Σύδνεϋ-τη νύχτα

Gay Sydney · Οδηγός πόλης

Προγραμματίζετε ταξίδι στο Σίδνεϊ; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγών της gay gay Sydney είναι για εσάς.

Σύδνεϋ-τη νύχτα

Με περισσότερους από 4 εκατομμύρια κατοίκους, το Σίδνεϊ είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αυστραλίας και η πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας. Χτισμένη στους λόφους που περιβάλλουν το λιμάνι του Σίδνεϊ και φιλοξενεί την εμβληματική Όπερα του Σίδνεϊ και τη γέφυρα του λιμανιού, η πόλη είναι ένα πραγματικό χωνευτήρι πολιτισμών και υποβάθρων και αυτή η ποικιλομορφία είναι αισθητή στο Σίδνεϊ.

Το Σίδνεϊ συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα πιο ζωντανών πόλεων στον κόσμο, με εκπληκτική θέα, διάσημες παραλίες και όμορφα εθνικά πάρκα. Η πόλη είναι μοναδική στο φάσμα των περιβαλλόντων και των συνοικιών της, από την ηλιόλουστη παραλία Bondi έως τον ορίζοντα των γυαλιών ουρανοξυστών που είναι η περιοχή Downtown, δεν υπάρχουν δύο μέρη σε αυτήν την πολυσύχναστη πόλη.

Με έναν από τους μεγαλύτερους και πιο διάσημους εορτασμούς υπερηφάνειας στον κόσμο, μια πληθώρα γκέι χώρων και μια φιλελεύθερη ατμόσφαιρα, το Σίδνεϊ είναι ένας απολύτως απαράδεκτος προορισμός για οποιονδήποτε gay ταξιδιώτη. Η κύρια γκέι συνοικία του Darlinghurst, και ιδιαίτερα η πολυσύχναστη Oxford Street, φιλοξενεί μια ζωντανή και ενεργητική επιλογή από γκέι μπαρ, κλαμπ και καφετέριες.

Γκέι δικαιώματα στο Σίδνεϊ

Η Αυστραλία έχει θεωρηθεί ως μία από τις πιο φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους χώρες στον κόσμο. Ο γάμος ομοφυλοφίλων νομιμοποιήθηκε το 2017 και οι άδειες γάμου για ζευγάρια λεσβιών και ομοφυλόφιλων άρχισαν να εκδίδονται μέσα σε λίγες ώρες. Από τα τέλη του εικοστού αιώνα σημειώθηκαν ραγδαίες και δραματικές βελτιώσεις στα δικαιώματα που παρέχονται στους ΛΟΑΤ + στην Αυστραλία και η χώρα θεωρείται πλέον ως ένα από τα πιο φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους στον κόσμο. Σε κοσμοπολίτικους κόμβους όπως το Σίδνεϊ, η στάση απέναντι σε άτομα ΛΟΑΤ + είναι πιθανό να είναι ο κανόνας.

Οι τρανσέξουαλ στη Νέα Νότια Ουαλία πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου πριν τους επιτραπεί να αλλάξουν το φύλο τους σε κυβερνητικά έγγραφα, ωστόσο, τα μη δυαδικά άτομα έχουν την επιλογή να επιλέξουν ένα τρίτο φύλο σε επίσημες φόρμες και άδειες. Η υιοθέτηση ομοφυλοφίλων είναι πλέον νόμιμη σε εθνικό επίπεδο και τα άτομα ΛΟΑΤ + έχουν το δικαίωμα να υπηρετούν ανοιχτά στον στρατό από το 1992.

Γκέι σκηνή στο Σίδνεϊ

Το Σίδνεϊ έχει αναδειχθεί ως η πρωτεύουσα των ομοφυλόφιλων στο Νότιο Ημισφαίριο και ένα από τα πιο πολυπολιτισμικά στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά Μπαρ για ομοφυλόφιλους και Κλαμπ Gay Dance σε όλη την πόλη καθώς και λίγα Γκέι σάουνες και Ομοφυλοφιλικοί σύλλογοι κρουαζιέρας. Οι πιο δημοφιλείς χώροι και καταστήματα για ομοφυλόφιλους βρίσκονται στην Oxford Street και στο Darlinghurst.

Η Oxford Street έχει γίνει πιο ανάμικτη την τελευταία δεκαετία, αλλά εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής περιοχή για πάρτι το βράδυ. Είναι η κύρια έλξη για το ετήσιο Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το ξενοδοχείο Stonewall είναι ένας εμβληματικός χώρος στο γκέι νυχτερινή ζωή των ομοφυλόφιλων στο Σίδνεϊ και προσελκύει συνήθως θεαματικά πλήθη. Ο σύλλογος υπάρχει εδώ και δεκαετίες και ήταν ένας από τους πρώτους γκέι χώρους στην πόλη, ακόμα και σήμερα υποστηρίζοντας μια σειρά από LGBT + εστιασμένες αιτίες και οργανισμούς. Το Stonewall Hotel φιλοξενεί τακτικές θεματικές βραδιές, καθώς και τις καλύτερες παραστάσεις καμπαρέ και drag στο Σίδνεϊ.

Τα εσωτερικά δυτικά προάστια, όπως το Newtown και το Erskineville, έχουν αναπτύξει μια πιο εναλλακτική και διαφορετική σκηνή με μεγαλύτερη παρουσία λεσβιών και φοιτητών. Σε κοντινή απόσταση, οι Potts Point και η Elizabeth Bay έχουν γίνει το σπίτι του έξυπνου σετ πάρτι που εκτιμούν το εκπληκτικό λιμάνι ενώ παραμένουν κοντά στο κέντρο νυχτερινής ζωής του Kings Cross.

Απέναντι από την Oxford Street βρίσκεται το Paddington, το οποίο φιλοξενεί πολλούς ομοφυλόφιλους. Εν ολίγοις, το Σίδνεϊ είναι μια μεγάλη γκέι Μέκα.

oxford-street-sydney

Γκέι ξενοδοχεία στο Σίδνεϊ

Η πιο δημοφιλής περιοχή για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες για διαμονή στο Σίδνεϊ είναι η συνοικία Darlinghurst. Αυτή είναι η καρδιά του γκέι Σίδνεϊ και προσφέρει σε όσους μένουν εδώ εύκολη πρόσβαση σε πολλά από τα καλύτερα γκέι κλαμπ, μπαρ και καφέ της πόλης. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για τη δεμένη γκέι κοινότητα της, με μια ζωντανή και περήφανη ατμόσφαιρα.

Βρίσκεται κοντά στη γκέι σκηνή και την πολυσύχναστη Oxford Street, το Kirketon Boutique Hotel είναι η ιδανική τοποθεσία για ταξιδιώτες που θέλουν μια βολική και κομψή βάση για να εξερευνήσετε την πόλη.

Το Σίδνεϊ διαθέτει μια εντυπωσιακή ποικιλία ξενοδοχείων σε μια σειρά από προϋπολογισμούς. Ενώ η πόλη φιλοξενεί πολλά 5 αστέρων, πολυτελείς προορισμούς, υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες με μικρότερο προϋπολογισμό. Δείτε τη λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στο Σίδνεϊ για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες στη σελίδα Ξενοδοχεία Γκέι Σίδνεϊ.

Γκέι σάουνες στο Σίδνεϊ

Το Σίδνεϊ διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από σάουνες γκέι, πολλές από τις οποίες είναι ανοιχτές όλο το 24ωρο. Ένα παράδειγμα είναι Syndey City Steam, μια μεγάλη και καθαρή σάουνα με υπέροχη ατμόσφαιρα και τοποθεσία. Το Sydney City Steam προσελκύει μεγάλα και διαφορετικά πλήθη τόσο από ντόπιους όσο και από τουρίστες και είναι ιδιαίτερα απασχολημένο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος όταν οι υπάλληλοι του γραφείου της πόλης κάνουν τα διάλειμμά τους. Η σάουνα διαθέτει μια σειρά από εγκαταστάσεις, όπως λαβύρινθο, ξηρή σάουνα, χαμάμ και ένα μπαρ με πλήρη άδεια.

Σάουνες όπως το Sydney City Steam βρίσκονται εύκολα στην πόλη και τείνουν να είναι φιλόξενοι και χωρίς αποκλεισμούς.

Γκέι παραλίες στο Σίδνεϊ

Το Σίδνεϊ έχει εξαιρετικό παραλίες, πολλά από τα οποία είναι από τα πιο «gay» που έχει να προσφέρει η Αυστραλία. Η διάσημη παραλία Bondi έχει μεγάλη συγκέντρωση γκέι στο βόρειο άκρο. Η παραλία Οβελίσκος είναι η αγαπημένη των γκέι και λεσβιών που αγαπούν τον ήλιο. Είναι μια κρυφή παραλία στη βόρεια πλευρά του Λιμανιού, κοντά στο εύπορο Mosman. Η παραλία είναι «προαιρετικά ρούχα» και είναι το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να χαλαρώσουν στο γυμνό. Ελαφρώς έξω από την πεπατημένη διαδρομή, η παραλία Οβελίσκος μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά μόλις φτάσεις αξίζει το ταξίδι.

Η Lady Jane είναι μια μικρή και απομονωμένη παραλία που είναι δημοφιλής μεταξύ της τοπικής ομοφυλοφιλικής κοινότητας για τη μαλακή λευκή άμμο και την πολυάσχολη ατμόσφαιρα κρουαζιέρας. Το κύριο σημείο για κρουαζιέρες στην πόλη, η παραλία έχει γίνει το επίκεντρο των ανδρών που αναζητούν άντρες για χρόνια και έχει σταθεροποιηθεί η φήμη ως ένα από τα καλύτερα μέρη για να διαλέξετε παιδιά. Η παραλία είναι επίσης ανεπίσημα γυμνιστή και η πλειονότητα αυτών που επισκέπτονται αυτόν τον παρθένο παράδεισο επιλέγουν να πάνε χωρίς ρούχα. 

Διαβάστε περισσότερα: Οι καλύτερες γκέι παραλίες στο Σίδνεϊ.

ανδρική παραλία-Αυστραλία

Φτάνοντας στο Σίδνεϊ

Το Sydney Kingsford Smith International Airport (SYD) είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Αυστραλίας και η κύρια πύλη προς την Αυστραλία. Το αεροδρόμιο απέχει 9χλμ. από το κέντρο της πόλης και η διαδρομή μέχρι το κέντρο της πόλης διαρκεί μόνο 13 λεπτά. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε από το αεροδρόμιο στην πόλη και περιλαμβάνουν προαστιακό, τοπικό λεωφορείο, λεωφορείο, ταξί ή ενοικίαση αυτοκινήτου.

Ο πιο δημοφιλής και βολικός τρόπος για τους τουρίστες να φτάσουν στην πόλη είναι με το τρένο. Το Airport Link εκτελείται κάθε 10 λεπτά και είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στα προάστια και το κέντρο της πόλης, με πολλές στάσεις κατά μήκος της διαδρομής.

Το λεωφορείο είναι επίσης μια δημοφιλής μέθοδος μεταφοράς από το αεροδρόμιο και μπορείτε να βρείτε τα σημεία παραλαβής σε περιοχές με σήμανση Ready2Go. Το προσωπικό είναι εξυπηρετικό και οι ναύλοι τείνουν να είναι σχετικά φθηνοί.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες όσον αφορά τις δραστηριότητες στο Σίδνεϊ. Ωστόσο, τα πιο σημαντικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν:

  • Εξερευνήστε το λιμάνι του Σίδνεϊ
  • Παρακολουθήστε μια παράσταση στην Όπερα
  • Κάντε μια βόλτα στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους
  • Εκτιμήστε τη θέα από το Sydney Harbour Bridge
  • Βυθιστείτε στον πολιτισμό της Πινακοθήκης της NSW
  • Απολαύστε τον ήλιο στην παραλία Bondi
  • Δοκιμάστε ένα από αυτά Οι γκέι παραλίες του Σίδνεϊ
  • Περπατήστε τα μονοπάτια των μπλε βουνών

Διαβάστε περισσότερα: Ανακαλύψτε το Σίδνεϊ σαν ντόπιος.

bondi beach Σύδνεϋ

FAQs

Πότε να έρθετε

Το Σίδνεϊ είναι ευλογημένο με υπέροχο καιρό όλο το χρόνο. Ακόμα και το χειμώνα, η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από 10°C και δεν είναι συνηθισμένο τα υψηλά να είναι περίπου 20°C.

Τούτου λεχθέντος, η υψηλή περίοδος για τους τουρίστες είναι οι καλοκαιρινοί μήνες (από την 1η Δεκεμβρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου), ενώ η περίοδος αιχμής για τους γκέι ταξιδιώτες είναι κατά τη διάρκεια του διεθνούς φήμης φεστιβάλ Mardi Gras (συνήθως πραγματοποιείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου).

Visa

Όλοι οι επισκέπτες, εκτός από τους κατόχους διαβατηρίων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, πρέπει να αποκτήσουν βίζα ή Ηλεκτρονική Ταξιδιωτική Αρχή (ETA) πριν εισέλθουν στην Αυστραλία.

Οι πολίτες της Νέας Ζηλανδίας λαμβάνουν βίζα κατά την άφιξη στην Αυστραλία.

Οι κάτοχοι διαβατηρίων των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ηλεκτρονική θεώρηση eVisitor. Αυτές οι βίζες είναι δωρεάν. Ελέγξτε την καταλληλότητά σας για βίζα eVisitor εδώ. Οι κάτοχοι διαβατηρίων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη και πολλές άλλες χώρες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για Ηλεκτρονική Ταξιδιωτική Αρχή (ETA). Ελέγξτε την καταλληλότητά σας για ETA εδώ.

Χρήματα

Το νόμισμα στο Σίδνεϊ είναι το Δολάριο Αυστραλίας. Τα ATM είναι ευρέως διαθέσιμα και οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται γενικά αποδεκτές. Ενδέχεται να απαιτείται ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με κάρτα σε ορισμένα καταστήματα.

Ενώ η ανατροπή δεν είναι μια αναμενόμενη πρακτική στο Σίδνεϊ, τα εστιατόρια αποτελούν την εξαίρεση και αναμένεται να φτάσετε στο 10% περίπου. Και παρόλο που δεν αναμένεται, πολλοί άνθρωποι θα στρογγυλοποιήσουν τις τιμές των ταξί τους στο πλησιέστερο δολάριο ως μορφή ανατροπής.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.