Gay Luxembourg · Οδηγός πόλης

Gay Luxembourg · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Λουξεμβούργο; Στη συνέχεια, η σελίδα ταξιδιωτικών οδηγών γκέι Λουξεμβούργου μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε από το Α στο Ω

Οι Casemates του Λουξεμβούργου

 

Λουξεμβούργο | Lëtzebuerg

Μια χερσαία χώρα στην καρδιά της Δυτικής Ευρώπης. Το Λουξεμβούργο είναι μια από τις λιγότερο πυκνοκατοικημένες χώρες στην Ευρώπη με πληθυσμό πάνω από 500,000 άτομα. Περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού ζει στην πρωτεύουσά του, την πόλη του Λουξεμβούργου.

Το Λουξεμβούργο που γνωρίζουμε σήμερα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 963, όταν ο Κόμης Ζίγκφρεντ Α' απέκτησε αρχαία ρωμαϊκά οχυρώματα στην κορυφή ενός βράχου. Ο Οίκος του Λουξεμβούργου δημιούργησε 4 Αγίες Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και ήταν ακόμη και μέρος της Αυτοκρατορίας του Ναπολέοντα. Η ουδετερότητά του παραβιάστηκε και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους με την εισβολή του γερμανικού στρατού.

Σήμερα, η πόλη του Λουξεμβούργου είναι μία από τις τρεις επίσημες πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μεταξύ άλλων υπηρεσιών. Είναι γνωστό ως οικονομικός κόμβος και έγινε μεγάλη επένδυση για να μετατραπεί το έθνος σε κόμβο γνώσης. Οι τουρίστες προσελκύονται από τον πολιτισμό της πρωτεύουσας και το υπέροχο τοπίο της.

 

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στο Λουξεμβούργο

Το 2013, ο λαός του Λουξεμβούργου εξέλεξε τον ανοιχτά ομοφυλόφιλο Xavier Bettel ως πρωθυπουργό. Το Λουξεμβούργο είναι μια ανεκτική χώρα με νομική δραστηριότητα ομοφυλοφίλων από το 1974. Τα δικαιώματα γάμου και υιοθεσίας θεσπίστηκαν από το νόμο το 2015 και έχουν θεσπιστεί ευρείες νομικές προστασίες για την πρόληψη των διακρίσεων.

Οι στάσεις του κοινού απέναντι στην ομοφυλοφιλία τείνουν να είναι ευνοϊκές και οι έρευνες του Ευρωβαρόμετρου τοποθετούν την κοινή γνώμη άνετα πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Έξω από την πόλη του Λουξεμβούργου, δεν θα βρείτε καμία επίσημη ή οργανωμένη σκηνή γκέι, αλλά όσοι ταξιδεύουν εκτός πόλης δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα.

 

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή του Λουξεμβούργου είναι συγκεντρωμένη στην πρωτεύουσα. Παρά το μικρό του μέγεθος, υπάρχουν λίγα Γκέι μπαρ, κλαμπ χορού και πάρτι που εξυπηρετούν γκέι πελάτες. Σε αντίθεση με άλλες πρωτεύουσες, η Πόλη του Λουξεμβούργου δεν έχει συγκεκριμένη γκέι περιοχή, αλλά οι γκέι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι σε όλα σχεδόν τα μπαρ της πόλης.

Στις αρχές Ιουλίου, υπάρχει ένα ετήσιο φεστιβάλ Pride που προσελκύει επισκέπτες από όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Διοργανώθηκε από τον οργανισμό Rosa Lëtzebuerg, είναι σύνηθες να βλέπουμε τοπικές διασημότητες και πολιτικούς να συμμετέχουν στην παρέλαση.

 

Φτάνοντας στο Λουξεμβούργο

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου (LUX) είναι το μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο της χώρας και βρίσκεται 6 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Λουξεμβούργου. Είναι καλά συνδεδεμένο με προορισμούς στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική και είναι ο κόμβος για την Luxair.

Τα λεωφορεία 16 και 29 εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς τον κεντρικό σταθμό της πόλης του Λουξεμβούργου. Οι υπηρεσίες εκτελούνται από τις 5 έως τα μεσάνυχτα περίπου κάθε 10 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας (20-30 λεπτά το Σαββατοκύριακο) και διαρκούν περίπου 25 λεπτά. Τα εισιτήρια σύντομων ταξιδιών κοστίζουν 2 € και μπορούν να αγοραστούν από έναν διανομέα εισιτηρίων μπροστά από τον τερματικό σταθμό.

Τα ταξί μπορούν να χαιρετιστούν μπροστά από τον τερματικό σταθμό και θα σας μεταφέρουν στον κεντρικό σταθμό σε περίπου 10-15 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτά θα πρέπει να κοστίζουν περίπου 20-25 €, ανάλογα με την κίνηση, αλλά να γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα συμπλήρωμα νύχτας και Κυριακής που προσθέτει επιπλέον κόστος. Μπορείτε να κάνετε κράτηση ταξί εκ των προτέρων για να εξοικονομήσετε κόστος και να αποφύγετε την ουρά.

Με το τρένο

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Λουξεμβούργου είναι ο πιο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός σταθμός στο Λουξεμβούργο και είναι η καρδιά του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου. Προσφέρει απευθείας συνδέσεις με τη γειτονική Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελβετία και τη Γερμανία, οι οποίες προσφέρουν περαιτέρω συνδέσεις με το ευρύτερο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο.

 

Μετακίνηση στο Λουξεμβούργο

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Τα τοπικά τρένα και λεωφορεία σας μεταφέρουν σε όλη τη χώρα σε μια φθηνή τιμή. Μεμονωμένα ταξίδια έως 2 ωρών ξεκινούν από 2 € με εισιτήρια ημέρας για ολόκληρο το δίκτυο με κόστος 4 €. Ακόμα και μικρά χωριά είναι καλά συνδεδεμένα, με τα περισσότερα χωριά να έχουν τουλάχιστον μία ωριαία εξυπηρέτηση. Τα Σάββατα υπολογίζονται ως εργάσιμη ημέρα, αλλά οι υπηρεσίες της Κυριακής είναι συχνές. Τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λουξεμβούργο είναι δωρεάν.

Εκτός από το περπάτημα, τα λεωφορεία είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στην ίδια την Πόλη του Λουξεμβούργου. Όλες οι γραμμές λεωφορείων στην πόλη περνούν από τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων, με περιορισμένη υπηρεσία νυχτερινών λεωφορείων.

Με το αυτοκίνητο

Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο, με παρούσες όλες τις μεγάλες εταιρείες. Η οδήγηση είναι ένας καλός τρόπος για να εξερευνήσετε την ύπαιθρο και τα χωριά με τον δικό σας ρυθμό, προσφέροντας ταυτόχρονα εκπληκτικό τοπίο. Για να νοικιάσετε αυτοκίνητο, πρέπει να είστε άνω των 23 ετών (κάτω των 25 ετών ενδέχεται να επιβαρυνθείτε με επιπλέον χρέωση) και να έχετε κρατήσει την άδειά σας για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Υπάρχουν πολλές τάξεις ταξί σε όλη την πόλη του Λουξεμβούργου και αξίζει να σημειωθεί πού βρίσκονται (το χαιρετισμό από τον δρόμο μπορεί να είναι δύσκολο). Μπορεί μερικές φορές να είναι καλύτερα να παραγγείλετε εκ των προτέρων, αλλά να γνωρίζετε ότι υπάρχει επιπλέον χρέωση 10% μεταξύ 10μμ και 6πμ και αύξηση 25% τις Κυριακές και τις αργίες.

 

Πού να μείνετε στο Λουξεμβούργο

Η πόλη του Λουξεμβούργου διαθέτει μια ευρεία επιλογή ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Επισκέψου το Σελίδα ξενοδοχείων Λουξεμβούργου για τις πιο πρόσφατες προσφορές ξενοδοχείων.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

στην πόλη του Λουξεμβούργου

Το Casemates Bock - Το μέρος όπου βρισκόταν το πρώτο κάστρο του Λουξεμβούργου. Αυτές οι οχυρώσεις του 18ου αιώνα και η γύρω περιοχή αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Παλιά Πόλη - η πεζοδρομημένη ιστορική καρδιά του Λουξεμβούργου. Εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ, αλλά οι τιμές μπορεί να είναι υψηλές.

Αμερικανικό νεκροταφείο και μνημείο Λουξεμβούργου Β 'Παγκοσμίου Πολέμου - βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης, αυτός είναι ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης περισσότερων από 5000, Αμερικανών στρατιωτικών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτός είναι ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης του θρυλικού στρατηγού Τζορτζ Πάτον.

ΜΟΥΔΑΜ - σχεδιασμένο από τον IM Pei (ο τύπος που σχεδίασε την πυραμίδα στο Λούβρο), αυτό είναι ένα φανταστικό μουσείο μοντέρνας τέχνης. Στη χαμηλή περίοδο, το μουσείο αδειάζει αρκετά, ώστε να μπορείτε να εκτιμήσετε έργα τέχνης της Marina Abramovic και του Wolfgang Tillmans στην ηρεμία.

έξω από την πόλη του Λουξεμβούργου

Έχτερναχ - Η παλαιότερη πόλη του Λουξεμβούργου και κοντά στα γερμανικά σύνορα. Το μοναστήρι που ιδρύθηκε το 698 είναι το κύριο αξιοθέατο της πόλης, αλλά είναι επίσης πολύ διασκεδαστικό να εξερευνάτε τους δρόμους με στροφές και να τρώτε και να πίνετε στα πολλά μπαρ και εστιατόρια.

Vianden - ένα παραμυθένιο χωριό που μοιάζει να είναι φτιαγμένο για ευκαιρίες φωτογραφίας. Το κύριο αξιοθέατο είναι το κάστρο σκαρφαλωμένο στην κορυφή του λόφου που προσφέρει ένα ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων το καλοκαίρι. Ο συγγραφέας Victor Hugo πέρασε επίσης λίγο χρόνο εδώ, έτσι υπάρχει ένα μικρό μουσείο αφιερωμένο σε αυτόν.

 

Πότε να έρθετε

Οι χειμώνες είναι κρύοι και τα καλοκαίρια είναι ζεστά με άκρα -15 ° C και θερμοκρασίες πολύ πάνω από 30 ° C δεν ακούγονται. Πολλοί τουρίστες από γειτονικές χώρες συρρέουν το έθνος τους καλοκαιρινούς μήνες και η Πόλη του Λουξεμβούργου μπορεί να γίνει πολύ απασχολημένη. Η άνοιξη και οι αρχές του φθινοπώρου είναι ευχάριστες και όχι πολύ απασχολημένες.

Διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται όλο το χρόνο στο Λουξεμβούργο. Οι φωτιές του Buergbrennen πραγματοποιούνται την πρώτη Κυριακή της Σαρακοστής για να γιορτάσουν το τέλος του χειμώνα και τις αρχές της άνοιξης, ενώ η χορευτική πομπή του Echternach, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη του Whit, βλέπει πολλούς ανθρώπους να χορεύουν μέσα στην πόλη. Ο μήνας Οκτωβρίου είναι γνωστός για φεστιβάλ κρασιού.

 

Visa

Το Λουξεμβούργο βρίσκεται στην περιοχή θεώρησης Σένγκεν της Ευρώπης. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Το Λουξεμβούργο είναι μέλος της Ευρωζώνης. Τα μηχανήματα μετρητών είναι ευρέως διαθέσιμα και οι μεγάλες κάρτες γίνονται δεκτές στα περισσότερα μέρη. Είναι πάντα βολικό να έχετε κάποια μετρητά, καθώς οι μικρότεροι χώροι ενδέχεται να μην πάρουν κάρτα.

 

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Το Λουξεμβούργο είναι μια τρίγλωσση χώρα, με τη γλώσσα να εξαρτάται από το πλαίσιο. Το Λουξεμβούργο είναι η εθνική γλώσσα και χρησιμοποιείται στα μέσα μετάδοσης. Τα γερμανικά είναι η γλώσσα των σχολείων, του τύπου και της εκκλησίας.

Τα γαλλικά είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση. Ωστόσο, τα Αγγλικά ομιλούνται ευρέως σε τουριστικές περιοχές.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.