Gay Porto · Οδηγός πόλης

Gay Porto · Οδηγός πόλης

Σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Πόρτο; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγιών της γκέι Πόρτο είναι για εσάς.

Πόρτο

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας και η καρδιά μιας από τις μεγαλύτερες αστικές περιοχές της Ιβηρικής. Το Πόρτο φιλοξενεί περίπου 300,000 ανθρώπους, με πάνω από 2 εκατομμύρια στη γύρω περιοχή.

Με μια ιστορία που εκτείνεται στους προ-ρωμαϊκούς χρόνους, το Πόρτο δεν έχει πολλά να εξερευνήσει. Καταλήφθηκε από τους Μαυριτανούς, την καρδιά της πορτογαλικής ναυπηγικής, και εισέβαλαν οι δυνάμεις του Ναπολέοντα. Φημιζόταν και για την οινοπαραγωγή της που έδωσε το όνομά της στο οχυρωμένο οινολιμάνι.

Σήμερα, το Πόρτο φιλοξενεί πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Πορτογαλίας διαφόρων βιομηχανιών. Οι επισκέπτες του Πόρτο έρχονται για να δουν το χαρακτηρισμένο από την UNESCO κέντρο της παλιάς πόλης, να δοκιμάσουν τις τοπικές γαστρονομικές απολαύσεις, να ψωνίσουν μέχρι να πέσουν και να γνωρίσουν τη χαλαρή κουλτούρα της πόλης.

 

Γκέι δικαιώματα στην Πορτογαλία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Πορτογαλία, ανατρέξτε στο Σελίδα οδηγών Gay Lisbon City.

 

Γκέι σκηνή

Σε σύγκριση με τη Λισαβόνα, το Πόρτο είναι μια συντηρητική πόλη. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα πρέπει να περιμένετε κανένα πρόβλημα, καθώς η Πορτογαλία είναι, συνολικά, ένα πολύ φιλελεύθερο και φιλόξενο μέρος και το Πόρτο δεν αποτελεί εξαίρεση.

Εάν γρατσουνίσετε την επιφάνεια, θα βρείτε μια αξιοπρεπή και γεμάτη επιλογή γκέι κλαμπ, γκέι μπαρ και γκέι σάουνες. Οι περισσότεροι από τους γκέι χώρους βρίσκονται στην περιοχή γύρω από το Jardim da Cordoaria. Η ετήσια παρέλαση LGBT Pride το καλοκαίρι γίνεται όλο και πιο δημοφιλής κάθε χρόνο.

 

Φτάνοντας στο Πόρτο

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο Francisco Sá Carneiro (OPO), βρίσκεται 11 χλμ. από το κέντρο της πόλης, είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Πορτογαλίας και είναι κόμβος για την εταιρεία σημαίας TAP και πόλη εστίασης για την easyJet και τη Ryanair. Υπάρχουν διατλαντικές συνδέσεις καθώς και πτήσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Η γραμμή βιολετί E του μετρό (με κατεύθυνση προς Estádio do Dragão) θα σας οδηγήσει στο Downton. Τα εισιτήρια κοστίζουν 1.85 € και οι ώρες ταξιδιού στο κέντρο της πόλης είναι περίπου 25 λεπτά. Εναλλακτικά, αλλάξτε στο Campanhã για να αποκτήσετε πρόσβαση στις άλλες γραμμές του μετρό και τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες υπεραστικών.

Υπάρχουν λεωφορεία διαθέσιμα από το αεροδρόμιο, αλλά πραγματικά συνιστάται να πάρετε το λεωφορείο μόνο τη νύχτα όταν η υπηρεσία του μετρό δεν λειτουργεί. Η νυχτερινή γραμμή 3M είναι ωριαία και αναχωρεί από το σταθμό των λεωφορείων του αεροδρομίου.

Τα ταξί κοστίζουν στην περιοχή των 20-30 ευρώ που μπορούν να χαιρετηθούν στο αεροδρόμιο ή να γίνει κράτηση εκ των προτέρων. Λάβετε υπόψη ότι μεγάλα αντικείμενα αποσκευών επιβαρύνονται με μεγαλύτερο κόστος.

Με το τρένο

Το Πόρτο έχει δύο βασικούς σταθμούς. Το Sao Bento είναι ο κεντρικός σταθμός της πόλης και είναι ένας περιφερειακός κόμβος, ενώ το Campanhã προσφέρει υπηρεσίες πιο μακριά σε όλη την Ιβηρική χερσόνησο. Η ύπαρξη στην ηπειρωτική Ευρώπη σημαίνει ότι είναι εύκολη η μεταφορά από μεγαλύτερους κόμβους του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού δικτύου.

Με πλοίο

Το υπερσύγχρονο Porto Leixões Cruise Terminal καλωσορίζει τους επιβάτες που επιβιβάζονται από κρουαζιερόπλοια και συνδέεται με την πόλη με το μετρό. Οι κρουαζιέρες στον ποταμό Douro είναι επίσης πολύ δημοφιλείς και πολλοί τουρίστες ακολουθούν αυτή τη γραφική διαδρομή στην πόλη.

 

Μετακίνηση στο Πόρτο

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το κέντρο της πόλης του Πόρτο είναι σχετικά μικρό, επομένως όλα τα σημαντικά αξιοθέατα βρίσκονται το ένα κοντά στο άλλο. Η πόλη, ωστόσο, είναι μάλλον λοφώδης, οπότε αν σκοπεύετε να μετακινηθείτε με τα πόδια, να είστε καλά προετοιμασμένοι για να κάνετε κάποιο σοβαρό περπάτημα.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι να αγοράσετε μια επαναφορτιζόμενη κάρτα Andante για 60 σεντς. Αυτή η κάρτα λειτουργεί στο μετρό, τα λεωφορεία και το Funincular dos Guindais. Μόλις "χρεωθεί", μπορεί να "επαναφορτιστεί" μόνο για τη ζώνη στην οποία έχετε αγοράσει ταξίδια. Τα ημερήσια πάσο κοστίζουν 7€.

Το Πόρτο έχει 6 χρωματικές κωδικές και αλφαβητικές γραμμές μετρό, με περισσότερες γραμμές αναμένεται να κατασκευαστούν. Οι ώρες αναμονής ποικίλλουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τις Παρασκευές και τα Σάββατα έχουν ειδικές βραδινές υπηρεσίες. Να είστε προσεκτικοί στις πορτοφολάδες στην ώρα αιχμής.

Τα εισιτήρια λεωφορείων ξεκινούν από 1.90 € όταν αγοράζονται στο πλοίο και προσφέρουν έναν καλύτερο τρόπο για να φτάσετε σε συγκεκριμένους προορισμούς από το μετρό. Η υπηρεσία είναι σχετικά συχνή κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα αναζητήστε υπηρεσίες με σήμανση M που είναι λιγότερο τακτικές, αλλά θα πρέπει να σας μεταφέρουν εκεί που πρέπει να πάτε.

Με ταξί

Υπάρχουν πιάτσες ταξί που είναι άμεσα διαθέσιμες σε όλη την πόλη, αλλά το κόστος είναι υψηλότερο από άλλα μέσα μεταφοράς. Μπορείτε να βρείτε φθηνότερες προσφορές κάνοντας προπαραγγελία ή χρησιμοποιώντας εφαρμογές ταξί. Σε πολυσύχναστους χρόνους, οι δρόμοι του Πόρτο μπορεί να είναι πολύ γεμάτοι.

 

Πού να μείνετε στο Πόρτο

Το Πόρτο έχει μια εξαιρετική επιλογή ξενοδοχείων που προσφέρουν μια εξαιρετική βάση για αξιοθέατα, ψώνια και νυχτερινή ζωή ομοφυλόφιλων. Ελεγξε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Porto για μια λίστα με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Πόρτο.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Πορτοκαλί κελάρια - κανένα ταξίδι στο Πόρτο δεν θα ήταν πλήρες χωρίς να δοκιμάσετε το πιο διάσημο ποτό για τη χώρα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά κελάρια που μπορείτε να επισκεφθείτε για να το δοκιμάσετε, οπότε κάντε την έρευνά σας για να βρείτε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον προϋπολογισμό σας.

Πύργος Clerigos (Πύργος του Κληρικού) - ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα του Πόρτο. Το καμπαναριό αυτής της εκκλησίας του 18ου αιώνα είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής στην πόλη.

Λιβάρια Λέλο - ένα γοητευτικό παλιό βιβλιοπωλείο με εκπληκτικό εσωτερικό. Το καφέ μέσα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ένα φλιτζάνι καφέ (ή ένα ποτήρι λιμάνι).

Mercado do Bolhão - παραδοσιακή αγορά τροφίμων που πωλεί τα πάντα, από θαλασσινά μέχρι φρέσκα φρούτα. Υπάρχουν μερικά εστιατόρια που βρίσκονται εδώ που είναι καλές επιλογές αν θέλετε να πάρετε ένα φθηνό μεσημεριανό γεύμα.

Palácio da Bolsa - το κτίριο του χρηματιστηρίου του 19ου αιώνα είναι ένα εκπληκτικό νεοκλασικό κτίριο που χρειάστηκε σχεδόν 70 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Είναι εξίσου εντυπωσιακό εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

FC Πόρτο - μια περιήγηση στο γήπεδο ποδοσφαίρου προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στην ιστορία αυτών των ευρωπαϊκών βαρέων βαρών. Γιατί να μην προσπαθήσετε να τους πιάσετε στη δράση όταν παίζουν ένα παιχνίδι στο σπίτι;

Ίδρυμα Serralves - μουσείο σύγχρονης τέχνης με όμορφο κήπο για περπάτημα. Ελέγξτε online για να μάθετε για την πιο πρόσφατη έκθεση.

Centro Comercial Bombarda - όχι το κανονικό σας εμπορικό κέντρο, αλλά ένα σημείο για να αγοράσετε αντικείμενα που κατασκευάζονται και παράγονται από ντόπιους τεχνίτες. Ιδανικό για αναμνηστικά ή ιδιόμορφες λιχουδιές για τον εαυτό σας.

 

Πότε να έρθετε

Ο Ατλαντικός Ωκεανός κάνει την πόλη του Πόρτο πιο δροσερή από άλλες πόλεις στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος όπως η Βαρκελώνη. Αλλά τα καλοκαίρια εδώ είναι ζεστά και ηλιόλουστα, με θερμοκρασίες που φτάνουν έως και τους 40ºC σε κύματα καύσωνα (συνήθως στη δεκαετία του '20). Οι χειμώνες είναι γενικά δροσεροί αλλά περιστασιακά πέφτουν κάτω από τους 0ºC.

Το Πόρτο φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων όλο το χρόνο. Μερικά από τα πιο δημοφιλή περιλαμβάνουν το NOS Primavera (το αντίστοιχο του hipster/indie μουσικό φεστιβάλ της Βαρκελώνης) τον Ιούνιο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου FantasPorto τον Φεβρουάριο και το Φεστιβάλ Κρασιού του Πόρτο τον Ιανουάριο.

 

Visa

Η Πορτογαλία βρίσκεται εντός της ζώνης Σένγκεν. Όσοι δεν διαθέτουν διαβατήριο ΕΕ ή έγκυρο Σένγκεν βίζα πρέπει να ελέγχουν τις απαιτήσεις με τη δική τους πρεσβεία.

 

Χρήματα

Το επίσημο νόμισμα της Πορτογαλίας είναι το ευρώ. Οι επισκέπτες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να ανταλλάξουν μετρητά και ταξιδιωτικές επιταγές. Τα ταχυδρομεία προσφέρουν συνήθως καλύτερη τιμή από τις τράπεζες και τα εμπορικά καταστήματα ανταλλαγής χρημάτων, αν και το τελευταίο μπορεί να είναι η μόνη επιλογή για σκοτεινά νομίσματα.

Τα ΑΤΜ είναι ευρέως διαθέσιμα. Κατά την ανάληψη μετρητών από ένα ΑΤΜ, θα προστεθεί μια χρέωση (συνήθως περίπου 2 €), επομένως είναι καλύτερο να βγάζετε 100 ή περισσότερα τη φορά.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.