gay-birmingham-guide-2017

Gay Birmingham · Οδηγός πόλης

Σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Μπέρμιγχαμ; Η γκέι οδηγός της πόλης του Μπέρμιγχαμ είναι για εσάς.

gay-birmingham-guide-2017

Μπέρμιγχαμ

Από τις βιομηχανικές της ρίζες, η πόλη έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό εμπορικό και πολιτιστικό προορισμό και είναι τώρα μία από τις πιο δυναμικές και νεανικές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου (το 40% του πληθυσμού είναι κάτω των 25 ετών).

Το σε μεγάλο βαθμό πεζόδρομο της πόλης διαθέτει μοντέρνα αρχιτεκτονική, πολιτιστικά ορόσημα και καταστήματα παγκόσμιας κλάσης, με τα παλιά βιομηχανικά κανάλια να καθαρίζονται και να χρησιμεύουν ως σκηνικά για μια ακμάζουσα καφετέρια, μπαρ και εστιατόριο.

 

Γκέι σκηνή

Όντας μια μεγάλη πόλη, το Μπέρμιγχαμ έχει το δικό του καθιερωμένο Gay Village, που βρίσκεται ακριβώς νότια του κέντρου της πόλης, σε μια περιοχή που είναι τώρα γνωστή ως Southside.

Το Gay Village είναι συγκεντρωμένο γύρω από την Hurst Street και διαθέτει πολλά Μπαρ για ομοφυλόφιλους, κλαμπ και καταστήματα και είναι πολύ το επίκεντρο της νυχτερινής ζωής των ομοφυλόφιλων.

Η γκέι σκηνή του Μπέρμιγχαμ απευθύνεται κυρίως στον τεράστιο και σχετικά νεαρό αστικό πληθυσμό. Ο τουρισμός αναπτύσσεται ραγδαία (το Μπέρμιγχαμ είναι η δεύτερη πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις της Αγγλίας εκτός Λονδίνου) αλλά δεν προσελκύει ακόμη τον ίδιο όγκο γκέι επισκεπτών με το Λονδίνο, το Μάντσεστερ ή το Μπράιτον.

 

Φτάνοντας στο Μπέρμιγχαμ

Με την τοποθεσία του στην καρδιά της Αγγλίας, το Μπέρμιγχαμ είναι εύκολα προσβάσιμο. Η πόλη είναι ένας μεγάλος σιδηροδρομικός κόμβος του Ηνωμένου Βασιλείου, με γρήγορες και συχνές συνδέσεις με το Λονδίνο και άλλες μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου από τον κεντρικό σταθμό, Birmingham New Street. Υπάρχουν επιπλέον σιδηροδρομικές υπηρεσίες από τους σταθμούς Snow Hill και Moor Street.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ βρίσκεται κοντά στο Solihull, 8 χλμ. Από το κέντρο της πόλης. Έχει συχνές καθημερινές πτήσεις προς άλλες μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης. Υπάρχουν επίσης απευθείας πτήσεις προς Δελχί, Ντουμπάι, Ισλαμαμπάντ, Νέα Υόρκη και Τορόντο. Μια δωρεάν υπηρεσία Air-Rail συνδέει τους τερματικούς σταθμούς επιβατών με τον Διεθνή Σιδηροδρομικό Σταθμό, με συχνές σιδηροδρομικές υπηρεσίες προς το Σταθμό New Street (κοστίζει μεταξύ £ 3-4). Τα λεωφορεία X1 και 97 / A πηγαίνουν στο κέντρο της πόλης για 2.40 £. Τα ταξί μπορούν να κοστίσουν περίπου 40 £.

Το Μπέρμιγχαμ βρίσκεται επίσης στην καρδιά του δικτύου αυτοκινητοδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου, με γρήγορες οδικές συνδέσεις προς το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική μέσω του M42, προς την Ανατολή μέσω του M6 και τη Νοτιοδυτική μέσω του M5.

 

Μετακίνηση στο Μπέρμιγχαμ

Με μια καλή γκάμα ξενοδοχείων στο κέντρο της πόλης και την κεντρική τοποθεσία του Gay Village, θα μπορείτε να φτάσετε εύκολα στους περισσότερους προορισμούς με τα πόδια ή με τοπικό ταξί.

Δίκτυο West Midlands παρέχει ένα δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών λεωφορείων, τρένων και μετρό που συνδέει όλες τις περιοχές της πόλης. Ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις είναι σύνηθες να ενσωματώνονται τα συστήματα δημόσιων μεταφορών, αυτό δεν συμβαίνει γενικά στο Ηνωμένο Βασίλειο (τουλάχιστον, εκτός Λονδίνου), επομένως θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά εισιτήρια ανάλογα με τον τρόπο μεταφοράς σας ή να πληρώσετε επιπλέον. -ons" στην αρχική σας τιμή.

 

Πού να μείνετε στο Μπέρμιγχαμ

Για τη λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία κοντά στο Gay Village στην Hurst Street και στο κέντρο της πόλης του Μπέρμιγχαμ, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Birmingham.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Καταστήματα Λιανικής

Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν το κέντρο της πόλης Αρένα ταυρομαχίας, ανανεώθηκε με το αρχιτεκτονικό θαύμα που είναι το κατάστημα Selfridges. Η πόλη έχει επίσης ένα Harvey Nichols, μια ευρύτερη επιλογή αποκλειστικών καταστημάτων στο Το γραμματοκιβώτιο και ο παγκοσμίου φήμης Συνοικία κοσμημάτων.

Πλατεία Chamberlain, Μπέρμιγχαμ

 

κουλτούρα

Μουσείο και Πινακοθήκη Μπέρμιγχαμ - Πλατεία Chamberlain. Στεγάζεται σε μια μεγάλη μόνιμη συλλογή έργων τέχνης, προσωρινές εκθέσεις και την Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Waterhall.

Γκαλερί IKON - Πλατεία Oozells από την Broad Street. Μοντέρνα και εννοιολογική γκαλερί τέχνης με ένα υπέροχο καφέ.

Άστον Χολ, Trinity Road, Άστον. Ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό Jacobean με δωμάτια εποχής και έργα τέχνης.

Συμφωνική αίθουσα, Broad Street. Αυτός ο σημαντικός χώρος συναυλιών βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της πόλης.

Βασιλικό Μπαλέτο του Μπέρμιγχαμ, Thorp Street. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μπαλέτου του Ηνωμένου Βασιλείου, της οποίας η παράσταση είναι το ιππόδρομο του Μπέρμιγχαμ, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και κοντά στο Gay Village.

 

Δημοφιλή αξιοθέατα

Παγκόσμιο Μουσείο Cadbury - Η σοκολάτα Cadbury είναι συνώνυμη με το Μπέρμιγχαμ. Το τεράστιο εργοστάσιο σοκολάτας τους βρίσκεται ακριβώς στα νότια του γκέι χωριού και είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες τις περισσότερες μέρες.

Γκαλερί Think Tank, Millennium Point, Curzon Street - πρακτικό Μουσείο Επιστημών. Διατίθενται συνδυαστικά εισιτήρια για τον κοντινό κινηματογράφο IMAX.

Μουσείο της Συνοικίας Κοσμημάτων, Vyse Street, Hockley - Μια ευκαιρία να επισκεφθείτε ένα εγκαταλελειμμένο εργαστήριο κοσμημάτων, στην περιοχή πολλών εμπορικών κοσμηματοπωλείων.

Πολυπολιτισμικό Μπέρμιγχαμ

Η πόλη φιλοξενεί διάφορες κοινότητες από όλο τον κόσμο και διαθέτει πολλά διαφορετικά θρησκευτικά κέντρα, όπως Καθεδρικός ναός του Μπέρμιγχαμ, Κεντρικό Τζαμί του Μπέρμιγχαμ και Βουδιστικό Κέντρο του Μπέρμιγχαμ.

Η κουζίνα του κόσμου αντιπροσωπεύεται επίσης καλά στην πόλη με πολλά κινέζικα, ινδικά, ταϊλανδέζικα, ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά και ακόμη και νοτιοαμερικάνικα εστιατόρια.

 

Πότε να έρθετε

Μπέρμιγχαμ Υπερηφάνεια ξεκινά τη σεζόν Gay Pride του Ηνωμένου Βασιλείου και πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο των Spring Bank Holiday, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων (περίπου 70,000 το 2014).

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Gay Village, με πάγκους στην αγορά, παραστάσεις, λούνα παρκ και Pride Parade. Η εκδήλωση χρεώνει τώρα ένα τέλος συμμετοχής και είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα Pride του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Visa

Τα τελευταία χρόνια, το ΗΒ ενίσχυσε τις διαδικασίες μετανάστευσης και εισήγαγε τη χρήση βιομετρικών στοιχείων. Πλήρεις λεπτομέρειες μπορεί να είναι βρείτε εδώ.

Οι περισσότεροι επισκέπτες από το Χονγκ Κονγκ SAR, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν δεν χρειάζονται βίζα (παρακαλώ δείτε εδώ για να δείτε αν αυτό ισχύει για εσάς). Άλλοι επισκέπτες από την Ασία πρέπει να αποκτήσουν βίζα πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνήθως θα σας ζητηθεί να παρακολουθήσετε μια συνέντευξη στην τοπική βρετανική πρεσβεία.

Η είσοδος επιτρέπεται συνήθως για περίοδο 6 μηνών και είστε ελεύθεροι να ταξιδέψετε οπουδήποτε στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Η βρετανική βίζα δεν ισχύει για ταξίδια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Χρήματα

Το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι το Λίρα Αγγλίας, που συμβολίζεται με £. Τα ευρώ δεν γίνονται δεκτά ως πληρωμή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Visa & MasterCard και οι χρεωστικές κάρτες γίνονται δεκτές σχεδόν παντού. Οι κάρτες American Express και Diners είναι ευρέως αποδεκτές. Το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί ένα σύστημα «Τσιπ και PIN» για όλες τις πληρωμές. Εάν η κάρτα σας διαθέτει μικροτσίπ, περιμένετε να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον αριθμό PIN σας αντί να υπογράψετε. Εάν δεν έχετε PIN, αναμένεται να σας ζητηθεί να εμφανίσετε επίσημο αναγνωριστικό φωτογραφίας.

Η ανταλλαγή μετρητών σε Λίρες Βρετανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι δαπανηρή. Οι περισσότεροι Ασιάτες ταξιδιώτες έχουν καλύτερη τιμή ανταλλάσσοντας νόμισμα πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.