Γκέι Ρότερνταμ

Οδηγός Gay Rotterdam City

Πρώτη επίσκεψη στο Ρότερνταμ; Τότε η σελίδα με τον οδηγό της πόλης για τους ομοφυλόφιλους του Ρότερνταμ είναι για εσάς

 

Ρότερνταμ

Η «World Port World City» του Ρότερνταμ φημίζεται για το λιμάνι της - ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Η απήχηση της πόλης, ωστόσο, εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τα πλοία και τις αποβάθρες.

Αυτή είναι μια νέα, δυναμική πόλη και η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ολλανδία. Το πολιτιστικό χωνευτήρι των 173 διαφορετικών εθνικοτήτων του Ρότερνταμ συμβάλλει σε μια κοσμοπολίτικη, φιλελεύθερη ατμόσφαιρα.

Ο γρήγορος ρυθμός ανάπτυξης της πόλης έχει αλλάξει τον ορίζοντα τα τελευταία χρόνια. Οι εντυπωσιακοί ουρανοξύστες βρίσκονται τώρα δίπλα σε ιστορικά κτίρια λιμανιών, διάσημα μουσεία και εμπορικές περιοχές παγκόσμιας κλάσης.

Υπάρχει μια σχεδόν ατελείωτη επιλογή από εστιατόρια, καφέ και παμπ, καθώς και μια φιλική γκέι σκηνή.

Γκέι Ρότερνταμ

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στις Κάτω Χώρες

Οι Κάτω Χώρες είναι παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά τις φιλελεύθερες πολιτικές και την αποδοχή του κοινού από την κοινότητα των ΛΟΑΤ. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Φτάνοντας στο Ρότερνταμ

Το Ρότερνταμ εξυπηρετείται από δύο αεροδρόμια - το αεροδρόμιο Schipol του Άμστερνταμ και το αεροδρόμιο της Χάγης του Ρότερνταμ.

Το Amsterdam Schipol είναι ο σημαντικός διεθνής κόμβος της χώρας. Το αεροδρόμιο έχει απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση με το κέντρο της πόλης του Ρότερνταμ. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι μόλις 27 λεπτά με τους ναύλους να κυμαίνονται από 13-19€. Υπάρχουν επίσης εξαιρετικές οδικές συνδέσεις μεταξύ του αεροδρομίου και της πόλης.

Το αεροδρόμιο της Χάγης του Ρότερνταμ απέχει μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο ή το ταξί από το κέντρο της πόλης του Ρότερνταμ ή 20 έως 25 λεπτά με τη δημόσια συγκοινωνία. Το λεωφορείο 33 σας μεταφέρει στο σταθμό του μετρό Meijersplein και από εκεί είναι 10 λεπτά με το αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης και η διαδρομή θα σας κοστίσει λιγότερο από 2 €. Τα ταξί θα πρέπει να κοστίζουν περίπου τα 20 ευρώ.

Το Ρότερνταμ έχει επίσης εξαιρετικές θαλάσσιες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Stena Line εκτελεί δρομολόγια από το Χάργουιτς στο Έσσεξ προς το Χουκ της Ολλανδίας, μόλις 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Ρότερνταμ.

Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας συνδέουν το Ρότερνταμ με το Άμστερνταμ, την Αμβέρσα, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι.

Μετακίνηση στο Ρότερνταμ

Με τις δημόσιες συγκοινωνίες

Η πόλη διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών που αποτελείται από γραμμές μετρό, τραμ και λεωφορείων που λειτουργούν όλες από το RET. Θα χρειαστείτε μια προπληρωμένη OV-Chipkaart ("Κάρτα τσιπ Δημοσίων Μεταφορών") για τα ταξίδια σας με μεμονωμένα ταξίδια που ξεκινούν από 1.83 €.

Με το ποδήλατο

Το Ρότερνταμ είναι εξαιρετικά φιλικό προς το ποδήλατο και είναι συνήθως ο γρηγορότερος τρόπος για να περιηγηθείτε στην πόλη. Οι λωρίδες ποδηλάτων έχουν προστεθεί στους περισσότερους μεγάλους δρόμους, μαζί με ξεχωριστά φανάρια για ποδηλάτες. Τα περισσότερα ξενοδοχεία θα μπορούν να σας βοηθήσουν με την ενοικίαση ποδηλάτου για τη διαμονή σας.

 

Γκέι ΡότερνταμDelfshaven με ιστορικό κτήριο

 

Κάρτα καλωσορίσματος του Ρότερνταμ

Αξίζει να εξεταστεί η κάρτα καλωσορίσματος του Ρότερνταμ. Η κάρτα είναι επίσης μια OV-Chipkaart που ισχύει για 1, 2 ή 3 ημέρες απεριόριστων μετακινήσεων σε όλες τις γραμμές μετρό, τραμ και λεωφορείων στο δημόσιο δίκτυο RET που ξεκινούν από 11 € για μία ημέρα.

Παίρνετε επίσης μια χρήσιμη έκπτωση 25% ή περισσότερο σε 50 αξιοθέατα, μουσεία και εστιατόρια. Μπορείτε να βρείτε σημεία πώλησης σε όλη την πόλη εδώ.

Πού να μείνετε στο Ρότερνταμ

Το Ρότερνταμ έχει μια μεγάλη επιλογή ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα. Μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Ρότερνταμ για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες είναι καταχωρημένα στη λίστα μας Σελίδα ξενοδοχείων Gay Rotterdam.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Ρότερνταμ

 

 

  • Στάδιο Φέγενορντ - έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας Φέγενορντ. Δείτε τα ασημικά και κάντε ένα ταξίδι στην ιστορία του συλλόγου και αυτού του διάσημου σταδίου.
  • Diegraarde Blijdorp - ένας από τους πιο συναρπαστικούς ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης που φιλοξενεί καρχαρίες, βασιλικούς πιγκουίνους, χελώνες, ελέφαντες, γορίλες, φίδια και πολλά άλλα. Ανοιχτά επτά ημέρες την εβδομάδα.
  • Μάρκταλ - μια ολοκαίνουργια, εντυπωσιακή σκεπαστή αγορά γεμάτη καταστήματα, εστιατόρια και καφέ. Η εσωτερική καμάρα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης στην Ευρώπη.
  • ευρωμάστ - για υπέροχη θέα στην πόλη, ανεβείτε 185 μέτρα στην κορυφή του Euromast. Ανοιχτά κάθε μέρα
  • Ναυτικό μουσείο - μουσείο παγκόσμιας κλάσης που παρουσιάζει τη ναυτική ιστορία του Ρότερνταμ.
  • Μουσείο Boijmans Van Beuningen - Οι Bosch, Rembrandt, Van Gogh, Dali και άλλοι μπορούν να βρεθούν σε αυτό το ταξίδι στην ιστορία της τέχνης.
  • Splashtours - Πήδα σε ένα λεωφορείο. Παίρνει λάθος στροφή και καταλήγεις στο ποτάμι. Στην πραγματικότητα, το λεωφορείο είναι ένα πλοίο αξιόπλοο και το ταξίδι θα διαρκέσει κατά μήκος του θεαματικού ποταμού Μάας.
  • SS Ρόττερνταμ - Εξερευνήστε το μεγαλύτερο ατμόπλοιο ωκεανού που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ολλανδία.
  • Μουσείο Chabot - έδρα της συλλογής ενός από τους σημαντικότερους Ολλανδούς ιμπρεσιονιστές ζωγράφους, τον Henk Chabot.
  • Het Nieuwe Instituut - αρχιτεκτονική, σχεδιασμός και συλλογή e-culture από σχέδια, μοντέλα και ένα «υπερμοντέρνο» σπίτι που σχεδιάστηκε το 1933.

 

 

Καταστήματα Λιανικής

Σε αντίθεση με πολλές άλλες πόλεις στις Κάτω Χώρες, τα περισσότερα καταστήματα στο κέντρο του Ρότερνταμ είναι ανοιχτά επτά ημέρες την εβδομάδα. Τα περισσότερα καταστήματα ανοίγουν στις 10 π.μ., εκτός Κυριακής και Δευτέρας όταν ανοίγουν το μεσημέρι. Πιο κοντά στις 6μμ (Παρασκευή 9μμ).

Χρήματα

Η Ολλανδία είναι μέρος της Ευρωζώνης. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.