Πεκίνο Κίνα

Gay Beijing · Οδηγός πόλης

Προγραμματίζετε ταξίδι στο Πεκίνο; Στη συνέχεια, η γκέι σελίδα οδηγού πόλεων του Πεκίνου είναι για εσάς.

第 一次 到 北京 吗? 请 悦 查 我们 为 您 准备 的 指南 吧。

Πεκίνο Κίνα

Πεκίνο 北京

Το Πεκίνο, γνωστό και ως Πεκίνο, είναι η πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις στον κόσμο, με πληθυσμό σχεδόν 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Βρίσκεται στα βόρεια, αυτή η παγκοσμίου φήμης αρχαία πολιτιστική πόλη είναι μια ακμάζουσα μητρόπολη με πολλά ιστορικά μνημεία και γραφικά σημεία, πολύτιμα αντικείμενα και διάσημα αρχιτεκτονικά θαύματα. Το διεθνές αεροδρόμιο είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο.

 

Γκέι δικαιώματα στην Κίνα

Η ιδιωτική μη εμπορική και συναινετική ομοφυλοφιλική συμπεριφορά μεταξύ δύο ενηλίκων αποποινικοποιήθηκε το 1997. Το 2001, η Κινέζικη Ταξινόμηση Ψυχικών Διαταραχών απέσυρε την ομοφυλοφιλία από τη λίστα των ψυχικών ασθενειών. Δεν επιτρέπεται ο ίδιος γάμος.

Το θέμα του γάμου του ιδίου φύλου συζητήθηκε κατά την αναθεώρηση του νόμου περί γάμου το 2003, αλλά απορρίφθηκε. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων συζητήθηκαν επίσημα στην Κίνα. Το ζήτημα τέθηκε και απορρίφθηκε το 2007.

Το πρώτο Gay Pride στην ηπειρωτική Κίνα πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη το 2009, αν και πολλές εκδηλώσεις έκλεισαν από τις αρχές. Σχετικά μικρής κλίμακας γιορτές Gay Pride προχώρησαν χωρίς προβλήματα.

 

Γκέι σκηνή

Το Πεκίνο συνήθως κατατάσσεται δεύτερη Σαγκάη όταν πρόκειται για φιλικότητα και διασκέδαση για τους ομοφυλόφιλους. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η γκέι σκηνή έχει ανοίξει επίσης μπαρ, κλαμπ, ιαματικά λουτρά και ακόμη και ένα Κέντρο ΛΟΑΤ.

 

Φτάνοντας στο Πεκίνο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου απέχει 26 χιλιόμετρα από το κέντρο του Πεκίνου.

Λεωφορεία και ταξί διατίθενται στο κάτω επίπεδο λίγο έξω από την περιοχή Αφίξεων. Υπάρχει μόνο μία υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο από το δημόσιο. Πολλά ξενοδοχεία διαθέτουν τη δική τους υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο από / προς το αεροδρόμιο.

Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των διαφόρων εταιρειών ταξί στο Πεκίνο. Αποφύγετε τους οδηγούς ταξί που σας πλησιάζουν στο τερματικό ή έξω από το τερματικό. Υπάρχει μια γραμμή ταξί ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό. Οι οδηγοί πρέπει να χρησιμοποιούν το μετρητή τους.

 

Περιήγηση στο Πεκίνο

Ο υπόγειος σιδηρόδρομος είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στο Πεκίνο. Υπάρχουν επί του παρόντος πέντε κύριες γραμμές και μια άλλη που διέρχεται από τα βόρεια προάστια. Το μετρό του Πεκίνου είναι πολύ φθηνό, σπάνια εκτός λειτουργίας και εξαιρετικά γρήγορο. Όλα αυτά οδηγούν σε ένα μειονέκτημα - πλήθη.

Τα ταξί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετακινηθείτε και αρκετά φθηνά. Ο ρυθμός ανά χιλιόμετρο υποδεικνύεται από το αυτοκόλλητο στο πίσω παράθυρο. οι τιμές ανεβαίνουν 20% τη νύχτα. Τα λεωφορεία είναι αργά, παλιά και γεμάτα και οι δρόμοι γεμίζουν με κίνηση, καθώς και όλοι οι προορισμοί είναι γραμμένοι στα κινέζικα.

Η ποδηλασία είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τον γύρο του Πεκίνου. Η πόλη είναι νεκρή και οι ποδηλατόδρομοι είναι πολύ καλοί. Αν και οι οδηγοί αυτοκινήτων του Πεκίνου είναι οι πιο προσεκτικοί, αυτό το μειονέκτημα καλύπτεται από την ασφάλεια σε αριθμούς - υπάρχουν τόνοι ποδηλατών στο Πεκίνο.

Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα από τα περισσότερα οικονομικά ξενοδοχεία, και υπάρχουν πολλά ποδήλατα παντού. Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε οτιδήποτε από 10-50Y για μίσθωση μίας ημέρας και θα πρέπει να αφήσετε μια κατάθεση.

 

Πού να μείνετε στο Πεκίνο

Πολλοί γκέι επισκέπτες μένουν κοντά στην περιοχή Sanlitun Bar και στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή. Για προτάσεις ξενοδοχείων, επισκεφθείτε το Ξενοδοχεία σε Gay Beijing και Σελίδα πολυτελών ξενοδοχείων Gay Beijing.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Σινικό Τείχος της Κίνας

Αυτό πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας επιτυχίας για τους πρώτους στην πόλη. Απέχει 6700 χλμ. Και χρειάστηκαν πάνω από 200 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Η πρόθεση ήταν να κρατήσει τους εισβολείς έξω και τους ντόπιους. Στο πλησιέστερο σημείο του, απέχει λιγότερο από 60 χιλιόμετρα από την πόλη. Ανοιχτό 7:30 π.μ. έως 5:30 μ.μ.

Σινικό Τείχος της Κίνας

 

Πλατεία Τιενανμέν

Βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας και είναι γνωστή ως μία από τις μεγαλύτερες πλατείες της πόλης στον κόσμο. Ήταν εδώ που ο Πρόεδρος Μάο ανακοίνωσε την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Εδώ μαζεύονται ντόπιοι και τουρίστες, και οι ιπτάμενοι χαρταετού έρχονται για να απολαύσουν το άθλημά τους. Για να σας δώσουμε μια ιδέα για το μέγεθος, υπάρχουν φανοστάτες εξοπλισμένοι με μεγάφωνα ώστε να μπορούν να ακούν πλήθη 10,000 ατόμων. Δωρεάν είσοδος.

Απαγορευμένη Πόλη (Μουσείο Παλάτι)

Βρισκόταν στο κέντρο της πόλης, η Απαγορευμένη Πόλη ήταν το αυτοκρατορικό παλάτι κατά τη διάρκεια των δυναστειών Ming και Qing.

απαγορευμένη-πόλη-Πεκίνο-Κίνα

Ναός του ουρανού (Tiantan)

Το μεγαλύτερο υπάρχον συγκρότημα αρχαίων κτηρίων για θυσίες της Κίνας.

Καλοκαιρινό παλάτι

Θεωρείται ως ο μεγαλύτερος αυτοκρατορικός κήπος στην Κίνα

Υπόγεια πόλη

Ένα υπόγειο καταφύγιο βόμβας ακριβώς κάτω από την πόλη. Χτίστηκε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια και άνοιξε στο κοινό το 2000. Το Underground City έκλεισε για ανακαίνιση τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2008.

Τάφος Ming

Βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης. Τρεις από τους 13 τάφους είναι ανοιχτοί στο κοινό και μόνο ένας έχει ανασκαφεί πλήρως.

Οδός Wangfuijing Dajie

Το παραδοσιακό κέντρο του Πεκίνου που έχει ανακαινιστεί σε ζώνη μόνο για πεζούς το 2000. Εδώ πρέπει να πάτε για ψώνια.

 

Ζουκουδιάν

Ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης, όπου ανακαλύφθηκε ένα κάλυμμα του «Πεκίνου ανθρώπου» και πιστεύεται ότι υπήρχε εκεί για περίπου 260,000 χρόνια πριν.

Εθνικό Στάδιο Bird's Nest

Σχεδιασμένο από βραβευμένους αρχιτέκτονες Herzog & De Meuron.

Μουσείο Πρωτεύουσας

Μια επίσκεψη στο Πεκίνο δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς να ελέγξετε τα μουσεία του. Υπάρχουν τόσα πολλά μουσεία σε όλη την πόλη. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, μπορείτε να περιορίσετε την περιήγησή σας στο μουσείο στο Capital Museum που βρίσκεται στο Fuxingmenwai Dajie, τη δυτική πλευρά του Chang'an Jie. Είναι ένα πενταόροφο κτίριο, που επιτρέπει το πολύ 13 ταυτόχρονες εκθέσεις που μπορούν να προβληθούν σε περίπου 5 ώρες.

 

Πού να μείνετε στο Πεκίνο

Οι περισσότεροι γκέι τουρίστες έρχονται στο Πεκίνο για περιήγηση στα αξιοθέατα και όχι για τους ομοφυλόφιλους. Ορισμένες περιοχές τείνουν να είναι πιο δημοφιλείς λόγω των κεντρικών ή / και βολικών τοποθεσιών τους.

Η οδός Sanlitun Bar έχει έντονη νυχτερινή ζωή, με πολλά μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Η περιοχή Dongcheng είναι κεντρική και κοντά σε σημαντικά αξιοθέατα. Η Κεντρική Επιχειρηματική Περιοχή (CBD) είναι το οικονομικό κέντρο της πόλης που είναι εξαιρετικό για ορισμένους επισκέπτες.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία άνω του μέσου όρου στο Πεκίνο διαθέτουν αγγλόφωνο προσωπικό. Για προτάσεις ξενοδοχείων δείτε το Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Πεκίνο or πολυτελή ξενοδοχεία σελίδες.

 

Πότε να έρθετε

Το Πεκίνο έχει μεγάλο ζεστό καλοκαίρι, πολύ κρύο χειμώνα και σύντομη άνοιξη και φθινόπωρο. Ο πιο καυτός μήνας είναι ο Ιούλιος και ο πιο κρύος είναι ο Ιανουάριος.

Το καλοκαίρι είναι υψηλή περίοδος για τους τουρίστες, αλλά θα μπορούσε να γίνει δυσάρεστο καθώς ο ξηρός αέρας υποχωρεί στην υγρασία και υπάρχει ελάχιστο καταφύγιο από τη ζέστη του καλοκαιριού (τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους). Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος γενικά θεωρούνται οι καλύτεροι χρόνοι επίσκεψης. Εάν πρόκειται για παρατεταμένη διαμονή, τότε οι χειμερινοί και ανοιξιάτικοι μήνες από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Πεκίνο.

 

Visa

Οι περισσότεροι επισκέπτες στην Κίνα χρειάζονται τουριστική βίζα που πρέπει να ληφθεί πριν από την άφιξη. Πρέπει να έχετε διαβατήριο που να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες και χώρο για βίζα, μια πρόσφατη φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου με λευκό φόντο και, στις περισσότερες περιπτώσεις, έγγραφα κράτησης και επιστροφής αεροπορικού εισιτηρίου.

Κάντε αίτηση στην τοπική κινεζική πρεσβεία ή προξενείο. Ταχυδρομικές αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές. Πλήρεις λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο βίζας - www.visaforchina.org

 

Πόσιμο νερό

Μην πίνετε το νερό της βρύσης του Πεκίνου αν δεν το έχετε πρώτα βράσει. Διατηρήστε το σε εμφιαλωμένο νερό.

 

Ηλεκτρισμός

Το εγχώριο τροφοδοτικό είναι 220V. Οι πρίζες είναι τριών επιπέδων κινέζικο πρότυπο.

 

Κάπνισμα

Απαγορεύεται το κάπνισμα σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους στο Πεκίνο. Κανονισμοί, που επιβάλλονται από χιλιάδες επιθεωρητές, απαγορεύουν το φωτισμό σε εστιατόρια, γραφεία, μέσα μαζικής μεταφοράς κ.λπ.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.