Μπαλί

Gay Bali · Οδηγός για το νησί

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Μπαλί; Τότε ο οδηγός για το gay νησί μας είναι για εσάς.

Μπαλί

Μπαλί

Το Μπαλί είναι ένα από τα περισσότερα από 17,000 νησιά που αποτελούν το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας. Το νησί φημίζεται για τις άγριες ακτές του, τις αμμώδεις παραλίες, καθώς και τον ορεινό και ορεινό εσωτερικό του.

Αυτό το πανέμορφο τοπίο φιλοξενεί περίπου 4 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει μήκος περίπου 144 χιλιόμετρα από ανατολικά προς δυτικά και 80 χιλιόμετρα από το πιο βόρειο σημείο μέχρι τη νότια άκρη.

 

Γκέι σκηνή

Το Μπαλί είναι ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της Ινδονησίας, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 80% όλων των διεθνών επισκεπτών στη χώρα. Το νησί προσελκύει πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο - ιδιαίτερα από την Αυστραλία και την Κίνα.

Η ανάπτυξη του τουρισμού τις τελευταίες δεκαετίες συνέβαλε στην ανάπτυξη μιας ακμάζουσας, αν και σχετικά μικρής, γκέι σκηνής στη νοτιοδυτική παράκτια περιοχή του Σεμινιάκ. Η νυχτερινή ζωή επικεντρώνεται σε μια σειρά από δημοφιλή Gay Bars στην οδό Camplung Tanduk (επίσης γνωστή ως Dhyana Pura). Αυτοί οι χώροι είναι ανοιχτοί όλο το χρόνο και γενικά απασχολούνται κάθε βράδυ από τις 11 μ.μ. - μεσάνυχτα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ομοφυλόφιλων επισκεπτών μένει σε κεντρικά θέρετρα ή σε ιδιωτικές βίλες, αλλά υπάρχουν πολλά αποκλειστικά Gay Resorts, πολλά από τα οποία είναι «προαιρετικά ρούχα».

ορυζώνα-ορυζώνα-στο-Μπαλί

Ορυζώνες ορυζώνα στο Μπαλί

 

Φτάνοντας στο Μπαλί

Οι περισσότεροι επισκέπτες θα φτάσουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ngurah Rai (DPS) - γνωστό και ως Διεθνές Αεροδρόμιο Ντενπασάρ. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην πραγματικότητα στο Tuban μεταξύ Kuta και Jimbaran, περίπου 30 λεπτά μακριά από το Denpasar. Το Ngurah Rai είναι το 3ο πιο πολυσύχναστο διεθνές αεροδρόμιο της Ινδονησίας και ένας σημαντικός κόμβος που συνδέεται με την Αυστραλία, τη Νοτιοανατολική Ασία και την υπόλοιπη Ινδονησία.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία και βίλες προσφέρουν υπηρεσία παραλαβής από το αεροδρόμιο. Διαφορετικά, μπορείτε να πάρετε ταξί. Το αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στην κύρια τουριστική περιοχή και δεν υπάρχει ποτέ έλλειψη ταξί. Ο ναύλος πρέπει να διαπραγματευτεί εκ των προτέρων, εκτός εάν έχουν και συμφωνήσουν να χρησιμοποιήσουν έναν μετρητή.

Ναός Taman Ayun

 

Περιήγηση στο Μπαλί

Η μετακίνηση στο Μπαλί είναι εύκολη, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές μεταφοράς για να διαλέξετε. Εάν θέλετε να εξερευνήσετε τα αξιοθέατα και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας, μια καλά οργανωμένη περιήγηση είναι μια καλή επιλογή. Το φιλικό προς τον προϋπολογισμό "bemo" είναι η κύρια δημόσια συγκοινωνία του Μπαλί, και κάθε πόλη έχει έναν σταθμό bemo.

Το Ντενπασάρ είναι ο κόμβος αυτών των μοναδικών τρόπων μεταφοράς και πολλές πόλεις διαθέτουν περιφερειακούς τερματικούς σταθμούς, ώστε να μπορείτε να μεταβείτε από τη μία γωνία του Μπαλί στην άλλη. Τα λεωφορεία και τα μίνι λεωφορεία ταξιδεύουν κατά μήκος των μακρύτερων διαδρομών από τους ίδιους σταθμούς με τους μπόμο.

Οι ναύλοι μπορεί να είναι αρκετά απρόβλεπτοι και οι τουρίστες και οι επισκέπτες συχνά χρεώνονται. Το πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να παρατηρήσετε τι πληρώνουν οι Μπαλινέζοι. Θυμηθείτε να μεταφέρετε μερικούς μικρούς λογαριασμούς για να αποτρέψετε τον οδηγό από την αλλαγή σας. Ενδέχεται να χρεωθείτε επιπλέον για μια μεγάλη τσάντα, και είναι φυσιολογικό τα bemos να αναχωρούν μόνο όταν το όχημα είναι γεμάτο.

Λάβετε υπόψη ότι η κίνηση στο Μπαλί μπορεί να είναι τρομερή, οπότε αφήστε αρκετό χρόνο αν χρειαστεί να φτάσετε στο αεροδρόμιο για να πάρετε μια πτήση.

 

Πότε να έρθετε

Το Μπαλί έχει ευχάριστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας όλο το χρόνο και κυμαίνεται μεταξύ 20-33⁰C. Ο δυτικός μουσώνας φέρνει υψηλή υγρασία από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει άφθονος ήλιος κατά τη διάρκεια της ημέρας, με βροχές να ξεκινούν αργά το απόγευμα ή το βράδυ και να περνούν γρήγορα.

Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, η υγρασία είναι χαμηλή και μπορεί να είναι αρκετά δροσερή τα βράδια.

 

Πού να μείνετε στο Μπαλί

Εάν θέλετε να μείνετε σε ένα γκέι περιβάλλον, υπάρχει μια εξαιρετική επιλογή αποκλειστικά Gay Resorts & Villas στο Μπαλί. Περισσότερες εξαιρετικές επιλογές Μεσαίας κατηγορίας + Οικονομικά ξενοδοχεία και  πολυτελή ξενοδοχεία βρίσκονται στην περιοχή Seminyak, Kuta και Legian.

Τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στο Ουμπούντ προσφέρουν υπέροχη θέα και μια ωραία αλλαγή τοπίου, μακριά από τη φασαρία της πόλης.

Έχουμε επίσης μια ξεχωριστή σελίδα για Ξενοδοχεία σε Lombok και Gili Islands.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Seminyak - μια δημοφιλής περιοχή στη δυτική ακτή του Μπαλί ακριβώς βόρεια της Kuta και του Legian, γεμάτη με πολυτελή σπα, ξενοδοχεία, πολυτελή καταστήματα και γκέι νυχτερινή ζωή

Κούτα - συνοικία στο νότιο Μπαλί και ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ινδονησίας.

Legian - μια προαστιακή παραλία στη δυτική ακτή του Μπαλί, ακριβώς βόρεια της Κούτα και νότια του Σεμινιάκ

Πούρα Ουούν Ντάνου Μπράταν (Ναός Λίμνης Μπρατάν) - Χτισμένος το 1633, αυτός ο εμβληματικός ναός βρίσκεται στη δυτική όχθη της λίμνης Μπρατάν και μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση ότι πραγματικά επιπλέει στο νερό.

πουρα-ουλούν-ντανού-μπαλί

Πούρα Ουλουβάτου (Ναός Uluwatu) - ένας από τους εννέα βασικούς κατευθυντικούς ναούς του Μπαλί.

Ουμπούντ - η κεντρική ορεινή περιοχή του Μπαλί, γεμάτη με καταπράσινους ορυζώνες και δάση.

Jatiluwih - μια όμορφη θέα στις διαμορφωμένες βεράντες ρυζιού χρησιμοποιώντας ένα σύστημα νερού που αναπτύχθηκε από μπαλινέζους αγρότες (προτάθηκε για χαρακτηρισμό ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO).

Τίρτα Γκάνγκα - σημαίνει "νερό από τον Γάγγη" ένας δημοφιλής τόπος σεβασμού για τους Ινδουιστές Μπαλινέζους.

Jimbaran - ένα ψαροχώρι και μια παραλία τουριστικού θέρετρου στο νότιο Μπαλί.

Ηφαίστειο Batur - πεζοπορία νωρίς το πρωί στην κορυφή του ηφαιστείου Batur.

batur-ηφαίστειο-Μπαλί

Ηφαίστειο Batur

Nusa Dua - ένας θύλακας μεγάλων θέρετρων 5 αστέρων στο νοτιοανατολικό Μπαλί.

Τζάρι Μενάρι - ένα από τα καλύτερα σπα μασάζ στο Μπαλί, που βρίσκεται στο Seminyak

Περπατήστε στο Μπαλί πουλιών- δημοφιλής δραστηριότητα στο Ubud.

Βουτήξτε το ουράνιο τόξο - Ο ομοφυλόφιλος ειδικός στις καταδύσεις του Μπαλί που προσφέρει μια σειρά από μαθήματα καταδύσεων που διδάσκονται από επαγγελματίες εκπαιδευτές καταδύσεων PADI, που βρίσκεται στο Seminyak.

 

Visa

Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να έχουν διαβατήριο που να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου και να έχετε τουλάχιστον δύο κενές σελίδες διαθέσιμες για γραμματόσημα.

Επισκέπτες από 140 χώρες πληρούν τις προϋποθέσεις για εξαίρεση βίζα που σας επιτρέπει να εισέλθετε στο Μπαλί για 30 ημέρες, δωρεάν. Για να προκριθείτε, πρέπει να εισέλθετε μέσω του κύριου αεροδρομίου ή του λιμένα.

 

Ηλεκτρισμός

220V 50Hz.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.