017

Gay Hamburg · Οδηγός πόλης

Προγραμματίζετε ταξίδι στο Αμβούργο; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού της γκέι Αμβούργου είναι για εσάς.

gay-hamburg-guide-2017

Αμβούργο

Το Αμβούργο είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη σε μέγεθος (μετά το Βερολίνο). Επισήμως μια πόλη-κράτος, αυτή η σύγχρονη, ακμάζουσα διεθνής πόλη στο βόρειο τμήμα της χώρας ανανεώνεται συνεχώς και είναι γνωστή ως «πύλη προς τον κόσμο».

Οι κάτοικοι της πόλης, «Χάμπουργκερ» προορίζονται να συνδέονται για πάντα με την παγκοσμίως διάσημη δημιουργία τους, το μπιφτέκι. Η πόλη τους είναι εξίσου διάσημη αυτές τις μέρες ως μια από τις πιο ευημερούσες και δημιουργικές της Γερμανίας, που φιλοξενεί τον εκδοτικό κλάδο του έθνους, ενώ η περιοχή με το κόκκινο φως Reeperbahn προσελκύει επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ευρώπη.

Γκέι σκηνή στο Αμβούργο

Η γκέι σκηνή του Αμβούργου χωρίζεται σε δύο κύριες περιοχές: γύρω από το St Georg, με τον εμπορικό δρόμο Lange Reihe που συνδέει τα περισσότερα γκέι μπαρ και γκέι καφέ; και St Pauli, κοντά στο σταθμό Reeperbahn. Το Reeperbahn είναι το κέντρο νυχτερινής ζωής της πόλης και η περιοχή με τα «κόκκινα φανάρια», όπου βρίσκονται πολλά νυχτερινά κέντρα (straight και gay).

Υπάρχουν μερικά γκέι σάουνες και  γκέι κρουαζιέρες κοντά στο Hauptbahnhof της πόλης. Ενώ η γκέι σκηνή του Αμβούργου δεν ταιριάζει σε κλίμακα Berlin, είναι πολύ δραστήριο και προσελκύει παιδιά από όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από το χρόνο.

Από καιρό γνωστή για το ετήσιο καλοκαιρινό πάρτι δέρματος, η πόλη φιλοξενεί επίσης Αμβούργο gay Pride και ένα φεστιβάλ ομοφυλοφίλων κάθε χρόνο.

tom-saloon-hamburg-gay-σκηνή

Φτάνοντας στο Αμβούργο

Αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου είναι ένα μεγάλο, σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο, με καλή εξυπηρέτηση με πτήσεις από όλη την Ευρώπη, αν και με λιγότερες απευθείας διηπειρωτικές επιλογές.

Το αεροδρόμιο συνδέεται με το κέντρο της πόλης με το τρένο S-Bahn S1 με χρόνο ταξιδιού 30 λεπτά και κοστίζει 3.20 €.

Οι ευρωπαίοι αερομεταφορείς με έκπτωση Ryan Air και Wizz Air χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Lubeck-Blackensee, το οποίο απέχει πολύ, περίπου 65 χλμ. Από την πόλη. Υπάρχουν συνδέσεις με λεωφορείο προς το κέντρο της πόλης.

Τρένο

Το Αμβούργο διαθέτει πέντε μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς και είναι καλά συνδεδεμένο με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις με τρένα υψηλής ταχύτητας. Υπάρχουν απευθείας τρένα προς άλλες γερμανικές πόλεις όπως το Βερολίνο, η Κολωνία, το Ντίσελντορφ, η Φρανκφούρτη και το Μόναχο.

Υπάρχουν επίσης διεθνείς απευθείας συνδέσεις με τη Βασιλεία και τη Ζυρίχη (Ελβετία), την Κοπεγχάγη και το Ώρχους (Δανία), τη Βουδαπέστη (Ουγγαρία), την Πράγα (Τσεχία), τη Βιέννη (Αυστρία) και την Μπρατισλάβα (Σλοβακία).

Το κέντρο της πόλης του Αμβούργου, το Δημαρχείο και ο ποταμός Alster

 

Μετακίνηση στο Αμβούργο

Το Αμβούργο διαθέτει ένα εκτεταμένο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών που λειτουργεί όλο το 24ωρο, με λεωφορεία και νυχτερινά λεωφορεία και τρένα (S-Bahn και U-Bahn) που παρέχουν συνδέσεις σε όλο το κέντρο της πόλης και τα προάστια. Σημειώστε τη γραμμή U7 του μετρό που συνδέει το κέντρο της πόλης με το πρόσφατα αναπτυσσόμενο Hafencity. Τα μεμονωμένα εισιτήρια κοστίζουν 4 € και αυξάνονται ανάλογα με τον αριθμό των ζωνών που χρησιμοποιείτε.

Υπάρχουν επίσης τακτικά δρομολόγια πλοίων που λειτουργούν στο λιμάνι και κατά μήκος του ποταμού Έλβα. Πάρτε τη γραμμή 62 από το Landungsbrücken προς το Finkenwerder για ένα υπέροχο γραφικό ταξίδι στο λιμάνι με το κόστος ενός κανονικού εισιτηρίου ημέρας (6.20 €).

Τα ταξί είναι άφθονα και εύκολα εντοπισμένα με την παραδοσιακή λευκή ιβουάρ χρώμα.

Η ενοικίαση ποδηλάτων είναι επίσης εύκολη και ένας δημοφιλής τρόπος για να περιηγηθείτε στην πόλη. Η πόλη λειτουργεί ένα σύστημα μίσθωσης που ονομάζεται StadtRad - εγγραφείτε στον ιστότοπο και, στη συνέχεια, βρείτε ένα τοπικό περίπτερο για να χρησιμοποιήσετε ποδήλατο.

Πού να μείνετε στο Αμβούργο

Τα ξενοδοχεία στο Αμβούργο είναι γενικά σε καλή τοποθεσία και βολικά για να μετακινηθείτε με τη δημόσια συγκοινωνία ή με τα πόδια.

Σας συνιστούμε να μείνετε στην Παλιά Πόλη κοντά στον κεντρικό σταθμό Hauptbahnhof. Ή εάν προτιμάτε να είστε πιο κοντά στη νυχτερινή ζωή, το Reeperbahn έχει μια καλή επιλογή ξενοδοχείων.

Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων, επισκεφτείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Hamburg.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Αμβούργο

Κέντρο της πόλης:

  • δημαρχείο (Δημαρχείο) - επιβλητικό, κλασικό ευρωπαϊκό δημαρχείο, με διαθέσιμες ξεναγήσεις.
  • Michaeliskirche (Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ) - το πιο γνωστό αρχιτεκτονικό ορόσημο του Αμβούργου. ένα 18th καθεδρικός ναός αιώνα.
  • Χάμπουργκερ Kuntshalle (Μουσείο Τέχνης) - μεγάλο μουσείο τέχνης σε ένα ενδιαφέρον ιστορικό κτίριο.
  • Jungfernstieg - ευχάριστη εμπορική περιοχή πρεμιέρας στο κέντρο της πόλης με συγκέντρωση μπουτίκ επώνυμων σχεδιαστών.
  • Innenalster - η εσωτερική περιοχή του λιμανιού της πόλης που είναι πλέον γεμάτη με καταστήματα λιανικής, μπαρ και εστιατόρια.

Λιμάνι:

  • Landungsbrueken (Harbour Piers) - μια εξαιρετική επιλογή για περπάτημα γύρω από τις προβλήτες, τις προβλήτες και τους πεζόδρομους του λιμανιού.
  • Περιηγήσεις στο λιμάνι - Επιβιβαστείτε σε ένα κανονικό ferry boat για να εξερευνήσετε τη μεγάλη περιοχή του λιμανιού και για υπέροχη θέα στην πόλη.

Ανεκτικότητα:

Ανακαλύψτε την πρόσφατα αναδυόμενη πόλη που αναδύεται από παλιές βιομηχανικές περιοχές, νησιά και εδάφη που ανακτώνται από το λιμάνι της παλιάς πόλης.

  • Η Σπέιχερ-Σταντ είναι η συνοικία των παλιών αποθηκών στην άκρη του Hafencity, η οποία είναι μια μέρα εξερεύνησης και σύλληψης των φωτογράφων και των θαυμαστών της αρχιτεκτονικής.
  • Μινιατούρα Χώρα των Θαυμάτων - το μεγαλύτερο μοντέλο σιδηροδρόμων στον κόσμο, που εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Χτισμένο με απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια, αυτό είναι πλέον το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο του Αμβούργου. Μην χάσετε!
  • Alter Elbtunnel - που συνδέει το κέντρο της πόλης με το λιμάνι, αυτό το παλιό τούνελ κάτω από τον ποταμό αξίζει να εξερευνήσετε.

Πάρκα και κήποι:

  • Παρκ Πλάντεν και Μπλούμεν - τους βοτανικούς κήπους της πόλης, για υπέροχους περιπάτους, με σιντριβάνια, παιδικές χαρές και παγοδρόμιο.
  • Άουσσελστερ - μονοπάτια αναψυχής γύρω από μια υπέροχη λίμνη στην εξωτερική περιοχή του λιμανιού, αλλά ακόμα πολύ στο κέντρο της πόλης.
  • Λίμνες Άλστερ - περπατήστε ή κάντε τρέξιμο στα μονοπάτια μήκους 8 χιλιομέτρων γύρω από αυτές τις όμορφες λίμνες ή κάντε μια βόλτα με βάρκα.
  • Treppenviertal Blankenese - κάντε ένα ταξίδι στη λοφώδη συνοικία Blankenese, με τα γραφικά ελικοειδή απότομα λιθόστρωτα δρομάκια, τις υπέροχες βίλες και τη θέα στον ποταμό Έλβα.

Πότε να επισκεφθείτε το Αμβούργο

Με τη θέση του στο βόρειο τμήμα της Γερμανίας, το καλοκαίρι (Ιούνιος έως Αύγουστος) θα είναι πάντα οι μήνες αιχμής για επίσκεψη, δηλαδή όταν γίνονται οι μεγάλες εκδηλώσεις για ομοφυλόφιλους.

Το Αμβούργο Gay Pride πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο και το Φεστιβάλ ομοφυλοφίλων κάθε Οκτώβριο. Το ετήσιο καλοκαιρινό πάρτι δέρματος προσελκύει τη γκέι δερμάτινη σκηνή στο Αμβούργο για πολλά χρόνια και το 2014 βλέπει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του σκάφους «κρουαζιέρας», το MS Stubnitz, ως το κεντρικό κομμάτι της δράσης.

Visa

Η Γερμανία βρίσκεται εντός της περιοχής θεώρησης Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

Χρήματα

Το νόμισμα που χρησιμοποιείται στη Γερμανία είναι το ευρώ εκφρασμένο σε ευρώ ή σε ευρώ. Υπάρχουν πολλά μέρη για να ανταλλάξετε χρήματα στο Αμβούργο. Τα ταχυδρομεία συνήθως δίνουν τις καλύτερες τιμές. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αλλάξετε χρήματα εάν έχετε κάρτα ATM.

Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές σε καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.