Γκέι Μπράιτον

Gay Brighton · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Μπράιτον; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού της γκέι Μπράιτον είναι για εσάς.

Φτάνοντας στο Μπράιτον

Το Brighton οφείλει μέρος της δημοτικότητάς του στην ευκολία να φτάσετε εκεί. Η πόλη διαθέτει τακτικά τρένα από το Λονδίνο (τόσο από τη Βικτώρια όσο και από τη Γέφυρα του Λονδίνου, με στάσεις στο East Croydon και το Αεροδρόμιο Gatwick καθ 'οδόν), με χρόνο ταξιδιού περίπου μία ώρα από το Λονδίνο. Οι τιμές μπορεί να ποικίλλουν δραματικά.

Εάν πετάτε στο Γκάτγουικ, τα ταχύτερα απευθείας τρένα από το αεροδρόμιο προς Μπράιτον διαρκούν μόλις 20 λεπτά, αλλά υπάρχουν φθηνότερα που είναι ελαφρώς πιο αργά.

Υπάρχουν επίσης καλές οδικές συνδέσεις, με τον Α23 από το Λονδίνο στο Μπράιτον και τον Α27, που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής. Η κίνηση αυξάνεται πάντα γύρω από τα μεγάλα Σαββατοκύριακα, ειδικά όταν ο ήλιος λάμπει (και πάντα για το Σαββατοκύριακο Gay Pride στις αρχές Αυγούστου).

Μετακίνηση στο Μπράιτον

Τα λεωφορεία και τα ταξί είναι άφθονα για να σας μεταφέρουν στην πόλη, αλλά δεν είναι φθηνά (παρόμοια με τις τιμές του Λονδίνου). Εάν μένετε στο κέντρο, η γκέι σκηνή γύρω από το Kemptown, οι παραλίες και οι κύριες περιοχές για ψώνια και εστιατόρια θα είναι όλα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.

Μπράιτον-περίπτερο

Πού να μείνετε στο Μπράιτον

Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων κοντά στην παραλία και το gay χωριό Kemptown, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Brighton.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Μπράιτον

Ο τεράστιος όγκος και η ποικιλία από αυτά που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Μπράιτον είναι πολύ μέρος της διαρκούς ελκυστικότητάς του. Ακολουθεί ένα σύντομο δείγμα γεύσης από ό, τι προσφέρεται:

Η British Airways i360 - Ένας ολοκαίνουργιος πύργος παρατήρησης 162 μέτρων στην παραλία του Μπράιτον. Μια τεράστια γυάλινη πλατφόρμα σε σχήμα ντόνατς σας σηκώνει 140 μέτρα. Εκπληκτική θέα στο Μπράιτον και τη νότια ακτή. Συνιστάται.

μέσα στο The Brighton i360

Προβλήτα του Μπράιτον Παλάτι - Όλη η διασκέδαση μιας παραδοσιακής αγγλικής παραθαλάσσιας προβλήτας, από ψάρια και πατατάκια μέχρι στοές και το διασκεδαστικό πανηγύρι στο τέλος. Η δεύτερη προβλήτα του Μπράιτον, η Δυτική Προβλήτα, είναι εδώ και καιρό ένα απόκοσμο ερείπιο, ακόμα ορατό από την παραλία, που ξεπροβάλλει πάνω από τα κύματα.

Παραλία Μπράιτον - Μίλια βοτσαλωτή παραλία, από την παραλία γυμνιστών στο άκρο ανατολικό άκρο της πόλης (ο μικρός σιδηρόδρομος Volks θα εξοικονομήσει μέρος της βόλτας) μέχρι το Hove στη Δύση. Σε όλο το μέτωπο της παραλίας τρέχει μια καλά διατηρημένη σειρά από μονοπάτια, περιπάτους και ποδηλατόδρομους, με πολλούς διαμορφωμένους χώρους, μπαρ και καφέ διάσπαρτα σε όλο το μήκος. Η ακτή είναι ιδανική για παραθαλάσσιους περιπάτους οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Royal Pavilion του Μπράιτον - Αυτό το ορόσημο του Μπράιτον παραγγέλθηκε ως Βασιλικό Παλάτι από τον Πρίγκιπα Αντιβασιλέα (αργότερα Βασιλιάς Γεώργιος Δ') και σχεδιάστηκε από τον Τζον Νας, μεταξύ 1815 και 1823. Με ινδικές και κινεζικές επιρροές, έχει μια ιδιόμορφη και μοναδικά αγγλική εκκεντρική γοητεία και αξίζει μία επίσκεψη.

Οι λωρίδες - Αυτός ο λαβύρινθος από μικροσκοπικά σοκάκια κοντά στη θάλασσα είναι ένα διάσημο αξιοθέατο του Μπράιτον και φιλοξενεί πολλά καταστήματα κοσμημάτων και χειροτεχνίας μαζί με μικρά καφέ και εστιατόρια.

Η Βόρεια Laine - Ένα ολόκληρο δίκτυο στενών δρόμων γεμάτο με ανεξάρτητους λιανοπωλητές που πωλούν τα πάντα, από μπλουζάκια μέχρι τα πιο πρόσφατα μοντέρνα μπλουζάκια και γυμναστήρια, με πολλά καφέ, μπαρ και εστιατόρια και μικρές γκαλερί ανάμεικτα. Μοναδικό Brighton και πάντα διασκεδαστικό για να περπατήσετε και να απολαύσετε την ατμόσφαιρα και να γνωρίσετε τους πολλούς τοπικούς χαρακτήρες.

Θέατρα και γκαλερί - Από το Theatre Royal στο Pavilion Theatre, το Corn Exchange Theatre και το Dome Concert Hall μέχρι μια σειρά από μικρότερους χώρους θεάτρων και μουσικών παραστάσεων και γκαλερί τέχνης σε αφθονία, το Brighton έχει μια ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή, η οποία έρχεται πραγματικά από μόνη της κατά τη διάρκεια του ετήσιου Brighton Φεστιβάλ (που γίνεται κάθε Μάιο).

Μπράιτον Μαρίνα - Στα ανατολικά της κύριας παραλίας της πόλης (καλύτερα να πάρετε τοπικό λεωφορείο ή ταξί) βρίσκεται η γεμάτη βάρκες Μαρίνα, με καταστήματα, καφέ, εστιατόρια και κινηματογράφο.

θέα από το i360 - δεν είναι μια από τις καλύτερες λήψεις μας

Πότε να έρθετε

Το Μπράιτον είναι δημοφιλές όλο το χρόνο, αν και ως παραθαλάσσια πόλη, προσελκύει πάντα τους μεγαλύτερους αριθμούς σε όλους τους κορυφαίους αγγλικούς καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Κάθε ζεστό ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο (ενδεχομένως από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο) θα οδηγήσει τις ορδές των ημερήσιων εκδρομών και των διακοπών του Σαββατοκύριακου από το Λονδίνο.

Μπράιτον υπερηφάνεια είναι εξαιρετικά δημοφιλές και πραγματοποιείται πάντα την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Ο Gay London κατεβαίνει στο Μπράιτον κάθε χρόνο για την παρέλαση του Σαββάτου και το πάρτι στο πάρκο, νοσταλγικό με αναμνήσεις για το πώς το Λονδίνο κάποτε είχε μια Υπερηφάνεια τόσο διασκεδαστική και χωρίς αποκλεισμούς. Τα τελευταία χρόνια, το Pride in Brighton υποδέχτηκε τεράστιους τίτλους όπως οι Kylie Minogue και Britney Spears. Το 2021, η Mariah Carey είχε προγραμματιστεί να παίξει, αλλά ο κοροναϊός έβαλε τέλος σε αυτό!

Με την ενεργή υποστήριξη του τοπικού συμβουλίου, ο Μπράιτον κατάφερε κάπως να διατηρήσει τη μαγεία και τον εορτασμό του τι κάνει μια καλή εκδήλωση Pride πραγματικά ξεχωριστή και αξέχαστη και μπορεί να συνεχίσει να το κάνει.

Visa

Τα τελευταία χρόνια, το ΗΒ ενίσχυσε τις διαδικασίες μετανάστευσης και εισήγαγε τη χρήση βιομετρικών στοιχείων.

Οι περισσότεροι επισκέπτες από το Χονγκ Κονγκ SAR, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν δεν χρειάζονται βίζα. Άλλοι επισκέπτες από την Ασία πρέπει να αποκτήσουν βίζα πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνήθως θα σας ζητηθεί να παρακολουθήσετε μια συνέντευξη στην τοπική βρετανική πρεσβεία.

Η είσοδος επιτρέπεται συνήθως για περίοδο 6 μηνών και είστε ελεύθεροι να ταξιδέψετε οπουδήποτε στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Η βρετανική βίζα δεν ισχύει για ταξίδια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Χρήματα

Το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι το Λίρα Αγγλίας, που συμβολίζεται με £. Τα ευρώ δεν γίνονται δεκτά ως πληρωμή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Visa & MasterCard και οι χρεωστικές κάρτες γίνονται δεκτές σχεδόν παντού. Οι κάρτες American Express και Diners είναι ευρέως αποδεκτές. Το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί ένα σύστημα «Τσιπ και PIN» για όλες τις πληρωμές. Εάν η κάρτα σας διαθέτει μικροτσίπ, περιμένετε να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον αριθμό PIN σας αντί να υπογράψετε. Εάν δεν έχετε PIN, αναμένεται να σας ζητηθεί να εμφανίσετε επίσημο αναγνωριστικό φωτογραφίας.

Η ανταλλαγή μετρητών σε Λίρες Βρετανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι δαπανηρή. Οι περισσότεροι Ασιάτες ταξιδιώτες έχουν καλύτερη τιμή ανταλλάσσοντας νόμισμα πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Εκτός από το ετήσιο Φεστιβάλ Τεχνών του Μπράιτον που διοργανώνεται κάθε Μάιο (σε μέγεθος μόνο από το Εδιμβούργο), υπάρχουν πολλές άλλες ειδικές εκδηλώσεις που είναι πολύ διασκεδαστικές για να ζήσετε στο Μπράιτον.

Υπάρχει μια μακρά παράδοση ειδικών εκδηλώσεων που συνδέουν το Λονδίνο με το Μπράιτον, τα οποία κορυφώνουν στην παραλία του Μπράιτον. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι:

Η διαδρομή με το ποδήλατο από το Λονδίνο στο Μπράιτον - πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο προς όφελος του British Heart Foundation.

Βετεράνο αυτοκίνητο από το Λονδίνο στο Μπράιτον, το οποίο ξεκίνησε πολύ πίσω το 1896, και το οποίο εξακολουθεί να είναι ισχυρό - πραγματοποιείται για 3 ημέρες κάθε Ιούλιο.

Και έτσι ώστε να μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους ντόπιους με τη σε βάθος τοπική γνώση σας, το Μπράιτον έγινε επίσημα μια πόλη με την ένωση με τον γείτονά του, Hove, για να σχηματίσει το Brighton και το Hove το 1997, με την επίσημη κατάσταση της πόλης να παραχωρείται από την HM the Queen το 2000 ως μέρος των εορτασμών της Χιλιετίας.

Το Hove είναι πιο ήσυχο και πιο εξευγενισμένο από τον πιο αδελφό του και διαθέτει πολλά πανέμορφα παραθαλάσσια Regency Terraces με την πλατεία Brunswick να είναι μια από τις πιο διάσημες και ακόμα άθικτες.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.