Βερολίνο-πόλη

Gay Berlin · Οδηγός πόλης

Επίσκεψη στο Βερολίνο για πρώτη φορά; Η γκέι οδηγός της πόλης του Βερολίνου είναι για εσάς.

Βερολίνο-πόλη

Berlin

Η πρωτεύουσα της Γερμανίας έχει πληθυσμό άνω των 3.5 εκατομμυρίων ανθρώπων. Το Βερολίνο έχει γίνει δημοφιλές ως τόπος διαμονής για ανθρώπους από όλο τον κόσμο, καθώς είναι η πιο φθηνή πρωτεύουσα της Δυτικής Ευρώπης. Το Βερολίνο φημίζεται για την αρχιτεκτονική, τα φεστιβάλ, τις σύγχρονες τέχνες, τη νυχτερινή ζωή και την υψηλή ποιότητα ζωής.

Η πόλη έχει ένα πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν και υπάρχει πλούτος ιστορικής σημασίας από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, το Τρίτο Ράιχ, τη Σοβιετική Εποχή που είναι γεμάτη σε όλο το Βερολίνο.

Το Βερολίνο είναι επίσης φιλελεύθερος προμαχώνας και φημίζεται για το ότι έχει ανοιχτό και εκφραστικό πολιτισμό που αντανακλά την ποικιλομορφία του πληθυσμού του. Η πόλη έχει διαμορφωθεί από πολλές καταλήψεις, κοινωνικά κινήματα και πολιτικές αλλαγές σε ένα μέρος που είναι πραγματικά περιεκτικό και φιλόξενο.

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή του Βερολίνου απλώνεται σε δύο κύριες συνοικίες: το Schöneberg και το Prenzlauer Berg.

Οι περισσότεροι από τους γκέι ξενοδοχεία, μπαρ, καφέ και καταστήματα βρίσκονται στην περιοχή Schöneberg. Υπάρχουν δύο μικρότερες γκέι περιοχές στο λιγότερο εμπορικό Kreuzberg και το νεότερο Friedrichshain στα ανατολικά που έχει εξελιχθεί ως μια άλλη περιοχή με χώρους φιλικούς προς τους ομοφυλόφιλους.

Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν το Folsom Europe, το κινηματογραφικό φεστιβάλ Berlinale, το Πάσχα για τις αρκούδες και τους φίλους, το Φεστιβάλ Gay & Lesbian Street στο Schöneberg, Gay Pride, Hustler Ball και πολλά μεγάλα σεξ πάρτι.

Η σκηνή στο Βερολίνο είναι δυνατή και ποικίλη, και όλοι θα βρουν κάτι για το γούστο τους. Πολλά γκέι μπαρ και συλλόγους μην αναφέρετε ώρες κλεισίματος. Στο Βερολίνο, αν το θέλεις, μπορείς να κάνεις πάρτι όλο το εικοσιτετράωρο.

Η ηλικία συγκατάθεσης στη Γερμανία είναι 14. Ωστόσο, οποιοσδήποτε άνω των 21 ετών που εκμεταλλεύεται ή κακοποιεί ένα 14 ή 15 ετών διαπράττει αδίκημα.

brandenbugh-πύλη

Gay Ξενοδοχεία στο Βερολίνο

Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες μένουν κοντά στα Schöneberg, Prenzlauer Berg ή Berlin Mitte. Το Βερολίνο διαθέτει μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων για να διαλέξετε. Μπορείτε να βρείτε πολύ οικονομικά καταλύματα στο Βερολίνο. Τα ξενοδοχεία είναι πολύ πιο ακριβά στο Λονδίνο ή στο Παρίσι.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία στο Βερολίνο είναι φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους, πράγμα που σημαίνει ότι το προσωπικό σέβεται και είναι φιλόξενο σε γκέι ζευγάρια και άτομα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στην gay περιοχή Schöneberg της πόλης όπως το Ξενοδοχείο Quentin Design, ένα boutique και κομψό ξενοδοχείο που βρίσκεται στην καρδιά της γκέι περιοχής.

Υπάρχουν ξενοδοχεία ειδικά για γκέι στο Βερολίνο που μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικά! Θα βρείτε φθηνά και χαρούμενα ξενοδοχεία και παγκόσμιας κλάσης πολυτέλεια 5 αστέρων. Το ξενοδοχείο ΤΟΜ είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο και πιο δημοφιλές ξενοδοχείο γκέι στο Βερολίνο και προσφέρει στους επισκέπτες δωρεάν πάσο σε πολλά από τα κορυφαία γκέι κλαμπ και μπαρ του Βερολίνου. Για τη λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία του Βερολίνου για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφτείτε το Σελίδα μεσαίας κατηγορίας Βερολίνου + Οικονομικά ξενοδοχεία ή η Πολυτελή ξενοδοχεία στο Βερολίνο .

Φιλικό μασάζ στο Βερολίνο

Το Βερολίνο είναι η πιο σεξουαλικά απελευθερωμένη πόλη στην Ευρώπη. Ήταν κάπως τόσο φιλελεύθερο τη δεκαετία του 1920 στην εποχή της Βαϊμάρης - το Βερολίνο έγινε η πρώτη σύγχρονη πόλη με μεγάλη και ανοιχτή γκέι σκηνή. Εξωσχολικές δραστηριότητες - να το πω έτσι! - δεν τους αποδοκιμάζουν σε αυτή την πόλη. Η γκέι σκηνή του Βερολίνου είναι άγρια.

Οι χώροι μασάζ στο Βερολίνο τείνουν να είναι καθαροί και να διατηρούν υψηλό επίπεδο ποιότητας και άνεσης, καθιστώντας τη βιομηχανία μασάζ στο Βερολίνο μία από τις καλύτερες στον κόσμο.

Συνεργαζόμαστε με πολλούς παρόχους γκέι μασάζ στο Βερολίνο. Πολλοί από αυτούς διαφημίζονται στο Travel Gay. Μπορείτε να δείτε αυτούς που κάνουν και να διαβάσουν τις κριτικές πελατών τους Σελίδα μασάζ για ομοφυλόφιλους στο Βερολίνο. Αν αναζητήσετε θα βρείτε στο Βερολίνο.

Gay Saunas στο Βερολίνο

Το Βερολίνο έχει μερικές από τις καλύτερες gay σάουνες στην Ευρώπη. Μπορεί κάλλιστα να έχει την καλύτερη σκηνή γκέι σάουνας στην Ευρώπη. Έχετε την απόλυτη κρίσιμη μάζα - έναν τεράστιο και πολύ απελευθερωμένο γκέι πληθυσμό. Φυσικά, οι καλύτερες gay σάουνες του Βερολίνου μπορούν να γεμίσουν πολύ. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να περιπλανηθείτε σε μια άδεια σάουνα αναζητώντας κάτι που δεν υπάρχει! Στο Βερολίνο, είναι εκεί, οπότε περιπλανηθείτε και δείτε τι θα βρείτε!

Λέβητας Der είναι μια από τις μεγαλύτερες σάουνες του Βερολίνου και προσφέρει στους επισκέπτες μια σειρά από εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε εντυπωσιακούς τρεις ορόφους. Το Der Boiler, όπως και πολλές από τις σάουνες του Βερολίνου, προσφέρει εκπτώσεις σε φοιτητές, πρώιμους πτηνούς και ξενύχτηδες.

Αναχώρηση μας Οδηγός Gay Sauna του Βερολίνου και βρείτε τις καλύτερες σάουνες για επίσκεψη και πότε να την επισκεφθείτε. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τις κριτικές πελατών και να εξαγάγετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Γκέι δικαιώματα στο Βερολίνο

Η Γερμανία είναι μια από τις πιο φιλελεύθερες κοινωνικά χώρες στον κόσμο. Έγινε πιο φιλελεύθερη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Για να μην αναφέρουμε τον πόλεμο -αχαμ- αλλά έγινε ξανά έτσι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ομοφυλόφιλοι Γερμανοί απολαμβάνουν σαρωτική προστασία από νομικούς όρους. Ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι νόμιμος και οι διακρίσεις στο χώρο εργασίας είναι παράνομες. Το Βερολίνο είναι μια γκέι Μέκκα. Είσαι τόσο ασφαλής στο Βερολίνο όσο ένας γκέι ταξιδιώτης, όσο μπορείς να είσαι οπουδήποτε.

Berghain

Το Berghain

Το πιο θρυλικό γκέι κλαμπ του Βερολίνου είναι το Berghain. Είναι ένας διαβόητος ναός της techno και της υπερβολής. Πολλοί γκέι ταξιδιώτες - οι ντίσκο κούκλες - χτίζουν το ταξίδι τους στο Βερολίνο επισκεπτόμενοι το Berghain. Μπορείς όμως να μπεις; Το Berghain έχει μια διαβόητη αυστηρή πολιτική πόρτας. Μην φοβάστε, έχουμε έναν οδηγό με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε μπαίνοντας στο Berghain.

Φτάνοντας στο Βερολίνο

Το Βερολίνο εξυπηρετείται από δύο αεροδρόμια: Tegel (TXL) και Schönefeld (SXF). Και τα δύο αεροδρόμια έχουν προγραμματιστεί να κλείσουν όταν το νέο Αεροδρόμιο Βερολίνου του Βερολίνου τεθεί σε λειτουργία το 2018.

Οι περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Tegel, μόλις 8 χλμ βορειοδυτικά από το κέντρο της πόλης. Παρόλο που δεν υπάρχουν συνδέσεις με τρένο ή μετρό προς το Tegel, υπάρχει συχνή υπηρεσία λεωφορείου. Αναζητήστε το TXL JetExpressBus για μεταφορά προς Alexanderplatz με τιμές που ξεκινούν από 2.80 €. Τα ταξί προς τις κεντρικές περιοχές είναι περίπου 30 €.

Το Schönefeld είναι το πρώην αεροδρόμιο του Ανατολικού Βερολίνου, 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του κέντρου της πόλης. Είναι μικρό και αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο με έναν διάδρομο. Μεγάλο μέρος της κίνησης είναι προς την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση και Άπω Ανατολή, αλλά το χρησιμοποιούν και οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Από το αεροδρόμιο, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο ή το τρένο. Ένα εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το συνδυασμένο ταξίδι και κοστίζει περίπου 3.30 €. Ένα ταξί για οπουδήποτε στο κέντρο θα κοστίζει περίπου 45 € και διαρκεί περίπου 30-45 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση και τον προορισμό.

Ράιχσταγκ-στο-Βερολίνο

Μετακίνηση στο Βερολίνο

Η αρχή μεταφορών του Βερολίνου, η BVG, λειτουργεί δίκτυα λεωφορείων, U-Bahn (υπόγειος σιδηρόδρομος) και τραμ. Ο S-Bahn (υπεραστικός σιδηρόδρομος) διευθύνεται από τη δική του αρχή, αλλά οι υπηρεσίες είναι ενσωματωμένες στο ίδιο σύστημα τριών ζωνών.

μετρό

Αυτή η υπηρεσία αποτελείται από εννέα γραμμές και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης (πάνω από 170 σταθμούς). Τα πρώτα τρένα λειτουργούν λίγο μετά τις 4 π.μ. το τελευταίο μεταξύ μεσάνυχτων και 1 π.μ., εκτός από τις Παρασκευές και τα Σάββατα, όταν μερικές γραμμές τρέχουν όλη τη νύχτα. Η κατεύθυνση του ταξιδιού υποδεικνύεται από το όνομα της τελευταίας στάσης στη γραμμή.

S-Bahn

Το σύστημα ταχείας διέλευσης του S-Bahn περιλαμβάνει 15 γραμμές που τροφοδοτούν μία από τις τρεις βασικές γραμμές. Ιδιαίτερα χρήσιμο στο Ανατολικό Βερολίνο, ο S-Bahn καλύπτει μεγάλες αποστάσεις γρηγορότερα από το U-Bahn και είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για να φτάσετε σε απομακρυσμένες περιοχές

λεωφορείο

Το Βερολίνο διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο 150 διαδρομών λεωφορείων. Οι γραμμές της ημέρας διαρκούν από τις 4:30 π.μ. έως τις 1 π.μ. το επόμενο πρωί. Μπείτε στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου και βγείτε στη μέση ή στο πίσω μέρος. Ο οδηγός πωλεί μόνο μεμονωμένα εισιτήρια, αλλά όλα τα εισιτήρια από μηχανήματα στο U- ή S-Bahn είναι έγκυρα. Οι περισσότερες στάσεις λεωφορείων έχουν σαφή δρομολόγια και χάρτες δρομολογίων.

Τραμ

Υπάρχουν περίπου είκοσι γραμμές τραμ, κυρίως στην Ανατολή, αν και ορισμένες έχουν επεκταθεί στο δυτικό μισό της πόλης. Τα εισιτήρια διατίθενται από μηχανήματα στα τραμ, στους τερματικούς σταθμούς και στους σταθμούς U-Bahn.

Περιφερειακό τρένο

Το Βερολίνο εξυπηρετείται επίσης από το Regionalbahn (περιφερειακός σιδηρόδρομος), ο οποίος κάποτε συνδέει το Ανατολικό Βερολίνο με το Πότσνταμ. Τρέχει ακόμα γύρω από την πόλη. Οι τιμές των εισιτηρίων διαφέρουν ανάλογα με το ταξίδι.

Ταξιδεύοντας τη νύχτα

Το Βερολίνο διαθέτει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο νυχτερινών γραμμών που καλύπτει όλα τα μέρη της πόλης μέσω λεωφορείων και τραμ που εκτελούν δρομολόγια κάθε 30 λεπτά μεταξύ 12:30 π.μ. και 4:30 π.μ. Πριν και μετά από αυτές τις ώρες, ισχύει το κανονικό χρονοδιάγραμμα για τις γραμμές λεωφορείων και τραμ.

Ταξί

Τα ταξί του Βερολίνου είναι πολυάριθμα, ασφαλή και αποτελεσματικά. Για σύντομα ταξίδια, ζητήστε ένα Kurzstrecke - έως και δύο χιλιόμετρα με 5 €, αλλά διαθέσιμο μόνο όταν έχετε ταξί και όχι από στάση ταξί. Ο μετρητής ξεκινά από 3.90 € και 2 € ανά χιλιόμετρο για τα πρώτα 7 χλμ. στη συνέχεια. Η τιμή παραμένει η ίδια τη νύχτα.

Υπάρχουν πολλές στάσεις ταξί, ειδικά σε κεντρικές περιοχές. Μπορείτε να καλέσετε ταξί 24 ώρες την ημέρα στο 261 026. Οι περισσότερες εταιρείες μπορούν να μεταφέρουν άτομα με αναπηρίες, αλλά απαιτούν προηγούμενη ειδοποίηση. Τα ταξί δέχονται όλες τις μεγάλες πιστωτικές κάρτες.

Οδήγηση

Η εξερεύνηση του Βερολίνου με αυτοκίνητο είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος για να μετακινηθείτε. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα οχημάτων προς ενοικίαση. Οι οδηγοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι, ελλείψει σημάτων, πρέπει να υποχωρήσουν στην κυκλοφορία από τα δεξιά. Τα τραμ έχουν πάντα δικαίωμα.

Η στάθμευση είναι δωρεάν στους δρόμους του Βερολίνου, αλλά οι χώροι είναι δύσκολο να βρεθούν. Σε πολυσύχναστους δρόμους, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε ένα εισιτήριο (από 1 € ανά ώρα) από ένα κοντινό μηχάνημα.

Ποδηλασία

Το Βερολίνο είναι υπέροχο για ποδηλασία. Η δυτική πλευρά είναι επίπεδη, με πολλές ποδηλατικές διαδρομές, πάρκα και κανάλια για κρουαζιέρα δίπλα, ενώ η ανατολή έχει λιγότερα μονοπάτια ποδηλασίας και περισσότερα πλακόστρωτα και γραμμές τραμ. Μπορείτε να κάνετε ποδήλατα στο U-Bahn (εκτός από την ώρα αιχμής).

Berlin

Συχνές ερωτήσεις για το Βερολίνο

Πότε να επισκεφθείτε το Βερολίνο

Οι χειμώνες στο Βερολίνο είναι σκληροί και αδυσώπητοι, με τις θερμοκρασίες της ημέρας κατά μέσο όρο 0°C. Ωστόσο, είναι το χειμώνα που οι πτήσεις και τα ξενοδοχεία είναι στα πιο προσιτά τους και η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Βερολίνου είναι μια πραγματικά μαγική εμπειρία.

Για τους ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφτούν το Βερολίνο το πολύ πιο ζεστό καλοκαίρι, ο Ιούνιος είναι ο καλύτερος μήνας για να το κάνετε. Τότε είναι που η πόλη είναι πιο ζωντανή, με τους δρόμους, τα πάρκα και τους δημόσιους χώρους να είναι γεμάτοι από ανθρώπους που απολαμβάνουν τη ζωντανή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Οι τιμές των ξενοδοχείων τον Ιούνιο είναι επίσης φθηνότερες από ό, τι τον Αύγουστο και τον Ιούλιο.

Χρήματα

Η Γερμανία χρησιμοποιεί το Ευρώ ως νόμισμά της και οι ταξιδιώτες συμβουλεύονται να ελέγξουν την αξία του πριν ταξιδέψουν για να βρουν τις καλύτερες προσφορές ανταλλαγής.

Ενώ οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες γίνονται όλο και πιο αποδεκτές στο Βερολίνο, ειδικά σε πολυτελή εστιατόρια και ξενοδοχεία, τα μετρητά εξακολουθούν να είναι βασιλιάδες στην πόλη. Τα μηχανήματα ATM είναι ευρέως διαδεδομένα, αλλά πολλά θα χρεώνουν προμήθειες άνω των 5 € εάν δεν συνδέονται με μια συγκεκριμένη τράπεζα. Ενώ τα περισσότερα το κάνουν, ορισμένα μηχανήματα στο Βερολίνο δεν δέχονται ξένες κάρτες, αλλά αυτά που δεν το κάνουν θα δείχνουν ξεκάθαρα το γεγονός.

Γενικά θεωρείται αγενές να αφήνεις φιλοδωρήματα στα τραπέζια σε εστιατόρια και καφετέριες, αντί να πείτε στον σερβιτόρο ή στον πάροχο υπηρεσιών πόσα θα θέλατε να προσθέσετε στον λογαριασμό. Η καλή εξυπηρέτηση συνήθως κοστίζει 10% σε όλους τους χώρους και τις υπηρεσίες στο Βερολίνο.

Visa

Οι πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ δεν χρειάζονται βίζα για να μπουν στο Βερολίνο. Οι ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εάν σκοπεύουν να μείνουν στη Γερμανία για 90 ημέρες ή περισσότερο. Αυτές οι θεωρήσεις προορίζονται γενικά για επαγγελματίες ταξιδιώτες και φοιτητές ανταλλαγής. Συνιστάται στους ταξιδιώτες να ελέγξουν τους γερμανικούς νόμους περί θεωρήσεων που αφορούν τη χώρα καταγωγής τους πριν υποβάλουν αίτηση.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Μουσείο Περγάμου

Το διάσημο μουσείο του Βερολίνου που περιέχει πολλά φανταστικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου του τεράστιου Βωμού του Δία. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο μας Οδηγός μουσείου του Βερολίνου εδώ.

Φιλαρμονική του Βερολίνου

Ορχήστρα παγκόσμιας κλάσης με μερικές από τις καλύτερες κλασικές μουσικές στη Γερμανία. Πολλοί από τους μεγαλύτερους συνθέτες κλασικών ήταν Γερμανοί.

Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο

Ένα υπέροχο μουσείο που προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στη μεγάλη και ταραχώδη ιστορία της Γερμανίας.

Ράιχσταγκ (Κοινοβούλιο)

Ιστορικό κτήριο με εκπληκτική θέα από τον τρούλο του τελευταίου ορόφου, φτιαγμένο με κομψό γυαλί και ατσάλι, σχεδιασμένο από τον διάσημο Βρετανό αρχιτέκτονα, Sir Norman Foster - ανοιχτό στο κοινό από τις 8:XNUMX το πρωί.

Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Ένα μνημείο στο Βερολίνο για τα Εβραία θύματα του Ολοκαυτώματος, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Peter Eisenman και τον μηχανικό Buro Happold.

Neues Museum

Ένα μεγάλο μουσείο όμορφο νεοκλασικό κτίριο, περιέχει 9,000 ενδιαφέροντα και ασυνήθιστα αντικείμενα που εκτείνονται σε τρεις μεγάλες ιστορικές συλλογές.

Μνημείο του Τείχους του Βερολίνου

Το τελευταίο κομμάτι του Τείχους του Βερολίνου. Αυτό το μνημείο της γερμανικής διαίρεσης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στο Bernauer Strasse, εκτείνεται κατά μήκος 1.4 χλμ. Της πρώην συνοριακής λωρίδας.

Brandenburger Tor (Πύλη του Βρανδεμβούργου)

Ένα διάσημο μνημείο που υπήρξε από καιρό ένα καθοριστικό σύμβολο του Βερολίνου.

Πότσνταμ

Διάσημη γειτονική πόλη και μέρος της περιοχής Βερολίνου/Βρανδεμβούργου. υπέροχες ιστορικές τοποθεσίες και κήποι, που βρίσκονται στον ποταμό Χάβελ, 24 χλμ. νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης του Βερολίνου.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.