Οδηγός Gay Milan City

Οδηγός Gay Milan City

Σχεδιάζετε το πρώτο σας ταξίδι στο Μιλάνο; Τότε η σελίδα μας με οδηγό πόλης για τους ομοφυλόφιλους του Μιλάνου είναι για εσάς

 

Μιλάνο | Μιλάνο

Το Μιλάνο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας και η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας. Η αστική περιοχή της πόλης είναι η 5η πιο πυκνοκατοικημένη στην Ευρώπη, με περίπου 5.2 εκατομμύρια ανθρώπους. Το Μιλάνο θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα μόδας και ντιζάιν και φιλοξενεί σημαντικά μουσεία και ορόσημα, όπως ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου και η Santa Maria delle Grazie.

Προσελκύοντας πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, το Μιλάνο είναι διάσημο για πολλές διεθνείς εκδηλώσεις, όπως η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου και η Έκθεση Επίπλων του Μιλάνου. Η πόλη φιλοξενεί επίσης δύο από τις πιο διάσημες ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο, την AC Milan και την FC Internazionale Milano.

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στην Ιταλία

Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ιταλία, ανατρέξτε στο Οδηγός Gay Rome City .

Γκέι σκηνή στο Μιλάνο

Η γκέι σκηνή στο Μιλάνο μπορεί να μην είναι τόσο ανοιχτή όσο και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά είναι πιο ορατή από ό, τι αλλού στην Ιταλία.

Το Μιλάνο είναι ένας παγκόσμιος κόμβος μόδας και η οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Αυτές οι βιομηχανίες έχουν λειτουργήσει ως γκέι μαγνήτης για πανέμορφους Ιταλούς και μια νέα γενιά ανδρών ζει τώρα τη ζωή τους με υπερηφάνεια στο ύπαιθρο. Τα σημάδια της αγάπης όπως το να κρατάτε τα χέρια, να αγκαλιάζετε στο δρόμο και να φιλάτε το μάγουλο στο μάγουλο είναι απολύτως αποδεκτά. Το να αγγίξεις κάποιον κάτω από τη μέση στο κοινό θεωρείται ακατάλληλο.

Η κύρια γκέι νυχτερινή ζωή του Μιλάνου επικεντρωνόταν στην οδό Via Sammartini, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου. Σήμερα, η περιοχή θεωρείται επισφαλής. Και ενώ μερικά gay venues παραμένουν στο Sammartini, η γκέι σκηνή του Μιλάνου έχει δημιουργήσει ένα νέο σπίτι στο Πόρτα Βενετία περιοχή, ιδιαίτερα στην οδό Via Lecco. Τα γκέι μπαρ εδώ (LeccoMilanoΜΟΝΟ Μπαρ μεταξύ άλλων) βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια μεταξύ τους.

Στην Ιταλία, για να μπείτε στα περισσότερα κλαμπ γκέι ενηλίκων (κρουαζιερόπλοια, σάουνες, κ.λπ.), θα χρειαστείτε μια κάρτα μέλους μέλους όπως το ANDDOS. Μπορείτε να αγοράσετε αυτήν την κάρτα από οποιονδήποτε συμμετέχοντα χώρο. Θα χρειαστείτε ένα αναγνωριστικό φωτογραφίας που να δείχνει την ημερομηνία γέννησής σας (διαβατήριο / άδεια οδήγησης) για να αγοράσετε μια κάρτα, η οποία ισχύει για τρεις μήνες.

 

Μιλάνο Duomo (καθεδρικός ναός)

 

 

Φτάνοντας στο Μιλάνο

Το Μιλάνο έχει δύο διεθνή αεροδρόμια - Μιλάνο Malpensa και Milan Linate. Το Milan Malpensa βρίσκεται 50χλμ. από το κέντρο της πόλης, αλλά είναι το κύριο αεροδρόμιο με αρκετά αποδοτικές συγκοινωνιακές συνδέσεις.

Το Malpensa Express αναχωρεί από το Malpensa κάθε 30 λεπτά για τον Κεντρικό Σταθμό του Μιλάνου. Η τιμή είναι 13 € μονή διαδρομή. Τα τρένα αναχωρούν από τους τερματικούς σταθμούς 1 και 2 από τις 06:15 από τις 00:25 (ανάλογα με τον τερματικό σταθμό στον οποίο φτάνετε). Για ώρες τρένων, πλατφόρμες και εισιτήρια μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε εδώ

Εάν φτάσετε πρώτα στον τερματικό σταθμό 2, πάρτε το λεωφορείο για τον τερματικό σταθμό 1. Εκτός αυτών των ωρών υπάρχει περιορισμένη και όχι ιδιαίτερα αξιόπιστη υπηρεσία λεωφορείου.

Το λεωφορείο Malpensa Shuttle Bus λειτουργεί τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας με μειωμένες υπηρεσίες όλη τη νύχτα. Κοστίζει 10 € και σας αφήνει έξω από τον Κεντρικό Σταθμό στο Μιλάνο.

Μια άλλη εταιρεία λεωφορείων, το Autostradale, αναχωρεί από το Malpensa από τις 6:00 έως τις 00:30 για το Μιλάνο και το Μιλάνο από τις 04: 35–23: 00 κάθε 20 έως 30 λεπτά για το αεροδρόμιο. Τα μονά κοστίζουν 8 €.

Εάν ταξιδεύετε με ταξί, περιμένετε να πληρώσετε περίπου 90 € ανά διαδρομή.

Το Milan Linate είναι πολύ πιο κοντά στο κέντρο της πόλης (7 χλμ.), Αλλά εξυπηρετείται μόνο από εγχώριους και μερικούς ευρωπαίους αερομεταφορείς. Το Urban Line 73 έχει λεωφορεία προς το κέντρο της πόλης κάθε δέκα λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας έναντι 1.50 €. Ένα ταξί από το αεροδρόμιο Linate κοστίζει κατά μέσο όρο 20 €.

 

 

Μιλάνο τη νύχταNavigli Μιλάνο

 

 

Μετακίνηση στο Μιλάνο

Ταξιδιωτικό πάσο

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς γύρω από το Μιλάνο είναι φθηνά, αλλά αν κάνετε περισσότερα από ένα ταξίδι, αγοράστε καθημερινά συνδυασμένα εισιτήρια λεωφορείων, τραμ και μετρό για περίπου 3 € από ένα από τα καταστήματα καπνού που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε γωνιά του δρόμου. Το Singles κοστίζει 1.50 €.

Ταξί

Τα ταξί στο Μιλάνο είναι αξιόπιστα και εύχρηστα, αλλά η μέση σύντομη διαδρομή κοστίζει περίπου 10 €. Προχωρήστε για μια ταξί στο κέντρο ή έξω από τον Κεντρικό Σταθμό καθώς χαιρετίζοντας ένα ταξί (εκτός αν βγείτε μπροστά) δεν θα σας φτάσει πολύ μακριά.

λεωφορείο

Υπάρχουν 50+ δρομολόγια αστικών λεωφορείων, αλλά τα περισσότερα δεν είναι τόσο χρήσιμα ή αξιόπιστα όσο το μετρό ή το τραμ. Νυχτερινά λεωφορεία τρέχουν κατά μήκος των κόκκινων και κίτρινων γραμμών του μετρό κάθε 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Ράδιο λεωφορείο

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για ένα ραδιολεωφορείο που θα σας παραλάβει από ένα προγραμματισμένο σημείο και θα σας αφήσει στον προορισμό σας, εφόσον βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη γειτονιά. Είναι διαθέσιμα από τις 20:00 έως τις 02:00 και πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων στο 02 48934 803.

Τραμ

Το τραμ είναι μια αξιόπιστη υπηρεσία που διασχίζει και περιβάλλει το Μιλάνο. Τα εισιτήρια πρέπει να προ-αγοραστούν και να επικυρωθούν μία φορά στο πλοίο. Απλώς προσέξτε τι κάνει ο καθένας και αντιγράψτε τα.

μετρό

Το μετρό αποτελείται από τρεις γραμμές που προσδιορίζονται από τα χρώματα. «κόκκινο», «πράσινο και κίτρινο» και η «μπλε» προαστιακή γραμμή. Το εισιτήριο κοστίζει 1.50€ και ισχύει για 90 λεπτά μετά την αγορά. Τα εισιτήρια πρέπει να επικυρωθούν κατά την είσοδο στο σταθμό του μετρό.

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το Μιλάνο είναι συμπαγές και τα περισσότερα αξιοθέατα, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και γκέι χώροι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε την ενέργεια μιας τόσο κοσμοπολίτικης πόλης, αλλά προσέξτε για μοτοποδήλατα vespa και, τη νύχτα, μεθυσμένα μοντέλα κακής συμπεριφοράς!

Πού να μείνετε στο Μιλάνο

Για τη λίστα με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία κοντά σε αξιοθέατα και γκέι σκηνή στο Μιλάνο, επισκεφθείτε το Ξενοδοχεία Μιλάνο και Πολυτελή ξενοδοχεία σε Γκέι Μιλάνο σελίδες.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Μιλάνο

 

 

  • Quadrilatero D'oro - Κανένα ταξίδι στο Μιλάνο δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς ένα γόνατο κατά μήκος του καλύτερου μπλοκ μόδας στον κόσμο.
  • Καθεδρικός ναός - Μπορεί να το έχετε δει στην τηλεόραση, αλλά η πρώτη σας ματιά στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου θα σας αφήσει να λαχανιαστείτε με δέος. Το τεράστιο μέγεθος και οι διαπεραστικές ακίδες είναι υπέροχες.
  • Galleria Vittorio Emanuele 11 - Η σιδερένια και γυάλινη νεοκλασική εμπορική στοά συνδέει το Duomo με την Όπερα La Scala. Prada και Gucci βρίσκονται εδώ.
  • Απερτίβι - Πολλά μπαρ προσφέρουν φαγητό το βράδυ για να συμπληρώσετε το ποτό σας. Οι Ιταλοί τρώνε αργά και το appertivi είναι εξαιρετικά δημοφιλές για να σας κρατήσει μέχρι την ώρα του δείπνου.
  • Μια νύχτα στη Λα Σκάλα - Οι λάτρεις της όπερας θα κακομάθουν εδώ στην πιο θρυλική Όπερα του κόσμου.
  • Navigli - Περιπλανηθείτε στα μπαρ και τα εστιατόρια του καναλιού Navigli, μερικά από τα πιο ζωντανά στο Μιλάνο.
  • Il cenacolo - Αυτό που πρέπει να δείτε είναι ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι «Μυστικός Δείπνος». Το μόνο που λαμβάνετε είναι 15 λεπτά για να αναπνεύσετε και να λάμψετε, γι' αυτό αξιοποιήστε το στο έπακρο.

 

 

Πότε να έρθετε

Το Μιλάνο έχει ζεστό και ζεστό κλίμα το καλοκαίρι, αλλά ο χειμώνας μπορεί να είναι αρκετά δροσερός. Εάν δεν σας αρέσει η βροχή, τότε αποφύγετε την άνοιξη όταν ο καιρός είναι παρόμοιος με αυτόν που βιώνεται στο Λονδίνο.

Καταστήματα Λιανικής

Το Μιλάνο μπορεί να είναι η οικονομική καρδιά της Ιταλίας, αλλά είναι εξίσου, αν όχι πιο διάσημο, για τη βιομηχανία μόδας και τα καταστήματα σχεδιαστών πολυτελείας.

Το επίκεντρο αυτής της βιομηχανίας είναι η Quadrilatero della Moda (η «μόδα τετράπλευρη») που αποτελείται από Via Monte Napoleone, Via della Spiga, Via Manzoni, Via Sant'Andrea & Corso Venezia.

Αυτό το τμήμα της πόλης έχει κυριαρχήσει στις πιο διάσημες μάρκες πολυτελείας στον κόσμο, όπως Prada, Dolce & Gabbana, Gucci, Versace, Chopard, Moschino, Bvlgari, Cavalli, Armani και ούτω καθεξής. Ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε και βεβαιωθείτε ότι το πλαστικό σας μπορεί να αντέξει τη ζημιά!

 

Χρήματα

Η Ιταλία είναι μέλος της ευρωζώνης. Τα ΑΤΜ (bancomat) είναι ευρέως διαθέσιμα στο Μιλάνο. Τα καταστήματα αγαπούν τα μετρητά. Δεν θα σας αρνηθούν έκπτωση σε πολλά ανεξάρτητα καταστήματα εάν πληρώσετε μετρητά. Τα περισσότερα καταστήματα θα ζητήσουν ταυτότητα εάν πληρώσετε με πιστωτική κάρτα.

Τα γραφεία συναλλάγματος (cambio) βρίσκονται κοντά σε όλες τις κύριες τουριστικές περιοχές αλλά γενικά προσφέρουν χαμηλές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.