gay-munich-guide-2017

Οδηγός για την πόλη του Μονάχου για ομοφυλόφιλους

Σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Μόναχο; Τότε η σελίδα μας με οδηγό για την πόλη του Μονάχου για ομοφυλόφιλους είναι για εσάς

 

gay-munich-guide-2017

Μόναχο | München

Το Μόναχο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη στη γερμανική πολιτεία της Βαυαρίας. Είναι επίσης η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας (πίσω από το Βερολίνο και το Αμβούργο).

Περίπου 1.4 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εντός των ορίων της πόλης και περισσότερα από 5 εκατομμύρια εντός της μητροπολιτικής περιοχής της.

Το Μόναχο φημίζεται για την εκπληκτική αρχιτεκτονική, την εκλεκτή κουλτούρα και τον ετήσιο εορτασμό μπύρας Oktoberfest δύο εβδομάδων, όταν 6 εκατομμύρια επισκέπτες καταναλώνουν περισσότερα από 7 εκατομμύρια λίτρα μπύρας.

 

Γκέι σκηνή

Το Μόναχο έχει μια εκτεταμένη γκέι σκηνή που αποτελείται από μπαρ, κλαμπ, σάουνες και κλαμπ κρουαζιέρας. Τα περισσότερα από τα gay κέντρα της πόλης βρίσκονται στην περιοχή του κέντρου της πόλης Glockenbachviertel (επίσης γνωστό ως GBV), κοντά στο σταθμό του μετρό Sendlinger Tor.

Η γκέι σκηνή σε αυτή την πιο συντηρητική πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κράτους μπορεί να είναι μικρότερη σε μέγεθος από ό,τι στο Βερολίνο ή την Κολωνία - αλλά δεν θα απογοητεύσει.

Οι ετήσιες γκέι στιγμιότυπα περιλαμβάνουν τη συνάντηση δέρματος και φετίχ στο Starkbierfest το Μάρτιο, πολλές εκθέσεις δρόμου το καλοκαίρι (Ιούνιος έως Αύγουστος), η Christopher Street Day Parade (Σαββατοκύριακο Gay Pride) τον Ιούλιο, το Βερζάουμπερτ Queer Film Weekend και η γκέι Κυριακή στο παγκοσμίου φήμης Oktoberfest Τον Σεπτέμβριο.

 

Μόναχο-Χριστόφορος-δρόμος-ημέρα-παρέλαση-2016CSD (Christopher Street Day) / Σαββατοκύριακο Gay Pride στο Μόναχο 2016

 

 

Φτάνοντας στο Μόναχο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μονάχου (MUC) είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στη Γερμανία και το έβδομο στην Ευρώπη. Βρίσκεται 35 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μονάχου, το αεροδρόμιο διαθέτει δύο τερματικούς σταθμούς και αποτελεί σημαντικό κόμβο για τη Lufthansa, τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες της καθώς και άλλους διεθνείς αερομεταφορείς. Το 2011, το αεροδρόμιο του Μονάχου κέρδισε το βραβείο «Καλύτερος Αεροδρόμιο στην Ευρώπη» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το αεροδρόμιο συνδέεται με το κέντρο του Μονάχου με τον εξαιρετικά αποδοτικό S-Bahn (προαστιακό τρένο) στη γραμμή S1 και S8. Τα τρένα τρέχουν κάθε 5 - 20 λεπτά και χρειάζονται περίπου 40 λεπτά για να φτάσουν στον κεντρικό σταθμό (Hauptbahnhof). Το εισιτήριο Airport-City-Day κοστίζει 12.80€ αλλά είναι μια καλή επένδυση καθώς σας επιτρέπει απρόσκοπτη μεταφορά σε όλο το Μόναχο.

Υπάρχει επίσης το λεωφορείο του αεροδρομίου Lufthansa που αναχωρεί κάθε 20 λεπτά από τις 6:20 π.μ. έως τις 9:40 μ.μ. με κόστος 10.50 ευρώ για ένα εισιτήριο απλής μετάβασης.

Τα ταξί διαρκούν περίπου 40 λεπτά και κοστίζουν περίπου 50 €.

Με το τρένο

Ο κεντρικός σταθμός του Μονάχου (Hauptbahnhof) βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στο κέντρο του Μονάχου. Ο κεντρικός σταθμός είναι καλά συνδεδεμένος με το πυκνό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης.

Με το αυτοκίνητο

Το Μόναχο είναι καλά συνδεδεμένο μέσω του γερμανικού δικτύου Autobahn με άλλες πόλεις της Γερμανίας και της Αυστρίας. Η κυκλοφορία στην πόλη μπορεί να είναι μια πρόκληση τις ώρες αιχμής. Λόγω της έλλειψης χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, συνιστάται να αφήσετε το αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης Park & ​​Ride σε ένα από τα προάστια του Μονάχου κοντά σε σταθμό του S-Bahn και να χρησιμοποιήσετε τη δημόσια συγκοινωνία εντός της πόλης.

Μόναχο-όπερα

Μετακίνηση στο Μόναχο

Δημόσιες συγκοινωνίες

Ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψετε γύρω από το Μόναχο είναι να χρησιμοποιήσετε το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών που αποτελείται από το Τραμ (αυτοκίνητο δρόμου), λεωφορεία, S-Bahn (προαστιακά τρένα) και μετρό (υπόγεια τρένα). Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα εισιτηρίων που ονομάζεται MVV. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες χρησιμοποιώντας το ίδιο εισιτήριο. Τα εισιτήρια ημέρας ξεκινούν από 6.60 €.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το πέρασμα Queer City, το οποίο όχι μόνο λειτουργεί ως ημερήσιο εισιτήριο, αλλά προσφέρει εκπτώσεις και ειδικές προσφορές σε περισσότερα από 60 καταστήματα LGBT στο Μόναχο. Οι τιμές ξεκινούν από 11.90 €.

Με το ποδήλατο

Το Μόναχο διαθέτει μονοπάτια ποδηλασίας άνω των 200 χιλιομέτρων, γεγονός που καθιστά την ποδηλασία έναν από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσετε την πόλη. Διατίθενται ξεναγήσεις και μπορείτε να βρείτε χάρτες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (Hauptbahnhof) και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Με ταξί

Μετρημένα ταξί βρίσκονται σε στάσεις ταξί σε όλη την πόλη, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στο αεροδρόμιο. Μπορείτε επίσης να σταματήσετε ένα ταξί (εάν δεν είναι κατειλημμένο) ή να καλέσετε μια από τις πολλές εταιρείες ταξί του Μονάχου.

Με το αυτοκίνητο

Δεν είναι σκόπιμο να εξερευνήσετε το Μόναχο με αυτοκίνητο Η κυκλοφορία είναι βαριά, ειδικά κατά την ώρα αιχμής και ο χώρος στάθμευσης είναι σχεδόν αδύνατος και ακριβός. Εκτός αυτού, πολλά ορόσημα και τουριστικά αξιοθέατα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, το οποίο είναι μερικώς κλειστό για κυκλοφορία αυτοκινήτων.

 

Πού να μείνετε στο Μόναχο

Δημοφιλείς περιοχές για γκέι τουρίστες είναι γύρω από το Glockenbachviertel (GBV) και κοντά στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό (Hauptbahnhof).

Για τη λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία του Μονάχου για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το Ξενοδοχεία Gay Munich και Πολυτελή ξενοδοχεία σε Γκέι Μόναχο σελίδες.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Παλιά Πινακοτέκ - μουσείο που περιέχει τα πιο διάσημα έργα τέχνης της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών έργων του 14ου-18ου αιώνα.

Εκκλησία του Asam (Asamkirche) - Εκκλησία ροκοκό που χτίστηκε στα μέσα του 1700.

Marienplatz - η μεγαλύτερη δημόσια πλατεία του Μονάχου με τις καμπάνες να χτυπούν και τις φιγούρες να χορεύουν στις 11 π.μ. και στις 5 μ.μ.

Γερμανικό μουσείο - ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία επιστήμης στον κόσμο.

Αγγλικός Κήπος - δημοφιλές γραφικό πάρκο με ελληνικό ναό, κινέζικη παγόδα και ιαπωνικό τεϊοποτείο.

Όπερα Bayerische Staatsoper - το καλύτερο μέρος για να δείτε όπερα και μπαλέτο.

Εκκλησία του Αγίου Πέτρου (Peterkirche) - όμορφη εκκλησία με φανταστική θέα και ψώνια στην περιοχή.

Μόναχο Botanischer Garten - βοτανικός κήπος με υπέροχο περιβάλλον.

Βασιλικό Παλάτι Residenz - πρώην κατοικία των Βαυαρών βασιλιάδων Wittelsbach και τώρα μουσείο, ανοιχτό στο κοινό.

Νυμφαίνγκ παλάτι - ιστορικό παλάτι που περιλαμβάνει το περίφημο εργοστάσιο πορσελάνης Nymphenburg, κήπους και υπέροχους κοινόχρηστους χώρους.

Theresienwiese - τεράστιο πάρκο που φιλοξενεί το δημοφιλές Oktoberfest.

Ζωολογικός κήπος του Μονάχου - μεγάλος ζωολογικός κήπος με μουσεία και πολλά να δείτε.

 

Χρήματα

Η Γερμανία είναι μέρος της Ευρωζώνης. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές (και σε πολλά μέρη, προτιμώνται).

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.