Ρέικιαβικ επιλεγμένη εικόνα

Οδηγός πόλεων για γκέι Ρέικιαβικ

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Ρέικιαβικ; Τότε η σελίδα με τον οδηγό της πόλης για γκέι Ρέικιαβικ είναι για εσάς

 

Ρέικιαβικ επιλεγμένη εικόνα

Ρέικιαβικ

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ είναι η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου και δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Με πληθυσμό περίπου 200,000 στην Περιφέρεια της Πρωτεύουσας, η πόλη είναι το κέντρο πολιτισμού και εμπορίου της Ισλανδίας, που περιβάλλεται από προάστια και πολύχρωμα σπίτια.

Το Ρέικιαβικ κατατάσσεται ως μία από τις ασφαλέστερες, καθαρότερες και πιο πράσινες πόλεις στον κόσμο, με καλά καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ.

 

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στην Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι πολύ προοδευτική όσον αφορά τα δικαιώματα ΛΟΑΤ. Ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι νόμιμος από τον Ιούνιο του 2010, αφού το κοινοβούλιο τροποποίησε το νόμο για τον ορισμό του γάμου μεταξύ δύο ατόμων.

Τα ζευγάρια του ίδιου φύλου έχουν ίση πρόσβαση στην υιοθεσία και στη γονιμοποίηση in vitro (IVF).

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή είναι αρκετά περιορισμένη στην ισλανδική πρωτεύουσα, αλλά μπορεί να αναμένεται ένα θερμό καλωσόρισμα από τους ντόπιους. Το ευρύ κοινό είναι πολύ φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους, οπότε μπορεί κανείς να είναι αρκετά ανοιχτός για τον σεξουαλικό προσανατολισμό εδώ.

Η μικρή γκέι σκηνή βρίσκεται στο Laugavegur, τον μεγάλο εμπορικό δρόμο στο κέντρο της πόλης. Το Kiki Bar και το Bravo είναι οι πιο δημοφιλείς χώροι για γκέι. Οι κοντινές εγκαταστάσεις προσφέρουν τόσο σε γκέι όσο και σε στρέιτ πλήθη ένα ωραίο μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ένα γεύμα ή ποτό.

Γκέι χορευτικά πάρτι πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους όλο το χρόνο. Αυτά περιλαμβάνουν το Pink Party που πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο τον Οκτώβριο / Νοέμβριο και Ιανουάριο / Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια του Rainbow Reykjavik, του χειμερινού φεστιβάλ LGBT. Ελέγξτε τοπικούς ιστότοπους, αναζητήστε φυλλάδια ή απλώς ρωτήστε.

 

Φτάνοντας στο Ρέικιαβικ

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Κεφλαβίκ (επίσης γνωστό ως Αεροδρόμιο Ρέικιαβικ-Κεφλαβίκ) είναι το κύριο διεθνές αεροδρόμιο στην Ισλανδία. Βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα (31 μίλια) από το Ρέικιαβικ. Το αεροδρόμιο έχει απευθείας πτήσεις από και προς τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και αεροδρόμια των ΗΠΑ.

(Το αεροδρόμιο Ρέικιαβικ, που βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, είναι το κύριο αεροδρόμιο εσωτερικού που εξυπηρετεί το Ρέικιαβικ)

Η υπηρεσία Flybus μεταβαίνει στο Διεθνές Αεροδρόμιο Keflavík στο κέντρο της πόλης του Ρέικιαβικ. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 45 λεπτά και κοστίζει 2,500 ISK. Λάβετε υπόψη ότι ένα ταξί θα σας επιστρέψει περίπου 14,000 ISK.

 

Περιήγηση στο Ρέικιαβικ

Με τα ΠΟΔΙΑ

Συνιστάται ιδιαίτερα να περπατήσετε στο Ρέικιαβικ, καθώς πολλά αξιοθέατα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την περιοχή του ξενοδοχείου. Η πόλη είναι πολύ όμορφη και το πεζοδρόμιο είναι εξαιρετικό. Οι οδηγοί είναι γενικά πολύ φιλικοί και μερικές φορές θα σταματήσουν για εσάς ακόμα και όταν δεν υπάρχει δυνατότητα διέλευσης.

Με λεωφορείο

Το Ρέικιαβικ διαθέτει ένα δημόσιο σύστημα λεωφορείων που ονομάζεται Strætó και είναι αξιόπιστο και καθαρό. Ωστόσο, ο οδηγός δεν μπορεί να δώσει καμία αλλαγή. Ένα εισιτήριο κοστίζει ISK350. Εάν πρέπει να αλλάξετε λεωφορεία για να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας, ζητήστε από τον οδηγό εισιτήριο μεταφοράς (skiptimiði), το οποίο ισχύει για τα επόμενα 75 λεπτά σε οποιοδήποτε λεωφορείο.

Εάν μένετε έξω από το κέντρο της πόλης, ίσως είναι καλύτερο να λάβετε μια κάρτα καλωσορίσματος του Ρέικιαβικ, η οποία επιτρέπει απεριόριστη πρόσβαση στα λεωφορεία, μαζί με δωρεάν πρόσβαση σε πολλά μουσεία, ορισμένες εκπτώσεις και δωρεάν internet στο hostel. Οι κάρτες «Καλωσόρισμα» είναι διαθέσιμες στο Tourist Information Center by Ingólfstorg, καθώς και σε ορισμένα ξενοδοχεία και ξεκινούν από 3,700 ISK.

Με το αυτοκίνητο

Ως τουρίστας, θα πρέπει να μπορείτε να μετακινηθείτε χωρίς αυτοκίνητο εάν μένετε μόνο στην πόλη. Η οδήγηση συνιστάται ωστόσο για ταξίδια εκτός του Ρέικιαβικ και των προαστίων του.

Με ταξί

Όλα τα ταξί είναι μετρημένα και τα περισσότερα είναι πολύ καθαρά και άνετα, αλλά είναι και πολύ ακριβά. Το τέλος έναρξης είναι 600-700 ISK και 200-400 ISK ανά χιλιόμετρο. Ωστόσο, το να πάρετε ταξί είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιστρέψετε στο σπίτι μετά από μια βραδινή έξοδο. Πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές.

Με το ποδήλατο

Είναι δυνατό να μετακινηθείτε γύρω από το Ρέικιαβικ με ποδήλατο, αν και με περιστασιακά ισχυρούς ανέμους και μερικούς λόφους. Με λίγους ποδηλατόδρομους, το μεγαλύτερο μέρος της ποδηλασίας γίνεται στο δρόμο ή στο πεζοδρόμιο (και οι δύο είναι νόμιμοι). Όταν κάνετε ποδήλατο στο πεζοδρόμιο, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τους πεζούς, καθώς έχουν το δικαίωμα διέλευσης.

 

Πού να μείνετε στο Ρέικιαβικ

Είναι καλύτερα να το πούμε μέσα στο κέντρο της πόλης. Για τη λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στο Ρέικιαβικ, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Reykjavik.

 

hallgrimskirkja-με-βόρειο-φωςHallgrimskirkja

 

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Εθνική Πινακοθήκη Ισλανδίας - την εθνική γκαλερί τέχνης με μια μεγάλη συλλογή έργων Ισλανδών καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα.

Hallgrimskirkja - μεγάλος καθεδρικός ναός με υπέροχη θέα από την κορυφή από τον οποίο μπορείτε να δείτε τα περισσότερα μέρη του Ρέικιαβικ.

Solfar (Sun Voyager) Γλυπτική - ένα μοναδικό γλυπτό στην προκυμαία που αντικατοπτρίζει τη ναυτική ιστορία της Ισλανδίας.

Εθνικό Μουσείο της Ισλανδίας - Βρίσκεται κοντά στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας, αυτό το μουσείο αντιπροσωπεύει την ιστορία ενός έθνους από τον οικισμό μέχρι σήμερα. υπάρχει ένα καφέ και ένα κατάστημα μουσείων.

Tjörnin (Η λίμνη) - μια μικρή λίμνη στο κέντρο της πόλης όπου οι άνθρωποι μαζεύονται συχνά για να ταΐσουν τις πάπιες. η λίμνη περιβάλλεται από ένα πάρκο που ονομάζεται Hljómskálagarðurinn, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές όταν ο καιρός είναι καλός.

Δημαρχείο (Ráðhúsið) - μια εξαιρετική αρχιτεκτονική του τέλους του 20ου αιώνα, χτισμένη στο Tjörnin (The Pond). ανοιχτό στο κοινό, με καφέ και εκθεσιακό χώρο.

Perlan (Το μαργαριτάρι) - εμβληματικό κτήριο στην κορυφή ενός δασώδους λόφου που ονομάζεται Öskjuhlíð, στα νοτιοανατολικά του κέντρου της πόλης, που προσφέρει φανταστική θέα στην πόλη ανοιχτό προς το κοινό; υπάρχει ένα περιστρεφόμενο εστιατόριο στην κορυφή.

Μουσείο της πόλης Ρέικιαβικ (Árbæjarsafn) - ένα υπαίθριο μουσείο που παρουσιάζει πώς ζούσαν οι Ισλανδοί.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.